Jump to content

Eleanora Paget

Huffelpuf Hoofdmonitor
 • Content count

  92
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Eleanora Paget last won the day on May 16

Eleanora Paget had the most liked content!

About Eleanora Paget

OOC Profiel Informatie

 • Membergroups
  Huff 5
 1. [1838/1839] You're replacing embrace

  “Oh ja?” gilde ze terug, al wist ze nauwelijks nog wat ze zelfs zei. Was dit echt het mens dat ze haar beste vriendin was geweest? Eleanora was zo vreselijk jaloers geweest op Elena, op haar flair, op hoe ze eruitzag… Maar ze was niet jaloers op lelijke karakters. En dit… tja, soms toonden mensen nu eenmaal wie ze waren, en dat bleek altijd zo fucking teleurstellend. Alsof mensen zouden sterven als ze beter waren dan je had gedacht of zo. Eleanora had het nooit zo serieus genomen als iemand haar streng toesprak dat ze mensen op een voetstuk zette, maar nu, nu voelde ze zich toch wat meer bereid om het te aanvaarden. “Wie dan, he? Of bedoel je soms iedereen met wie jij naar bed gaat?” Dat waren geen vrienden. Met vrienden ging je niet naar bed. Voor zover Eleanora gehoord had bij haar familie, ging je naar bed met je echtgenoot en, als het niet je echtgenoot was, een lul die je leven ging verpesten. Toch? Hoe was het dan verkeerd dat ze Elena daarvoor wilde behoeden? Argh. Maar goed, met hoe Elena sprak, was het ook alweer duidelijk dat ze de moeite niet waard was. De tranen binnenhouden was lastig, maar ze weigerde om zich gewonnen te geven. Niet nu. Niet zo. Elena mocht geen gelijk hebben, niet over dit, niet over haar. Ze had heus genoeg vriendinnen, zonder Henry daarvoor nodig te hebben. Mensen vonden haar aardig. Zelfs zonder dat ze haar benen hoefde te spreiden. Dat ze Henry als broer had, dat ze nogal aan hem hing, was niet verkeerd – een fijne familieband hebben was juist béter. Elena wist gewoon niet hoe dat was. Haar probleem. “Doe niet alsof op ieders piemel springen je een populair persoon maakt”, siste ze, “en laat Henry hierbuiten! Mijn familie haat me tenminste niet.”
 2. [1838/1839] You're replacing embrace

  Hm, was Eleanora onredelijk? Het was niet iets dat ze nog nooit in haar leven had gehoord, en waar Eleanora de intensiteit van haar vluchtige emoties persoonlijk niet overdreven vond, kon ze wel toegeven dat al haar bergen aan problemen bij nader inzien wel erg snel beklommen bleken. Over het algemeen verwaardigde ze zich ertoe er niet over na te denken (wie had de zelfhaat der zelfreflectie nodig?), al was het maar omdat het verleden uit haar geheugen gleed zodra het niet meer relevant leek, dus een werkelijke mening had ze nooit echt voor elkaar gekregen. Overdreef Eleanora vaak? Was ze erg onredelijk? Nee toch? Maar wat was onredelijk zijn in vredesnaam? Als zij iets belangrijk vond, was dat toch wat telde, niet? “IK BEN NIET ONREDELIJK!” gilde ze naar Elena toe, gepikeerd om het feit dat ze het had toegestaan dat ze zelfs maar één moment besteed had aan de overweging dat Elena misschien een punt had. Dat had ze godverdomme niet, nee, Chase Bennett was gewoon gestoord en Elena wilde niet luisteren. “Goed dan! Maar als hij niet zo leuk is als jíj denkt, hoef je niet bij te komen klagen!” Oh, dat meende ze niet, niet echt. Eleanora kon niet loslaten, wilde altijd en overal er voor mensen zijn, als was het haar enige manier van affectie betuigen – eenvoudigweg bestaan als iemand haar nodig had, mensen eraan herinneren dat ze niet alleen waren – maar op dit moment… Op dit moment was ze er klaar mee. “Duizenden mensen, hè?” Wie dan? Elena was háár beste vrienden – hoezo was dat niet wederzijds? “Als je zó met mensen omgaat, kan ik je beloven dat ze niet blijven!”
 3. [1838/1839] You're replacing embrace

