Jump to content

Madeline Bowman

Zwadderich Zesdejaars
 • Content count

  77
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Madeline Bowman last won the day on March 1

Madeline Bowman had the most liked content!

About Madeline Bowman

 • Rank
  I never had somebody so I don't know how to love
 • Birthday 08/11/95

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Irene

Profile Fields

Recent Profile Visitors

446 profile views
 1. Naakt over de binnenplaats rennen? Iedereen met genoeg zelfrespect, een gezond verstand en het besef dat het wel heel koud was voor activiteiten zoals deze, had kunnen bedenken dat dat misschien niet zo'n strak plan was. Maar Madeline vond het fantastisch. Nu vond ze alles wat er op dit moment uit Dax mond kwam en wat niet leek op -eh nou goh, ik weet niet of ik wel op een echte date wil- fantastisch. Zelfs de woorden die hij niet echt meer kon uitspreken. Dat was gewoon schattig. En alleen maar de schuld van die woorden. "Dat is echt het beste idee ooit," glunderde ze, alsof hij haar zojuist had verteld dat hij het medicijn tegen drakenpokken had uitgevonden. Maddie was er al helemaal klaar voor, maar besefte zich toen weer dat ze nog op het dak stonden. Ha. Ja. Het dak was niet de binnenplaats natuurlijk. En de binnenplaats was toch beter, want daar kwamen mensen -overdag, vast niet midden in de nacht, maar daar dacht ze niet over na- en op het dak niet zo vaak. Als ze het hier deden, gingen ze natuurlijk nooit de geschiedenisboeken in. Je moest wel je prioriteiten goed op een rijtje hebben en dat had Madeline wel hoor, alleen de rest had ze niet helemaal op een rijtje meer. "Kom!' zei ze overtuigd en ze trok hem voorzichtig mee terug richting het raam, waardoor ze hier gekomen hadden. Gelukkig was het niet zo ver weg. "Volg mijn billies maar," giechelde ze behulpzaam, alsof hij die kon zien door haar winterse laag aan jurken en mantels. Maar wie niet zien wilde moest maar eh, voelen? Wacht, dat was geen spreekwoord. Uiteindelijk kwamen ze levend bij de eerst trap aan. Ugh, trappen. Maddie hield niet van trappen, daarom was ze ook zo blij dat de leerlingenkamer van Zwadderich lekker onderin het kasteel zat. Nu was de trap oplopen veel vermoeiender, maar de trap af als je alle traptreden dubbel zag was ook een hele uitdaging. Gelukkig had ze een heel goed idee. Eentje dat ze wonder boven wonder ook nog eens uit wist te voeren, namelijk door met haar toverstok de trappen in een glijbaan te veranderen. Die spreuk zou Tristan hen pas over een paar weken leren, maar natuurlijk kende Madeline hem al, want het was een leuke spreuk. In tegenstelling tot alle nuttige en belangrijke spreuken waar ze dan weer nooit zoveel moeite voor deed. "Heren eerst," grijnsde Maddie trots, maar op dat moment zette ze een stapje achteruit om haar evenwicht te bewaren en oh nee, daar was geen trap meer, dus tuimelde ze met een onhandige beweging de glijbaan op.
 2. All is fair in love and war

