Jump to content

Rosenne Collingwood

IC Schoolhoofd
 • Content count

  267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

Rosenne Collingwood last won the day on February 23

Rosenne Collingwood had the most liked content!

About Rosenne Collingwood

 • Rank
  I always thought that we could have a better love
 • Birthday 08/11/95

OOC Profiel Informatie

 • Membergroups
  VTP
 • Naam
  Irene

Profile Fields

Recent Profile Visitors

9,634 profile views
 1. [1836/1837] Halfway to nowhere

  Gezien Rosenne's verleden zou ze misschien niet zo naïef moeten zijn, maar helaas was dat een trekje waar de meeste van mijn karakters nooit zo goed aan ontkwamen (ik vrees omdat het trekje zich ook permanent in mij bevindt). Maar er klonk werkelijk niets verdachts aan Ambrose zijn verhaal, dus slikte ze het als zoete koek en knikte vol medeleven. Wat een zielig verhaal, al kon het natuurlijk altijd gebeuren. Van haar eigen kinderen had alleen de jongste nog geen magie vertoond, maar Tyler was vier en eerlijk gezegd had Rosenne nooit eerder nagedacht over de optie dat het misschien wel nooit zou komen. Over Dayton en Loïs had ze zich nooit zorgen hoeven maken, want die vonden het als baby al leuk om overal naartoe te zweven. Heel leuk hoor, maar ook heel lastig om af te leren en ze dan nog eens te leren lopen, want dat was maar saai in vergelijking met vliegen natuurlijk. Uiteindelijk was het gelukkig wel redelijk goed gekomen. "Wat goed dat u zich zo erg wilt inzetten voor dat soort kinderen." Het was werkelijk bewonderenswaardig. Deze man moest wel een erg groot hart hebben. "En ik denk dat dat wel moet kunnen." Één keer in de twee weken een dagje naar de Universiteit klonk best redelijk. Dat slokte niet teveel tijd op van de leerlingen. "Zaterdag is een fijne dag, dan hoeven ze geen lessen te missen. Dat is ook wel van belang, ik geloof dat de meeste leerlingen nu in hun zevende jaar zitten en het moet niet ten koste gaan van hun eindexamens." Nee, het moest juist een aanvulling zijn op de leerstof. "Uiteraard zullen we dus ook in de gaten houden of ze genoeg tijd over houden voor hun huiswerk, maar ik verwacht daarbij niet zo snel problemen." Meestal waren het toch de al erg hardwerkende leerlingen die dit soort projecten gingen doen. "Kan ik zelf ook eens komen kijken?" vroeg ze nieuwsgierig. Oh, ze hoefde niet het onderzoek binnen te vallen hoor, maar hij gaf ook lessen toch? Magie en ethiek, dat soort dingen leerde je niet Zweinstein. Kon ze meteen zien wat de leerlingen allemaal leerden en zien hoe het ging. Het was toch wel spannend, zo voor het eerst een samenwerking met de Universiteit. "Het klinkt gewoon zo interessant. Ik heb zelf helaas nooit de gelegenheid gehad om de studeren aan de Universiteit," legde Rosenne uit en ze streek even verlegen een plukje haar achter haar oor, want sommige mensen konden nogal beoordelend overkomen als je zoiets zei. Niet dat ze zich ergens voor hoefde te schamen, want hé, wie was hier het Schoolhoofd.
 2. [1836/1837] Halfway to nowhere

