Jump to content

Harold Silvershore

Griffoendor Tweedejaars
 • Content count

  92
 • Joined

 • Last visited

About Harold Silvershore

OOC Profiel Informatie

 • Membergroups
  IC KO, MV
 • Naam
  Gianna

Profile Fields

Recent Profile Visitors

386 profile views
 1. Wist je wie Scott Evergreen ook niet mocht? Nou, dat was Harold natuurlijk. Ik zal wel zo aardig zijn om te vertellen dat Harold waarschijnlijk geen enkele verloofde van Zaira had gemogen, want Zaira was zijn lievelingstante en wie was zijn lievelingstante waard?! Nou eh... Niemand. Ja, als Zaira en Eric geen broer en zus waren dan mogelijk zou hij Eric wel goedgekeurd hebben als partner van Zaira, maar dan had hij Zaira nooit leren kennen want dan was hij ook geen familie geweest van Zaira. Ingewikkeld, hoor. In ieder geval: Scott was dus niet goed genoeg voor Zaira. En naar hem kijken maakte Harold misselijk. "Boeken," mompelde hij duister, alleen tegen zichzelf, terwijl hij een doperwt aan zijn vork spieste en die in zijn mond stak. Hij was opgevoed met het idee dat als je niets aardigs wist te zeggen in openbaar gezelschap dat je dan maar beter je mond kon houden (of goed loog, natuurlijk), dus hij hield zijn mening streng voor zich. Plus hij was nog jong, he, kinderen kon je beter zien dan horen, zei zijn moeder altijd. Dus in plaats daarvan was hij gewoon stilzwijgend team 'Wat denk je hier te zoeken hebben, Scott?'
 2. "Ik heb eens een weerwolf gezien!" pochte Harold. "Nou ja, niet in wolf-versie... Maar je kon wel echt zien dat het een weerwolf was, hoor! Hij had allerlei littekens op zijn gezicht en een heel lelijk pak aan." En een gebrek aan gevoel voor stijl was natuurlijk ook monsterlijk. Er was een vierdejaars of zoiets die echt met de meest rare combinaties rondliep! Echt vreselijk, vond Harold, die streng opgevoed was met het idee van wat je als man wel of niet mocht dragen. "We hebben stenen naar hem gegooid tot hij wegrende, want zo'n type moet je helemaal niet rond hebben lopen!" En oké, dat was bij zijn eigen huis in de buurt en samen met wat buurtjongens, maar maakte dat echt uit? Een weerwolf was een weerwolf. "Ja, Stephen," knikte hij naar haar. "Wow, Amerikaans?" Dat was zo ver weg! "Mijn oom gaat af en toe op reis naar Amerika, maar zijn vrouw komt uit Rusland." Ah, de heerlijke tijd dat Amerika en Rusland elkaar nog niet haatten en ik daar dus geen grappen over kan maken in mijn post </3. "Waar woonde je vader in Amerika?" Hij had ooit gehoord van Boston en New York en Washington. Oh en New Orleans! "Engeland is wel leuker, hoor," knikte hij naar Abigail. "Hier heb je Zweinstein!" En Amerika had ook een toverschool, maar dat vond Harold met al zijn twaalfjarige wijsheid maar een slap aftreksel. "Ja," zuchtte hij. "Maar die hoge cijfers haal ik wel zelf, hoor, daar heb ik hem niet voor nodig." Ew, iets met professor Evergreen te maken hebben... Nee, dank je wel! "Denk je?" Twijfelend wierp hij een blik in die gang. "Nee, daar is een deur!" Dat deuren geen doorgangen waren had Harold op dit moment geen interesse in. "Volgens mij zit die nooit op slot." Hij rende er naar toe, maar eh... Helaas. De deur zat op slot. "Stomme deur," mopperde hij boos en hij rommelde extra hard aan de deurklink. "Ga open!"
 3. [1837/1838] This will be a total disaster <3

