Jump to content

Grigor Rhydderch

Vrijzinnige Tovenaarspartij
 • Content count

  119
 • Joined

 • Last visited

About Grigor Rhydderch

 • Rank
  Geef een quintaped een vinger en ze nemen je hele hand
 • Birthday 09/18/99

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Maxime

Profile Fields

Recent Profile Visitors

728 profile views
 1. [1837/1838] At night you should probably not wander around

  Soms ging Grigor wel eens uit. Niet vaak, want hij had nou eenmaal een slechtlopend huwelijk en een lichtelijk vervelende draak in zijn achtertuin en daarnaast had zijn vrouw kinderen waarvoor hij soms voor moest zorgen. Dat alles zorgde ervoor dat hij niet heel veel tijd had, maar deze specifieke avond nou wel en hij was ook naar London gegaan om te vieren dat hij even vrije tijd had. Aleen vond hij het helaas niet zo heel veel aan en wilde hij eigenlijk al weer naar huis gaan om in bed te gaan liggen in plaats van buiten te zijn met deze kou. Hij was nu dan wel een tijd van Zweinstein af, maar zo veel was hij weer niet veranderd. Dus, met misschien een of twee drankjes op, liep Grigor over straat. Hij slenterde een beetje rond, want hij was hier gekomen door te verschijnselen, maar moest nu eerst een haardvuur zoeken om terug te kunnen komen naar zijn huis. Maar niet iedereen was even functioneel op deze late avond. Zo was er een student die opeens tegen hem aanbotste. "Zak," mompelde Grigor in zichzelf, want hij was toch wel degene die in een relatief rechte lijn kon lopen en dan was hij dus niet fout bezig. Het was allemaal prima en wel geweest, als de man niet wilde verkondigen dat hij geen linkerhand had. En daarna ging huilen. Dit was dus de reden dat Grigor niet zo goed met andere mensen om kon gaan. "Ik hoop nu dat je een grap maakt," zei hij nors. Het was wel algemeen bekend dat hij maar één hand had en deze gozer moest toch wel met hem op school hebben gezeten, tenminste, als je negen jaar lang op een school zat, dan kende je wel bijna iedereen. Of, iedereen kende jou wel, zeker als je iets bijzonders had. En dus in het geval van Grigor, dat hij iets bijzonders níet had. Had hij nou maar een fophand meegenomen, dan gebeurde deze shit gewoon niet. Maar grappen uithalen was nou eenmaal niet zijn expertise.
 2. Natuurlijk zou Grigor het hebben over Gisella. Gisella was het enige wat de twee mannen gemeen leken te hebben. Ja, oké, op Zweinstein had Grigor wel eens zwerkbal gespeeld, maar bij de meeste wedstrijden was hij een reserve en bij een wedstrijd was hij nog geen halve minuut in het veld toen hij neerstortte en zijn arm brak. Zijn arm was snel gefixt, maar zijn ego iets minder. Nou ja, hij hoefde nooit meer zwerkbal te spelen gelukkig. Hij kon zijn hele leven wijden aan drakenstudies, nou ja, niet zijn hele leven dan. Want daar zat Gisella dan weer. Want zij en Grigor waren nog steeds getrouwd en eigenlijk hoopte hij nog steeds dat het huwelijk ontbonden zou worden, maar haar ouders waren katholiek en zijn ouders waren alleen maar blij dat hij nu geld had en wilden niet dat hun zoon een leven vol armoede en draken zou gaan kiezen boven een leven met een rijke vrouw en kinderen, en misschien een paar draken ertussendoor. "Ligt eraan hoe lang je het wil laten duren. Ik kan het heel kort maken, maar ik weet niet hoe tevreden je daarover gaat zijn." Oké, beetje overdreven, maar hij moest met Silver praten. "En ik kom hier onaangekondigd omdat ik geen zin heb om een afspraak te gaan maken over iets wat je toch niet wil doen. En inderdaad, ik kan het nergens anders over hebben dan over Gisella, want jij bent toch de enige hier die echt om haar geeft, dus het zou je wel wat uitmaken. Mij maakt het niets uit, dus het is jouw keuze wat je wilt." Het was voor hem best simpel. Werd hij weggestuurd, zorgde hij er wel voor dat hun affaire werd afgebroken en anders mochten ze het doorzetten. Maar hij wilde niet als vuil worden weggezet omdat iemand zo butthurt was omdat hij niet de ware liefde van iemand bleek te zijn.
 3. Silver mocht dan wel zijn dagen elders spenderen, Grigor deed dat niet. Zijn dagen waren gevuld met thuisstudie, de draak opvoeden en verbergen en het verzorgen van de kinderen die niet van hem waren. Zo vermeed hij zijn vrouw, die een bloedhekel aan hem had. En geef haar eens ongelijk. Grigor was nou eenmaal geen casanova, geen persoon om een leven mee te spenderen. Hij was iemand die je zag en meteen weer vergat. Ergens vroeg hij zichzelf af of zijn voormalige klasgenoten hem zouden herkennen als hij ze over zes jaar tegen zou komen. Het enige waardoor men hem kende was het feit dat hij zo belachelijk lang op Zweinstein zat en er niet eens van was afgestudeerd. Hij was een nietsnut en een falende student. Dat in contrast met Silver Woodville, die een diploma had, een fatsoenlijke baan had en niet geheel hopeloos was qua romantiek. Natuurlijk wist Grigor wel wie Silver was. Hij wist ook wel dat Silver de vader was van Amoris en dat Gisella liever tijd spendeerde met hem. Grigor wad gedesinteresseerd en lui, maar niet dom of naïef. Het was tijd dat hij de zwerkbalspeler kwam opzoeken. Dus hij was op een dag naar het huis van Silver gegaan en had aangeklopt. Hij hoopte maar dat Silver er was, want anders moest hij weer helemaal teruggaan naar huis en een andere keer komen. Verschijnselen was veel te vermoeidend voor een man die hij eigenlijk niet wilde zien. Want door hem te zien, dacht Grigor alleen maar aan dat hij tussen hem en zijn vrouw instond, terwijl hij dat zelf niet eens wilde. Grigor had nooit willen trouwen en hij had het liefst de bruiloft willen stopzetten. Dan kon hij alleen zijn en niet op twee koters te passen die niet van hem waren en niet in hetzelfde huis te hoeven leven als zijn vrouw. Hij was een slechte man, maar hij was geen slecht persoon. "Silver. Er is niets mis. We moeten alleen praten over Gisella."
 4. [1836/1837] Examens