  Misschien was Rosenne ook niet echt een standaard Schoolhoofd of lerares. Ze had altijd de neiging om een beetje te moederen over iedereen die met vragen haar kantoortje binnenkwam, of je nou een leerling, een collega, tachtig jaar oud, haar eigen kind of een geniepige universitaire professor was. En achja, iedereen in Groot-Brittanië wist dat thee altijd alles nog beter maakte dan het al was. Met een simpele zwaai van haar toverstok begon de theepot zelf zijn werk te doen en nam Rosenne plaats in de zetel tegenover hem. Nee, Ambrose kwam er inderdaad niet vanaf het het ondertekenen van een simpele brief. Niet omdat Rosenne hem niet vertrouwde, want ze had absoluut geen reden om Ambrose Wydeville niet te vertrouwen, maar omdat ze gewoon oprecht geïnteresseerd was in zijn onderzoek en wat haar leerlingen allemaal bij hem gingen uitspoken. Wat een geluk hadden ze toch, dat ze de kans kregen om alvast iets te studeren aan de Universiteit. "Wat interessant," knikte ze dan ook, toen hij wat uitweidde over het onderwerp van zijn lessen. Snullen waren toch een beetje de vergeten mensen in de tovenaarsmaatschappij en Rosenne had eigenlijk ook nooit zoveel over ze nagedacht, want ze kende er zelf ook geen. Of wacht, was dat nichtje van professor Foulkes-Davenpourt geen snul? Lief meisje was dat, ontzettend beleefd, liep ook totaal niet in de weg hier. Een voorbeeld van hoe snullen toch nog wel mee konden draaien in de maatschappij, al was het soms lastig om hun plekje te vinden. Het was maar goed dat er mensen bestonden zoals professor Wydeville die daar aandacht aan gaven en onderzoek naar deden. "Hoe bent u daar op gekomen?" vroeg ze nieuwsgierig. "Kent u zelf ook iemand die een snul is?" Wydeville, dat was ook zo'n grote tovenaarsfamilie nietwaar? Dan zou het vast wel eens zijn voorgekomen. De thee was klaar en begon zich voor hen in te schenken, terwijl Ambrose vertelde over de taken die de studenten zouden gaan uitvoeren. "Oh ja, het lijkt heel leerzaam voor de studenten," knikte ze instemmend. "Een hele leuke gelegenheid om eens zelf te zien hoe het leven er op de Universiteit aan toegaat. Ik moedig dit soort projecten zeker aan, sommige zevendejaars hebben toch nog niet altijd een goed beeld bij de universiteit of wat ze willen gaan studeren." Ze goot wat melk in haar eigen thee en nam een slokje. "Hoe lang gaat het project ongeveer duren denkt u?"
 3. [1836/1837] Halfway to nowhere

  Het was voor Rosenne helaas niet de eerste -en vast ook niet de laatste- keer dat iemand dacht dat ze vast wel een man was. In de negentiende eeuw zat het er nog zo erg ingebakken dat belangrijke functies als Schoolhoofden alleen aan mannen werden gegeven, dus ze kon het ze ook niet echt kwalijk nemen en begroette Ambrose dan ook met een warme glimlach, zoals ze eigenlijk iedereen die haar kantoortje binnenkwam wel begroette... behalve als ze voor strafwerk kwamen. Dan moest ze haar serieuze gezicht opzetten, iets waar ze oprecht op had geoefend. "Ah, Mr. Wydeville!" Vlug legde ze de papieren waar ze mee bezig was geweest opzij en schoot overeind van haar stoel, zodat ze hem een hand kon geven. "Ja, ja dat klopt! Heel leuk." Ze had inderdaad een tijdje terug een brief ontvangen, die ondertussen ergens verloren was gegaan in de stapel op haar bureau, maar ze kon het zich nog wel herinneren, omdat het initatief haar wel had aangesproken. Zelf had Rosenne nooit de kans gehad om te studeren aan de Universiteit of waar dan ook, iets wat ze op de bepaalde manier altijd wel een beetje een gemis had gevonden. Want het was toch wel een hele belevenis, zo'n studententijd en je leerde er veel van. Uiteindelijk was het met haar allemaal goed gekomen, want he nu was ze hier, maar ze was toch altijd wel onder de indruk van mensen zoals professor Wydeville, die hun leven aan de wetenschap en het onderwijs toewijden. "Gaat u zitten." Uitnodigend gebaarde ze naar het comfortabele zithoekje van haar kantoor dat ze meestal gebruiktte voor dit soort gesprekken. Een bureau tussen je in was toch niet altijd fijn praten. "Wilt u misschien een kopje thee? Of iets anders?" Ze had geen idee hoe lang hij van plan was om te blijven, maar het was altijd vriendelijk om het aan te bieden. "Kunt u me nog eens vertellen om wat voor lessen het precies ging? Ik geloof dat het een beetje is weggezakt."
 4. IC Zweinstein Mededelingen