  Was Eleanora jaloers? Oh, ja, hoor. Ze voelde haar beste vriendin zo doorheen haar vingers glippen, herinneringen waar zij haar hart aan opdroeg, schenen in het niet te vallen bij de lul van een of andere agressieve klootzak, en het was een veel pijnlijker type hartzeer om te weten dat je er nooit evenzeer zou toedoen om de soort liefde die je kon bieden dan waar Elena het over had. ‘Ik ga naar feestjes’, antwoordde ze stuurs. Dacht Elena echt dat ze hierover zou liegen? ‘Daar gaat het me niet om.’ Ja, blijkbaar, blijkbaar zou Eleanora over dat soort dingen liegen. Ugh. ‘Maar jou wel! Bij jou gaat alles over jongens, hè?!’ Oh, waarom zou ze het Eleanora ook vergeven dat ze soms een beetje onhandig was als de fantastische Chase Bennett bestond? Dat hij Eleanora aanviel? Tja. Zo waren mannen gewoon. Dat moest Ellie maar begrijpen. Want ze was jaloers. En dit zou er echt niet over kunnen gaan dat Chase Bennett gevaarlijk was en dat ze zich zorgen maakte over Elena, nee, ze was alleen maar jaloers dat ze nooit zo populair zou zijn bij de mannen als Elena. Waar deed ze al deze moeite zelfs voor? ‘Ik dacht echt dat jij anders was!’ snauwde ze haar ex-vriendin (dat was het, nam ze aan? Ze wilde echt niet met iemand omgaan die er geen kut om gaf dat ze werd aangevallen!) toe. ‘Maar nee, hoor, veel plezier met die lul van je! Je hoeft echt niet bij mij komen huilen als hij jóú aanvalt!’ Dat meende ze niet, dacht ze. Of wel? Ze wist het niet zo goed. Ze had nooit gedacht dat het zo zou lopen, dat Elena echt zo was, en nu ze liet zien wie ze was, wist ze echt niet meer wat ze moest denken. Hoe kon dit zelfs?
 4. [1838/1839] You're replacing embrace

  Eerst drongen Elena’s woorden nauwelijks door. Was dat slecht? Ze was nog niet meteen over de initiële schok heen dat Elena wéér geheel aan de kant van Chase Bennett stond. Hoe? Hóé zag ze geen graten in wat Chase gedaan had? Was ze werkelijk waar zodanig verliefd dat haar innerlijk kompas op hol geslagen was? Liefde, de moralen voorbij? Was dat het? Ergens had Elena nooit echt dat type geleken… Ze had er niet zo vaak over nagedacht, in alle eerlijkheid, ze zou niet weten hoe Elena was als ze smoorverliefd op iemand was, maar als het hierop leek, hoopte ze maar dat Elena niet al te vaak op iemand viel. Want dit… Ja. Ze wist niet wat ze moest zeggen. Had een storm aan woorden in haar mond, maar toen ze het onding opendeed, vielen er slechts een paar miserabele druppels uit, tergend traag. ‘Ik…’ Dacht ze echt op deze manier? Was Eleanora oprecht te kinderachtig om te snappen dat je soms verdomme gewoon je zogezegd beste vriendin moest laten neersteken om een eventueel orgasme te bereiken? ‘Oh, ja, als ik ouder ben, snap ik echt waarom jij het totaal niet erg vindt dat Chase me aanvalt!’ Ze was ouder dan Elena, verdomme. Maar nee, hoor. Ze was gewoon te kinderachtig. En haar borsten waren te klein. Blijkbaar. Kreng. ‘Hoor je wel wat je zegt?!’
 5. [1838/1839] You're replacing embrace