  Als Madeline had geweten dat dit een of andere interventie ging worden, dan was ze vast niet komen opdagen, want heel lief hoor van haar grote broer en zus, maar Madeline kon dit heel goed zelf oplossen. Kon ze niet trouwens en normaal schroomde ook niet altijd zoveel om hulp in te roepen van Richard en Melody -want waarom zou je niet een ander de rommel laten opruimen waar jij je in had gewerkt- maar dit ging over liefde en de liefde... tja, dat was toch een apart en gevoelig onderwerp. Zeker als je een Bowman was. Maddie verheugde zich vooral op een gezellig avondje met heel veel afleiding zodat ze even niet aan Dax hoefde te denken en dus had ze natuurlijk Richard meegenomen, waarvan ze eigenlijk niet zeker was of hij op de hoogte was van de huidige situatie. Ze had hem het zelf in ieder geval niet verteld (een beetje bang voor een "Haha liefde bestaat niet" reactie), maar je wist het maar nooit of Melody haar mond voorbij had gepraat. Of dat ze dat dus zometeen zou doen... Hoe dan ook, was Richard altijd wel goed gezelschap, voor Madeline tenminste, die graag langs zijn mindere buien heen keek en gewoon vrolijk om hem heen dartelde zoals jonge zusjes dat zo goed konden. Ze was al blij als hij gewoon hier was en niet naar een of ander ver land was gevlucht. Het was werkelijk een idioot gezicht, haar hoogzwangere zus in een bar en dan ook nog eens met een klein kind op haar arm. "Oh Mel, dat jij het huis nog uit komt met zo'n buik. Het lijkt wel of je gaat ontploffen," lachtte Maddie, terwijl ze haar nichtje van haar zus overnam en op haar schoot zette. Madeline vond kinderen best leuk, zolang ze ze aan het einde van de dag weer aan haar broer en zus terug mocht geven. Het kleine meisje greep meteen richting het glas voor haar op tafel en Maddie schoof het vlug wat verder naar achter. "Nee, nee, die is voor tante Mads. Dat krijg je wel over veertien jaar." Ze gluurde even plagend naar haar zus en wenkte ondertussen maar de barman, zodat hij nog wat drankjes op kon nemen.
 3. Hoe kon ze nou niet lachen! Dat was als vragen om niet te ademen of niet te eten als je enorme trek had of om de laatste ronde in de bar over te slaan. Dat was gewoon onmogelijk. Dus giechelde ze er maar op los en keek even trots uit haar ogen toen hij beweerde dat ze zijn avond nu al gedenkwaardig had gemaakt. Al was het maar om de idiote (her)ontdekking van een tweede hand. "Ja, stel je voor," zuchtte ze. "Dan kan je wel twee drankjes tegelijk vasthouden. Of in twee billen knijpen haha." Oh ja, dat waren echt de hoofdredenen waarom de mens twee handen had Maar het waren wel belangrijke redenen hoor. Dax zijn kont vast veel interessanter als ze er met twee handen aan kon voelen. Beetje jammer dat ze er nu niet bij kon. Maar het was vast ook niet echt het juiste moment, zo in een diep gesprek. Diep als in allebei te diep in het glaasje gekeken. Het leek erop dat ze Dax niet meteen nog meer drank hoefde te voeren -maar goed ook, want anders kreeg die arme jongen al helemaal niets meer over zijn lippen- want hij leek haar woorden best wel goed op te nemen. Hij zei zelfs dat ze speciaal was. He bah Dax, dat was zo cliché en toch kon Madeline het niet laten om te glunderen als een klein meisje. En toen stelde hij ook nog eens voor om dan hier een date van te maken. Dat voorstel kwam... onverwachts. Niet dat Madeline van tevoren echt veel scenario's had uitgedacht over dit gesprek, ze was niet zo'n scenarioschrijver, ze was eerder iemand die graag improviseerde op het toneel en verrast werd door haar eigen plotwendingen. Maar toch... Waarom zou hij er een echte date van willen maken als hij eerst als grap een