Jump to content

Selah Wydeville

Heksen Hoog
 • Content count

  94
 • Joined

 • Last visited

About Selah Wydeville

 • Rank
  Nobody else would forgive my mistakes
 • Birthday 02/16/95

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Emmer

Profile Fields

Recent Profile Visitors

809 profile views
 1. [1835/1836][slow] Bitch, gimme attention

  Even voor de duidelijkheid: alles moest terug naar hoe het was vóór Charlotte met Alois of Morgan ging daten. Het moest terug naar dat Charlotte enkel van háár was. Selah trok een bedenkelijk gezicht bij het voorstel voor meer meisjes. Bedenkelijk, intern was het een gezicht van pure afgunst. Natuurlijk wilde ze er geen andere meisjes bij. Charlotte was van haar en haar alleen. Andere meisjes zouden alleen maar zorgen voor hechtere vriendschappen met die meiden. Bovendien zag Selah het al gebeuren dat zijzelf dan degene zou zijn wie er buiten stond. Terwijl het wel echt haar idee was geweest. Ze haalde haar schouders op. "Dat ligt er aan wie we uitnodigen. Wie had je in gedachten?" vroeg ze, semi-meedenkend. Nu kon ze vervolgens alle namen die Charlotte noemde zwart maken zodat ze toch niet zouden komen en Charlotte niet meer met ze om zou willen gaan. Ze gaf zichzelf een mentaal schouderklopje. Zie je wel? Ze kon dit heus wel oplossen.
 2. Onder de tafel had Selah kleine spreukjes zitten oefenen waar ze tegenwoordig mee aan het experimenteren was. Allemaal voor de poppenwetenschap uiteraard. Het liep nog niet heel lekker, maar stukje bij beetje zou ze vast wel een manier vinden om haar geliefde poppen tot leven te wekken. Haar aandacht werd pas bij de toespraak getrokken die werd gehouden, toen er woorden vielen die iets te maken hadden met zelf versiering maken. Selah glimlachte zelfvoldaan. Zwadderich had dit uiteraard in hun broekzak, want ze hadden haar. Ze moesten een poppenthema doen, waarbij ze leerlingen tijdelijk in poppen veranderden en van het kasteel één groot poppenhuis maakten. Daarmee zouden ze gegarandeerd winnen. Dus stond ze op en schraapte haar keel. "Zwadderich, als jullie naar mij luisteren winnen we dit zeker weten. Gewoon doen wat ik zeg en alles komt goed." Zo, dan kon ze nu iedereen taken geven.
 3. [1835/1836][slow] Bitch, gimme attention

  Excuses waren een begin. Het was niet genoeg, maar het was een begin en nu kon Charlotte weer zorgen dat ze Selah waard was. Selah liet een waterig glimlachje zien en knikte: "Ja, dat lijkt me leuk. Gewoon weer zoals het was." Voor Alois en Morgan besloten dat ze haar beste vriendin zouden inpikken. Waar waren broertjes goed voor? Ze steelden enkel je beste vriendin en dat was niet wat ze nodig had. Er waren genoeg meiden die probeerden Charlotte te stelen, zoals dat waardeloze Christabella kind. Het was al moeilijk genoeg om al die meiden op afstand te houden, daar hoefde ze geen broertjes bemoeienis bij. "Zullen we er een echte meiden avond van maken? Met gezichtmaskers en elkaars haren doen?" En roddels. Roddels hoorden er ook bij. Zo'n avond, daarmee zou ze haar band met Charlotte kunnen herstellen. Haar weer duidelijk maken dat zij alles was wat ze nodig had.
 4. 1835-1836: Just two normal girls, being creepy.

