Jump to content

Agatha Moore

Huffelpuf Vierdejaars
 • Content count

  385
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Agatha Moore last won the day on October 27 2017

Agatha Moore had the most liked content!

About Agatha Moore

Profile Fields

Recent Profile Visitors

969 profile views
 1. [1836/1837] Life is great, booze is better

  Fijn, ze voelde zich nu al alsof ze alles had verpest! Fanny was boos op haar en beteuterd keek Agatha naar de vlek op haar jurk, Butterfly leek niet helemaal blij dat ze voor Fanny had gekozen in plaats van Butterfly en er zeurden mensen tegen haar dat ze iemand moest kiezen terwijl ze, hallo, nog niet eens antwoord had gekregen op de vraag hoelang ze Fanny zo moest houden. En toen trok Ant zijn shirt ook nog eens uit. "Oh," zei ze, compleet afgeleid, terwijl ze heel erg haar best deed om niet afgeleid te zijn. Want dat mocht niet, foei, maar dit was ook de eerste keer dat ze een jongen zo van dichtbij halfnaakt had gezien en iedereen moest eerlijk toegeven dat hoe irritant Ant ook was, hij was niet lelijk. En best wel gespierd. "Nee, ehm..." Ze bloosde diep en trok haar hand terug. "Ik heb het niet nodig, maar het is heel vriendelijk van je aangeboden. Doe hem maar snel weer aan voordat je het koud hebt." Jemig.
 2. [1836/1837] Growing up means making mistakes

  Eh, ja, Ant, dat dacht ze inderdaad, want ze had tot nu toe nooit echt het idee gehad dat Ant haar in de gaten hield, maar eerder dat hij eh... alle meisjes in de gaten hield. Leek een beetje een familietrend te zijn, iets wat ze hem niet kwalijk wilde nemen, hoor, ze was namelijk redelijk opgevoed met het idee dat iedereen meer dingen mocht dan zij, maar dat jongens nog eens twee keer zoveel mochten, dus dat zat er nog redelijk in. "Hm," zei ze, niet om afwijzend te zijn, ook al zou dat wel moeten, foei Agatha, je had een vriendje, maar gewoon omdat ze zich echt geen houding wist te geven. Tja, ze had namelijk in haar hele leven twee jongens gehad die haar aandacht gaven (Ant dus niet meegeteld) en de ene had vastgezeten in een relatie met haar omdat hij liefdesdrank had gedronken en haar niet had willen kwetsen en de ander was Noah. Dus. "Wat lief van je," zei ze nadat de stilte te lang en ongemakkelijk was geweest, want het was echt lief en hey, ze zat hier wel. En ze wilde de aardbei gaan proeven, die Ant al naar haar uitstak en toen kwam de koets in beweging. Agatha verloor haar evenwicht en tuimelde zo naar voren, op Ant. "Oh, sorry," zei ze ademloos. Goh, en dit deed haar weer denken aan Raine. Ging goed.
 3. [1835/1836] Adorable + adorable = ?

  Ja, het overhoren ging heel goed, Agatha leerde heel veel en nu zullen we het nooit meer over Frans hebben. Dus. "Ja, het is leuk!" glunderde Agatha, want wauw, met zijn tweeën leren was zoveel beter (en makkelijker, als de ander ook Frans sprak, oeps, heb ik het toch weer over Frans) dan in je eentje over de boeken gebogen zitten. Dan waren je grapjes een stuk leuker en had je iemand die dingen uit kon leggen die je niet begreep. Natuurlijk kon dat niet altijd, begreep Agatha ook heus wel, maar af en toe zou best gezellig zijn. "Moeten we eens vaker doen," zei ze dus ook, want Maia vond het ook leuk, toch, dus die conclusie mocht ze wel trekken, toch? "Oh, ja, leuk!" Het was inderdaad al laat en Agatha begon snel haar spullen te verzamelen. "Nog bedankt dat je me hebt geholpen," zei ze tegen Maia, "Je hebt me echt heel veel geleerd." En al kletsend liepen de meisjes verder. Topic uitgeschreven!
 4. [1836/1837] Life is great, booze is better

