Jump to content
Daniella Ingram

[1835/1836] Its a matter of trust

Recommended Posts

VdnIWfF.png
5 november 1835
 

Ze was nu al een paar dagen Pippa het beviel haar .. niet echt. Ten eerst was Pippa zo klein, lowkey stealing all Gianna’s tropes love me Gianna, en waar Daniella normaal hakken droeg om lang te zijn moest ze nu hakken dragen om in elk geval nog redelijk op mensen neer te kunnen kijken. En Pippa had weinig vrienden en maar een vriendje en haar leven was zo tragisch en saai.

Natuurlijk zaten er vast wel goede dingen aan maar dat zou Daniella dus nooit aan zichzelf toegeven dus daarom hoeven we ons daar geen druk over te maken. Yay!

 

Maar dat het leven zo saai was zorgde er wel voor dat ze Pippa’s standaard gezichtsuitdrukking vol overtuiging kon spelen. Daniella was namelijk ook wel redelijk chagrijnig en verveeld.

 

Als ze dan een groot voordeel moest noemen aan het feit dat ze PIppa was was het het feit dat ze Pippa was. En dit klinkt misschien heel erg aanbiddend maar geloof me dat is het niet. Het was gewoon, ze hadden dit spelletje waar ze zo lang mogelijk elkaar moesten zijn. En behalve ‘de eerste die opgeeft verliest’ hadden ze het niet echt over regels gehad. Dus ze kon in elk geval zorgen dat als Pippa straks opgaf, en snel ze wilde haar lichaam terug oke??, dat haar leven niet zo saai meer was. Dat het was meer, chaos en destruction was.

 

En daar gaan we vast nog wel over lezen maar vandaag kwam ze Felicia tegen en zoals iedereen met een gezonde vriendschap ging ze met haar beste vriendin praten in deze vermomming om te testen of ze wel echt een goede vriendin was. Dat zou iedereen toch doen.

 

“Felicia”, probeerde ze op haar meest neutrale toon te zeggen (Daniella had geen idee want de band tussen haar beste vriendin en haar nichtje was en neutraal was dus het beste. Maar niet te aardig natuurlijk. Ah waarom was dit zo moeilijk. Omdat Lily hier superslecht in is Dani blame her, oh not dont please)  “kan je dat boek geven op de hoogste plank? Ik heb niet de hele dag de tijd”. En ze had nog net niet toegevoegd want ik ben te klein voor mijn eigen goed. Dat zou Pippa vast nooit zeggen.

 

OOC:
Prive <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugh, Philippa Adams.

 

Sinds het probleempje dat de twee hadden gehad in de badkamers, was Pippa zo aardig genoeg geweest om uit Felicia's buurt te blijven. Felicia wist zeker dat Pippa met een wraakplan bezig was of zoiets dergelijks, maar zolang ze zich niet weer in één ruimte liet lokken met alleen Pippa, was er vast niets aan de hand.

 

Maar dan hoorde ze wel bij haar uit de buurt te blijven.

 

Felicia wierp haar een boze blik toe toen het meisje besloot haar te gaan commanderen om een boek op te halen. "Zoek het even uit, Adams." En demonstratief sloeg ze de bladzijde om van het boek dat z aan het lezen was, ook al had ze de pagina niet uitgelezen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VdnIWfF.png

 

Bijna had vinnig en vooral kwaad gereageerd op Felicia’s reactie. Want Daniella mocht dan wel Pippa zijn vanaf de buitenkant ze was ook nog steeds zichzelf (dit klinkt zo poëtisch mensen ) en ze kon er niet tegen als mensen zo tegen haar spraken. En Pippa vast ook niet maar toch was haar nichtje altijd wat kalmer en schoot ze minder snel uit haar slof. Als Dani deed aan zelfreflectie en in staat was toe te geven dat ze niet perfect was dan zou ze zeggen dat ze er jaloers op was want hoewel het heerlijk was om op haar gevoel te reageren zodra het bij haar binnenkwam zorgde het vaker dan ze wilde voor problemen. En Phillipa was zo goed in toneelspelen en doen alsof ze helemaal niet het agressieve kutkind was dat ze was, ergens maakte Daniella zich wel druk om dit hele levens verwisselde ding want haar nichtje was goed in doen alsof. Tot afgelopen jaar had ze niet eens geweten dat Phillipa Adams een moordenaar was en was ze haar eigenlijk helemaal niet opgevallen. Dus nee heel dramatisch en woedend reageren omdat Felicia geen boek voor haar wilde pakken was misschien niet handig.

 

Bovendien als ze erover nadacht was het alleen maar goed als Felicia Pippa niet zo aardig vond toch?