  Beste leraren, Op 1 januari 1837 zijn jullie allemaal van harte welkom op de nieuwjaarsborrel. Om te vieren dat we al een half jaar hebben overleefd en we weer even goed kunnen roddelen over de leerlingen. Het feest begint om 21.00, ik hoop jullie natuurlijk allemaal te zien. Vriendelijke groet, Rosenne Collingwood Schoolhoofd
 5. OOC: Hello lekker laat want het is alweer februari, maar woeeh Rosenne heeft een lerarenborrel georganiseerd en ze had speciale drankjes besteld, maar daar bleek een extra toverdrankje in te zitten die je innerlijke kind naar boven haalt en waar je je nogal onverantwoordelijk van gaat gedragen, voor zover leraren dat natuurlijk al niet doen. Hoe meer je drinkt, hoe jonger je uiteindelijk mentaal wordt (rip Tristan). Woepsie! Dus nu is het chaos. 1 januari 1837 Het leven van een leraar was zwaar, oke. Vooral als je een leraar op Zweinstein was. De drukte, genoeg kinderen die niet luisterden, magie die er ook nog eens aan te pas kwam, lessen die je moest verzinnen, huiswerk dat je na moest kijken. Oh Rosenne hield ook wel van kinderen en lesgeven, maar soms waren er van die dagen dat het je allemaal even teveel werd en je wel eens behoefte had aan een goede whiskey met heel weinig ijs en vooral gewoon heel veel whiskey. Gelukkig was het nu vakantie, een welverdiende twee weken rust. Tenminste als je niet achter liep met werk, wat ze helaas wel deed. Rosenne deed graag alsof het helemaal geen moeite was om schoolhoofd, leraar en alleenstaande moeder zijn, maar de werkelijkheid was dat ze zich soms wel echt heel erg moe voelde. Dus werk of niet, ze vond wel dat zij en de overige leraren weer eens een borrel hadden verdiend. Borrels waren altijd gezellig, want je leerde meteen iedereen weer wat beter kennen en het was toch een momentje van ontspanning. En wat nou beter dan een nieuwjaarsborrel om te vieren dat ze het weer een jaar hadden overleefd! Om de gelegenheid nog wat specialer te maken had ze wat bijzondere dranken ingekocht waar je blijkbaar extra van in je vel zou gaan zitten. Dat klonk best goed. Behalve dat ze nogal goedkoop waren en eigenlijk illegaal, omdat ze niet het effect gaven waarvoor ze werden gepromoot. Maar he, dat kon zijn toch ook niet weten. Die man had er zo lief uitgezien. In ieder geval was het wel heel lekker. En gezellig zo. Ze had nog maar één glaasje op, maar ze kon het nu al wel een beetje voelen. Wat ze vooral kon voelen? Nou, dat ze zich wilde gedragen als een impulsieve puber die alle grenzen opzocht. Dus greep ze de eerste de beste, willekeurige persoon vast en stuiterde enthousiast op en neer: "Oh, weet je wat ik altijd al eens heb willen doen? Sleeën op het dak! Zullen we dat doen?"
 6. [1836/1837]How to be a professional 101

  Caspian's beschrijving over waarom hij zwerkbal zo geweldig vond was misschien een beetje vaag, maar Rosenne begreep het wel. Soms was je passie niet altijd in woorden te omvatten, maar was het vooral iets wat je voelde. Ze knikte dan ook instemmend bij de woorden van de jongen en zwiepte nogmaals met haar toverstok, waardoor de theepot nu automatisch hun kopjes vol begon te schenken. "Het is inderdaad magisch." Om te kunnen doen wat je altijd wilde doen, niet puur omdat het een magische sport was. "Maar vertel, hoe had je dat in gedachten?" Het was heel leuk om te bedenken wat je wilde doen, maar beroemd zwerkballer was verder niet erg specifiek. "Welke positie heeft je voorkeur? Ik heb gehoord dat je verschillende posities hebt gespeeld in het zwerkbalteam van Griffoendor, dus dat is al een hele goede manier om te kijken naar wat je het meeste ligt." Zelf had Rosenne altijd het liefst alleen maar als jager gespeeld. Ze was klein en snel en dat was heel handig als je ook nog beukers moest ontwijken. Maar Caspian was best sterk, dat had ze gezien in de trainingen, dus een positie als drijver zou hem ook zeker niet misstaan. De jonge vrouw goot wat melk en suiker in haar eigen kopje thee en liet het toen uitzichzelf roeren, voor ze Caspian opnieuw nieuwsgierig aankeek voor haar volgende vraag. "En had je ook al een idee voor welk team je uiteindelijk zou willen spelen?" Verschillende zwerkbalclubs hadden verschillende eisen, dus dan konden ze daar mooi op inspelen.
 7. [1836/1837]How to be a professional 101