  Jij daar? Nou, Agatha dus. Ze lachte wat, nerveus en ongemakkelijk, want Agatha had er altijd een beetje een hekel aan om het middelpunt van belangstelling te zijn, gewoon omdat het middelpunt van belangstelling nooit zo'n fijne plek was om te zijn, maar nu moest Butterfly haar ook nog eens gaan uitdagen. Fijn, heel fijn, Butterfly. Ze vond het meisje heel lief, eerlijk waar, maar als Agatha een soort ranglijst bijhield van alle mensen die ze lief vond, zakte Butterfly op dit moment wel een paar plekken. Niet genoeg om gemarkeerd te worden als kutste persoon, eerlijk gezegd, al helemaal niet in deze ruimte, maar dat was ook een afweging: ging ze iemand vertellen dat ze die persoon echt niet mocht, of ging ze iemand zijn stem afpakken? "Ehm," zei ze, om een beetje de tijd te rekken, terwijl ze paniekerig om zich heen keek. "Ehm... ik vind Fanny het leukste!" Op een vriendschappelijke manier, maar Butterfly had niet gezegd dat dat niet mocht, dus met een pijnlijke blik vervloekte Agatha Fanny's stem weg. "Hoe lang moet dit blijven?"
 5. Oh, fantastisch. Geweldig. Rot, als Agatha zo'n beetje het zwaarste vloekwoord kon gebruiken dat ze in haar vocabulaire had. Haar gezicht was al op stand schuldig gezet, maar ze had het begin van een glimlach erop geplakt om Noah ervan te overtuigen dat ze inderdaad nog vrienden waren, maar nu droop die glimlach van haar gezicht af. "Oh Noah, nee," zei ze gehaast. "Nee, ik bedoel... ja, hij kan lopen, maar dat was het niet." Haar hand zweefde even boven de zijne en ze trok haar uiteindelijk wel terug, want ze wist niet of Noah het wel oké vond als ze hem op dit moment aanraakte. "Het was gewoon..." Ze beet even op haar lip. "Je verdient gewoon beter dan ik, Noah, iemand die helemaal dol op je is en niet zoiets doms doet als iemand anders zoenen. Want je bent echt een fantastisch vriendje geweest." Alleen niet het soort dat zij wilde hebben. Ze voelde zich echt ontzettend schuldig, oké? "Maar ik zou wel graag vrienden met je willen zijn?"
 6. [1836/1837] Topics openen is oké, titels verzinnen niet

  Agatha had wel vaak last van keuzestress. Het lag geheel in haar persoonlijkheid om over elke keuze moeilijk te doen. Of misschien lag het minder in haar persoonlijkheid en meer in het feit dat ze zichzelf daartoe gedwongen voelde, omdat het uiteindelijk altijd wel een afweging nodig had: wie stelde ze hiermee teleur? Wat zou dit doen voor haar toekomst? Wie stond er over haar schouder mee te kijken om afkeurend te tssk'en? Dat dus. En dus was Agatha weer een beetje jaloers op Heaven, want Heaven leek zich nooit ergens wat van aan te trekken. "Hmm," zei Agatha nadenkend, terwijl ze het kleed goed bekeek. Het was een mooie kleur, maar hij was veel te lang voor Agatha. "Dat is echt een prachtige jurk voor jou," zei ze dus ook. Daarbij... Agatha had al een prachtige jurk en ze ging Heaven haar echt niet nog een tweede aan laten smeren. "Heb je er ooit aan gedacht om bij het einde te beginnen en dan weer naar voren te werken?" vroeg Agatha nieuwsgierig, gewoon omdat ze wel altijd nieuwsgierig was naar alle opties. Overigens lijkt het me ook heel realistisch dat alle goede jurken vooraan liggen, want die zien mensen het eerste en je wilt toch wel verzekeren dat je klanten blijven.
 7. [1835/1836] Adorable + adorable = ?

