Jump to content

Felicia Harding

Magisch Verbond
 • Content count

  1,259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Felicia Harding last won the day on October 29

Felicia Harding had the most liked content!

About Felicia Harding

 • Rank
  I don't like your kingdom

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Gianna

Profile Fields

Recent Profile Visitors

2,915 profile views
 1. [1837/1838] A language of thorns

  Goed, hoera, ze had eens een keer niet het verkeerde gespreksonderwerp te pakken en dus kon Felicia vriendelijk en een tikje smalend glimlachen. Altijd die arrogantie erbij, dat hoorde bij Lissa. Daadwerkelijk glimlachen deed ze, voor zover Felicia had kunnen merken, alleen richting dieren. Dan lichtte ze helemaal op, een stralende glimlach die Felicia nog niet helemaal goed had kunnen krijgen, maar ach. "Oh, ja, dat snap ik," knikte Felicia. "Toen ik vanuit Rusland naar hier verhuisde ook, maar toen ging ik natuurlijk ook trouwen..." En had ze dus een heel nieuw huis om in te richten, woohoo. "Oh, hierna is het vooral tijd voor de babykamer." Ze wreef even over haar buik heen, dat hoorde blijkbaar. "Zijn we wel een beetje mee begonnen, maar dat gaat echt de focus worden voor de komende paar maanden." Wist ze maar of Caroline al getrouwd was of niet... ze zag geen trouwring, dus dat scheelde. "Wel lastig hoor," lachte ze, "als je nog niet weet wat het wordt... Misschien toch maar eens naar een ziener gaan."
 2. [1837/1838] How to follow you

  Dinsdag 15 mei 1838 - 's middags - de serre van De Gouden Roos Het was misschien nog niet zo heel lang geleden dat haar kinderen waren geboren, maar Felicia dacht dat Lissa op dit moment ook niet meer stil thuis zou zitten terwijl er buiten nog genoeg te doen was. Ja, kinderen waren leuk (ook al was Felicia nog steeds niet helemaal aan ze gewend), maar je moest toch wel een beetje je sociale leven op orde houden? Dus hup, kinderen zorgvuldig achterlaten bij de huiself met een heel scala aan instructies (tenminste, ze deed alsof), wat goede kleren aan en tijd voor een kopje thee in de Gouden Roos. Waar ze vanzelf de serre in wandelde en daar geheel toevallig Mrs Evita Haysward vond. Ze had nooit echt met de jongedame gesproken tot nu toe, ze was pas op het toneel verschenen nadat Felicia Lissa's leven al over had genomen en tot haar huwelijk een paar maanden geleden was ze ook niet een lid van de club geweest, maar Felicia moest eerlijk toegeven dat ze nieuwsgierig was. Ze had één 'date' gehad met Liam, toendertijd, en hij had wel een indruk achtergelaten, hoor. Nee, niet zo'n indruk, sorry, Liam. "Ah, mevrouw Haysward," begroette ze de jongedame dus met een glimlach, terwijl ze Evita's zitplek naderde. "Ik heb volgens mij nog niet de kans gehad om u persoonlijk te feliciteren met uw huwelijk, ook al is dat al maanden geleden..." Ze wierp een subtiele blik op de stoel tegenover die van Evita. "Bevalt het u, getrouwd zijn?" Privé!
 3. [1836/1837] We have different heartbeats

