Jump to content

Desmond Thwaite

Ravenklauw Vierdejaars
 • Content count

  191
 • Joined

 • Last visited

About Desmond Thwaite

OOC Profiel Informatie

 • Membergroups
  IC KO, DM

Profile Fields

Recent Profile Visitors

718 profile views
 1. [1837/1838] Correct me

  Ah nee, waarom moest ze nou gaan huilen?! Desmond voelde zich altijd vreselijk als mensen gingen huilen, dan voelde hij zich helemaal schuldig over dat hij iemand zoiets aan had gedaan dat ze er van moest gaan huilen. En hij had ook het gevoel dat mensen dat hadden geleerd, want de laatste tijd moest bijna iedereen huilen die hij strafwerk probeerde te geven en dus kwamen ze er vaak nog mee weg ook... Maar niet vandaag! Vandaag greep hij in! "Ja, ja," zei hij streng en zijn Strenge Klassenoudste Gezicht™ werd nog strenger. "Ik geloof er helemaal niets van! Alle mensen zeggen dat ze onschuldig zijn! Dus, heb je soms iemand die je een alibi kan verschaffen?" Want hij had gehoord dat dat een ding was.
 2. [1837/1838] Correct me

  Donderdag 18 januari 1838 - 's avonds - vlak voor de ingang van de Grote Zaal Desmond was nu al best wel een jaar klassenoudste, gok ik zo, uit mijn hoofd, en hij deed er ook hartstikke zijn best voor om een goede klassenoudste te zijn. Hij hielp eerstejaars, hielp sowieso iedereen die hulp nodig had ook al vroegen ze daar niet om dus Margaux heeft nu direct een hekel aan hem, #shoutout, maar er was ook een deel van klassenoudste zijn wat hij eigenlijk niet zo heel leuk vond: als iemand iets verkeerds deed moest hij ze strafwerk geven. Gelukkig had Desmond daar de perfecte oplossing voor gevonden: hij gaf ze gewoon heel snel strafwerk en holde er dan vandoor zodat hij alles kon vergeten! Dus toen hij de Grote Zaal binnen kwam wandelen en daar Ethel Maclise zag, omringd door allerlei gebroken borden, zette hij zijn strenge-klassenoudste-gezicht op. "Twee weken nablijven!" En nu moest ze 'oké' zeggen en dan mocht hij eten, dank je wel. Privé!
 3. Vrijdag 12 januari 1838 - 's avonds - een rustig hoekje van de leerlingenkamer Opgelucht keek Desmond op toen Elise Stonetree, Hoofdmonitor van Ravenklauw, de leerlingenkamer binnen stapte en hij zwaaide ook direct naar haar dat ze hem moest komen helpen. "Elise, Elise! Ik heb je hulp nodig!" Vast niet zo enthousiast, want het was Elise, kwam ze maar zijn kant uit, want iedereen wist dat Desmond urenlang door kon zeuren en sowieso was het handiger om dingen snel met hem af te ronden. "Ik betrapte deze twee zonet," zei Desmond tegen haar, terwijl hij streng naar de jongedame en jongeheer voor hem keek. "Ze waren aan het..." Hij keek even om zich heen en boog zich naar haar toe om te fluisteren: "zoenen. In het midden van de leerlingenkamer!" Hij keek haar met grote, onschuldige ogen aan. "Wat voor straf moet ik daarvoor geven?" Privé! Behalve als je graag door Desmond betrapt wilt zijn, natuurlijk!
 4. ['37] Icecream and fingernails

  Maar wat was er nou zo leuk aan om al je zakgeld uit te geven voor iemand anders? Desmond snapte er nog steeds niets van, hij begreep echt niet waar Lyre zo moeilijk allemaal over deed. Hij kon het betalen, zij niet, dus waarom deed ze er nou zo moeilijk over? "Nou, oké dan," mompelde hij, want hij ging hier echt niet over doorzeuren. Gelukkig gingen ze snel weer over naar het echte onderwerp van de dag: het ijsje dat Lyre wilde hebben. "Ja natuurlijk! En ook zo'n vuurwerkspettertje!" grijnsde hij naar haar en hij nam het juiste aantal munten al uit zijn zak. "En wat zullen we nu doen?" vroeg hij, terwijl hij aan zijn ijs begon te likken en de winkel uitslenterde. "De boekenwinkel? Of de fopwinkel?" Of iets anders?
 5. [1836/1837] New mistakes and experiments