 

Ugh, zeurde ze even verveeld en ging met moeite op haar tenen staan om beter bij het boek te kunnen. “Ben je altijd zo onbeleefd of alleen tegen mij?”. Het leek misschien op een verstopt verwijt of sneer maar eerlijk ze was best nieuwsgierig. Want als Felicia haar nichtje echt niet moest dan werd de uitslag van dit experiment beter dan ze gehoopt had.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat was in vredesnaam Adams' probleem? Ze hadden elkaar al een eeuwigheid ontlopen en Felicia was daar dolgraag mee door gegaan, maar nu besloot ze blijkbaar ineens om allerlei persoonlijke vragen over Felicia te gaan stellen. Felicia wierp haar een boze blik toe. Betekende dit dat Pippa binnenkort weer een poging zou doen om haar te vermoorden? Ugh, dat zou… nou ja, dat zou problematisch zijn.

 

"Maakt jou dat uit?" beet ze dus naar Pippa toe. "Laatste waarschuwing, Adams." De 'of anders' zou ze vast niet hoeven te herhalen. Gezien Pippa precies wist tot wat Felicia in staat was.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VdnIWfF.png

 

Laatste waarschuwing? Ha ze was wel nieuwsgierig wat er zou gebeuren als ze daar zegmaar niet naar luisterde. Kon je haar ook niet kwalijk nemen het was gewoon een reflex, zodra iemand zei ‘nog een kans’  of ‘laatste waarschuwing’  wilde ze gewoon weten wat er gebeurde als ze dat negeerde. Als iemand zo expliciet zijn of haar grens aangaf dan moest ze er wel overheen.  

 

En gelukkig zou Pippa zich hoogstwaarschijnlijk ook niet laten kennen door zo’n stomme implicite bedreiging. Dat dacht Daniella in elk geval, maar Daniella wist dan ook niet hoe Pippa, en momenteel zij dus, bijna vermoord was door Felicia. Dus misschien was de reactie wel niet goed maar hallo? Dan had haar nichtje haar maar even een duidelijke samenvatting van haar leven moeten sturen.

 

Niet dat eh het voordelig was voor Pippa als ze dit goed deed maar alsnog.

 

Oh laatste waarschuwing. Nu ben ik bang”, zeurde ze monotoon terwijl ze het boek dat ze eindelijk had gepakt op dezelflde tafel als die van Felicia smeet en tegenover haar ging zitten.. Waar Pippa Daniella oversexualieerde in dit spelletje wat ze speelden had Dani vooral het idee dat haar nichtje compleet laconiek over alles was en ondertussen alsnog altijd over alles klaagde. Dat was niet eens erg maar wel vervelend, Daniella wilde namelijk veel liever heel intens op dingen ingaan omdat zij eigenlijk nooit ergens laconiek over was.  Beetje een nadeel van alles net iets te heftig voelen, die ‘i dont care’ tactiek ging dat niet zo makkelijk.

 

Wat ga je nu doen? ”, vroeg ze gemaakt vriendelijk aan Felicia alsof het echt een vraag was en dit gewoon een gesprek was, en keek haar over de openslaande bladzijden heen even uitdagend aan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh bij Morgana, waar had Adams last van vandaag? Felicia wilde dit helemaal niet doen, en al helemaal niet in het midden van de bibliotheek, maar het laatste waar ze op dit moment zin in had was dat Adams haar de rest van het schooljaar lastig zou vallen. De vorige keer had het tenminste voor een paar maanden geholpen.

 

Met een geërgerde zucht sloeg Felicia haar boek dicht. "Kom mee dan," zei ze tegen Pippa, terwijl ze opstond. "Als je me weer wilt proberen neer te steken, laten we dan een rustig plekje zoeken." Ze liet demonstratief haar handen op de tafel liggen. "Ik heb er de vorige keer zo van genoten om je hand te breken."

Share this post


Link to post
Share on other sites

VdnIWfF.png
 

Oh wow dat was nieuwe informatie. Pippa had Felicia proberen neer te steken en Felicia had de hand van haar nichtje gebroken. Ze wist niet op wie ze momenteel bozer was nu ze dat nieuws wist. Op Pippa die haar beste vriendin had proberen neer te steken of Felicia die haar hier niks over had verteld.

 

Daniella heeft geen issues jongens echt niet.

 

Was het slim om nu met Felicia mee te gaan als Pippa, als het meisje dat haar had proberen neer te steken en daar kennelijk niet mee wegekomen was. Vast niet. Maar het was wel interessant. En ze wilde hier meer van weten. En kennelijk deelde haar beste vriendin dit soort dingen niet met haar dus helaas dan moest ze maar Pippa blijven.

 

Oh ja dat”, ze rolde met haar ogen alsof ze precies wist waar Felicia het over had en het haar niet kon schelen ook. Eerlijk gezegd wist ze niet goed hoe ze Pippa moest zijn in deze situatie want ze had Pippa nog nooit in deze situatie gezien. Jammer, was wel grappig geweest. Dus ze zette gewoon maar voort wat ze de hele tijd al deed en hoopte dat het genoeg was. In elk geval genoeg om meer hierover te weten te komen

 

Kom laten we gaan dan”, en ze wenkte met haar hoofd naar de uitgang. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh ja, dat?