  Ze wist niet waar ze zo moeilijk over deed? Huh. Hallo?! Ze opende haar mond om iets te zeggen, besefte toen dat ze niet wist waar ze zelfs moest beginnen, sloot het ding weer, en na een korte verbijsterde stilte deed ze haar mond weer open. ‘Je weet niet waar ik zo moeilijk over doe?’ herhaalde ze schril. Ergens wilde ze dat haar lichaam nog vol stond met de verwondingen, dat het nog pijn deed om te bewegen, al was het maar om te tonen hoe het zat. ‘Wat hij deed, betekende niets, of wat?!’ Deed ze er zo weinig toe voor Elena? Was dat het? Was seks met Chase Bennett gewoon zo belangrijk dat al de rest wijken moest? Het feit dat ze het als een optie moest zien, was zo… triest. ‘Dat denk je toch niet echt?’ probeerde ze, haast smekend. Kijk, het kon. Het kon dat het Elena niets kon schelen. Het kon dat Elena haar oprecht zo onbelangrijk vond. Het kon dat ze smoorverliefd was op Chase Bennett, het kon, het kon, het kon – het was alleen maar zo dat ze zichzelf niets ergers kon indenken. Vanaf het begin had ze geweten dat de kans bestond, hoor, zij had ook kort iets met Piaras O’Hara gehad en op zich was het allemaal niet zo’n probleem, maar nu werd ze pas écht geconfronteerd met hoe angstaanjagend het was om Elena kwijt te raken aan arrogante jongens die Eleanora het liefst van al uit de weg hadden. Op welke manier dan ook. En nog enger was het feit dat het Elena blijkbaar geen kut uitmaakte.
 6. 19 november 1838, na de laatste lessen van de dag Iemand had haar naar de ziekenboeg gebracht, een heler had haar opgelapt en voor ze het wist, had ze weer kunnen functioneren. Iets banger, misschien. Maar Huffelpuf zat niet vol mensen die op Chase Bennett leken – op de een of andere manier verzeilden Bennetts zelden in de gele afdeling – en Eleanora kon niet leven met een herinnering als een brandmerk op haar netvlies en elke dag liep ze iets, iets rechter. Niet dat dat veel zei. De onzichtbare bochel was erger dan ze met woorden toegeven zou. Iets aan de eenvoud waarmee meneer haar aangepakt had, de snelheid ervan, de gepreciseerde nonchalance, stemde haar tot meer angst dan het gebeuren zelf. Gewoon. Omdat het zo weer gebeuren kon. Of zo. Ze wist niet precies hoe reëel dat was. Elena had ze de afgelopen dagen eigenlijk niet gesproken. Ze wist niet goed waarom. Ze leken even niet meer in hetzelfde universum te leven, maar dat betekende niet dat ze het zo zou laten. Al helemaal niet toen ze ineens zag dat haar vriendin nog altijd met Chase Bennett sprak, alsof er niets gebeurd was, alsof het allemaal niet zo erg was. Ze voelde een steek van verraad, voor ze zichzelf inwendig streng toesprak dat het vast alleen maar zo leek. Elena was erbij geweest. Natúúrlijk zou ze niets meer met Chase Bennett te maken willen hebben. Waarschijnlijk moest ze hem gewoon tevreden stellen omdat hij een engerd was als hij boos op haar werd. Nee, hier was ongetwijfeld een goede reden voor. Toen Elena wegging van Eleanora, wandelde ze snel op haar af, greep ze haar arm vast zodra Chase niet meer in het vizier was, zachter dan normaal. ‘Hey,’ zei ze, haar stem vriendelijk houdend. ‘Waarom was je met Chase aan het praten?’ Verder ging het met haar wel goed, hoor. Niet dat Elena dát had gevraagd de afgelopen dagen. OOC: Privé met Gianna! <3
 7. [1838/1839] Won’t you teach me the rhythm

  Eleanora hapte haast gechoqueerd naar adem. Zou Henry dat doen? Zo ja, wat zou papa daarop zeggen? Hij zou haar toch niet van school afhalen… Of wel? Papa was een dreuzel, misschien wist hij niet zo goed hoe belangrijk Zweinstein wel niet was, en misschien zou hij Henry’s nonsens geloven boven haar waarheden. Ze had hier nooit eerder over moeten nadenken, had er ook nooit naar gevraagd, maar het was niet zo dat Henry geen enkele invloed had of zo. Wat een stom concept was. In Eleanora’s ideale wereld wist iedereen dat Henry zo nu en dan de bal missloeg. Nu ja. Vaak, eerder. Wat haar betrof dan. Voor de rest kon ze hem wel volgen, hoor. ‘Dat zou je nooit doen!’ snoof Eleanora, niet zo zeker van zichzelf. Maar toch. Niet, toch? Dat zou hij haar niet aandoen, toch? Toch? Toch?! Even kneep ze haar ogen dicht, alsof hij heel ver zat en ze niet zeker was of het wel echt Henry zat, maar na een moment bezinning besloot ze dat haar broer haar niet zodanig haatte dat hij haar ooit zulke verbanning zou aandoen. En als hij dat wel deed, zou ze hem nooit meer spreken. Hm. ‘En als je dat wel doet, spreek ik je nooit meer!’ Dat zou hem leren. Hoopte ze. ‘Zweinstein is geweldig voor me,’ hield ze koppig vol. ‘Jíj bent niet goed voor me!’
 8. [1837/1838] Baby can't you see, I'm falling