nep-date had georganiseerd. Wat was er dan echt of nep of... weet je, ze snapte haar eigen gedachten al niet meer. Ze was veel te dronken om hier een logische verklaring achter te zoeken. Feit was dat Dax best met haar op date wilde en daarvan alleen al sloegen haar hersens genoeg op hol. "Ja! Ja, dat is een goed idee," greep ze zijn voorstel aan, voor hij zich kon bedenken. Ook omdat dat makkelijker was dan om meteen "Oh HAHA en even ter informatie, ik vind je leuk" er achteraan te roepen. Dat... kon ze vast later ook nog wel zeggen. Nu moest ze gebruik maken van dit moment. Maddie hief haar hoofd op en schoof wat dichter tegen hem aan, want hij had net soort van gezegd dat hij het koud had en er was geen betere warmte dan lichaamswarmte. "We kunnen vast wel iets beters doen dan dat," glimlachte ze geheimzinnig. "Ik bedoel, we zijn coole mensen, we verdienen de coolste date oooooit." Overtuigd prikte ze met haar vinger in zijn borstkas. En dan cool niet als in -10 graden koel, alsjeblieft. Plotseling hapte ze naar adem, alsof ze net een geweldige ingeving had gekregen. "Oh, weet je wat we eens zouden moeten doen. Iets waarmee we onszelf vereeuwigen in het kasteel, zodat mensen altijd zullen weten wie we waren." Dat had ze altijd al eens willen doen.
 4. Het voelde bijna als vanouds, hoe ze hier naast elkaar stonden en lachten om iets stoms. Maddie schudde met haar hoofd, waardoor haar krullen vrolijk heen en weer dansten. Een hertje? Hoe kwam hij er op? En toen raakte hij ook nog eens helemaal in de knoop met zijn jas. Het zag er zo grappig uit dat Madeline in eerste instantie alleen maar dat enige deed wat beste vrienden nou eenmaal deden in zulk soort situaties -even een goed moment nemen om het allemaal in je op te nemen en keihard lachen- voor ze te hulp schoot. "Kom hier, sufferd." Haar originele plan was om zijn hand te bevrijden, maar dat was inderdaad nog een knap lastige taak, dus besloot ze hem uiteindelijk maar gewoon de drank te voeren. Dat ging ook niet zo soepel trouwens. "Mond open," grijnsde ze, voor ze een poging deed om hem wat drinken te voeren. Maar Dax was niet zo goed in stil zitten en zij niet zo goed in mikken op dit moment, dus ging een deel van de drank alsnog verloren. "Oh zonde," zuchtte Maddie en voor ze er over na kon denken had ze zich voorover gebogen en wat mis gegoten drank van zijn wang gelikt. Oeps. Vlug wendde ze haar blik een beetje af naar beneden. "He kijk, je hebt nog een hand!" Enthousiast pakte ze zijn andere vrije hand vast, alsof het de eerste keer was dat ze ontdekte dat hij er twee had en liet zich daarna ook een beetje tegen de kanteel aanvallen. Hun adem maakte wolkjes in de lucht tegen de heldere sterrenhemel en Madeline glimlachte. "Ja, sterren zijn mooi." Net zoals Dax, Dax was ook mooi. Als zij een ster was, dan was hij vast de zon. Zo dichtbij en toch ook zo ver weg. Langzaam dwaalde haar blik van de sterren af naar de jongen naast haar. Eigenlijk zouden ze eens moeten praten, over wat er was gebeurd. Maddie wilde ook wel praten, maar ze wist niet zo goed hoe. Ze had geprobeerd wat advies van haar zus te krijgen over de situatie, maar Melody had een hekel aan jongens, dus die begreep het toch niet echt. Ze was ook een beetje bang om er over te praten, voor hoe het gesprek zou lopen. Of ze wel de dingen zou horen die ze zou willen horen, of stomme dingen zou zeggen die ze later terug wilde nemen. Ze wilde het goed doen, want ze wilde hem sowieso niet kwijt. En misschien was het op dit moment nog niet zo ver, maar hun relatie was ook niet wat het hiervoor was geweest. Misschien was nu wel het juiste moment. Ze waren allebei een