 5. [1836/1837] Maybe I should put some effort in it? Nah.

  Cijferlijst: Naam kandidaat: Grigor Rhyddrerch Afdeling: Zwadderich Jaar: 7 Behaalde resultaten: Astronomie: S/P Geschiedenis van de Toverkunst: Z/T Toverdranken: U/O Transfiguratie: Z/T Spreuken en Bezweringen: D/D Verweer tegen de Zwarte Kunsten: U/O Verzorging van Fabeldieren: B/E Uitslag: De kandidaat is niet geslaagd voor het examen.
 6. [1836/1837] Maybe I should put some effort in it? Nah.

  Geschiedenis van de Toverkunst Donderdag 11 mei 1837 - ‘s middags Het laatste examen voor Grigor! En het was een vreselijke opdracht. Waarom had hij dit vak ook al weer gekozen? Omdat het hem makkelijk leek. En omdat je hier makkelijk huiswerk kon kopiëren zonder dat het erg opviel, want bij andere vakken was het moeilijker. Nu had hij er wel spijt van, want dit was echt een verschrikkelijk examen. Hij gaf al niets om Zweinstein en nu moest hij ook nog dingen opschrijven over de oprichters van Zweinstein. Hij schreef het volgende op en ging toen een dutje doen, want hij moest nog wel wachten totdat hij eindelijk weg kon uit de examenzaal. Er waren vier mensen, Zwadderich, Huffelpuf, Griffoendor en Ravenklauw en die hebben vast kinderen gekregen en geef mij gewoon maar een A, dan ben ik ook van deze rotschool af. Er kwam een vette, rode streep erdoorheen en de A kreeg hij ook niet. Cijfer: Z(wakzinnig)/T(roll)
 7. [1836/1837] Maybe I should put some effort in it? Nah.

  Transfiguratie Woensdag 10 mei 1837 - ‘s middags Grigor was ervan uitgegaan dat hij de examens wel gehaald had. Toverdranken ging goed en Verweer tegen de Zwarte Kunsten ging ook prima, dus hij moest gewoon hier nog een voldoende voor halen en dan was hij klaar met dit alles. Hierna had hij ook nog Geschiedenis, maar daar had hij geen zin in en hij verwachtte voor dat vak wel een S, dus ach joh, wat maakte het uit. Als deze opdracht niet stom was, kon hij nog wel Puisten gaan halen ook. Maar toen Grigor de opdracht te horen kreeg, dat hij zich in een lachspiegel er normaal uit moest zien. Hij kwam, hij hoorde het aan en hij zei: “Nope, dacht het niet.” Toen liep hij weg. Cijfer: Z(wakzinnig)/T(roll)
 8. [1836/1837] Maybe I should put some effort in it? Nah.