  Oh, nee, Eleanora werkte niet zo. Eleanora had pijn en vond zichzelf dan zielig en eiste dat iedereen medelijden met haar had en haar knuffelde tot ze eventueel besloot om de wereld terug aan te kunnen. Thuis, thuis had ze bezoek van elk familielid vereist, een zachte hand en een medelevende blik, en elke keer dat iemand haar kleinzerig of dramatisch had genoemd, had ze haar ziekteverlof verlengd om te bekomen van die bijkomende mentale pijn. Dat ritueel hield niet iedereen tegen om haar uit te maken voor een zielig figuur, echter. Wat een tragedie ook weer. Hoe pijnlijk het ook was, koppig stond ze op en ging ze naar Piaras met een bezorgde blik op haar gezicht. ‘Gaat het wel?’ vroeg ze, wat onderbroken werd door Piaras’ overgeefsel. ‘Oké, dus niet.’ Met een vies gezicht keek ze naar het residu van de val op de grond en zonder echt goed te weten wat ze nu moest doen (thuis was er personeel die dit soort dingen afhandelde, oké!) klopte ze maar een beetje op zijn rug. ‘Terug naar de ziekenboeg?’
 9. [1837/1838] Over the rainbow

  Kijk, kijk, kijk, het was weer goed! Opgelucht knikte ze heftig bij Elena’s uitroep en mompelde ze wat terug over hoeveel zíj wel niet van háár hield. Maar bovenal — Elena was niet meer boos op haar! Dat was het belangrijkste, de wereld was verschrikkelijk zolang Elena kwaad was, maar de zon begon wederom te schijnen nu Elena haar opnieuw graag zag. En toen stortte alles opnieuw in. ‘Sarah zei dat mijn haar op stro leek?’ stamelde ze. ‘Maar ik dacht altijd dat Sarah me wel mocht…’ De tranen sprongen haar in de ogen, lichtelijk theatraal, maar desondanks oprechter dan ze zich ooit eerder gevoeld had. ‘Sarah is zo nep!’ Ze haatte Sarah, haatte, haatte, haatte dat stom wijf. Ellie was een goede vriendin, verdomme, loyaal en lief, en dit verraad was er te veel aan. ‘Ik haat haar!’ Verdiende ze niet zovele malen beter? ‘Gelukkig ben jij er nog. Jij bent de beste persoon die ik al ooit heb leren kennen.’
 10. [1838/1839] The almosts

  Kon je echt alleen maar picknicken in de zomer? Ja, ja, het was een stuk kouder dan, maar hoefde dat echt de end all, be all te zijn? Eleanora voelde zich niet graag gebonden aan alledaagse zaken zoals seizoenen en wat ze al dan niet in die perioden mocht doen. Kom op, ze hadden magie! Alles kon! Haar liefste vader keek soms verwilderd naar alle wilde plannen, niet mogelijk in de dreuzelse wereld, gelukkig wel in de magische wereld (de mogelijkheden waren eindeloos! Dat besef alleen al had de sterren in Eleanora’s glanzende ogen geplaatst van kinds af aan, Henry overal naartoe volgend in de hoop dat hij nog eens iets moois zou doen met de magie die hij tentoongesteld had), maar Piaras zou dat niet doen. Piaras was zoals zij, in meer opzichten dan enkel het feit dat ze allebei magie bezaten. Uit hetzelfde hout gesneden, zoals dat genoemd werd. Ze vond het een interessant spreekwoord. Stelde zichzelf altijd als een Pinokkio voor. Al bij al was ze blij dat ze van vlees en bloed was — ze kon zich niet voorstellen dat ze er mooi zou uitzien in haar houten huid. ‘We kunnen het vast wel vinden!’ zei Ellie vol zelfvertrouwen. ‘De oudere leerlingen hebben er vast ook wel van gehoord en kunnen ons dan wel tips geven.’ Of hen ernaartoe brengen, dat kon ook, maar dat klonk toch net wat minder avontuurlijk. ‘Maar buiten picknicken in de winter… Zou dat niet bijzonder zijn?’ Zo mooi! Op de witte sneeuw, een tafereel uit oude sprookjesboeken, hij en zij, hen alleen, de wereld voor twee tieners en niemand anders. Was dat niet romantisch? Ze kon zich de frisse geur van het onder sneeuw bezaaide schoolterrein al inbeelden, als was het een verse herinnering in plaats van een verzonnen droombeeld. ‘Hoe moeilijk kan het zijn! Er zijn vast spreuken om ons warm te houden.’ Ze giechelde. ‘Ik ken ze gewoon niet.’ Tja. Maar dat was niet erg, toch? Alles weten was geen vereiste om een goed persoon te zijn! ‘Sleeën! En sneeuwballengevechten.’ Voor iets anders had ze veel te veel energie. ‘En daarna warme chocolademelk met heel, heel veel slagroom. Zo’n hele berg!’ Wat was mate? De mens was de maat van alle dingen en daarmee ook van hoeveel slagroom redelijk was. ‘En jij?’
 11. [1838/1839] Won’t you teach me the rhythm