  "Ja, dat klopt," glimlachte ze keurig naar Liam. Hij had ook gelijk, hoor, hoe ouder je werd, hoe beter je wist wat wel bij je werkte en wat niet. Iemand als Liam zou sowieso nooit hebben gewerkt, sorry Liam, maar hij was daadwerkelijk teveel bezig met zijn eigen ego om interessante gesprekken te kunnen voeren. Zodra je het niet over zwerkbal of over de laatste mode had raakte hij helemaal in de war. Zoals door het idee dat hij op andere mensen zou moeten letten. Felicia trok haar wenkbrauwen op, maar liet de rest van het gesprek maar liggen. Het uitleggen kon ze toch niet en hij was vast veel blijer zo. "Ja, meneer Haysward," kon ze toch niet laten om even te plagen. Nou, nou, hij hield van bevelen geven... hopelijk kon zijn toekomstige vrouw dat een beetje hebben, als hij ooit zou trouwen. Zou waarschijnlijk met een fan zijn, iemand die nog net niet de grond kuste waar hij op liep. "Ik zal zo snel mogelijk schrijven. Tot ziens." Ze boog even kort voor hem en liep toen terug naar het theehuis, waar ze al snel onderschept werd door Vasilisa om een hele verhoring te moeten ondergaan. Uitgeschreven!
 4. Voor een moment staarde Felicia Keane verbluft aan. Misschien interpreteerde ze hem wel verkeerd, hoor, maar een ik hoop dat je niet eenzaam bent werd meestal gevolgd door 'want ik wil er wel wat aan doen, knipoog, knipoog,' en eh... Keane, echt? Ze was zwanger. En getrouwd. En ze stonden hier voor een graf, wat niet bepaald de meest romantische plek was ter wereld. Maar gelukkig was Lissa Russisch en dus kon Felicia prima doen alsof ze helemaal geen subtiele ondertoon had gehoord. Hopelijk was die er ook niet. "Oh, ik heb genoeg vrienden en vriendinnen," zei ze luchtig. "Maar een mens kan altijd meer vrienden hebben, niet waar?" Eigenlijk wist ze niet eens veel over de banden tussen de Silvershores en de Cadwgans af... misschien moest ze daar eens Eric naar vragen. Vermoeiend, hoor, dacht ze eindelijk van Keane af te zijn, wist hij zich alweer in haar leven te worstelen. "Ik weet zeker dat u uzelf onderschat," glimlachte ze nog bemoedigend. "U bent toch ook uw grootvaders kleinzoon, hij heeft u vast wel dingen geleerd, al dan niet bewust." Owain had toch zo graag gewild dat Keane in zijn voetsporen trad? Nou, dan moest Keane daar gebruik van maken ook. "Lord Radnor... ik zou graag eens verder willen praten, maar het is behoorlijk koud en hoewel ik als echte Russin wel gewend ben aan de kou..." Ze dook wat dieper in haar mantel, keurig gevoerd met bont natuurlijk. "Misschien kunnen we eens afspreken bij de Club?" De Gouden Roos, natuurlijk. "Daar is uw echtgenote ook lid van. Lief meisje, hoor, Josephine!"
 5. [1837/1838][EN] These feelings, they come and go fast

  Of course he wasn't going to yell at her. Felicia pouted and made a small sound of protest when he tried to pull away from her again, because yes, she was angry and sad and a balloon, but she still wanted him near her, always. And mostly it made her happy that he called her his favourite wife. She wanted to be his favourite anything, but most specifically wife. Felicia didn't really feel very sorry for Lissa. She had had Eric for quite a while and had made a mess of it. "I'm stuck in this dress," she finally admitted. "I can't reach the buttons..." She made another attempt, but it was as if the dress twisted its way out of her reach. Darn Lissa and her stupid fashion sense. "And I don't think you can convince the twins to come out sooner?" She sighed at her belly. "I think I should stay home from parties for now on..." At least until a few months after the kids were finally born.
 6. [1836/1837] We have different heartbeats

