Jump to content

Henry Paget

Zwadderich Vijfdejaars
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Henry Paget last won the day on May 9

Henry Paget had the most liked content!

About Henry Paget

OOC Profiel Informatie

 • Membergroups
  MV
 • Naam
  Gianna

Profile Fields

 1. Zaterdag 23 september 1837 - 's middags - vlak voor een boekenwinkel Het leek misschien alsof Henry weinig interesse had in wat Maia allemaal leuk vond en heel eerlijk gezegd zat je er dan ook niet helemaal ver naast. Hij deed het niet expres, hoor, maar Henry vond het gewoon zo moeilijk om rekening met Maia te moeten houden, want ze was zo ontzettend anders dan hij had verwacht. Ze was zo... aardig, wel, hoor, maar zo verlegen en bang voor alles en ze zag er altijd uit alsof ze met een zuchtje wind om zou vallen en wat moest hij er dan mee? Hij was hele andere dingen gewend en Maia verwarde hem! Maar ze was wel aardig, hoor, en het was grotendeels haar ouders' schuld dat ze zo was, dus hij moest gewoon... aardig doen, dacht hij. Hij had tijdens de zomervakantie advies gevraagd aan zijn stiefmoeder en die had hem gezegd dat ze maar eens iets moesten doen dat Maia leuk vond. Dus hij had haar meegevraagd naar Zweinsveld en nu stond hij een beetje aarzelend met haar naar een boekwinkel te kijken. "Dus ehm... zou je het leuk vinden om naar binnen te gaan?" vroeg hij maar, met een beetje een vaag gebaar. "Je houdt van boeken, toch?" Privé!
 2. [1836/1837] Pagets always deserve better

  "Wat is er mis met grote Henry?" vroeg hij verbaasd, want hallo, dat betekende toch dat hij groot was en groot zijn was iets goed, toch? Henry was niet zo heel lang zelfs, moest nog een deel van zijn groeispurt hebben en zou dan waarschijnlijk niet boven de rest van de wereld uittorenen, dus een extra bijnaam van 'Grote Henry' of zo zou hij niet erg vinden. En bijnamen waren altijd goed. Wat dacht je van Peter de Grote? Henry was even stil blijven staan toen Maia met hakkelen probeerde uit te leggen waarom ze geen goede opleiding had gekregen. Er kwam niet veel uit, eerlijk gezegd, hij kon een beetje samenvoegen dat Maia als meisje achteruit gesteld was (op zich logisch, maar ze kon niet eens de dingen die meisjes hoorden te kunnen!) en dat ze haar uit de buurt van dreuzels wilden houden omdat ze Transformagiër was. "Nou, dat vind ik een dom idee," besloot hij maar ietwat stellig en met een zucht rafelde hij een beetje door zijn haar heen. "Er zijn toch magische gouvernantes die je van alles kunnen leren? Wij hebben ook een magische gouvernante gehad zodra ze erachter kwamen dat we magie konden. En je vader wist toch wel dat ze dat allemaal niet op Zweinstein leerden?" Hij schudde zijn hoofd. Hij wilde niets slechts zeggen over zijn toekomstige schoonvader, hoor, maar hij vond het wel een beetje een domme man. "Heb je het koud?" vroeg hij aan Maia, terwijl hij haar zo ingedoken zag. "Wil je weer terug naar het kasteel?" Ze was wel echt wat zwakjes, hoor... Wat frisse lucht zou haar wel goed doen, om elke dag even naar buiten te gaan. Misschien moest hij er een beetje meer op letten dat Maia wat aan zou sterken. Dat ze goed at, ook.
 3. "Niet waar," herhaalde hij koppig en het was knap dat ze nog een ander gesprek voerden dan dit, maar dat is gelukkig het multitasken van de RPG, waarin we toch altijd een gesprek op meerdere niveaus hebben. "Ze wordt niet ook verliefd op mij," protesteerde Henry, want dat was op de één of andere manier nog vreselijker dan dat hij zelf verliefd op Maia zou zijn. Waarom wist hij niet, het was gewoon zo en daar moest Ellie het dan maar mee doen, zo werkten dat soort dingen. "Ik ga haar leren paardrijden," besloot hij, "maar piano moet ze maar van iemand anders leren." Paardrijden was al romantisch genoeg! Maar dan niet romantisch want dat werd hem dus niet. Ingewikkeld, hoor. "Ze verslaat me heus niet," pochte hij. "Oké, wel die ene keer, maar..." Dat was gewoon omdat het een Ravenklauwer was. "Wil jij eens gaan schaken met Maia, dan? Volgens mij is ze bang voor andere mensen." En dat was raar. Wie was er nou bang voor andere mensen? Hij bekeek Ellie eens grondig. "Jij bent niet eng."
 4. [1837/1838] If this isn't love