  Tevreden keek Selah toe hoe voorzichtig Andromeda met haar kindje om ging. Zoals het hoorde. "Haar naam is Feline," vertelde ze en ze streek een kleine kreukel uit haar jurkje. "Ik heb al van heel jongs af aan kunnen oefenen. Volgens mij maakte ik mn eerste pop toen ik een jaar of 3 was. Ik heb een paar tantes die goed zijn met naaien, dus zij hebben me het een en ander geleerd." Ze haalde haar schouders op en keek naar de andere poppen rondom haar bed. "Het is deels talent, maar het is ook gewoon heel veel oefenen. Ik wil je best wat leren. De basis enzo, zodat je vervolgens je eigen stijl kan leren." Opnieuw glimlachte ze naar het meisje. "Wat was je hier eigenlijk aan het doen? Had je je huiswerk al af voor vandaag?"
 5. 1835-1836: Just two normal girls, being creepy.

  Okay. Misschien was Andromeda toch niet zo nietszeggend als Selah altijd had gedacht. Als ze eerlijk was, was het zelfs de eerste keer dat ze het meisje echt aandacht schonk. Ze ging wat gemakkelijker zitten en stak haar Feline toe. "Hier, je mag haar wel even vasthouden," zei ze galant. Er waren niet veel mensen die haar poppen vast mochten houden, maar een mede poppen liefhebber zou weten hoe ze dat moest doen. Wanneer ze het niet goed zou doen, zou Selah ook meteen weer weten dat haar experiment was mislukt en Andromeda toch nutteloos bleek te zijn. "Als je wilt kan ik je wel eens laten zien hoe ik het doe? Misschien kan ik je zelfs wel een beetje helpen. Les geven, zeg maar." Ze kon immers haar talenten niet enkel voor zichzelf houden. Zo goed als zijzelf was, daar moest ze anderen ook van laten genieten. Misschien was dat wel wat ze na Zweinstein ging doen, het onderwijs in. Ze zou het vast best goed kunnen, vond ze zelf.
 6. [1835/1836][slow] Bitch, gimme attention

  Selah knipperde met haar ogen. Haar handen stil naast zich, gestopt midden in een half geflapper. "Ja, eh, nee. Ik bedoel, ja! Dat kan maar, nee. Dat bedoel ik niet," stamelde ze gefrustreerd. Niet eens goed wetend wat ze nou eigenlijk bedoelde. Ze wilde helemaal geen relatie met Charlotte. Toch? Nee, dat wilde ze niet. Het enige wat ze wilde was dat zij het centrum van Charlotte's wereld was. Zoals ze het centrum van ieders wereld hoorde te zijn. Waarom snapte niemand dat? "Ik wil geen relatie met je! Maar... je hoort ook geen relatie te hebben met Morgan." verklaarde ze en ze liet haar handen zakken. "Hoe kan het dat je hem meer aandacht geeft dan mij? Ik zie je nooit meer. We waren toch beste vriendinnen?" jammerde ze vervolgens zielig en haar onderlip begon daadwerkelijk te trillen.
 7. 1835-1836: Just two normal girls, being creepy.

  Gevleid, dat was hoe Selah zich van binnen voelde bij Andromeda's opmerking. Warm door slechts een paar woorden van iemand die er eigenlijk helemaal niet toe deed. Vreemd, hoe dat zo kon doen. Ze haalde echter alleen maar haar schouders op, alsof het vanzelfsprekend was. Alsof ze zo vaak hoorde dat haar poppen geweldig waren, wat ze natuurlijk ook waren. Ze sloot het kistje weer en ging op haar bed zitten, waar ze Feline vanaf pakte en de pop over haar haren streek. "Ach," zei ze en ze haalde nogmaals haar schouders op. "Ik maak ze zelf en mijn ouders doen daar niet zo moeilijk over. Ze zijn allang blij dat ik een ander talent heb gekozen dan schrijven." Voorzichtig trok ze het baby blauwe jurkje van de pop op haar schoot recht. Niet dat de jurk echt kreukte, maar het gaf haar handen iets te doen. "Heb je veel poppen? Thuis?" vroeg ze het meisje en ze keek haar met een vleugje nieuwsgierigheid aan.
 8. [1835/1836][slow] Bitch, gimme attention