  Nee, was eigenlijk wel te begrijpen, Liam leek haar inderdaad niet het type dat ooit verliefd was geweest. Zou vast wel wat zijn, iemand zoals hij die plotseling gevoelens had. Lachwekkend, eigenlijk... maar ze had van Keane ook ooit gedacht dat hij nooit verliefd zou worden en Keane had een heel ding met Evangeline, wat, voor zover zij op dat moment wist, wel zo'n beetje ten einde was. Ha. "Ja, op Zweinstein, ja," glimlachte ze. "Ik had toen een vriendje voor een paar maanden." Dat was wel slecht geëindigd, maar sindsdien waren ze wel weer redelijke vrienden geworden. Hoefde ze Liam niet uitgebreid te vertellen, hoor, dat maakte voor hem toch weinig uit? "En daarna wel een paar keer..." Eric, natuurlijk. Hoefde Liam al helemaal niet te weten. "Volgens mij let je niet goed op," lachte Felicia vrolijk. "Het is niet alsof ik ze opzoek, maar als ik het zie..." Ja, dan lette ze er wel op. Was dat zo raar, Liam? "Het is best leuk om te zien hoe gelukkig andere mensen zijn." Ergens was ze er wel een tikje jaloers op, dat men zo in het openbaar verliefd kon doen... dat kreeg zij echt niet voor elkaar. Maar ach, soms moest je genoegen nemen met wat je had. "We zijn netjes in het zicht gebleven van mensen," glimlachte Felicia, "dus ik denk dat dat wel mee valt." En Lissa had hen wel gevolgd, hoor, af en toe had ze een glimp opgevangen van haar chaperonne. Lissa was niet zo goed in mensen achtervolgen zonder betrapt te worden. "Oh." Twee weken al? Voor een volgende date? In gedachten rekende Felicia snel uit waar ze dan zouden zitten. Technisch gezien kon het nog, maar eigenlijk had ze niet de bedoeling gehad dat er een tweede date zou volgen. "Ik weet niet of ik dan tijd heb, hoor," glimlachte ze. "Kan ik je anders een brief sturen met een datum waarop ik vrij ben?" Dan kon ze een goed excuus bedenken om eronder uit te komen.
 7. Had Felicia controle over haar eigen situatie... Nou, ehm. Ze was niet zelf met Eric getrouwd, droeg het gelaat van iemand anders en zou nooit iemand kunnen vertellen dat ze echt Felicia was, voor het geval dat haar net-niet-schoonvader er achter zou komen en haar achteloos zou vermoorden. En dan Eric misschien ook nog, hoewel ze daar maar niet naar gevraagd had. Sommige dingen kon je beter niet weten. Vasilisa zelf had ook weinig controle gehad over haar eigen leven... "Op zich niet," glimlachte ze kil. "Ik ben op mijn achttiende verhuisd van Rusland naar Engeland om daar te trouwen met een man die ik niet kende zodat onze families gerust een handelsovereenkomst konden tekenen. Ik ben nooit naar school geweest, want vrouwen zoals ik horen niet naar de universiteit te gaan, horen geen baan te krijgen, moeten de vele vrije uren die we hebben besteden aan het hebben van kinderen, het verzorgen van het huishouden en het doen van vrijwilligerswerk. Ik mag geen eigen bankrekening openen en heb geen eigen inkomen. Als ik een grote uitgave wilt doen, moet mijn man eerst toestemming geven. Scheiden zal nooit een optie zijn en gebeurt dat wel, zal ik nooit mijn kinderen meer zien. Ik kan mijn eigen taal nauwelijks spreken en ik mag geen huisdieren omdat mijn man dat besloten heeft. Maar het is nou eenmaal wat het is." Elegant haalde ze haar schouders op. "We doen wat we kunnen, wij allemaal. Er staan nou eenmaal dingen tegenover, ik bedoel, wat is het alternatief? Zonder geld vertrekken naar Frankrijk en bedelen?" Ze lachte even en wendde haar blik af naar haar graf. Haar graf, dat smaakte zuur. "Ik denk dat één manier van controle krijgen is om onze omstandigheden te accepteren en te kijken wat we verder kunnen doen. Niemand kan alles krijgen wat hij wilt, maar dan kijken we naar wat we wel kunnen krijgen." Het was niet echt genoegen nemen met wat je kreeg, maar het was... iets. En hoe meer je erin geoefend was om de grenzen te verkennen, hoe breder ze werden. "Dus, het is onmogelijk om uw grootvader te verslaan op het gebied van duelleren... maar iedereen heeft zo zijn zwaktes, toch?" Misschien had ze Keane nooit duelleerles moeten geven, maar eerder 'pak jezelf eens bij elkaar en leer wat flexibiliteit'.
 8. [1836/1837] We have different heartbeats