  Kijk, zie je, boeken waren het allerbeste onderwerp ooit, want nu Maia makkelijk op iets anders kon richten (en welke Ravenklauwer hield er niet van lezen, zeg nou zelf) begon ze ook steeds meer in zichzelf te veranderen. Desmond haalde opgelucht adem, maar probeerde te kijken alsof hij al die tijd er vertrouwen in had gehad dat alles goed zou komen met Maia. Ja, haar ogen waren nog steeds eh... moeilijk aan het doen, maar dat kwam ook vast wel goed. Ze was in ieder geval niet langer maar één kleur en ze leek ook niet op hem (maar dan met borsten, dat was echt een beeld dat voor altijd bij hem zou blijven). "Dus, vertel, wordt hij ook verliefd?" vroeg hij, toch enigszins nieuwsgierig en ook vooral om het gesprek vol te houden. "Wie verovert zijn hart?" Boeken redden de wereld. Of tenminste Maia.
 6. Haar ouders konden niet meer voor haar zorgen? Desmond wierp een sneue blik naar Rebecca toe, want dat moest vast heel naar zijn, als je bij iemand anders moest wonen omdat je ouders niet meer voor je konden zorgen! "We zijn heel aardig, hoor," glimlachte hij vriendelijk naar Rebecca, "Je zult het hier vast leuk hebben!" Hoopte hij, tenminste, ook al deed Caspian een beetje raar. Maar misschien moest hij gewoon even wennen, want Cadwyn paste zo onderhand ook gewoon bij hen, dus! "Zwemmen?" vroeg Desmond met een frons. Maar dat hadden ze helemaal niet afgesproken! Hij had helemaal niet nagedacht of hij vandaag wel wilde zwemmen of niet en hij wist niet eens of zijn favoriete zwembroek wel weer uit de was was! "Wanneer hebben we dat afgesproken, dan?" Was hij een afspraak vergeten?! Maar hij vergat nooit wat! "Ik heb eigenlijk niet zoveel zin in zwemmen..." Hij wilde veel liever binnen blijven vandaag en wat lezen! "Gaan jullie maar dan," knikte hij en hij stopte een nieuw smekkie in zijn mond. Oh! Deze was aardbeien! Gefascineerd spuugde hij hem uit om goed naar de kleur te kijken, lichtblauw, en stopte hij hem toen weer in zijn mond.
 7. [1837/1838] Openingsfeest: watch the queen conquer

  Desmond knikte sneu, want ja, het klonk inderdaad alsof Caspian zich buitengesloten voelde en dat was echt vreselijk! "Een kaart is een leuk idee!" glunderde Desmond naar Maia, want Maia was echt geniaal! Ze had altijd van die leuke ideeën, daarom waren ze ook zo goed bevriend, want Maia was heel aardig en dacht altijd keurig na over anderen. "En dan kunnen we alles opschrijven wat er is gebeurd, zodat hij niets hoeft te missen!" Ja, dat was echt een briljante oplossing! Desmond zou dol zijn op een videocamera in 2018, overigens. "Dus, als je nieuwtjes hoort, moet je die zeker doorgeven," grijnsde hij blij naar Maia. Over nieuwtjes gesproken! "Hoe was jouw zomervakantie eigenlijk?"
 8. Gianna's Plot Reading Guide

  Young Gods He says, "Oh, baby girl, you know we're gonna be legends I'm a king and you're a queen and we will stumble through heaven Desmond x Lyre 1 september 1834 Zweinstein is zoveel beter zonder irritante broers en zussen Desmond en Lyre ontmoeten elkaar, en Cadwyn Thwaite. Midden oktober 1834 Desmond & Lyre en het Geheim van het Duistere Doolhof Desmond en Lyre gaan op onderzoek uit in Zweinstein. 7 februari 1835 Desmond & Lyre en die keer dat ze voor een week getrouwd waren Desmond en Lyre doen mee aan een schoolopdracht. 2 februari 1836 Desmond & Lyre en die keer dat Lyre echt bloedchagrijnig was... Lyre wordt volwassen en Desmond nog niet. 18 juli 1837 Icecream and fingernails Desmond en Lyre gaan naar de Wegisweg.
 9. [1836/1837] New mistakes and experiments