  Oktober 1836 Rosenne hield van mensen met passie, wat voor passie maakte niet zoveel uit. Vroeger had ze zelf een grote passie gehad voor dansen, maar daar was uiteindelijk niet zoveel van terecht gekomen. Eerst had ze het geld niet gehad om lessen te nemen, daarna had ze het geld niet gehad om de opleiding te kunnen betalen, toen ze het geld wel had was ze het eerste jaar afgewezen en daarna had het leven langzaam maar zeker steeds grotere wendingen genomen die haar maar van dansen af hielden. Nu was ze een alleenstaande moeder van vier kinderen die vliegles gaf op Zweinstein en dat was ook nog best een prima leven, maar het was niet echt hoe ze het leven ooit in gedachten had gehad. Nu kon Rosenne bitter in een hoekje gaan zitten en mokken over haar verloren dromen die nooit meer uit zouden komen, maar zo'n persoon was ze niet. Dat van haar eigen toekomstdroom niet zoveel meer zou komen, was iets waar ze zich onderhand bij neer had gelegd, maar dat betekende niet dat ze anderen niet kon helpen. God, wat had zij vroeger graag iemand gehad die een plan voor haar uitstippelde en met haar meedacht. Een specifieke groep op Zweinstein waren de leerlingen met de droom om ooit een beroemde zwerkballer te worden. In elk jaar had je er wel een paar, waarvan sommigen na een jaartje hun gedachten weer veranderden en anderen het steenvast volhielden vanaf hun eerste tot hun zevende jaar dat dit hun toekomst was. Voor de zesde- en zevendejaars begon de werkelijke studiekeuze onderhand wel te dringen en daarom had Rosenne dit jaar aan deze leerlingen aangeboden om hen te helpen als ze interesse hadden in zwerkbal als beroep. Het was namelijk geen makkelijk wereldje om binnen te komen. Zelf had ze hier en daar zo haar contacten en wist ze wat hen ongeveer te wachten stond, dus hopelijk kon ze hen met die informatie een beetje op weg helpen en hen zelfs eventuele ondersteuning bieden in het trainen voor de try-outs. Maar zover was het nog niet. Een van de eerste leerlingen die op haar aanbod had gereageerd stond op dit moment voor haar deur en ze was heel benieuwd naar zijn ideeën. "Hallo mr. Thwaite. Wat goed dat u er bent," glimlachte ze vriendelijk, terwijl ze Caspian een stoel aanbood voor het haardvuur. Ze hadden ook aan haar bureau kunnen gaan zitten, maar dat vond ze iets te formeel voor dit soort gesprekken. "Wilt u misschien wat drinken? Thee? Of iets anders?" Zij wilde in ieder geval wel een kopje thee, dus zette ze met een zwaai van haar toverstok het water aan het koken en schoof de jongen alvast de schaal met zelfgebakken koekjes voor, een moederlijk trekje dat ze er niet echt meer uit kreeg. "Dus, ik begreep dat je graag van zwerkbal je beroep wilt maken?" OOC: Met Lily!
 8. [1835/1836] Eindfeest a la Francais (deze site houdt niet van tekens in titels)