  Oh ja, hoor, Liam had echt een hele verrassende persoonlijkheid. Het was alleen door jaren training dat Felicia haar gezicht keurig onder controle wist te houden en niet in lachen uitbarstte, want zeg nou zelf. Hoewel je verrassend ook als negatief kon beschouwen, van anders dan ik had voorgesteld en dan eh... klopte het wel enigszins. Behalve dat ze er stiekem al vanuit was gegaan dat hij arrogant was. Jeetje, ze maakte het zichzelf lastig. "Hmm... Ik geloof in liefde," knikte Felicia, terwijl ze rustig verder slenterde, nog steeds af en toe likkend aan haar ijsje. Het eerste bolletje was al helemaal op en de kleuren begonnen zich te vermengen. Zorgde voor ehm... interessante smaakcombinaties. "Zijn er mensen die daar niet in geloven, dan?" lachte ze. "Zelfs al denk je bij jezelf dat je niet verliefd kunt worden, de wereld is gevuld met verliefde mensen, toch?" Ze knikte naar het koppel dat een paar meter voor hen uit op een bankje zat en niets anders te willen doen dan dagenlang in elkaars ogen staren. "Of ben je nog nooit verliefd geweest?" vroeg ze toch wel ietwat nieuwsgierig. Verliefd op iets anders dan zijn spiegelbeeld, natuurlijk.
 9. [1837/1838][EN] These feelings, they come and go fast

  Oh, Eric was positively probably the most helpful person ever now. He tried to get her whatever she wanted, even if she was making no sense at all, and then he would simply try to predict her wishes. Felicia was grateful for the fruit, she really was... but she was also quite sad. Because here he was, her perfect not-entirely-husband, and she was the most awful not-entirely-wife in the whole world. So she started crying, while eating grapes. "I'm awful," she decided, between the tears and the grapes. "I am just absolutely the worst person in the world!" How could he stand her? She was utterly helpless, always in a bad mood and stuck in an awful dress she couldn't even get off! But thankfully, she quickly realized exactly how she could make herself feel better. Quickly, she wiped away the tears and looked up, pleading, to Eric. "You should yell at me. I'll feel better!" At least, that's what she thought at the moment.
 10. Gianna's Plot Reading Guide