  Okay, voor de goede orde, Selah viel over het algemeen niet op meisjes, maar ze was wel het type die het niet kon accepteren dat haar vriendinnen iemand anders verkozen over haar. Of dat nou een andere vriendin was, of een jongen. Toen Charlotte beweerde dat Morgan wel degelijk goed voor haar was, kon Selah zich niet langer in houden. Ze sprong van de vensterbank. "Natuurlijk is er beter te krijgen!" riep ze uit, want, hallo, "Zoals ik! Ik ben beter!" Ze gebaarde woest naar haar eigen lichaam. "Je bent veel te knap voor Alois of Morgan. Veel te slim en veel te goed. Je verdient iemand die weet wat je nodig hebt en ik weet dat. Ik ben veel beter voor je dan mijn broertjes!"
 9. [1835/1836][slow] Bitch, gimme attention

  Hoe kon je zo, zonder schaamte toegeven dat je met Morgan samen was? Verbazing overspoelde Selah, maar ze was een dame en hield het in. Niets laten zien, daar ging het om. Het was dus waar, dat Charlotte nog dieper was gezonken dan ooit, wat gewoonweg zonde was, want ze was echt wel een mooi meisje. Ze verdiende zoveel beter dan de jongens van de Wydeville drieling en het was haar taak, die van Selah als beste vriendin en als zus van die twee drielingbroers, om haar dat aan haar verstand te krijgen. Voorzichtig legde ze haar hand op Charlottes knie en keek het meisje aan. "Lieve schat, natuurlijk vind ik het niet erg omdat het mijn broers zijn. Ik zou het meer dan aanmoedigen dat je met m'n broers zou daten, als ze daadwerkelijk goed genoeg voor je zouden zijn." Ze wachtte even voor ze verder ging. "Wat ze dus niet zijn. Alois was me al een raadsel, maar Morgan? Charlotte je kan zo ontzettend veel beter krijgen! Zie je dat dan echt niet?" Arm schaap, gevallen voor twee jongens die beiden niet waren wat ze nodig had. Gelukkig had ze Selah nog, die wist wat goed voor haar was.
 10. 1835-1836: Just two normal girls, being creepy.

  Ze was bezig geweest met ingrediënten halen bij professor Whitley voor haar nieuwste experiment. Het was best makkelijk, om ingrediënten van hem te krijgen, aangezien het er tegenwoordig op leek dat het enige wat ze hoefde te doen, aardig tegen hem zijn was. Een paar vriendelijke woorden. Vragen hoe het met hem ging. Met zijn kinderen. Of hij al iets had gehoord van professor Grace... Niet dat het haar wat interesseerde hoor, waar Grace was. Die had waarschijnlijk gewoon de benen genomen. Zou haar niets verbazen als je trouwde met een man als Christopher Whitley. Toen ze binnen kwam in de slaapzaal, om haar spullen weg te leggen, zag ze al snel dat ze niet alleen was. Andromeda Kingsley-Savage zat... Selah wist niet echt wat ze zat te doen, maar het leek er op dat ze naar haar poppen zat te kijken en Selah wist niet zeker of ze daar wel zo blij mee was. Ze fronste haar wenkbrauwen en liep langs het meisje om haar spullen op het bed te leggen. "Gaat het wel met je? Of ben je ziek ofzo?" vroeg ze achteloos aan haar zaalgenootje. Zolang Andromeda niet over haar bed zou kotsen, wilde ze haar best naar de ziekenzaal helpen of iets dergelijks. Rustig haalde ze een kistje onder haar bed vandaan en begon daar de ingrediënten in te stoppen, wachtend tot het andere meisje zou antwoorden.
 11. Nachtwakker week 6