  "Ja, op zich wel," gaf Agatha toe, want zo oud waren haar neef en nicht helemaal niet, dus dat zou gewoon moeten kunnen, maar wat als ze ineens van mening wisselden? Haar nicht begon die leeftijd al te halen en wat als Agatha na Zweinstein nog steeds zo achterliep? Daarbij ging sinds ze op Zweinstein zat het leerwerk gewoon ook steeds trager, want eerlijk gezegd... vond ze er geen bal aan. Er waren altijd andere, leukere, dingen om te doen en soms was de motivatie ver te zoeken om met iets bezig te gaan dat nog zo ver in de toekomst lag. "Spreek je echt Frans?" vroeg Agatha gretig. "Ik kan het goed lezen, maar ik kan bijna nooit oefenen met de uitspraak." Dat moest ze altijd gokken en ze wist zeker dat haar Engelse accent veel te duidelijk was in het Frans. "Dus misschien... Frans?" Ik weet alleen zelf niets over Frans, dus hoera!
 8. Ze voelde zich enorm schuldig, hoor. Zelfs toen had ze zich redelijk schuldig gevoeld, want ze wist dat het allemaal niet de goede manier was om het te doen. Ze wist dat ze nu een goede vriend van haar zou kwetsen, ze wist dat het haar eigen schuld was dat ze in een relatie zat die ze liever niet wilde hebben en ze wist vooral dat ze het gewoon niet had moeten doen, maar... ja. Ze kon die gedachte wel steeds in haar hoofd rond laten malen, maar wat maakte het aan het einde van de dag nog uit waarom ze dingen had gedaan? Ze had ze gedaan en ze probeerde het nu goed te doen. "Oh nee," zei ze snel. Merlijn, Ant als haar vriendje? Ha. Als de hele situatie niet dieptriest was en ze zich niet ongelooflijk schuldig voelde, zou ze er keihard om hebben gelachen. "Nee, nee, zo zat het niet. Het was gewoon..." Ze haalde haar schouders even op. "Ik weet het niet. Dom, dat sowieso. En het spijt me echt, Noah..." Ongemakkelijk wrong ze haar handen in elkaar. "Maar ik denk dat het beter is als we het uitmaken." Hij mocht haar best uitschelden, hoor. Dat had ze wel verdiend.
 9. [1835/1836] Adorable + adorable = ?

  "Nou, ja," zei Agatha, voorzichtig, want op de één of andere manier voelde het verkeerd om er negatief over te praten. "De rest van mijn familie is natuurlijk niet magisch, dus ik moet allerlei dingen leren zoals dreuzelgeschiedenis," (wat ze dan niet mocht verwarren met magische geschiedenis, heel handig), "algebra, Frans... dingen die wij niet zo snel leren." Want zij hadden magie. Soms vond Agatha wel dat de basiskennis wel wat beter mocht, maar goed. "En dat moet ik allemaal geleerd hebben voordat mijn neef en nicht kinderen hebben..." Ze haalde haar schouders op, want het was veel werk, maar ze hoorde hier niet over te klagen. "Eigenlijk is het ook stom dat ik op Zweinstein blijf, want ik leer hier niet echt iets voor mijn toekomst, maar... ik kan er ook niet echt afscheid van nemen," gaf ze toe met een blos op haar gezicht. "Misschien maar na mijn slijmbal-examens." Dat klonk wel eerlijk, toch? Dan had ze vijf hele jaren voor zichzelf gehad. "Oh, zou je me willen helpen?" vroeg ze verbaasd. Niet veel wisten van haar extra werk af, maar de paar die dat wel wisten vonden het vooral maar raar. "Je mag me wel overhoren? Ik heb hier een lijst met vragen waar ik uit mijn hoofd antwoord op moet kunnen geven."
 10. Zondag 1 januari 1837 - 's ochtends Yup, Agatha had iets doms gedaan. En niet per se gisteren, hoewel dat op zich ook wel dom was, maar ook in het begin van het jaar, toen ze zichzelf in een relatie had gepraat waar ze eigenlijk helemaal niet op zat te wachten. Noah was een schat van een jongen en één van haar goede vrienden, maar ze was absoluut niet verliefd op hem geweest. En Agatha had zich de laatste tijd gerealiseerd dat ze niet alleen nooit op hem verliefd zou worden, maar ook nog eens dat het verkeerd was van haar om deze relatie vol te houden. Dus zocht ze hem op zodra ze eindelijk uit bed was gerold. Wat, ze mocht heus wel eens uitslapen! "Hey, Noah," zei ze, en ze zette een glimlach op die hopelijk de juiste mix was tussen 'goed om je te zien' en 'het spijt me wat ik nu ga zeggen'. "Ik denk dat we even moeten praten. Over iets serieus." Ze had ook lang getwijfeld of ze dit nou wel zou vertellen, maar Raine had haar geleerd dat het beter was om eerlijk te zijn, dus nadat ze even diep adem had gehaald: "Ik heb gisteren met een andere jongen gezoend." Privé! SORRY NOAH BOO D:
 11. Uitgespeelde topics opgeven