  "Van mijn overgrootvader," verbeterde hij Maia. "De overgrootmoeder van overgrootvader." Ja, op zich begreep hij ook wel een beetje dat het allemaal een beetje... overweldigend was, waarschijnlijk. De Paget stamboom was een lange, zelfs alleen van zijn grootvader af, en laat staan dan als je zijn grootmoeder er ook nog bij betrok. En dan was er nog zijn stiefoma en haar gigantische lange stamboom, dus... ja. Het was op zich wel te vergeven, hoor. "Margaret Shepard," legde hij weer uit. "Getrouwd met Richard Shepard en die samen kregen Elizabeth en die trouwde met Peter Whitcomb en hun dochter was Mary en dat is de oma van mijn opa." Logisch, toch? En nee, geen zorgen, Maia, Henry wist nog net het verschil tussen een roos en een madelief en daar hield hij het ook maar bij. "Oh nee, valt wel mee, hoor," knikte hij enthousiast naar haar. "Ik ben er wel eens geweest, ja, het is een leuke plek!" Ja, misschien konden ze daar eens gaan picknicken! Dat was romantisch, toch? Picknicken met zijn tweeën? Kijk eens, was Henry nog een goede verloofde ook. "We gaan er volgende week wel ergens heen," wuifde hij het onderwerp weg, "als we een vrije dag hebben." Want dat viel te betwijfelen. Sorry, Maia. Wees maar blij dat Henry uitslaapt, dan heb je 's ochtends nog wat rust. "Kijk, hier zijn de stallen!" Hij gebaarde enthousiast naar het gebouw en stormde zo binnen. Het rook er erg naar paard, maar Henry was de geur al zo gewend dat hij er geen enkele opmerking over maakte. "Kijk uit waar je loopt," waarschuwde hij Maia. "De stalknechten houden het goed schoon, maar het blijven paarden." En die waren niet bepaald zindelijk, helaas. "Kijk! Dit is Ellie's pony. Wil je hem een wortel voeren, of een appel?" Hij gebaarde naar één van de stalknechten en er kwam één al keurig aan met een in stukken gesneden appel. "Je moet je hand zo plat mogelijk houden, zodat hij je niet bijt," waarschuwde Henry, terwijl hij een stuk appel op haar hand legde.
 5. [1836/1837] Pagets always deserve better