  Mooi. Het zou een beetje vervelend zijn geweest als deze eerstejaars één van de weinigen was die het regelboek had gelezen (Harold had het wel eens gedaan! Al was het alleen maar om te weten hoeveel loopholes hij kon vinden en omdat hij een Silvershore was en die verliefd waren op magisch recht) (niet de beste manier om Harold's familie te omschrijven, maar we doen het er maar mee) en dus wist dat er helemaal geen regel was die zei dat je geen eten uit het kasteel mocht smokkelen, maar aan het gestamel te horen had deze jongen daar geen weet van. "Hmm," zei Harold streng. "Is dat geen slecht begin van het schooljaar? En een regel breken en er ook nog mee weg komen?" Hij trok een wenkbrauw op. "Straks denken mensen nog dat ik je voortrek, dat lijkt me niet de bedoeling." Maar wat kon hij de jongen laten doen zonder dat Harold zelf ook de schuld kreeg van machtsmisbruik? Dat wilde hij niet hebben, natuurlijk. "Waarom smokkel je eigenlijk eten?" vroeg hij ondertussen maar, nieuwsgierig.
 4. "Oh ja," knikte Harold driftig, want natuurlijk zaten er monsters op Zweinstein! "Er zijn zoveel geheime gangen en plekjes waar ze zich kunnen verstoppen... De leraren krijgen ze er heus niet allemaal uit." Vooral niet als er leraren waren zoals stomme Scott Evergreen, de meest sullige leraar ter wereld, die helemaal niets kon, behalve zijn tante ten huwelijk vragen. Harold had daar helemaal geen moeite mee hoor, nee, zeker niet, hij vond Scott en Zaira prachtig bij elkaar passen! "Maar ze zijn niet echt gevaarlijk, hoor," suste hij een beetje. "Anders hadden ze ons hier nooit naar school laten gaan! Maar soms laten ze ons gewoon schrikken. Als een soort van boeman." Maar dan geen boeman. Of zo. Harold was niet echt van plan geweest om zijn leven voor haar op te offeren. Hij wilde haar wel redden, hoor, echt waar, maar zijn eigen leven voor haar opofferen ging hem een tikje te ver. Toch grijnsde hij naar haar en knikte hij. "Oké, dan zullen we maar tutoyeren." En ze was best aardig, hoor! Voor zover hij haar tot nu toe had leren kennen. "Oh ja, dat snap ik wel," knikte hij serieus naar haar. "Ik mis mijn mama ook en mijn kleine broertje Stephen. Douglas en Caroline zijn jouw broer en zus?" De naam Douglas Carrington kwam hem ergens bekend voor, maar hij wist niet precies waar... "En de rest van mijn familie mis ik ook, mijn oom en tante... Hoewel mijn tante nu verloofd is met professor Evergreen, dus misschien dat ze op Zweinstein komen wonen als ze eenmaal zijn getrouwd..." Dat maakte het bijna waard. Maar niet helemaal. "Hier naar rechts, denk ik?"
 5. [1837/1838] The smallest handcuffs in the world

  Ja, Harold wilde dolgraag de beschermer van zijn tante zijn! Hij wilde haar heel graag steunen en alle vieze, oude mannen bij haar uit de buurt houden, vooral diegenen die les gaven op Zweinstein, want wie wilde er nou leraar worden? Leraren waren vaak zo saai en oud! En Scott was ook saai en oud. Dus Harold glunderde naar Zaira en wierp toen een 'haha' blik op Scott. Maar hij moest toegeven, hij had nooit en dan ook nooit verwacht dat Scott ineens een verlovingsring naar boven zou halen, samen met de vraag of Zaira zijn vrouw wilde worden. Harold's ogen werden groot terwijl hij zijn blik strak op de ring vestigde. Nee, nee, nee! Zaira mocht niet met Scott trouwen! Dat zou ze natuurlijk ook nooit doen, ze wist heus wel dat ze veel beter was dan professor Evergreen, toch? Nee, natuurlijk wel. Zaira zou nooit ja zeggen. Maar ondertussen zat Harold hier wel ongemakkelijk bij en plotseling was het allemaal zo persoonlijk geworden. "Ik ehm..." zei hij aarzelend, "Ik denk dat ik maar beter even kan gaan kijken of mijn moeder nog wat wilt." En dan zou hij tegen haar alles vertellen. Dus, met nog een laatste nerveuze blik op zijn tante holde Harold de kamer uit. Maar Zaira zou nooit ja zeggen. Toch?!
 6. [1837/1838] Openingsfeest: watch the queen conquer