  I know it’s warmer where you are And it’s safer by your side But I can't be what you want Felicia x Samuel 27 oktober 1831 Boekenleggers zijn voor sukkels Felicia ontmoet Samuel en ze hebben direct ruzie. 14 februari 1832 Love is in the air Felicia en Samuel krijgen liefdesdrank in en worden verliefd op elkaar. Maart 1832 Genadeloze gevoelens Felicia en Samuel hebben nog steeds die rare gevoelens. Mei 1832 Felicity's bloemen hebben een heel zwaar leven Samuel probeert zich te verontschuldigen bij Felicia. Juli 1832 Rooftoppicknicks because groundpicknicks are for normal people Felicia en Samuel hebben een date. 13 september 1832 Detention is so much more fun than we thought Felicia en Samuel maken misbruik van Samuels positie als klassenoudste. 22 september 1832 Jij linkt me als muziek in de oren Felicia en Samuel komen erachter dat ze niet de enigen zijn die een relatie proberen te verbergen. 22 september 1832 Kwade woorden en bekvechterij Felicia en Samuel hebben ruzie over de gebeurtenissen van het vorige topic. 17 november 1832 15+ Detention might not be as much fun as we thought Felicia en Samuel maken het weer goed. Eind november 1832 Let's make it official Felicia en Samuel maken hun relatie openbaar. 3 december 1832 15+ Detention is even hotter than we thought Felicia en Samuel maken nog meer misbruik van zijn positie als klassenoudste. 27 december 1832 15+ Nachtelijk bezoek Felicia bezoekt Samuel tijdens de kerstvakantie. Januari 1833 15+ Detention is so not for underaged people Felicia en Samuel hebben voor het eerst seks. 30 januari 1833 Furieuze frustraties en barstende breuklijnen Felicia en Samuel hebben ruzie. 14 februari 1833 Samen vieren wij de liefde Samuel neemt een andere date mee naar Valentijn en dus denkt Felicia dat hij het uit maakt. 22 februari 1833 These words with wars Felicia en Samuel maken het uit. 30 maart 1833 Teach me how to dance with you Tijdens een dansles moeten Felicia en Samuel samen dansen. April 1833 I wish that I could wake up with amnesia Felicia en Samuel moeten samenwerken voor een opdracht. April 1833 15+ I call it magic when I'm next to you Felicia en Samuel worden betrapt tijdens seks in de bibliotheek en worden gedwongen hun relatie wat beter te beschrijven. 17 mei 1833 All Fall Down Felicia wordt gearresteerd in de Grote Zaal. 2 februari 1834 15+ And I know it's true that visions are seldom all they seem Felicia heeft een nachtmerrie en wordt getroost door Samuel. Ze zoenen nog één keer, maar geven allebei toe dat er niets meer tussen heb is. You and I Dance in the moonlightWhere all the stars align Felicia x Eric Eind mei 1833 15+ An Education Felicia leert Eric Silvershore kennen en hij martelt haar beste vriend. 16 juni 1833 15+ Sometimes, life is most ragged at the end Felicia wordt gedwongen door Eric om iemand te vermoorden. 3 januari 1834 Eén van Felicia's hobby's is inbreken Samen met Eric breekt Felicia in in haar ouders' safehouse. 6 juni 1834 15+ Meaner than your demons Samen met Eric bezoekt Felicia haar moeder in Azkaban. 5 november 1834 I'd tell you I love you in Russian... Felicia leert Eric wat Russisch. 22 december 1834 Wherever you go, go with all your heart Eric en Felicia gaan samen naar Noord-Amerika en zoenen voor het eerst. 20 februari 1835 Begin by telling the truth Felicia vertelt Eric dat ze verliefd op hem is. 13 maart 1835 A question of risk assessment Eric vertelt Felicia dat hij ook verliefd op haar is en ze beginnen hun affaire. 14 april 1835 Hipocrisy is never out of style Eric en Felicia praten over Daniella. 1 juni 1835 Not what was meant with 'long days of summer' Felicia en Eric gaan op reis naar Frankrijk. 28 juli 1835 15+ Paris is a dangerous place Felicia wordt per ongeluk neergeschoten in Parijs. 20 december 1835 Hi Honey, I'm home! Do you still love me? Felicia komt bij Eric langs tijdens de kerstvakantie en ze hebben een oefenduel. 7 februari 1836 15+ Every warning we ignored Eric leert Felicia een onvergeeflijke vloek. 4 augustus 1836 I don't know who the third wheel is but I know the car is crashing Eric en Felicia willen weer op vakantie, maar Zaira is per ongeluk mee. 28 augustus 1836 Hidden intentions, all day, every day Eric geeft Felicia een rondleiding op de universiteit. 26 december 1836 15+ Vortex Eric bezoekt Felicia in Azkaban. 3 januari 1837 In my head I do everything right De begrafenis van Felicia's moeder. 7 maart 1837 Open up the sky Eric vertelt Felicia dat ze haar dood in scene moeten zetten en dat ze het leven van zijn vrouw over zal nemen. Mei 1837 To keep from wanting more Eric leert Felicia legilimentie 1 juli 1837 Shell & Bone Felicia's begrafenis. 28 oktober 1837 I want champagne and power Felicia en Eric gaan naar een feestje op zijn werk. 2 maart 1838 These feelings, they come and go fast Felicia is chagrijnig.
 11. Gianna's Plot Reading Guide