  Nee, dat was zowat het tegenovergestelde van wat Eleanora had willen horen en dus sloeg ze ontevreden haar armen over elkaar, haar absoluut vreselijke broer boos aankijkend. Moest dit? Moest hij echt zo moeilijk gaan doen, gaan bepalen dat híj dit soort dingen mocht uitmaken? Hij was verloofd met iemand die echt niet zoveel ouder was dan zij! Maar oh, ja, dat was vast heel anders. Ugh. Ze zou debuteren dit jaar, maar dat maakte vast geen zier uit voor Henry, hè? Nee, kijk, ze was dol op haar broer, echt, maar hij kon zo verdomde frustrerend zijn. Eleanora wilde zich gewoon geliefd voelen! Gewild! Ze zag dat haar vriendinnen dat allemaal in hun schoot geworpen kregen, waarom mocht zij dat ook niet willen? Waarom was zij zo anders? ‘Nee!’ Natuurlijk niet, natuurlijk niet, natuurlijk niet. ‘Waarom zou ik dat willen horen?! Ik ben er heus wel klaar voor! Ik ben bijna vijftien!’ Was dat niet oud genoeg? Ze was praktisch volwassen! Er waren mensen op Zweinstein die op vijftien getrouwd waren! Ze snapte het nooit zo goed, kon zich niet voorstellen dat ze nu al zou trouwen, maar verdomme, een huwelijk was niet hetgeen waar ze naar vroeg. Ze wilde gewoon een vriendje. En als Henry dat niet wilde… tja, zijn probleem. ‘Jij weet gewoon niet waar je over praat!’ Als hij niet uitgehuwelijkt was, had hij vast nooit met Maia durven praten. Puh.
 12. [1837/1838] Baby can't you see, I'm falling

  Wat er met Eleanora gebeurde, was zo’n geval dat ze later zelf eigenlijk niet wilde horen. Grotendeels was dat omdat ze nu eenmaal een lafaard was wat dat betrof — wat haar ook nooit tegenhield om alles te doen, dus dat was ook weer zo’n interessante combinatie — en ze dit soort pijnlijke verhalen gewoon niet wilde wéten. Straks bleef het nog in haar hersenen steken en werd ze te bang om door gangen en van trappen af te sjezen omwille van de gevolgen en dat zou toch echt te ver gaan. Aanvankelijk gaf ze een uitgelaten gil die sneller dan gehoopt verviel in een angstkreet toen ze de zachte ondergrond van het bed niet meer onder zich voelde omdat ze tegen de muur werd gesmeten. Ze merkte vaagjes op dat het bed haar wederom vergezelde tegen de tijd dat ze de hardere ondergrond van de vloer zag en het bloed uit haar neus op haar (nieuwe!) jurk zag druppen. ‘Dit doen we nooit meer…’ piepte ze klagerig. ‘Ik heb pijn.’ Hij vast ook, maar… toch.
 13. [1837/1838] Take a shot of truth