  U should all love me
 12. [1834/1835] Drugs are basically a game with your mind

  Uit automatisme sloeg Selah haar handen over haar oren bij het gegil. Het was te hard in de diepe stilte van de nacht. Te abrupt. Te.... gewoon te, maar zodra het hardste geluid weg was, liet ze haar handen weer zakken en keek ze paniekerig naar Jennifer. Het meisje wees ergens op, maar ze kon niet zien wat, enkel dat het zich beneden bevond. Bij de grond, waar ze kwetsbaar zou zijn en waar muizen rond liepen. Muizen! Een rilling liep over haar rug. Ze kon het echter niet maken om Jennifer aan haar lot over te laten. Dat zou direct een dal betekenen in haar reputatie, die ze juist weer aan het opbouwen was. Ze probeerde de prop van angst in haar keel weg te slikken, maar het leek er niet op dat dat ging lukken. Okay ze kon dit. Ze ging Jennifer redden en er zou haar niets gebeuren. "Wacht ik kom eraan," fluisterde ze en ze stak met een lumos haar toverstok aan voor ze naar beneden dook. Het licht was niet heel sterk, maar het was genoeg om te zien hoe een plant zich om Jennifers enkel had gewikkeld en nu langzaam omhoog aan het kruipen was. "Eh, het eh... het is een plant. Ik ga proberen je los te krijgen," informeerde Selah. Ze nam haar stok in haar mond om zichzelf bij te lichten en stroopte haar mouwen op. Voorzichtig raakte ze de plant aan, want als je iets had geleerd bij de Wydevilles, was het dat je planten niet moest onderschatten. Toen er niet direct iets gebeurde, pakte ze de plant vast en dat was het moment dat ze verzet voelde.
 13. [1835/1836][slow] Bitch, gimme attention

  "Ach," begon Selah en ze nestelde zich wat beter in de vensterbank waarna ze haar nagels begon te bestuderen. "Ik had iets opgevangen over mijn broertjes in combinatie met jou. Iets wat blijkbaar een groot drama blijkt te zijn geweest." Ze keek even op naar Charlotte en hield vervolgens haar hand in het licht om het te bekijken. "Morgan en Alois weet je wel? Die losers die met ons mee waren op vakantie en waarvan je vervolgens besloot om er één van te daten. God mag weten waarom je tot dat besluit kwam," zei ze en ze rolde dramatisch met haar ogen. Alois was zo.... aanwezig. Je wilde toch zeker zelf ook wat aandacht? Selah kon zich niet voorstellen dat je dat bij Alois kreeg. Hij was druk, altijd met zichzelf bezig en sneller afgeleid dan een hond die een eend denkt te horen. Charlotte verdiende zoveel beter dan haar achterlijke broertje. "Nu hoorde ik echter voorbij komen dat je op het moment met mijn andere broertje date." Ze staarde Charlotte aan en probeerde haar blik te vangen. Ze zou achter de waarheid komen en ze zou zorgen dat Charlotte bij zinnen zou komen want, sorry, maar Morgan?
 14. Eerlijk gezegd wist Selah niet goed hoe ze met Grigor was opgescheept voor deze opdracht. Erg blij was ze er echter niet mee. Ze besteedde over het algemeen niet veel aandacht aan de jongen, want, sorry, maar hij was gewoon niet interessant. Hij was lui, lelijk en simpel weg niet bruikbaar in haar leven. Nu zat ze echter toch aan hem vast. Geërgerd zuchtte ze toen hij op de muur begon te schrijven, in plaats van op zijn papier. "Zou je die woorden niet beter ergens anders voor kunnen gebruiken?" siste ze. Helemaal eerlijk was het niet overigens, dat ze hem er op aansprak. Ze had zelf al één perkament vol geschreven, dat zeker. Alleen was het niet voor Geschiedenis van de Toverkunst. Het ging over haar toekomstige experiment betreffende haar poppen. Iets wat ze binnenkort samen met Andromeda zou gaan testen. Dat was interessant. Een of andere trollenoorlog niet. Een trollenoorlog zou niets toevoegen aan haar weg naar perfectie, haar poppen wel. Zie je? De keuze was vrij simpel gemaakt. Omdat de trollenoorlog voor haar dus niet zozeer belangrijk was, had ze besloten dat Grigor het opstel maar moest schrijven. Hij deed immers toch niets met zijn leven. Behalve op muren schrijven door middel van spreukverspilling dan.
×