beetje dronken en dat kon een nadeel zijn, maar he als het vanavond nou niet goed ging goot ze gewoon nog wat van die flesjes bij hem naar binnen en met een beetje geluk herinnerde hij het zich morgenochtend niet meer. The perks of the partylife. "Dax," begon ze en ze draaide zich wat zijn kant uit, merkte toen pas dat ze nog steeds zijn hand vasthield. "Het spijt me.... van mijn verjaardag, dat ik toen zomaar ben weggelopen. Dat was niet mijn bedoeling, ik was...." Oke, misschien had ze dit iets beter moeten voorbereiden, want de woorden tuimelden een beetje door elkaar in haar hoofd. "Nogal overweldigd," besloot Madeline uiteindelijk maar. "Niemand heeft ooit eerder zoiets voor me gedaan." Ze glimlachte en voorzichtig nestelde ze haar hoofd op zijn schouder, want ze durfde hem niet echt aan te kijken bij wat ze nu ging zeggen. "Jammer dat het geen echte date was." Hallo Dax, dit was Maddie die je vertelde dat ze verliefd op je was en had besloten dat ze best die date wilde. Kwam het aan? Vast niet helemaal.
 5. Madeline had wel wat frisse lucht kunnen gebruiken, want de hele spanning van een aantal uur in Dax gezelschap doorbrengen, was haar eerlijk gezegd een beetje teveel. Vroeger had ze dagenlang met hem door kunnen brengen zonder zich ook maar één keer te vervelen of ongemakkelijk te voelen en nu lag de max blijkbaar bij drie groepsgesprekken, twee meter afstand van elkaar op de dansvloer, één verloren glimlachtje richting de ander en een halve fles vuurwhisky. Jeetje, hoe tijden ook konden veranderen. En dat allemaal vanwege één stomme avond. Maddie kon zichzelf wel voor haar hoofd slaan om haar eigen stomme, aanstellerige gedrag. Gewoon doen, klonk zo makkelijk, maar dat was het niet altijd. Op het dak was het ijskoud, maar voor nu vond ze dat wel lekker. Het maakte haar gedachten wat helder, degene die niet al waren verdronken door de alcohol tenminste. Haar vriendin had het niet zo lang volgehouden, maar eerlijk gezegd kon het Madeline niet zoveel schelen. Rachel Wilde was prima gezelschap hoor, voor even, voor als je tijdelijk iemand anders nodig had om je tijd mee door te brengen omdat je even niet normaal meer met je beste vrienden om kon gaan, maar zoals bijna elk ander meisje ging ook Rachel Madeline na een tijdje vooral gewoon op de zenuwen werken. Dus ze had wel weer genoeg Rachel gehad voor vandaag. Ze had Dax wel zien staan, maar ze had niet zo zeker geweten of hij wel zin had in haar aanwezigheid op dit moment. Als er iemand was op wie Maddie boos was geweest na die "nep-date" dan was het immers wel zichzelf geweest. Maar deze keer toen hij op haar afkwam, ging ze er heel braaf niet vandoor. Wat een vooruitgang! "Hey," lekker ding, "Dax." Hij zag er zo onstabiel uit dat ze het niet kon laten om even mee te lachen. "Tenen? Welke tenen? Ik geloof dat de mijne er al zijn afgevallen." Ze grijnsde en stampte even met haar voeten, in de hoop er wat meer gevoel in te krijgen. Toen graaide ze in haar zak, waar ze een klein flesje uithaalde dat ze had meegenomen van het feestje. Als je de kou ging trotseren, kon je immers maar beter wat meenemen dat je van binnen warm hield. Hoewel Dax aanwezigheid daar ook wel erg bij hielp. Maddie nam een slok en reikte het flesje automatisch aan hem aan. "Dus, wat doe je hier op het dak, meneer de ijspegel? Of ben je gewoon gekomen om te genieten van het uitzicht." Zij genoot wel van het uitzicht hoor, nu hij plotseling weer zo dicht bij haar stond en ze helemaal alleen waren. Al maakte haar dat ook wel een beetje zenuwachtig. Want de laatste keer dat ze alleen waren geweest, had ze hele stomme dingen gedaan.
 6. Persoonlijk Topic Dump