  Oh... eh, ja, dit was niet helemaal het resultaat wat Desmond verwacht had. Hij knipperde een paar keer, terwijl hij ongemakkelijk naar het gezicht staarde dat voor hem zat. Want het leek zo onderhand helemaal niet meer op Maia, maar alleen op hem en dat was toch wel enigszins ongemakkelijk, hoor. Vooral omdat het het gezicht was en niet de rest van zijn lichaam. Maar Maia leek minder in paniek, hoera? "Oké, blijven doorademen," probeerde hij moedig te glimlachen. Hij moest haar afleiden, dacht hij. "Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?" begon hij maar. Het was altijd goed om over boeken te praten!
 10. [1837/1838] Openingsfeest: watch the queen conquer

  "Uhuh," knikte Desmond terwijl hij nog wat meer van die lekkere groene boontjes op zijn bord schepte. "Meer dan genoeg ruimte, we kunnen nog wel een heel weeshuis vullen!" Deden ze niet, blijkbaar vonden zijn ouders dat ze aan hem en Caspian en nu Cadwyn en Rebecca erbij wel genoeg hadden. Kon hij zich wel voorstellen, hoor, hij zou ook niet zoveel kinderen willen als hij zelf ooit vader zou worden, maar dat zou echt nog wel niet voor twintig jaar zijn of zo! "Hmm..." Hij fronste. "Denk je dat dat het is? Want Cadwyn en ik gaan toch ook gewoon naar Zweinstein? En Rebecca kennen we al, ze is ons nichtje..." Nee, het was ergens wel een goede suggestie, maar hij dacht niet dat dat het was, Maia. "Misschien is hij bang dat Cadwyn en ik Rebecca veel leuker gaan vinden nu zij nog op Zweinstein is," gokte hij. "Arme Caspian..." Maar Caspian was zijn favoriete broer! En enige.
 11. [1836/1837] New mistakes and experiments

  Kijk, aan de ene kant wilde Desmond best doen wat Maia zei en een leraar halen, aan de andere kant vond hij het ook nergens op slaan. Sorry Maia, hij hield heel veel van je, je was echt één van zijn beste vriendinnen, maar het was ook duidelijk dat je in paniek was en zijn moeder had Desmond altijd streng uitgelegd dat je nooit beslissingen moest nemen als je in paniek was, want dan sprong je een boom in en kon je er vervolgens niet meer uitkomen waardoor iedereen naar je op zoek moest als je na het avondeten nog steeds niet thuis was gekomen. "Maia," zei hij, op de toon die zijn moeder altijd gebruikte, maar Desmond was niet heel erg goed in tegelijkertijd sterk en streng klinken, vooral als hij zich zelf zo'n zorgen maakte. Hij pakte haar handen vast. "Natuurlijk zal je weer normaal worden," suste hij, "maar daarvoor moet je eerst kalmeren, oké? En als het dan nog niet lukt kunnen we altijd nog een leraar halen." En hopen dat die het wel wist. Nou ja, ze konden haar altijd meenemen naar het ziekenhuis, toch? "Maar vergeet niet dat je niet de enige bent die dit kan, en die mensen zijn ook niet vergeten wat hun kleuren waren, dus als zij het kunnen, kan jij het ook." En ze was helemaal geen monster.
 12. [1836/1837] If only we could always shop

  Oké, oké... Desmond keek onder de indruk naar het kleurenwiel, want hij had nooit bedacht dat je daar rekening mee moet houden als je kleuren combineerde. Dus, oranje ging goed samen met rood en met geel, en met blauw, maar niet met paars of met groen. En rood ging weer goed met paars en met oranje en groen, maar niet geel en blauw. Nou, niet helemaal, Desmond, maar dat zou hij in de loop van de jaren wel leren. Hoop ik. "Ja," knikte hij enthousiast en toen keek hij Heaven verbaasd aan. "Jij niet dan?" Maar hoe leerde je dingen dan? Of loste je puzzels op? Of schreef je geheimen op? (Dat laatste deed hij over het algemeen niet, hoor, hij wilde niet roddelen.) "Dan moet je vast een heel goed geheugen hebben," zei hij toch een tikje jaloers. "Ik vergeet de verjaardagen van mijn ouders altijd, jij niet?"
 13. [1836/1837] New mistakes and experiments