  Verweer tegen de Zwarte Kunsten Dinsdag 9 mei 1837 - ‘s ochtends Vechten tegen zijn sterkere evenbeeld. Dit was echt het makkelijkste examen wat er was, want hij had geen zin in deze examens en zijn evenbeeld nog veel minder. Zelfs de examinatoren hadden dit niet verwacht. Cijfer: U(itmuntend)/O(utstanding)
 9. [1836/1837] Maybe I should put some effort in it? Nah.

  Toverdranken Vrijdag 5 mei 1837 - ‘s middags Hier moest Grigor wel een voldoende voor halen. Zijn familie waren immers toverdrankbrouwers, dus dit was kat in ‘t bakkie voor hem. De opdracht was ook niet eens moeilijk. Vijf fouten in het recept vinden, hoe moeilijk kon het zijn. Hij had wel vaker deze drank gebrouwen thuis, want met zoveel familieleden was er altijd wel eentje die last had van puisten. Het duurde dus ook niet lang voordat de fouten allemaal gespot waren. Grigor maakte de drank en presenteerde het drankje aan de examinatoren. Foutloos, net als wat hij dacht. Cijfer: U(itmuntend)/O(utstanding)
 10. [1836/1837] Maybe I should put some effort in it? Nah.

  Astronomie Donderdag 4 mei 1837 - ‘s ochtends Na twee dagen ~welverdiende vakantie~ voorbereidingstijd te hebben gehad voor Astronomie, was Grigor er helemaal klaar ~mee~ voor! Zijn voorbereiding was vooral in de Astronomietoren naar de sterrenhemel te kijken en totaal niet leren welke planeten en sterren waar staan. Want dat was toch helemaal niet interessant als je ook gewoon domweg naar de sterren kon gaan kijken? En nu moest hij totaal toevallig het zonnestelsel namaken in het lokaal. Zo moeilijk kon dat toch niet zijn? Als eerste maakte hij een witte bol, die hij in het midden zette. Daarna maakte hij de planeet met de ring eromheen. Hij wist echt niet dat dat Saturnus was, want namen leren was voor losers, vond hij. Daarna maakte hij een paar planeten, die waarschijnlijk helemaal niet klopten met de werkelijkheid en als laatste maakte hij de kleinste planeet, Pluto. En als kers op de taart zette hij de middelste bol in de fik, voor het dramatische effect. Het was slordig en niet alle planeten leken op de echte planeten, Saturnus en Jupiter waren omgewisseld en de Aarde was op de kop gezet. Helaas. Cijfer: S(lecht)/P(oor)
 11. [1836/1837] Maybe I should put some effort in it? Nah.

  Verzorging van Fabeldieren Maandag 1 mei 1837 - ‘s middags Na het rampzalige examen die morgen, moest hij meteen weer aan de slag. Hij had andere kleren aangetrokken en een poging gedaan om weer warm te worden. Zijn haar was nog nat, maar hij had geen tijd om dat droog te maken. Grigor moest naar zijn volgende examen, Verzorging van Fabeldieren. Hij zag hier niet echt tegenop, want de lessen van Verzorging van Fabeldieren werden steeds leuker, omdat de dieren steeds gevaarlijker werden. De tijd van flubberwurmen observeren was gelukkig voorbij. Deze opdracht was best leuk om te doen. Een mantichora welp zoeken en terugbrengen was echt geen slecht examen om te doen en het was tenminste niet rondjes rennen om het kasteel. Geen wonder dat hij het niet haalde in de vijfde. Dat was een ONEERLIJK EXAMEN. Hij zou er altijd petty over blijven. De mantichora zoeken was moeilijk, maar na een half uur had hij het beest gevonden. “Paralitis!” Cijfer: B(oven verwachting)/E(xceeds Expectations)
 12. Spreuken en Bezweringen Maandag 1 mei 1837 - ‘s ochtends Het was het laatste jaar voor Grigor. Of hij zou slagen of niet, hij zou van Zweinstein af gaan. Hij was school zat, hij was de toetsen zat, hij was zijn medeleerlingen zat. Eigenlijk wilde hij niet eens de examens maken, want zo goed had hij ook weer niet geleerd, want wat maakte het uit? Hij had geld en hij kon doen wat hij wilde. Als hij zijn diploma haalde, was het mooi, maar zoveel waarde hechtte hij er ook niet aan. Spreuken en Bezweringen dan. Grigor had het vak alleen maar gekozen omdat hij daar een voldoende voor wist te krijgen bij de SLIJMBAL-examens. Niet dat hij er heel goed in was. Nu werd er verwacht van hem om van een stuk meer een tropisch zwembad te maken. Niet dat Grigor het niet eens was met de opdracht, want inderdaad, de winter duurde nu wel echt te lang en het klonk wel aantrekkelijk om een tropisch zwembad te hebben. Het nadeel was dat hij ervoor moest gaan zorgen. Er lag nog best wat sneeuw en ijs op het meer en Grigor sjokte met wat tegenzin over het ijs met een vuurspreuk om het ijs te smelten. Hij gaapte even, omdat hij voor zijn gevoel te weinig geslapen had (had hij niet) en te weinig cafeïne had genuttigd voordat hij aan het examen begon. Hij had niet door dat het ijs wel heel dun werd. Pas toen hij gekraak hoorde, besefte hij het, maar dat was al te laat en hij zakte door het ijs. Hij kwam meteen weer op het ijs, maar weigerde verder te gaan werken aan de opdracht en vertrok naar de leerlingenkamer van Zwadderich om zich op te warmen. Cijfer: D(ieptreurig)/D(readful)
 13. [1836/1837][EN] How to train your dragon