  Harold vond stiekem helemaal niet dat hij moest leren dat hij moest nadenken voordat hij wat zei, want hij hield nu toch gewoon netjes zijn mond dicht? Hij zond dus een 'ikweetheuswelwatikdoe' blik terug naar de jongeman in kwestie en keek berouwvol naar professor Hastings. "Het spijt me heel erg dat ik de bron ben van deze commotie," zei hij, terwijl hij professor Hastings met zijn allerbeste puppy-ogen aankeek. "Als ik had geweten dat meneer Higgs zo'n kort lontje had, had ik natuurlijk nooit iets gezegd. Ik wil er nooit de reden van zijn dat iemand anders zijn temperament verliest." Ook al was het wel bedoeld. En vond Harold dat iedereen het een beetje overdreef. Maar tja, je moest toch wat.
 7. Eh, ja, in alle eerlijkheid: Harold schaamde zich dood dat hij was verdwaald, hij schaamde zich dood dat hij was verdwaald voor de ogen van een meisje en hij schaamde zich al helemaal dood dat hij de weg niet terug had gevonden en zij in plaats daarvan de weg leek te vinden. En dat terwijl ze net drie weken op Zweinstein zat terwijl hij hier al een jaar (en drie weken) rondliep! En in dat jaar (en drie weken) was hij maar twee keer verdwaald en die ene keer was vooral omdat een stomme pukkelhoofd van Ravenklauw hem de verkeerde kant op had gewezen. Expres. "Natuurlijk," boog hij maar een beetje, vastbesloten om te doen alsof ze alleen maar Abigail's weg zouden volgen omdat het beleefd was, niet omdat hij echt geen idee meer had zo onderhand op welke verdieping ze waren. Eigenlijk betwijfelde hij zelfs stiekem of ze überhaupt nog op Zweinstein waren, want het uitzicht kwam hem echt niet meer bekend voor. "Zal ik voorgaan?" vroeg hij maar voor de zekerheid. "Je weet eigenlijk nooit of er monsters in Zweinstein zitten..." En juffrouw Carrington mocht dan ook wel een Griffoendor zijn, ze was alsnog wel een meisje en hij was een Silvershore. "Vindt u het eigenlijk leuk?" vroeg hij, terwijl hij even een blik wierp op de gang voor hen. "Op Zweinstein?" Smalltalk terwijl je oplet of er geen monsters zijn.
 8. Les eerste- en tweedejaars: Zwaar!

  Harold begreep in alle eerlijkheid helemaal niets van Dreuzels. Lag niet aan hem, op zich, want hij was opgevoed in een volbloedfamilie die uit zichzelf helemaal niets te maken hadden met Dreuzels en als ze wel in de buurt kwamen hadden ze de neiging om neergeschoten te worden, ERIC, dus was het echt zo raar dat Harold niets van Dreuzels wist? Maar hij was van nature wel nieuwsgierig, dus als er een les dreuzelkunde was, dan leek het hem logisch dat hij daar al zijn vragen aan kwijt kon. Behalve dat de leraar zijn eigen lesonderwerp had bedacht. Was leuk, hoor, maar Harold had brandende vragen die niets met die rare dingen met touw en zo te maken hadden, dus hij stak snel zijn hand omhoog. "Professor, professor," riep hij de aandacht. "Waarom zijn dreuzelkoetsen zo traag? En waarom kunnen ze alleen bestuurd worden door paarden? En springen ze niet aan de kant als er iemand van de andere kant aan komt rijden?" Veel belangrijker om te weten.
 9. [1837/1838] The smallest handcuffs in the world

  Misschien hadden Zaira en Scott moeten proberen om een beetje eerlijker en duidelijker te zijn, want 'Harold, ga weg, je verpest mijn verloving' had tenminste duidelijk gemaakt wat hier aan de hand was en dat hij er niet echt wat aan kon doen. Nou ja, misschien was hij er vandoor gerend om zijn grootvader te halen zodat die de boel kon tegenhouden (want Zaira verdiende beter dan Scott, dank je wel), maar hij was wel de kamer uit gegaan. Want zelfs Harold wist dat je een verloving als twaalfjarige niet mocht onderbreken. Maar ja, gezien niemand duidelijk tegen hem was moest hij vooral zijn eigen conclusies trekken en op dit moment bestonden die conclusies vooral uit dat Scott iets wilde van zijn tante waarvan Harold vond dat ze dat hem niet mocht geven, want Zaira was zijn tante en Scott was ew. En hij liep ook steeds dichter naar Zaira toe. "Ja, eigenlijk wel," zei hij tegen zijn tante, terwijl hij naar Scott fronste. "De hoogste kwaliteiten, alleen het beste is goed genoeg." En dat was Scott niet. Vooral niet toen Scott ook nog eens begon met Harold te bedreigen. Kijk, tot nu toe was dit gesprek raar geweest, maar had hij nog best wel overtuigd kon worden om ergens anders heen te gaan mocht het nodig zijn, maar iemand die Harold bedreigde zou er alleen maar achter komen dat Harold als een typische Griffoendor direct het meest koppige rotkind werd dat er bestond. "Pardon," glimlachte hij scherp. "Maar dit is het huis van mijn grootvader en volgens mij heeft u dan geen recht om mij rond te commanderen. En mocht u mij strafwerk willen geven op school mag u eerst aan een schoolhoofd uitleggen waarom precies." Hij sloeg zijn armen over elkaar, want Harold ging nergens heen.
 10. [1837/1838] This will be a total disaster <3