  Rosenne was wel gewend aan rumoerige schoolfeesten. Vroeger had ze regelmatig deelgenomen in gekke acties of voedselgevechten. Dat was natuurlijk als leerling. Nu stond ze aan de andere kant, was ze degene die de regels bewaarde en zich er aan moest houden. Dat was ook best leuk, want het was altijd weer interessant hoe de leerlingen probeerden alles altijd maar te omzijlen. Kinderen waren zo ongelofelijk vindingrijk. Maar dat waren leerlingen. Die hoorden zich gewoon af en toe niet te gedragen - in Rosenne's, bescheiden, Griffoendorse mening. Wat er nu gebeurde was andere koek en kwam uit een onverwachte hoek. Een van haar docenten, nee, een van haar afdelingshoofden zelfs, begon een speech. Nu was dat over het algemeen alleen maar iets om aan te moedigen, maar de inhoud van deze speech begon haar met de zin minder aan te staan. Rosenne stond best open voor feedback, maar niet als het aan haar gegeven werd voor de neus van alle leerlingen in iets wat meer klonk als een eis. Was deze man wel goed bij zijn hoofd? Niet dat geesten nog een echt hoofd hadden maar... eh ja. Misschien moesten ze geen geesten meer aannemen. Of Fransen. "Stilte!" riep ze en ze rees overeind uit haar stoel naast Sergei, gezien hij dat helaas zelf niet kon doen. God, ze moesten echt eens een systeem in zijn rolstoel bouwen, waardoor deze omhoog kon. "Er is absoluut geen reden voor een revolutie. Als professor Sauveterre iets aan te merken heeft op de regels of het schoolsysteem dan mag hij dat adresseren in de eindejaarsvergadering." Zodat ze hier een fatsoenlijk gesprek over konden voeren, in plaats van dat hij een stel tieners begon op te jutten. Ze wierp de man een schuine blik toe. "Voor nu, als iedereen weer zijn plek in wil nemen - ook u meneer Dickson en verlaag onmiddelijk dat volume." Well, als er aan het einde van deze dag geen regels waren was er ook geen regel meer die zei dat ze dit kind niet een piepende kanarie mocht veranderen. Zijn ouders hadden hem vast niet voor niets een vogelnaam gegeven.
 9. [1835/1836]Eerstejaars - Vliegen is een eitje, als je niet dronken bent

  Wat is dat toch met leerlingen die een man als vliegleraar eisen! Rosenne zou ze allemaal eens leren. Alleen eh, waarschijnlijk niet vandaag. "Wat?" kirde ze verbaasd toen een van de leerlingen voorstelde om de les van haar over te nemen. "Wat?" Oh, dat had ze al gezegd. "Welnee, ik kan niet zomaar een les overlaten aan een leerling. Maar wat lief dat u zich zo'n zorgen maakt juffrouw King. Maar laat u eerst maar eens zien hoe goed u kan vliegen dan." Ze had inderdaad een beetje weinig slaap gehad vannacht. Of geen slaap. He, water was eigenlijk niet eens zo'n slecht idee. Misschien moest ze dat even pakken. Maar op dat moment raakte ze afgeleid door een leerling die zijn bezem de lucht in kreeg. "Wat goed juffrouw Brielle! Ja, ik zie het juffrouw Evergreen. Gefeliciteerd." Ze had het niet gezien, maar het meisje had haar bezem in de hand en keek zo enthousiast. "U ook al meneer Gray, wat zijn jullie allemaal goed bezig. Twintig punten voor iedereen die zijn bezem de lucht in heeft gekregen." Was dat een beetje veel? Achja, dit waren eerstejaars. Misschien dat ze deze kinderen nog wel kon leren dat punten belangrijk waren, gezien de rest van de school dat altijd leek te vergeten. "Meneer Nugget!" Eh, Temple-Nugent. Whatever. "Bezems zijn zeer normaal vervoer in de tovenaarswereld. Iedereen leert vliegen op de schoolbezems, dat is altijd zo geweest. Als u er eentje met een kussen wil, dan kan u die volgend jaar aanschaffen." Rijke snotneuzen ook altijd. Er zaten er altijd wel een paar daarvan in de les en je kon dat gedrag maar beter zo snel mogelijk afleren, anders kreeg je het het hele schooljaar lang te horen. "Goed, nu iedereen zijn bezem vast heeft gaan we vliegen!" Ze graaide haar toverstok tevoorschijn en toverde met een iets te luide knal -woeps- allerlei sterretjes boven de leerlingen in de lucht, op verschillende hoogtes. "Je kan omhoog komen door de voorkant van je bezem wat de lucht in te tillen. Niet te ver, anders stijg je snel en leun niet teveel naar links of rechts want dat is hoe je stuurt. Probeer maar een aantal sterretjes te vangen." Dan gaat jullie lerares even in het gras zitten. OOC: + 40 voor Griffoendor + 40 voor Huffelpuf + 10 voor Zwadderich want Elena doet lief
 10. IC Zweinstein Mededelingen