  Nou, Kelly </3 En nog wel op mijn verjaardag! Dat is echt gemeen, hoor D< "Het is een familienaam," zei hij maar, terwijl hij zijn schouders ophaalde. "Mijn vader heet ook Henry, en mijn grootvader en mijn overgrootvader..." Hij gebaarde de rest van de stamboom met zijn hand, want eigenlijk ging het ook weer niet zo heel erg lang terug. Maar een paar generaties. "Maar we noemen hem vooral baby Henry." Om wat onderscheid aan te brengen, anders werd het wel een stukje lastiger. Waarom was haar oudere broer zo goed opgevoed en Maia zelf niet? Henry fronste zijn wenkbrauwen, maar besloot om maar geen vragen daarover te stellen. Was vast onbeleefd. "Mijn vader is ook niet magisch," zei Henry, terwijl hij zijn schouders alweer ophaalde. "Mijn moeder wel, daarom gaan ik en mijn zussen ook naar Zweinstein. En mijn stiefgrootmoeder is magisch, dus ik heb een paar magische ooms en tantes." Die vooral weer met magische mensen trouwden... Dreuzels deden dat eigenlijk niet zoveel, met magische mensen trouwen... Ja, behalve zijn vader en grootvader dan. Oké, oké, hij was toch nieuwsgierig, dus: "Waarom kan jouw broer wel paardrijden en dansen, en jij niet?" Nieuwsgierig wierp hij een blik opzij, naar Maia.
 6. "Niet waar!" protesteerde Henry, want ten eerste was het beschamend dat iemand zei dat je verliefd was op iemand op wie je helemaal niet verliefd was en ten tweede was hij ook gewoon niet verliefd. Hij kende Maia nauwelijks en Maia was ook erg... anders dan hij. Ja, Henry had gehoord van dat tegenpolen elkaar aantrokken, maar zo anders? Ze stond vroeg op! Ze hield niet van feestjes! Ze kon geen paardrijden! Hij keek Eleanora dus streng aan, maar dat maakte waarschijnlijk weinig indruk op Eleanora, want ze was zijn kleine zusje en op de één of andere manier zorgde dat ervoor dat hij al zijn autoriteit verloor bij haar in de buurt. Vreselijk oneerlijk. "Nee," knikte hij heel serieus naar Ellie, maar hij trok wel even zijn wenkbrauwen op toen ze vroeg of Maia geen handen had. "Natuurlijk wel." Hij rolde even geërgerd met zijn ogen en stak zijn hand al uit om weer aan haar haren te trekken, maar ze dook behendig weg. "Maar ze heeft het gewoon nooit geleerd. Ze kan ook niet paardrijden, of zingen... Ze kan wel schaken." Hij wierp Eleanora een blik toe. "Kan jij schaken?"
 7. [1837/1838] If this isn't love

  Nou, goed, de tuin dus en daarna de stallen! Tevreden stak Henry zijn arm uit naar Maia zodat ze die aan kon nemen en begeleidde haar toen door de gangen heen. Ondertussen babbelde hij vrolijk door over het huis, over de portretten van zijn voorouders die er hingen, over hoeveel slaapkamers er waren, waar ze altijd een bal hielden, welke familieleden hij had die er met tovenaars getrouwd waren, et cetera, et cetera, et cetera. Maia's hoofd zou vast snel overslaan van alle kennis die hij haar vertelde, maar Henry had gewoon veel te vertellen! "En hier zijn dan de tuinen!" zei hij eindelijk, terwijl hij haar achter de achterkant uit het huis leidde. Het was een gigantische tuin, lees ik nu op wikipedia, met van alles wat: grasvelden, een aantal vijvers die door midden van watervallen in elkaar overliepen, struiken gesnoeid in de vorm van pauwen... "Aan de andere kant van de tuin," kilometers ver weg, "ligt Castle Ring, een oud Romeins fort waar je nu niets meer van kunt zien, maar je hebt er mooi uitzicht." Hij wierp een ietwat twijfelende blik op Maia. "We nemen wel eens een koets, of gaan ter paard, dan kun je het zien." Maar voorlopig nog niet, hoor, voorlopig moest Maia er eerst uitzien alsof ze niet bij een zuchtje wind omgeblazen zou worden. Ja, ja, dun was de mode, maar Maia was gewoon... zwakjes. "Zijn jullie tuinen in Luxemburg ook zo mooi?" Misschien dat hij volgend jaar daar heen moest... Tja, je moest toch wat als je verloofd was. "Wil je nu de stallen zien?"
 8. [1836/1837] Let's get lost