  Hallo, Harold was klassenoudste en hij had zin om daar wat mee te gaan doen, want hij had niet voor niets een badge en het was toch zonde als hij zijn badge niet op zijn minst gebruikte om één persoon per maand strafwerk te geven, dus toen er een eerstejaars tegen hem opbotste (was dat al genoeg reden om hem strafwerk te geven??? vast niet. Maar Harold stond niet boven een beetje machtsmisbruik.) en wel erg schuldig keek, zette Harold zijn strenge-grote-broer gezicht op, sloeg hij zijn armen over elkaar, rechtte hij zijn schouders en ging hij iets op zijn tenen staan zodat hij langer leek. Hij moest zijn groeispurt nog hebben, maar Harold had er een hekel aan om te moeten wachten, ok, het was niet eerlijk </3 "Oh nee?" vroeg hij streng. "Dus je zit niet... eh..." Hij wierp een blik op wat er naar beneden was gevallen. "Eten te smokkelen? Weet je hoeveel strafwerk daarop staat?" Technisch gezien niets.
 11. [1837/1838] Openingsfeest: watch the queen conquer

  "Ik heb helemaal niets gedaan!" piepte Harold ongelukkig, want in principe was het waar, maar in principe ook helemaal weer niet, maar wat hij dan ook gedaan had (een belediging, waarschijnlijk), het was in ieder geval niet de bedoeling dat er ineens iemand op hem afgestormd was en hem had geprobeerd te slaan. Gelukkig was er een andere Griffoendor voorgesprongen, achter wie Harold zich nu enigszins had verschuild. Ja, hij was een Griffoendor, Silvershore en Klassenoudste, maar hallo, als iemand klappen voor je wilde opvangen, ging je daar dan echt nee tegen zeggen? "Het is niet zijn schuld," sprong Harold snel op, toen er een lerares bij kwam staan die naar iedereen boos keek. Professor Hastings? Daar had hij nog nooit les van gehad, maar ze zag er best eng uit. Een beetje zoals zijn moeder als die erg boos was, wat ze helemaal niet vaak werd, hoor. "Die stomme blaaskaak met zijn overggrote rode neus kwam me ineens slaan en meneer Palagon nam het voor me op." Hij bleef even voor een moment stil en voegde er toen snel aan toe: "Niet dat ik dat nodig had, maar ik waardeer het wel, hoor." @Thomasin Hastings en @Dorian Palagon
 12. [1837/1838] The smallest handcuffs in the world

  Harold was eerst gewoon nieuwsgierig geweest naar waarom zijn professor ineens in de salon stond en als ze gewoon een saai excuus hadden gegeven was hij er vast wel vandoor gegaan, want ew, volwassenen die met elkaar spraken over bloemen waren zo saai, maar hoe meer hij het gevoel kreeg van allebei dat ze hem hier niet wilden hebben (wat hij overigens onbegrijpelijk vond, want hallo, hij was Harold Silvershore en was hij niet Zaira's favoriete neefje en professor Evergreen's favoriete leerling ook al had hij één keer een hele stapel bloempotten omgestoten, dus wat was dit?!), hoe meer hij wilde blijven. En dan was er ook nog het ene puntje van die manier waarop zijn leraar naar zijn tante keek. "De bloemetjes en de bijtjes," herhaalde hij sarcastisch. "Dat zei mijn moeder altijd als ik haar vroeger vroeg waar mijn broertje vandaan kwam. Dat ze me later wel zou leren over de 'bloemetjes en de bijtjes'." Hij voegde netjes de aanhalingstekens toe met zijn handen, terwijl hij duister naar professor Evergreen staarde. Misschien moest hij Eric erbij roepen. Of zijn grootvader, maar zelfs Harold was een tikje bang voor Thomas Silvershore en dus zou hij dit Scott alleen aandoen als hij echt genoeg van de beste man had. "Ben je geïnteresseerd?" vroeg hij aan Zaira, want hij was toch wel nieuwsgierig. "In zijn lessen?" Waarom?! Waren er geen betere leraren te vinden?
 13. [1837/1838] The smallest handcuffs in the world