  Eternity I don't quit when the bets are down I'm a careful man, but I'd lose it all for you Thema: You have to carefully pick your priorities. 25 september 1835 #sistersbeforemisters Felicia laat Daniella een toverdrank drinken waardoor ze nooit meer zwanger kan worden. 16 december 1836 Leave this ghost town before they born it down before they take the crown Daniella en Felicia hebben ruzie over dat Felicia haar vergiftigd heeft. 24 december 1836 Take me right back to the start line, do it all over again Daniella schuift de moord op Valentine's zuster af op Felicia, waardoor Felicia gearresteerd wordt. 26 december 1836 15+ Vortex Eric bezoekt Felicia in Azkaban. 3 januari 1837 In my head I do everything right De begrafenis van Felicia's moeder. 7 maart 1837 Open up the sky Eric vertelt Felicia dat ze haar dood in scene moeten zetten en dat ze het leven van zijn vrouw over zal nemen. Mei 1837 To keep from wanting more Eric leert Felicia legilimentie 1 juli 1837 Shell & Bone Felicia's begrafenis.
 12. Oh Keane, Keane, Keane... wat had je overal een puinhoop van gemaakt. Felicia hield koppig die vriendelijke, ietwat meelevende glimlach op haar gezicht, maar het allerliefste wilde ze hem een klap op zijn achterhoofd geven met dat hij zichzelf bij elkaar zou rapen en iets aan deze situatie zou doen, in plaats van alles maar als het constante slachtoffer af te wachten. Ja, hij zat in een vreselijke positie, vastgeklemd tussen wat andere mensen van hem verwachtten en wat hij zelf in het leven wilde, maar zolang ze Keane ook kende leek hij nooit bereid te zijn geweest om een keuze te maken, om eens iets te doen. Alles overkwam hem altijd maar. "Hmhm," knikte ze, terwijl ze haar hand van Keane's schouder aftrok, voordat Keane het allemaal te familiair zou vinden. "U kent de situatie natuurlijk beter dan ik..." Vertaling: Keane, je maakt een domme fout. "En misschien dat er nu ook niet veel aan te doen is... maar Lord Radnor, als ik zo vrij mag zijn, ik denk dat u moet proberen meer controle over de situatie te krijgen. Het is niets als u het aan anderen overlaat om de controle over uw leven te hebben." Dat was advies waarvan Felicia er vanuit ging dat Lissa het zelf ook zou geven. Controle was iets waar Lissa ook altijd zo wanhopig naar gegrepen had, zelfs door middel van het chanteren van Eric... "Ook al maakt u dan fouten, het zijn tenminste uw fouten en niet de beslissingen van iemand anders." Van Owain... of Evangeline. Ze wist nog niet wat Evangeline zou doen, zou daar later pas achter komen, maar op dit moment leek het haar alsof Keane enkel een pion was op het schaakbord van iemand anders. Kon beter, Keane.
 13. [1837/1838][EN] These feelings, they come and go fast

  Yes, fine, Felicia had sat down anyway, because her feet hurt and at least sitting down she felt slightly more comfortable than standing still, but that didn't mean she wanted tea, Eric. So she stubbornly glared at the cup. What she wanted? To feel comfortable again. To have her own body back. To be able to move and walk without being out of breath. To be able to reach the buttons on her damn dress. When would she get that? Not soon. Even if she gave birth right this very second, which there was no sign of so far, it'd still take a few weeks, if not months, for her to get back to normal. And even then... she was Lissa in most situations. With a deep, slightly dramatic sigh, she leaned back in the cushions. Men were so lucky, they got all the fun bits and none of the bad ones. Eric didn't have to carry two babies around, Eric could take off his own clothes with ease, Eric felt comfortable, Eric wasn't being a petulant child. "I don't want tea," she finally decided. "I want something to eat. Do we still have any fruit left?" She tried to get up, but somehow quite couldn't figure out how to get back on her feet. "Never mind," she muttered darkly. Her life was the worst. And yes, she could ask Eric for help, but the whole problem was that she wanted to do this without him. For now.
 14. [1837/1838][EN] These feelings, they come and go fast