  Henry had het idee dat mensen hem niet helemaal serieus namen hier, dus terwijl hij de laatste brokken sneeuw van zijn mantel afveegde, moest hij toch een beetje pruilen. Meneer de majesteit! Ten eerste sprak je zo helemaal niet een koning aan, en dat wist hij best wel, en ten tweede vond hij het toch wel stom dat hij die bijnaam kreeg! "Je moet wat meer gezag krijgen," mopperde hij tegen Maia, want ze had dan wel die Hoofdmonitor-badge, maar haar hele zijn straalde uit dat je zo over haar heen kon lopen. "En ik ben niet meneer de majesteit," klaagde hij. En toen werd hij ook nog eens aan het werk gezet, man, wat een gedoe. Met een dramatische zucht begon hij langzaam zijn handschoenen uit te trekken, terwijl hij een paar stapjes dichterbij deed om de situatie een beetje te kunnen beschouwen. "Je schoen," herhaalde hij droog. "Misschien kunnen we met een paar spreuken de takken wat snoeien zodat er meer ruimte is? Weet iemand waar de tuinman is?"
 9. "Ik ben op geweldige plekken,"' protesteerde Henry, alweer, maar hoe anders moest hij Eleanora ervan overtuigen dat ze ongelijk had en dat de leerlingenkamer van Zwadderich de beste leerlingenkamer op de hele wereld was? Hm? Hoezo, het herhalen van hetzelfde argument hielp niet? Dat was niet aan Henry besteed. "Oh ja, ze is mooi," gaf Henry toe, want dat was ook gewoon zo. Maia was een Transformagiër, dus ten eerste zou het knap zijn als ze lelijk was, maar of ze nou zo geboren was zoals ze eruit zag of niet (hoewel dat in principe niet kon want je bleef nooit veertien jaar lang hetzelfde eruit zien), ze zag er nu mooi uit. "Niet blond, zoals jij en ik," hij pakte treiterig een pulk van haar haar en trok er even aan, gewoon omdat hij haar broertje was en ze er maar mee moest leven. "Zwart haar, blauwe ogen, een beetje zoals Sneeuwwitje, weet je nog die tekeningen van dat boek dat mama vroeger altijd voorlas?" Dat was zijn favoriete boek geweest als kind. Maar de kans was dat Eleanora het niet meer wist, zo oud was ze ook niet geweest toen mama overleden was. "Ze zegt niet niets..." Maar het was ook weer niet veel. "Voorlopig nog niet, denk ik... papa heeft niets gezegd, in ieder geval." Hij haalde zijn schouders op. "Ik zie wel. Misschien na Zweinstein, dus nog genoeg tijd om haar wat minder verlegen te maken. Maar wist je dat ze ook niet weet hoe je piano moet spelen?!"
 10. Vrijdag 2 juni 1837 - 's middags - Beaudesert Goed, Maia bleef dus logeren bij Henry, dus zat hij een hele zomer opgescheept met zijn verloofde, whoohoo! Nah, zo erg was het niet, hoor, Beaudesert was groot en Henry en Maia hadden allebei hele andere hobby's (zij hield van lezen, hij hield van jagen, zij hield van lezen, hij hield van boogschieten, zij hield van lezen, hij hield van paardrijden) dus ze zouden vast niet al te veel tijd met elkaar doorbrengen, maar het was wel zijn verloofde en dus moest hij haar redelijk kennis laten maken met Beaudesert. Iets over dat ze zich thuis zou moeten voelen, et cetera. Henry had Maia de ochtend gegeven om even te acclimatiseren. Hij ging er vanuit dat iemand van het personeel zo vriendelijk was geweest haar te wijzen naar de ontbijtzaal, maar gezien Henry altijd laat ontbeet en Maia een ochtendmens was, zag hij haar waarschijnlijk sowieso niet. En dus had hij haar 's middags pas opgezocht, in haar slaapkamer. Verrassend. "Heb je zin in een rondleiding?" vroeg hij, tijdens het binnenstormen. Maia was in één van de vele gastkamers geplaatst, een mooie goed-ingerichte kamer met uitzicht over de tuinen. Hij had blauw behang, daar had zijn stiefmoeder vast voor gezorgd. De beste vrouw begreep niets van Zweinstein, maar Constance had ooit eens uitgelegd dat elke afdeling zijn eigen kleur had en dat blauw de kleur van Ravenklauw was. "Wat wil je eerst zien, de tuin, de stallen of de bibliotheek?" Hij maakte een subtiel gezicht naar Maia toen hij het laatste zei, zodat ze even kon weten dat de bibliotheek de minst leuke optie was. Privé! En shout-out voor Margaux als zij zijn heeft om in te breken met Eleonora.
 11. [1836/1837] Pagets always deserve better