 12. [1836/1837] Don't dream it's over

  Oké, nee, eh, Agatha was niet helemaal over Raine heen, oeps, sorry, maar dat kwam wel, hoor. Ze was er al druk bezig mee, ze had nu een relatie met Noah (waar ze niet gelukkig in was, maar eh, oké, werd ook aan gewerkt) en er was een andere jongen waar ze over een paar dagen Raine-uitwissende-dingen mee ging doen. En dus kon ze, onbewust, toch met enige zekerheid zeggen: "Ja, natuurlijk ben ik over je heen." Sorry Raine's ego, hopelijk kun je het hebben dat een meisje niet meer verliefd op je is. "Oké, welterusten!" Ze knikte nog één keer vriendelijk naar hem, zie je, ze konden best vrienden zijn, want dat was de definitie van vriendschap, Agatha, en dook toen haar leerlingenkamer in. En de volgende dag kwam ze in de problemen omdat ze niet kwam opdagen bij het strafwerk waar ze dacht dat ze niet meer heen hoefde. Topic uitgeschreven <3
 13. [1836/1837] Growing up means making mistakes

  Dit was dom, dit was zo'n dom idee, maar Agatha had een beetje genoeg van zich telkens druk maken om wat een dom idee was of wat niet. Waarom was het zo moeilijk om een 'keurige' jongedame te zijn? Kom nooit voor jezelf op, blijf uit de buurt van jongens, moedig niemand aan, doe nooit iets leuks en whoeps, ben je dan toevallig geboren als enige dochter van ouders die te vroeg dood gaan en geen goed testament hadden gemaakt omdat ze dachten dat ze nog jaren te leven hadden, heb je het alsnog verpest. Doe dan maar wat extra moeite. Nee, nog meer. Agatha wierp één blik op de koets en wist dat ze naar binnen wilde stappen. Dat ze de hapjes wilde proeven en van het drinken wilde drinken en dat ze dat met Ant wilde doen. "Oké, één ritje," zei ze, als een soortement van compromis, wat het natuurlijk helemaal niet was, want ze deed nu precies wat hij wilde. Maar het was ook wat zij wilde, dus kroop ze de koets binnen en wachtte ze niet tot hij haar iets aanbood, maar schonk ze zelf een glas champagne in. "Ben ik toevallig de eerste die je tegenkwam of was je speciaal op mij aan het wachten?" vroeg ze nieuwsgierig.
 14. [1836/1837] Don't dream it's over

  "Waarom niet?" vroeg Agatha, terwijl ze even haar schouders ophaalde. Ja, er was veel gebeurd en het zou waarschijnlijk nooit meer zijn zoals het was, want eh... ja, Raine had wel haar hart gebroken en het was toch wel erg jammer dat hij nooit verliefd was geweest op haar, maar... Tja, het alternatief was dat ze Raine nooit meer sprak en dat wilde ze ook weer niet. Dat ze toevallig gevoelens voor hem had gehad was haar verantwoordelijkheid en niet die van hem, dus dat kon ze hem moeilijk kwalijk nemen. Of misschien moest ze gewoon even toegeven dat het er vooral aan lag dat ze hem toch wel gemist had. "Dus, zullen we nu alles vergeten wat er is gebeurd?" Ze stak haar hand naar hem uit, om erop te schudden. Oh en Agatha ging er vanuit dat hij haar ook zonder strafwerk nu zou laten weggaan. Misschien kende ze Raine niet zo goed als ze dacht. Beetje geromantiseerd beeld had ze van hem.
 15. Live fast, die young, bad victorian girls do it well

  Eh, nee, Agatha had nog nooit eerder gerookt en dus zat ze toch wel met enige spanning naar de cigaret te staren. Het was al een spannende avond omdat ze buiten de juiste tijden buiten de leerlingenkamer was en dan ook nog eens buiten, sorry, ik zag mijn kans en greep hem, maar elke keer als Agatha zich keurig aan de regels hield werd ze alsnog gestraft, dus kon je maar beter de regels breken en nog een leuke avond hebben ook. Dus dat betekende dat ze zou gaan roken ook. "Nee, nog nooit," zei ze, dus, braaf, maar ook weer tegelijkertijd niet braaf. Het was moeilijk om Agatha te zijn, oké. "Ik heb nog nooit iemand een sigaret op zien steken," gaf ze toe. "Mijn oom rookt alleen pijpen." En zelfs daar kwam ze eigenlijk nooit bij in de buurt als hij dat deed. Het was dat Agatha hem af en toe in de tuin had zien staan met een aangestoken pijp, anders had ze zelfs dat niet geweten. "Maar ik denk dat je één van de uiteinden aan moet steken?" Maar welke?!
×