  Onder het motto, beter laat dan nooit! De uitslag van de IC cup van 1834-1835 De vierde plaats is voor Zwadderich met -60 punten De derde plaats is voor Griffoendor met -9 punten De tweede plaats is voor Huffelpuf met 0 punten En de eerste plaats is voor Ravenklauw met 30 punten! Gefeliciteerd Ravenklauw! Wij verwachten een grotere zege aankomend schooljaar (van alle afdelingen), maar zijn blij met deze stijgende lijn in punten. Op naar twee afdelingen in de plus dit jaar. Vriendelijk groet, De Schoolhoofden
 11. [1835/1836] Drijverstraining - Samenspel

  Dinsdag 6 oktober 1835 Afgelopen schooljaar had Rosenne enkele specialisatielessen gegeven waarbij ze specifiek op de verschillende zwerkbalposities focuste en het was haar eigenlijk wel goed bevallen. Daarom had ze dit jaar vaste specialisatielessen ingepland en vandaag was het de beurt aan de drijvers. Het was een redelijke stormachtige oktoberdag en enkele blaadjes waaiden over het zwerkbalveld waar de leerlingen al fanatiek rondjes aan het rennen waren en enkele krachtoefeningen uitvoerden als warming-up. Drijvers hoorden sterk en snel te zijn. Rosenne zag er dan misschien klein en lief uit, maar ze was een goede trainer en ze kon best hard zijn als dat het beste uit ze zou halen. Ze blies op haar fluitje als teken dat de warming-up voorbij was en iedereen verzamelde zich op het midden van het zwerkbalveld. Het was geen verplichte les, dus de groep kinderen die op kwam dagen varieerde elke keer, maar ergens was dat juist ook wel leuk. En de echt fanatieke mensen kwamen altijd wel opdagen. "Oke allemaal, vandaag gaan we focussen op een speciaal onderwerp, namelijk samenwerking. Over het algemeen speel je als drijver vaak redelijk alleen, maar er zijn ook verschillende acties die samenwerking met je mede-drijver vereisen. Het viel me op dat jullie dat soort tactieken tijdens de zwerkbalwedstrijden niet zoveel gebruiken, terwijl het soms juist een groot voordeel kan geven voor je team. Vooral als een van de andere beukers in bezit is van de tegenstander" "Kan iemand mij een voorbeeld geven van een actie waarvoor je minstens twee drijvers en één beuker nodig hebt?" OOC; De drijverstraining is voor iedereen die graag beter wil worden in drijver zijn. Voor zwerkbalspelers worden de trainingen zeer aangeraden, maar je kan ook gewoon meedoen als je eens wil uitproberen hoe het is om drijver te zijn en niet in een team speelt. Trainingen voor de andere posities volgen nog.
 12. OOC Zweinstein Mededelingen

  Omdat ik een vergeetachtige muts ben deze week, nog een verlate mededeling! Op 15 maart is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Dat betekent dat alle leerlingen weer naar Zweinstein vertrekken en het tijd is voor het openingsfeest, dat we dit jaar door een kleine storing vieren in.. het donker! Veel postplezier <3
 13. Openingsfeest 1835-1836