 

Felicia's maag voelde ineens drie keer zo zwaar, want ze haatte dit. Oh, ze twijfelde er niet over dat ze zou winnen, maar dat betekende niet dat ze wilde vechten. De kans was er nou eenmaal dat ze betrapt zou worden en leg dat maar eens uit, en daarbij… Felicia was dol op duelleren, maar dit was niet duelleren. Dit was iemand vernederen. Zo ver in elkaar slaan dat ze je nooit meer lastig zouden vallen.

 

"Oké," zei ze, haar toon zo neutraal mogelijk, want ze kwam er gewoon niet onderuit. "Dezelfde plek." Pippa had de badkamer toen goed uitgekozen, het was een plek waar nauwelijks iemand anders te zien was. "Jij eerst," zei ze, achteloos.

 

Want hoe moest zij nou weten dat 'Pippa' niet meer wist welke plek ze bedoelde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

VdnIWfF.png

Oh fuck, dezelfde plek? Hoe moest zij nou weten waar dit prachtige show-spel zich vorige keer had plaatsgevonden? Dit was waarom je haar dingen had moeten vertellen Felicia. Al hadden ze misschien dan niet in deze situatie gezeten, misschien ook wel trouwens. Ze was na dat verhaal vast ook wel geïnteresseerd geweest in hoe ver Felicia zou gaan.

 

Nee ik laat me niet commanderen, ga jij maar voor”, snauwde ze naar Felicia. Dat was deels omdat ze echt niet wist wat ze moest doen. Deels omdat ze gewoon gefrustreerd was en hoewel ze iemand anders was haar eigen temperament niet echt kon verbergen.

 

Haalde ze er toch nog eens voordeel uit dat Pippa duidelijk woede problemen had want dan viel het vast niet op. Daniella zou overgins ontkennen dat ze met die redenatie zichzelf ook een woedeprobleem toeschreef. Zij had nou eenmaal geen fouten.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aan de ene kant was het perfect logisch voor Philippa om te eisen dat Felicia haar voor zou gaan, aan de andere kant… Er was iets aan de hele situatie dat haar vanaf het begin al dwars had gezeten, maar nu vond ze de boel nog verdachter. Waarschijnlijk was het helemaal niets, maar waarom zou Pippa haar nog op deze manier lastig vallen? Felicia had meer gedacht dat Pippa haar zou proberen te vergiftigen, of zo.

 

Of het opgaf omdat Felicia en David al wekenlang niet bij elkaar in de buurt waren geweest, maar goed.

 

Maar er was gelukkig een makkelijke manier om het uit te testen, of ze gelijk had of niet. "Prima," beet ze terug naar Philippa, of misschien niet-Philippa, en ze begon weg te stormen, precies de andere kant op dan de badkamer. Waar zou ze deze Pippa mee naar toe nemen? Naar buiten, dacht ze.

 

Als ze niet zou protesteren, wist Felicia zeker dat het niet Pippa was.

 

En omdat Lily waarschijnlijk ook geen zin heeft met enkel een post te maken van 'Dani als Pippa liep Felicia achterna', spoelen we even door tot het moment dat Felicia stopte achter de kassen.

 

"Hoe lang duurt wissldrank ook alweer?" vroeg ze achteloos, want dat was het enige wat ze kon bedenken. De vraag was alleen… wie zat er dan onder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

VdnIWfF.png

 

 Hoelang wisseldrank duurde? Geen idee en ze had ook geen zin om erachter te komen met Felicia voor haar neus. Niet dat ze het erg vond als haar vriendin het zou weten, of nouja ze zou het niet heel erg vinden. Maar Pippa zijn was zo leuk en als het nu al verpest zou worden zou het saai zijn.

 

Misschien, misschien moest ze gewoon nog heel even doorgaan. Sowieso was ophouden wanneer dat gewenst was en niet haar stijl. Nee net ietsje langer doorgaan dan zou moeten dat was haar stijl.

 

Geen idee? ”, zei ze sarcastisch en leunde nonchalant tegen de kassen aan voor ze aanstalten maakte om weg te gaan. “Maar als je een toverdranken examen gaat houden dan eh tot ziens ik vind dat echt saai

 

Ohja Pippa hield van toverdranken Oeps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Natuurlijk had Felicia al al het bewijs gekregen dat dit Pippa niet was, want als het de Griffoendor wel was geweest had ze allang gevraagd wat er mis was met Felicia dat ze de verkeerde kant op was gelopen, maar dat degene die Pippa 'over had genomen' niet eens wist dat Pippa's favoriete vak toverdranken was… of het misschien wel wist, maar een fout had gemaakt, maakte toch weer extra duidelijk dat ze niet met Philippa te maken had.

