Jump to content
Sign in to follow this  
Henry Hair

[1834/1835] This is why Henry shouldnt be allowed to do magic

Recommended Posts

Henry woonde al een jaar bij oom William in huis. Dat was een hele prestatie! In het begin was het wat moeilijk geweest, maar nu ging dat al stukken beter. Oom William had zelfs Henry’s kledingmaten geleerd en had hem de afgelopen week bijna elke dag op tijd van school gehaald. Het was duidelijk dat ze beide erg vooruit gingen, en dat moest gevierd worden! Toen hij bij zijn vriendjes was had Henry een heel plan gemaakt voor een verrassingsfeest. Er zouden ballonnen zijn, en een taart en snoep en slingers en alles! Het was alleen wat moeilijk om alles klaar te maken voor het feest, omdat Oom William zo vaak thuis was. De enige oplossing die Henry kon bedenken was dat hij ‘s nachts alles moest klaarzetten.

 

Het was donker en koud, en de helft van de spullen had hij niet kunnen regelen, want hij was pas acht. Maar dat was niet erg. Hij had slingers op de muren geverfd ballonnen getekend op papier en uitgeknipt.Henry was de hele nacht bezig geweest met kleuren en knippen, zo veel ballonnen had hij gemaakt.  Het waren er wel honderd! (Eigenlijk waren het er maar 20). Maar het probleem was dat ze niet zweefden… Op de muren lijmen was een optie geweest, maar de lijm was op… Na een tijdje sip naar zijn papieren ballonnenstapel gekeken te hebben wist hij het ineens. Magie! Met magie kon je dingen laten zweven!

 

Op zijn tenen sloop het jochie de trap op. Stiekem was hij best nerveus. Van oom William mocht hij nooit aan zijn toverstok komen, dus nu deed hij iets wat eigenlijk heel erg verboden was. Dit was zo spannend! Zachtjes deed hij de slaapkamerdeur van zijn oom open en sloop naar binnen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henry's ogen moesten even wennen aan het donker. Waar was oom William's stok? Langzaam maar zeker begon het jochie steeds meer details te zien in de niet zo stijlvol ingerichte slaapkamer van zijn oom. In het grote bed zag Henry de silhouet van een grote berg die in een kalm ritme uitzette en weer kromp. Dit ging trouwens gepaard met luid gesnurk. Oom William, de slapende berg. Het liefst was Henry er bij komen liggen en had hij zijn oom een dikke knuffel gegeven, maar hij moest zich nu echt focussen. Er moest nog veel gedaan worden voor het verassingsfeest. Het moest het meest fantastische feest worden dat zijn oom ooit zou meemaken! 

 

Waar was die stok nou? Henry spitte het hele kamertje door. Van de rommelige tafel tot de chaotische kledingkast. Niks! Verslagen ging hij op de grond zitten en leunde tegen het bed aan. Het kon toch geen kwaad als hij eventjes zijn ogen dicht deed? Het was nog zo vroeg, hij kon best nu eventjes slapen en straks weer verder gaan met het feestje. Slaperig waggelde hij naar het grote bed en klom er op. Slaap... Het kleine jochie wreef in zijn ogen en ging naast zijn oom liggen, of dat was in ieder geval het idee. Toen hij lag voelde hij iets hards prikken in zijn rug. "Auw!" fluisterde hij boos en keek waar hij op was gaan liggen. Oom William's toverstok!! Met grote ogen keek het kleine kind naar dit buitengewoon geweldige object. Hij had een toverstok in zijn handen! Op slag was Henry zijn moeheid vergeten en klom met de stok het bed uit. Hij had magie!! Henry rende zo snel als zijn korte beentjes hem konden dragen naar beneden. Hiermee kon hij het feest pas echt geweldig maken! (Hoe William door dit alles heen heeft kunnen slapen is mij trouwens een raadsel)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vol verwondering staarde het kind naar het voorwerp in zijn handen. Hij had eindelijk een toverstok in zijn handen. Een echte! Nu kon hij alles doen! Hij kon een miljoen miljard koekjes toveren, of hij kon een olifant laten verschijnen, of of of een hele snoepwinkel!! Fantaserend over de gekste dingen danste Henry door de kamer. Nu hij magie had kon hij alles doen en laten wat hij wilde. Hij kon zelfs koning worden! Henry Hair, de grootste tovenaar aller tijden! Hij rende door de kamer en wees om zich heen met de stok, zich inbeeldend dat er allemaal dingen verschenen. En toen verscheen er ineens iets echts! Een regen van gouden vonken kwam uit de punt van zijn oom. Van schrik liet Henry de stok uit zijn handen vallen en sprong achteruit. Maar toen realiseerde hij zich wat hij zojuist gedaan had.  Oooh! Dat was mooi. Nog een keer!! Henry porde nog een keer met zijn toverstok in de lucht, en wachtte hoopvol op zijn vonken maar er gebeurde niks. Even was hij teleurgesteld, maar zijn enthousiasme won het. Hij had magie gedaan!

 

Henry rende en danste verder, tot hij bijna struikelde over zijn papieren ballonnen. Oh ja!  Hij moest de ballonnen laten zweven. Het kind ging op de grond zitten, helemaal omgeven door zijn zelf geknutselde meesterwerken. Met een klein beetje magie zouden ze nog beter worden! Lekker enthousiast wees hij met zijn toverstok. Hij was zo wild dat de stok dwars door het papier heen ging. Oeps! Geen probleem, hij had er zo veel gemaakt dat hij er best eentje kon missen. Henry gooide de doorboorde ballon aan de kant en focuste zich op een nieuwe.

 

Wat ons lieve kleine kind niet door had was dat de randen van het gat aan het gloeien waren, en het langzaam maar zeker steeds groter werd. Een kleine rookpluim steeg op uit het papier...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×