  Wat zijn zusje saai maakte? Nou... "Ze houdt zo van boeken," klaagde Henry, terwijl hij dramatisch in de verte staarde en even niet lette op Maia's gezichtsuitdrukking. "En ze houdt niet van feestjes en met mensen praten." Maar ze kon wel paardrijden, dus de Pagets konden hun dochters beter opvoeden dan de de Liedekerken, dat was weer duidelijk. Maar dat was oké, Maia had nog tijd om het allemaal te leren, want ze waren dan wel verloofd, Henry was heus niet van plan te trouwen tot eh... na Zweinstein? (Nu moest Henry toegeven dat hij daar mogelijk net zo min wat over te zeggen had als het feit dat hij überhaupt verloofd was, maar dat hoefde hij niet hardop toe te geven, oké?) "Ik ben vijftien," knikte hij naar Maia, en hij wierp haar maar weer eens een blik toe. Tja, ze was wel leuk hoor, om te zien. "Ik verjaar op 9 december. En jij?" Een jaar jonger, toch? Misschien eentje meer... Dat kon wel. "Constance is mijn tweelingzus, maar ik heb ook een zusje, Eleanora, die is nu dertien, en een klein broertje, baby Henry. Die is een paar jaar oud." Ja, vraag maar niet waarom hij ook Henry heet, want ik ben er zelf ook niet achter. "Hm, ja, best wel..." Hij deed een poging om op zijn handen te tellen hoeveel ooms en tantes hij had, maar hij raakte al snel al zijn vingers kwijt en dan gelijk het overzicht. "Dan vind je mijn broertje vast leuk!" Zijn vraag was redelijk onschuldig bedoeld, hoor, hij wilde echt nog geen kinderen. Nee, hij wilde gewoon weten of Maia het leuk zou vinden om met de kleintjes te spelen thuis. "Hoe oud is jouw eh... broer, zei je?"
 12. [1836/1837] Pagets always deserve better