  Hallo, Harold hier, professioneel sfeer-verpester! Hij had het niet helemaal expres gedaan, hoor, wist hij veel dat professor Evergreen zomaar langs was gekomen, maar hij was nou eenmaal op zoek geweest naar tante Zaira en niemand had hem verteld dat ze bezoek hadden of dat hij uit de buurt moest blijven, dus hij was zomaar de salon ingewandeld en keek nu een beetje verbaasd van zijn leraar Kruidenkunde aan de ene kant en zijn tante aan de andere kant en die ongemakkelijke stilte die er altijd viel als mensen stil waren gevallen. Hier was iets aan de hand. En dus was Harold direct nieuwsgierig. "Hallo professor Evergreen," begroette hij zijn leraar vriendelijk. "Goh, ik wist niet dat u in de buurt was? Heeft u een huis hier in de omgeving?" Hij probeerde zich te herinneren of hij ooit iemand over Evergreens hier in de buurt had horen spreken, maar helaas. Hij stapte maar naar voren en plofte vrolijk naast Zaira op de bank. "Kent u mijn tante?" vroeg hij, terwijl hij nieuwsgierig heen en weer keek. "Gaat u haar ook les geven in kruidenkunde?" Hij zou zich nooit kunnen voorstellen dat Zaira verliefd was op Evergreen. Die man was zo oud.
 14. [1836/1837] Go where you are celebrated, not merely tolerated.

  "Ooooh." Met grote ogen keek Harold rond, naar het feestje dat speciaal voor hem georganiseerd was, en het was niet eens zijn verjaardag! Maar na eigen zeggen verdiende hij het ook om dit feestje te krijgen, want speciaal voor de gelegenheid had hij zijn gloednieuwe, super special Griffoendor Klassenoudste badge opgespeld. Ja, hij was al in zijn eerste jaar klassenoudste geworden, wie kon dat nog meer zeggen?! Ja, oké, hij was vooral klassenoudste geworden omdat hij blijkbaar één van de weinige kandidaten was met interesse, maar was dat zijn probleem? Nah, dacht het niet. Hij verdiende die titel, dank je wel. "Dit is geweldig!" grijnsde hij naar Zaira en omdat hij haar toch moest belonen, gaf hij haar een enthousiaste knuffel. "Je bent de beste tante ooit, echt waar!" Dat zijn andere tante, Vasilisa, nu ietwat zuur keek maakte Harold weinig uit, want had zij ooit een speciaal feest voor hem georganiseerd? Nee, dacht het dus niet. "Zullen we de taart aansnijden? Die ziet er zo mooi uit!" Bijna alsof er een echte draak op zat, een miniatuurdraakje. Vroeger had Harold graag een draak als huisdier gewild, maar na jarenlang zeuren was het hem nooit gelukt, dus besloot hij maar te wachten tot hij oud genoeg was en er dan zelf één te kopen. (Maak je geen zorgen, tegen de tijd is hij het vast al vergeten. Hoop ik.) "En waarvoor zijn die hekken eigenlijk, tante Zaira?" Misschien om overheen te vliegen?!
 15. [18361/1837] Never ending story

  Harold knikte enthousiast, want natuurlijk konden ze zich verstoppen! Was echt een geweldig idee, er was vast niemand in de achthonderd jaar dat Zweinstein bestond op het idee gekomen om zich te verstoppen op school zodat ze niet naar huis hoefden, want wie zou daar nou aan kunnen denken? Ja, Harold en Valor waren vast de enigen. Ja jongens, vanaf nu ga ik gifs gebruiken in mijn posts. Zijn jullie er klaar voor? "Ok, kom!" riep Harold, ietwat te hard voor zo'n geheime missie, en hij rende er al vandoor voordat Valor mogelijk van mening had kunnen veranderen, maakt niet uit. "Zeg..." vroeg hij, terwijl ze de tuinen uitliepen, "waar is Ostrovsky's kantoor eigenlijk?"
×