  It would've been easier if he had snapped back, in all honesty. Then she hadn't needed to feel guilty or even possibly chided, but she could've just yelled at him without any sort of remorse. Well, current remorse. She'd feel guilty about it a few hours later, late at bed, when she couldn't sleep and he was lying next to her and she would realize that no matter how frustrated she was, she still loved him and that it wasn't his fault she asked too much of herself. But that was later. Right now, she was just angry that he was calm and she was not. "I don't want tea," she said, balling her hands, realizing she sounded like a toddler. And that just made it worse! Being angry was already horrible to begin with, but then constantly realizing she sounded awful did not help her mood. "I don't even want to sit down, I just want..." If only she knew what she wanted. If only what she wanted was achievable right away. So she stormed into the living room and flopped on the couch. And still couldn't get the dress off.
 15. Ja, lage stand, zuiver bloed... maar op zich zei bloedlijn minder dan het geld dat je bezat, niet waar? Het juiste meisje had natuurlijk alles, geld, connecties, een raszuivere bloedlijn, intelligentie, een knap gezichtje... en ook een zekere bloeddorst, om op degenen onder je te kunnen trappen zonder je er schuldig over te voelen. Felicia had niet alles van die lijst, maar ach, ze was ten eerste niet echt met Eric getrouwd en ten tweede was ze prima in staat om te doen alsof ze dat allemaal had, hoor. Zelfs die bloeddorst was er wel bijgekomen nu ze moest kiezen tussen bij Eric zijn en aardig zijn tegen de rest van de wereld. "Oh jee," zuchtte ze als Lissa, maar Felicia's hersenen werkten razendsnel om te proberen erachter te komen wat er precies was gebeurd. Ze had die kant van de wereld niet echt in de gaten gehouden, maar ze had de verloving tussen Evangeline en lord March met geen mogelijkheid kunnen missen, hoeveel daar wel niet over geroddeld werd. En ook het verbreken van de verloving was haast wereldnieuws geweest. Maar wat had dat met Keane te maken... en wat had Evangeline dat ze Keane chanteerde? Dat was niet echt iets wat ze Eva zomaar zag doen... Dan moest er wel iets groot genoeg zijn dat ze daar al die moeite voor deed. Ja, ze kon prima de conclusie 'Eva is zwanger' trekken, maar hoopte zo erg van niet dat ze het maar in het midden liet wat er allemaal was gebeurd. Niet zo echt belangrijk. "Ach..." zei ze, maar ze wist heus wel hoe Lissa echt over Keane zou denken: ze zou hem toch een beetje zwak en nutteloos vinden op dit moment. Zijn leven, reputatie, was in gevaar en hij ging er alleen maar over door hoe hij hier niet voor geschikt was? Alsjeblieft zeg, Lissa zou hem vertellen dat hij terug moest vechten. "Lord Radnor, als ik zo vriendelijk mag zijn..." Ze kwam voorzichtig dichterbij en legde een troostende hand op zijn schouder. "Natuurlijk kan ik me voorstellen dat het moeilijk is, vooral voor zo'n gevoelige ziel, maar u moet natuurlijk denken aan uw familie... aan de mensen die uw bescherming genieten. Josephine is zo'n schat van een vrouw en jullie zoontje is zo lief! Er is een reden dat uw grootvader niet zou twijfelen en dat is omdat hij de mensen om wie hij geeft, zijn familie, wilt beschermen." Ze geloofde zelf geen woord van die reden, er was maar één ding dat Owain Cadwgan wilde beschermen en dat was zijn eigen reputatie. "Ik weet zeker dat als u goed zoekt, u de moed in uzelf kunt vinden die u nodig heeft om uw familie te beschermen." Ze gaf hem haar beste bemoedigende glimlach.
×