  ‘Henry is stom, hij doet dat echt niet,’ zei Eleanora direct, want kom op, het was Henry! Henry wilde niet eens dat Eleanora een vriendje had. Of naar leuke feestjes ging. Of in kleermakerszit zat. Of überhaupt dingen deed waar ze enig amusement uit kon halen, want dat was vast allemaal verkeerd en zou op de een of andere manier haar wel dom maken. Henry vond altijd dat Eleanora domme dingen deed, zich dom gedroeg of in het algemeen simpelweg dom was. Wat natuurlijk een domme houding was en dus, dus, dus hield dat in dat Henry een stomme broer was die hen nooit zou helpen. ‘Heb jij oudere vrienden of zo?’ Vast wel. Elena leek iedereen te kennen. ‘Een paar galjoenen?’ herhaalde ze nadenkend. Eleanora kende de waarde van geld niet, eerlijk gezegd, dus wat zou het? Ja, het klonk als veel geld, maar ten eerste was het geld dat ze had, haar zakgeld was nu niet meteen sterk beperkt, en ten tweede was dit het heus wel waard! Die feestjes zouden superleuk worden! Én het was met Elena, dus zelfs als het mislukte (wat het niet zou doen, duh), dan zou het alsnog wel iets worden waar ze later alleen nog maar met een glimlach aan zou terugdenken. Ha. ‘Dat moet lukken, niet? Dat krijg ik wel bij elkaar.’ Dank u, papa. ‘Maar ik ben echt nog nooit op de Verdonkeremaansteeg geweest… Is het daar niet eng?’ Voor het effect huiverde ze een beetje.
 14. [1838/1839] The almosts

  ‘Geelgroen?’ herhaalde Eleanora, ergens verbaasd. ‘Ik ken niemand anders van wie dat de lievelingskleur is!’ Oh, was haar vriendje niet bijzonder? Zo uniek? Nu ja, Eleanora was sowieso stiekem gefascineerd door alles wat hij deed, al was het maar omdat hij haar vriendje was en het zo verwonderlijk was dat er eindelijk iemand op die manier naar haar wilde kijken, nadat ze al die tijd met afgunst naar al haar vriendinnen had zitten loeren, zich afvragend wat er nu mis was met háár, maar kijk, al die zorgen waren voor niets geweest, dus haar verbazing was niet zo… verbazingwekkend. Zeg maar. ‘Is er echt zo’n kamer?’ Hoezo had zij die nog niet gevonden! Goed, goed, Ellie was niet de meest avontuurlijke persoon ter wereld, in alle eerlijkheid – zo veel van Zweinstein had ze nog niet ontdekt. Ze volgde haar vriendinnen overal heen, maar ze sleurde enkel en alleen anderen mee op de reeds betreden paden. Was dat laf? Ze wist het niet. Het maakte haar evenmin veel uit, eigenlijk. ‘Ben je er ooit geweest?’ Piaras enigszins haar richting op trekkend ging ze de kant op van een bankje, in de zon geplaatst, waar ze snel op ging zitten. ‘Is het eigenlijk wel leuk om binnen te picknicken? Dat moet buiten, vind ik.’
 15. [1838/1839] The almosts

  Ach, Eleanora dacht nooit zoveel over de dingen na, niet over hoe ze iemands hand moest vasthouden, niet over dat dit de eerste keer was, nah, alleen maar dat ze Verliefd was, zo verliefd, en daarmee kon ze al de rest invullen. Hoe ze handjes moesten vasthouden (vingers verstrengeld, wat Eleanora dan ook snel bewerkstelligde), waar ze over moesten praten, hoe vrolijk ze uit de ogen dienden te kijken… Het voelde als een sprookje en dat zou het ook zijn — met de prinses en de ridder en de draken van broers die haar niet steunden. Stomme Henry. Maar Piaras maakte het allemaal goed! ‘Hmmmm…’ Wat haar lievelingskleur was, was heel belangrijk om goed op te antwoorden. Piaras zou dat namelijk ongetwijfeld onthouden en haar allerlei bloemen geven in die kleur (TOCH), dus ze wilde er goed over nadenken in de mate dat ze dat wel moest doen hier, want het moest natuurlijk wel spontaan en oprecht blijven. ‘Roze, denk ik! Of nee, paars. Of oranje, dat is zo vrolijk… Of zou het geel moeten zijn? Omdat dat mijn afdelingskleur is? Ik ken niemand wiens lievelingskleur geel is!’ Wat een mysterie ook weer. ‘Wat is die van jou? Geel toevallig?’ Haar snoet stak ze parmantig in de zon, alle opmerkingen over dat ze bleekjes blijven moest negerend. ‘Ik hoop dat het zo warm blijft,’ zei ze dromerig, ‘dan zouden we kunnen picknicken!’ Heel romantisch.
×