 

Ergens had Felicia zin om niet-Pippa gewoon weg te laten lopen. Wat er gebeurde met de Griffoendor was niet echt haar probleem, zoals Pippa gewoon niet haar probleem was, maar… eerlijk gezegd was ze nieuwsgierig waarom diegene het dan op haar gemunt had. En dan was er ook altijd nog David, die Felicia ondanks alles toch wilde beschermen.

 

Dus greep ze niet!Pippa's hand vast. "Wacht even," zei ze zoet. "We zijn niet uitgespeeld, toch? Volgens mij duurt wisseldrank zo'n uurtje, behalve als je een slok tussendoor neemt." En snel stak Felicia haar hand in de zak van Pippa's mantel, op zoek naar een flacon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

VdnIWfF.png

 

Wisseldrank duurde vast inderdaad een uurtje ze had eigenlijk geen idee. Verassend genoeg had Daniella ook hier niet echt heel erg goed over na gedacht. Ze zorgde gewoon dat ze genoeg wisseldrank bij zich had zolang zij en Pippa dit speelden en goot elke keer als ze wat wilde drinken wat van het drankje erbij, wat het was vies en ze kon het alleen verdragen of in sterke drank of in mierzoete limonande, suiker was nog altijd haar favoriete smaak.

 

Maar ze had niet echt zin om uit te vinden hoelang geleden ze precies glas aardbeienlimonade met suikerspinsiroop erin verwerkt naar binnen had gegoten want het was vast al even terug.

 

We zijn wel uitgespeeld want ik heb geen zin meer ”, boos gaf ze een ruk aan haar arm en kwam er tot haar ongenoegen achter dat haar stem wel weer erg veel op die van zichzelf begon te lijken. En hoe graag zichzelf ook hoorde praten Now Was Not The Time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daniella, natuurlijk.

 

Het was niet alleen de stem die haar tot die conclusie had geleidt. Felicia wist van de moeizame 'relatie' tussen Philippa en Daniella af en als er iemand was die zo dom was om dit met wisseldrank te gaan doen, was het Daniella. Verdomme.

 

Het liefste wilde Felicia razen tegen Daniella, haar vertellen hoe dom ze wel niet was en hoe belachelijk dit idee was, maar dat soort dingen werkten nooit met Daniella. Ze werd er alleen maar boos van en zou spontaan niet meer naar je luisteren.

 

"Wacht even," zei ze, terwijl ze een gespeeld verbaasde blik wierp naar Daniella. "Dani, ben jij dat? Wauw!" 

 

Dani's ego voeden werkte echter wel. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah. Ze grijndse even om Felicia’s reactie want hoewel ze het niet nodig had was erkenning altijd fijn en al zei ze het zelf dit was inderdaad wel goed gelukt. En zo met dat compliment vergat ze helemaal dat ze in haar rol moest blijven, alsof ze dat net zo goed gedaan had, want als Danielle ergens een hekel aan had was het dat anderen erkenning kregen voor iets wat zij deed.

 

Want nee.

 

Ik vind die laatste zin gezien de spelers van dit topic heel grappig.

 

Maar ja, zij was het dus die .. Pippa was en als Felicia haar daar een complimentje op wilde geven mocht ze die best aannemen. “Net echt he? ”, vroeg ze trots “wat bedoelde je trouwens met dat Pippa je neer wilde steken? ”, voegde ze nonchalant toe terwijl ze tegen een kas leunde. Want ze was goed in subtiel zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, fuck, ja. Felicia had nooit iemand verteld over die keer dat ze Philippa tegen was gekomen in de meisjeswc. Ze wist niet eens echt waarom, ze had het best aan iemand kunnen vertellen, maar het was één van die dingen die ze uit nature voor zichzelf hield. Niemand hoefde te weten dat Philippa haar had geprobeerd te vermoorden. Ze zouden zich er alleen maar mee bemoeien, en het was niet alsof Felicia zich daardoor beter zou voelen, toch?

 

"Oh, we hadden ooit ruzie," Felicia maakte een vaag gebaar met haar hand. "Niets ernstigs." Ruzie was een klein woord voor een voorkomen moordpartij in de wc's, maar wat kon ze er anders aan doen. "Ze is echt gek, was jaloers dat ik vriendinnen met je was, of zoiets." Felicia rolde overdreven met haar ogen.

 

Maar ergens zat het haar dwars dat Daniella net had gedaan alsof ze Philippa was om... wat? Te testen of Felicia vriendinnen was met andere mensen? 

 

"Dus, ben ik geslaagd voor je test?" grijnsde ze naar Daniella. In de gedaante van Philippa. Was toch een beetje gek. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×