  In the lessons, they learned everything on how you could take care of the dragon. Grigor had been taking notes, because the only thing someone had to do to get his attention, was screaming "dragons" and waving enthusiastically with a piece of paper which contained some information on dragons. His groupmates did not copy one single sentence from all those lessons, so Grigor had to share his information. He did not like that idea, even though he relied his entire school career on 'borrowing' other people's information. But he did not want the others to harm the dragon in some kind of way because they didn't know you had to feed the dragon every half an hour. Which was the reason he was writing his notes again. He looked at the clock. It was half-past eleven, so he had to feed the dragon again. Grigor hadn't given the dragon a name yet. Maybe the other group members wanted to give the dragon a name too. The dragon was not just Grigors', but it belonged to more people. For a week though, but still. He only had half an hour before his shift was over. Then he would give the dragon to the Ravenclaw, who would stay the whole night up to feed the dragon. He already had most of the copied notes in his pocket to give to the Ravenclaw girl. He would get the dragon the day after tomorrow. First the Ravenclaw, then the Hufflepuff and then the Gryffindor.
 14. [1836/1837] A surprise for the Slytherins.

  En dat was nummer... Hoeveel? Cae, Blythe, Wulfie, Enjolly en Tristan? Zes? In wat, drie jaar? Als het boek The Hunger Games had bestaan had Grigor daar een verwijzing naar gemaakt. En nu mocht hun Kruidenkunde docent het gaan proberen. Zijn eerste actie om de groene afdeling naar zijn hand te krijgen was blijkbaar een signeersessie. Dat vond Grigor niet heel erg, want dan hoefde hij niet zo veel te doen en was het ook niet zo druk, zoals met vuurwerk en andere shit. Het nadeel was dat hij moest helpen met de signeersessie, want hij was nou eenmaal klassenoudste. Nog steeds had hij geen idee waarom hij ooit tot klassenoudste benoemd was en waarom hij zich uberhaupt op had gegeven, want hij moest nu zo vaak door de gangen gaan lopen terwijl er niets was en hij moest dus zijn afdelingshoofd helpen met wat zijn plan dan ook was. "Geld, waarschijnlijk," fluisterde Grigor naar Raspberry. Oh, was het niet aan hem gericht? Oh, dat boeide hem eigenlijk vrij weinig. "Ik denk dat hij nog korter in de afdeling gaat zitten dan dat ik op school ben. En volgende maand zijn de examens al," wedde hij. Verondersteld dat hij dit jaar de examens ging halen, want dat ging hij hopelijk wel doen. En anders ging hij toch van school, want ja, na negen jaar was je gewoon klaar met Zweinstein. En hij wilde niet op zijn twintigste hier nog steeds rondhangen.
 15. Grigor had been naive about his wedding. Even though he knew he was going to marry, he still thought he had freedom for a long time. But Valentine's Day came sooner than expected and here he was. At his own wedding. The last place on earth he would ever want to be. Literally, the only reason he still didn't run away was that of Gisella. Not that he liked her very much, but he just couldn't walk away, emigrating to Romania to spend his life studying dragons. It was tempting, but no, he couldn't do that. He had some sense of pride and he knew his parents would hate him for not taking this opportunity. For his parents, this wedding was fantastic. Gisella was rich and he was supposed to be her "true love." Their kid was rich and she couldn't divorce him because they were Catholic and divorce was a no go (except for Henry of course). Like in all those books, where the stars foretold it. Grigor thought the stars sucked. They didn't tell anything, they just stand there. No. He wanted the day to be over. Not even that. He wanted the day to never exist. Grigor wanted to go on with his life, without being stuck in a marriage without love. He didn't love her and he would never love her. She looked beautiful in her dress, but no. There was no love. There was no respect. There was nothing between them. Just a drunk kiss on a stupid night. Just a stupid decision and he would never get away with it. Grigor was wearing a fine suit, which was a bit large. It was done on purpose, to camouflage the lack of his left hand. Not that Grigor cared. He hated this. And now I don't know anymore how weddings work. That happens when you don't have any contact with family #oops, so pls someone help me
×