 7. Het was Valentijn, de dag van de liefde en ze zat alleen aan de bar. Ze was het cliché dat ze nooit had wilen worden, het meisje dat ze nooit had willen zijn. Omdat ze altijd had gedacht dat ze sterker was dan anderen, omdat ze haar eigenlijk geluk boven dat van wie dan ook wilde stellen. Maar Dax had al haar ideeën op zijn kop gezet. En nu wist het allemaal even niet meer. Dus zat ze hier, omdat het altijd nog een betere plek was dan op school -waar je handjes moest vasthouden met iedereen om ook maar ergens te komen- of in een restaurant - waar je kotsmisselijk werd van alle stelletjes die amper aten, omdat ze niet konden stoppen met in elkaars ogen te kijken. Madeline opende het doosje dat ze naast zich had neergezet. Muziek begon te spelen en een kleine ballerina danste omhoog en in het rond. Glimlachend keek ze ernaar en liet toen voor de honderdste keer haar ogen over het briefje glijden dat er bijzat, alsof hoe langer ze er naar keek er meer woorden op zouden verschijnen. Maar het bleef bij dat ene woord, vijf letters en meer niet. Sorry ~ D. "Kan ik nog iets voor je inschenken?" Maddie hief haar hoofd op naar de knappe barman en klapte vlug het doosje weer dicht. "Ja, doe maar drie van die vuuwerkshotjes." Daar was het misschien nog een beetje vroeg voor zo aan het einde van de middag, maar gelukkig zei hij er niets van. Als ze dan een cliché was, dan ging ze tenminste een verdomd goede zijn. Zo was ze dan ook weer wel. _________ Einde <3
 8. Some days I am the flower Some days I am the rain Washing myself away But flowers grow to the sun and if you are mine won't I always find my way back to you?
 9. Zouden er bloemen zijn die voor altijd zouden blijven bloeien? Of was het niet de moeite waard? Ze had mensen horen zeggen dat partners elkaar aan konden vullen, samen konden groeien, het beste uit elkaar konden halen. Wat was de beste versie van haarzelf? Madeline zou het niet eens weten. Ze had nooit geprobeerd om het beste van zichzelf te zijn, ze was gewoon zichzelf geweest. En voor alle mensen in haar omgeving was dat eigenlijk nooit genoeg. Ze had mensen het tegenovergestelde zien doen. Ze had haar moeder haar vader tot het uiterste zien drijven en andersom. Ze zag hoe Melody verder weg van George probeerde te drijven met elke stap die hij dichterbij probeerde te zetten. Maar dat was geen liefde natuurlijk. Alleen als ze naar haar familie keek, naar zichzelf, was ze ook niet zeker of ze het wel verdienden, die liefde.
 10. Maddie had altijd gedacht dat verliefd worden was als vallen, snel en plotseling. Maar soms was het meer als groeien, als de bloem waarvan ze altijd dacht dat hij op een dag verging omdat hij uitgebloeid raakte. Hij was gewoon haar vriend, zoals ze zoveel vrienden had gehad en was verloren. Hij was gewoon een jongen, waarvan ze er al zoveel had gekust. Hij was gewoon Dax, met zijn stralende glimlach en zijn speelse karakter. Hij was gewoon de persoon die haar altijd aan het lachen kon maken. Ze had hem behandeld als elk ander persoon die ze ooit had ontmoet, elke vriend die ze had gemaakt, elke jongen die ze ooit haar bed in had gepraat. Dat was makkelijk. Dat was alles wat ze altijd had gekend. En hij speelde het spelletje zo gemakkelijk mee, dat ze zeker wist dat hij het ook vaker had gespeeld. Ze had niet gezien hoe met elke glimlach ze hem een beetje mooier ging vinden. Ze had niet gemerkt dat met elk gesprek haar lust langzaam werd aangevuld met liefde. Dat ze steeds vaker bij hem wilde zijn, steeds meer. Dat alle andere mensen steeds minder interessant leken te worden, dat ze met niemand zo kon genieten als met hem. Oke, misschien had ze het wel een beetje door. Het beangstigende haar alleen een beetje. Want dit was moeilijk. Dit was onbekend terrein. En ze hadden allebei nog nooit een spel gespeeld zoals deze.
 11. Things that fall Petals Teardrops Snowflakes Stars Rain Tides Leaves Shadows Eyelids Time Pride Soldiers Kingdoms And I, for you
 12. Maar toen werd ze verliefd. En was alle controle verloren.
 13. Het ging er niet zozeer om dat ze wilde dat iemand verliefd op haar was. Liefde verging toch altijd, zoals de blaadjes aan de bomen en de bloemen van haar moeder in de tuin. Het ging om de erkenning, om de aandacht, het gevoel dat je speciaal was. Maar ze had Valentijn helemaal niet nodig om die aandacht te krijgen. Ze kon jongens om haar vingers winden wanneer ze maar wilde. Ze kon spelletjes met ze spelen en ze plagend kusjes geven om ze uit te dagen en ze zouden nooit meer omkijken naar al die meisjes die rustig wachtten tot ze eindelijke en grijntje aandacht of een Valentijnskaart ontvingen. Madeline zou niet wachten, ze zou gewoon nemen wat ze wilde, wanneer ze wilde. Ze zou gewoon de rollen omdraaien en ze volgens haar regels laten spelen. De meeste vonden het niet eens erg. Het gaf haar een bepaald gevoel van controle dat ze nog nooit eerder in haar leven had gehad. Ze lachtte altijd om die arme zielen die hun leven toewijdden aan hun grote liefde. Maddie moest er niet aan denken. Ze had altijd verlangd naar vrijheid en dit was een van de weinige manieren waarop ze zich vrij kon voelen, ongebonden, zo vrij als een vogel. Op een dag zouden haar ouders het vast van haar afpakken, maar tot die tijd zou ze vliegen zo ver als ze kon.
 14. Madeline kon zich nog wel herinneren hoe op de basisschool alle meisjes al giechelig werden als Valentijn er weer aankwam. Hoe ze tegen elkaar fluisterden als ze door de gangen liepen en allemaal stil vielen als er een jongen langkwam, alsof dat minder opvallend was dan doorgaan met hun giebelende gesprek. Madeline deed altijd alsof de gesprekken haar niks konden schelen en toch betrapte ze zich er elke keer op dat ze extra goed luisterde als de fluisterende vriendinnengroepjes langsliepen en bespraken wie er waarschijnlijk kaartjes van wie ging ontvangen dit jaar. "Ik snap niet wat er zo bijzonder is aan Valentijn," klaagde ze tegen haar enige vriendin, Amanda Cooper, in de pauze. "Nee, ik ook niet," stemde Amanda in. "Jongens zijn toch idioten." Maar Amanda kreeg wel een kaartje dat jaar en Maddie kon in haar ogen zien dat ze er eigenlijk wel om gaf. En ze kon in haar eigen hart voelen dat het haar meer pijn deed dan ze zou willen toegeven, dat niemand haar ooit iets gegeven had.
 15. 14 februari 1837 Please tell me how beautiful I am and how cute my dimples are Please say to me that I am such a funny girl Beautiful girls are never alone at parties and spend their Friday nights with friends in their bedrooms But am I really that girl Pretty girls like me don't lock themselves away; to cry
×