  Desmond staarde een beetje verbijsterd naar Maia, want hij wist niet echt wat er aan de hand was, maar groen werd ze niet. In plaats daarvan wisselde ze constant van kleur, als een soortement van regenboog, maar niet de kleuren die hij gewend was van een regenboog. "Ehm..." aarzelde hij, terwijl hij een beetje onhandig een hand uitstak. "Gaat het wel?" Nou, blijkbaar niet, maar hij wist ook echt niet echt wat hij eraan kon doen... "Probeer eens diep in en uit te ademen?" vroeg hij, "dat zegt mijn moeder altijd als iemand moet kalmeren. Dus inademen en dan weer uitademen..."
 14. [1837/1838] Openingsfeest: watch the queen conquer

  Desmond vond dit een leuk thema, maar hij zou daadwerkelijk bijna elk thema leuk hebben gevonden voor het openingsfeest, zelfs al zou het thema varkensstal zijn, want waren varkens niet heel leuk? Maar gelukkig was dit thema Royalty en dus had hij een mooie kroon op zijn hoofd gezet en zijn beste pak aan getrokken (in een goede kleur, want Heaven's lessen over mode hadden hem zo onderhand geraakt, Margaux, wees trots op hem!!!) en dus zat hij nu bij naast Maia en die ene derdejaars die hij niet goed kende, maar Maia wel. "Oh ja," zei hij enthousiast. "Eén van mijn nichtjes is bij ons komen wonen! Rebecca Thwaite, zit in Huffelpuf." Hij speurde even of hij haar zag, maar kon haar blonde hoofd even niet zo snel tussen al die andere blonde hoofden vinden. "Caspian vindt het raar genoeg niet zo leuk en dat snap ik niet echt. Het is toch leuk als familie bij je komt wonen?" Het was ook leuk geweest toen Cadwyn bij hem kwam wonen en dat was hetzelfde principe, toch?
 15. Niemand had Desmond iets verteld, wat op zich niet zo raar was, want de meeste tijd vertelde niemand Desmond wat. Het was deels omdat hij nooit begreep wat een geheim was en deels omdat mensen hem altijd vergaten dingen te vertellen en ze er gewoon vanuit gingen dat hij het wel wist. Dus ja, toen zijn nicht plotseling in hun woonkamer kwam te staan met een enorme koffer keek hij wel even verbaasd op. Het was niet dat hij Rebecca niet mocht (hij kende haar nauwelijks, had alleen maar af en toe naar haar gezwaaid als hij haar tegen kwam in de gangen), maar hallo, ze had een koffer bij zich??? "Waarom ben je hier?" vroeg hij, nieuwsgierig, terwijl hij haar goed bekeek. "Kom je logeren?" Dat was best leuk, hoor, hij had al een tijdje geen mensen meer te logeren gehad. "Als Rebecca mag blijven logeren, mag Lyre dan ook eens?" vroeg hij aan zijn ouders, die hem snel uitlegden dat het niet hetzelfde is. "Maar waarom dan niet?" fronste hij. Blijkbaar besloten zijn ouders dat Rebecca het het beste zelf zou kunnen uitleggen, dus staarde Desmond maar weer naar zijn nichtje, tot hij werd afgeleid door Cadwyn. "Oh, ehm... Nou, zout en zoet past goed bij elkaar, geloof ik! En zuur en zoet... En bitter en zoet..." Hij kauwde op zijn lip. "Ik denk dat zoet overal bij past? Maar alleen als het echt zoet is, want bijvoorbeeld zuur en zoet samen past niet bij zout. Denk ik." Moest hij eens uitproberen. Hij koos een bessenrood snoepje uit, dan een gifgroene en uiteindelijk een bruine en gooide die allemaal tegelijkertijd in zijn mond. "Ewwwwwwww..."
×