  Hoe ouder je werd, hoe sneller de tijd wel leek te gaan en hoe sneller dingen leken te veranderen. Een jaar geleden was ze op Zweintein begonnen als docent muziek en schoolhoofd, aan de zijde van Salvatore Russo en Madlyn Grace. Nu waren allebei haar collega's verdwenen, gaf ze les in een ander vak en waren haar eerste leerlingen afgestudeerd. Vroeger had Rosenne altijd moeite gehad met veranderingen, maar tegenwoordig had ze geaccepteerd dat veranderingen nou eenmaal onderdeel waren van het leven. Ze waren niet altijd leuk, maar het opende deuren naar nieuwe dingen en nieuwe kansen. Zo mocht ze dit jaar de openingsspeech geven voor alle nieuwe leerlingen! Ze vond het wel een beetje spannend, maar ze had zich goed voorbereid, dus wat kon er nou fout gaan. Op een openingsfeest? Helemaal niets toch? "Lieve leerlingen," sprak ze, met haar magisch versterkte stem toen iedereen ongeveer zat, waardoor het geroezemoes in de zaal langzaam verstomde. "Aan alle eerstejaars welkom op Zweinstein en aan alle overige leerlingen, welkom terug." Rosie glimlachte naar de leerlingen en iets liever naar de groep eerstejaars dat zich voor de sorteerhoed had verzameld. "Voor we beginnen met de sorteerceremonie, heb ik eerst een aantal mededelingen. Als eerste zijn er wat veranderingen in de lerarencrew. Wij verwelkomen dit jaar professor Sauveterre als het nieuwe Afdelingshoofd van Zwadderich en leraar geestenstudies. Daarnaast zal professor Ostrovsky dit jaar samen met mij, professor Collingwood, de positie van schoolhoofd bekleden." Ze wachtte even op het beleefde applaus voor ze verder ging. "Dan voor de eerstejaars en als herinnering voor alle eigenwijze leerlingen, het Verboden Bos heeft zijn naam niets voor niets gekregen en is dan ook verboden terrein." Waarom meldden ze dit eigenlijk nog? Rosenne was zelf ook een eigenwijze Griffoendor geweest die zich nooit aan de regels had gehouden. "Nêt zoals de rechtergang op de zesde verdieping." Er was niets in de gang op de zesde verdieping, maar het was vast interessant om te kijken wie er op afkwam. Misschien moest ze er maar iets verstoppen. "Dan nu de sorteerceremonie." En zoals het elk jaar ging, werd de oude hoed op tientallen kinderhoofdjes geplaatst tot alle leerlingen aan een tafel zaten en Rosenne weer het woord kon nemen. "Nu iedereen in zijn afdeling is gesorteerd is het tijd voor het avondeten. Eet smakkelijk allemaal." Ze klapte in haar handen, de tafels vulden zich met eten, een onverwachte bliksemschicht schoot door het magische plafond en plotseling gingen alle lichten uit en stortten alle kaarsen vanaf hun plek in het magische plafond naar beneden om de hele grote Zaal in het donker te hullen. Eh, oepsie? div.ooc_bbc { display:block; width:100%; background-color:rgba(255, 255, 255, 0.7); padding:4px; } div.ooc_bbc span.ooc_bbc_titel { color:#666; font-family:Courier New, Courier, monospace; padding:1px 5px; } OOC: Het openingsfeest! De sorteerceremonie is net geweest en het eten is op tafel verschenen. Alleenn.. is er ergens iets fout gegaan, want alle lichten zijn uitgevallen en de hele zaal zit in het donker. Er is een STORING IN DE MAGIE, dus... licht toveren, werkt helaas ook niet!
 14. 2 september 1835 Rosenne Collingwood was een verantwoordelijke moeder, schoolhoofd en lerares. Over het algemeen dan. Want vandaag niet. Gisteravond hadden ze met alle leraren een openingsborrel gehad, die een klein beetje uit de hand gelopen was. Haar kinderen waren bij hun opa en oma, dus er was niemand op wie Rosenne die avond moest letten. Dat, in combinatie met het feit dat ze niks meer gewend was sinds ze een alleenstaande moeder was met een baan en vier kinderen, waar ongeveer al haar tijd in ging zitten waardoor ze niet meer zo gewend was aan feestjes, had gezorgd voor een geweldige avond. Er waren maar een aantal shotjes vodka van haar mede-schoolhoofd nodig om haar van de vloer te vegen. Ze had vannacht bijna niet geslapen en het was allemaal zo erg dat ze de volgende ochtend.. nog steeds dronken was. Ja. Dat had niet echt op de planning gestaan, aangezien ze gewoon les moest geven, maar ze moest het er maar mee doen. Het was namelijk een les voor de eerstejaars en die lieve kindjes hadden zich vast ontzettend op hun eerste vliegles verheugd en Rosenne kon ze niet teleurstellen. Dus hier stond ze dan, giechelend als een vijftienjarige puber, haar blonde krullen nog steeds een beetje in de war en met het evenwicht van een flubberwurm die in een fles vuurwhiskey was gevallen. Maar ondanks dat ze heel weinig slaap had gehad, wel met een enthousiasme waar je u tegen kon zeggen. "Hallo lieve leerlingen," riep ze enthousiast, terwijl ze op haar bezemsteel steunde om te blijven staan. "Ik ben professor Collingwood, welkom bij jullie eerste vliegles." Woeh, dit ging nog best goed! "Vandaag gaan jullie leren hoe je op je bezem moet zitten en de lucht in moet komen." Hihi bezems om op te zitten. Ze wist wel een bezemsteel waar ze op wilde zitten. Eh, ik bedoel.. nouja. Concentreer je Rosenne. Je staat in de les, dit zijn verdomme eerstejaars. Ze onderdrukte haar lach en ging verder. "En als jullie het goed doen kunnen we vandaag al echt gaan vliegen rond het zwerkbalveld." Was dat niet leuk? "Goed, we beginnen met het oppakken van je bezem. Dit doe je door middel van magie. Ik zal het even voordoen." Ze gooide haar bezem neer en hield haar hand er boven. "Op!" De bezem vloog omhoog met de coördinatie die van een dronken persoon te verwachten was en knalde nog net niet tegen haar hoofd aan. "Eh, ik bedoel. Dit is het voorbeeld van hoe het niet moet. Maar jullie kunnen het vast allemaal! Ga het maar proberen. Kalm en overtuigend." Voorzichtig gluurde ze op haar zakhorloge. Nog maar één uur en zevenenvijftig minuten te gaan. Ze kon dit wel. Ja, ze kon dit wel. Tevreden leunde ze op haar bezem en verloor bijna opnieuw op haar evenwicht. OOC: De eerstejaars krijgen hun allereerste vliegles van een dronken Rosenne, wat een feest! Dat kan nooit fout gaan
 15. [1834/1835]De grote punten battle!

  Oh, oh, daar gingen ze! Rosenne voelde zich voor een moment even helemaal geen schoolhoofd meer, maar net de Hoofdmonitor die ze in haar zevende jaar was geweest. Klein, stuiterig en veel te enthousiast. Twee Klassenoudsten uit, overduidelijk Griffoendor aan de kleuren te zien, begonnen als eerste de baan te beklimmen. Wat een leuke outfits, die jurkjes die samen de kleuren van hun afdeling vormden. Daar hadden ze overduidelijk hun best op gedaan en alles waarvoor leerlingen hun best deden zou vandaag worden beloond. "Tien punten voor de meisjes van Griffoendor voor hun mooie outfits!" riep ze om. "En vijf punten voor eh.... meneer Peregrine, het is de bedoeling dat u uw outfit aanhoudt!" Verdorie. Rosenne had het nog maar amper gezegd of de eerste leerling had de overkant van het eerste onderdeel bereikt. God, er gebeurde ook zoveel. "Uitstekend, juffrouw Cartwright, vijftien punten voor Ravenklauw en tien punten voor juffrouw Sprout voor een snelle tweede plek!" Dit was leuk. Ze wist dat het niet mogelijk was, maar ze kon de robijnen en edelstenen in de zandlopers van de hal al bijna horen rinkelen. Ondertussen begon ook het publiek zich met de wedstrijd te bemoeien, precies zoals Rosenne had gehoopt. "Tien punten voor Griffoendor voor een prachtige afleidingsmanouevre." Ging ze nou werkelijk leerlingen belonen die naar elkaar schreeuwden als kleuters onder het gooien van verfbommen? Achja, het was nog steeds Zweinstein en vandaag kreeg nou eenmaal alles punten. "Maar een aanval vraagt natuurlijk om een goede tegenactie. Goed gedaan, tien punten voor.. Hu-Zw.. wacht, ik bedoel... die ene jongen daar!" Wie was die jongen? Hij had een gele outfit aan, maar ze herkende hem niet meteen als een klassenoudste van Huffelpuf en zijn haar was ook nog eens bedekt met iets roods waardoor ze hem niet zo snel herkende. "Laurelle!" gilde ze naar het afdelingshoofd van Huffelpuf die een andere jongen in een gele outfit door elkaar aan het schudden was. Gelukkig nog niet letterlijk. "Laurelle weet jij wie dat is?" @@Laurelle Ryder div.ooc_bbc { display:block; width:100%; background-color:rgba(255, 255, 255, 0.7); padding:4px; } div.ooc_bbc span.ooc_bbc_titel { color:#666; font-family:Courier New, Courier, monospace; padding:1px 5px; } OOC: In totaal: +20 punten voor Ravenklauw +30 punten voor Griffoendor +10 punten voor een nader te bepalen afdeling
×