  Bang in het donker?! Henry wierp Maia een bezorgde blik toe, want hij dacht dat bang zijn in het donker iets was voor kinderen en ze was toch niet jonger dan hij dacht, he? Merlijn, straks zou hij uitgehuwelijkt zijn aan een eerstejaars, dat was beschamend. "Wie is er nou bang in het donker?" vroeg hij maar, een tikje bezorgd, een tikje beledigd, een tikje verbijsterd. Probeerde nog een woord te vinden dat begon met be-, maar het is me niet gelukt. Heb ook niet heel veel moeite gedaan, om eerlijk te zijn. "Ook geen paardrijden," mopperde hij toch een beetje. "Hebben je ouders helemaal niets aan je opvoeding gedaan?" Wat beschamend, gewoon. Goed, dat kwam er dan ook nog weer bij. "Mijn zusje heeft een pony, daar mag je vast wel op leren rijden." Als ze maar ook niet bang was voor paarden, anders werd het allemaal wel heel lastig. Misschien vond ze het zelfs wel leuk! En... dan moest hij haar ook een pony kopen. Hm. "Ah, vervelend, vervelend..." Hij haalde zijn schouders op. "Ze is gewoon zo saai. Ik heb nog een ander zusje, die is wel heel leuk, maar wel een beetje jong. Jonger dan jij zelfs." Met maar liefst een heel jaar!!! Ja, dat was wel erg veel, hoor. "Maar ik kom uit een hele grote familie. Veel ooms en tantes en die zijn soms weer getrouwd en hebben dan weer veel kinderen gekregen. Het merendeel zit ook niet op Zweinstein, maar tijdens de vakanties zien we ze vaak!" En dan moest Maia dus ook met iedereen kennis maken. "Houd je van kinderen?"
 13. Introverte mensen kwamen niet voor bij de Pagets. Of nou ja, ze kwamen vast wel voor, zijn tweelingzus was namelijk introvert, maar Henry negeerde introverte mensen altijd (behalve als ze zijn verloofde waren want dan kwam je er niet onderuit), want eerlijk gezegd had hij geen enkel idee wat je ermee moest doen. Een klopje op hun hoofd geven en dan maar achterlaten in de bibliotheek, waarschijnlijk, want als je ze mee trok naar een feestje toe begonnen ze vaak te huilen en ugh, Henry hield niet van gehuil. Maakte hem altijd zenuwachtig. Maar gelukkig was Eleanora net zo min introvert als hijzelf, dus mocht hij Eleanora een stuk meer dan Constance, zeg maar. "Au," klaagde hij zachtjes toen Ellie hem in zijn zij porde, want wtf, waar haalde ze het vandaan, "en jij dan? Waarom zie ik jou weinig?" Hij porde haar terug, want wraak en zo. "Ik hang rond op alle leuke plekken! Dus als jij me niet ziet, he, dan hang jij rond op de niet leuke plekken!" Prachtige logica hier. "Ik heb mijn verloofde leren kennen," gaf hij als daadwerkelijk antwoord en even maakte Henry een gezicht. "Ze is wel leuk, hoor, maar zo verlegen." Echt, hoe ging je met verlegen mensen om? Dat kon gewoon niet. "Heb jij haar al eens gezien? Maia de Liedekerken, zit in Ravenklauw, houdt veel van boeken..."
 14. [1836/1837] Pagets always deserve better

  Ik moet nu toegeven dat ik ALWEER precies het tegenovergestelde heb getypt dan ik bedoelde. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Henry dus het jammer vond dat de dagen korter werden, maar helaas. "Dan is de nacht korter," legde hij rustig uit, want hij wist heus wel dat het een andere mening was dan gebruikelijk en hoewel het dus Henry's mening was en dus bij voorbaat al de beste mening ter wereld moest zijn, was niet iedereen het er mee eens. Dat lag aan hen, natuurlijk, maar Henry was lief genoeg om het ze uit te leggen, hoor. "En tijdens de nacht gebeuren juist alle leuke feestjes, dus kortere nachten zijn kortere feestjes." In Henry's ogen dan. "En ja hoor, haardvuur, warme chocolademelk, gluhwein, skiën..." Nah, geen zorgen, Maia, je hoeft heus niet te skiën. Zo gemeen is Henry nou ook weer niet. "Ah, we hebben een aantal mooie tuinen bij Beaudesert," knikte hij naar Maia, "dus meer dan genoeg tijd om te wandelen." Kijk nou eens, hij vond haar nog aardig worden ook. "Ik vind wandelen een beetje saai, maar tja, je kunt niet altijd paardrijden. Kan jij paardrijden?" Anders moest ze dat ook maar gaan leren. Maia zou een drukke zomer krijgen. "Een tweelingzus, ja," verbeterde hij haar. "Constance." Hij haalde zijn neus op. "Vervelend kind. En nog een zusje, Eleanora, in Huffelpuf. En een kleine halfbroer, maar die zal waarschijnlijk nooit naar Zweinstein gaan." En deed er dus ietwat minder toe. "Maar ik heb ook veel ooms en tantes en neven en nichten, dus het is een grote familie. Heb jij ook een grote familie?" Hij betwijfelde het, ergens.
 15. [1836/1837] Pagets always deserve better

  Pff, snel? Viel toch best mee? Ja, hij was nog maar net met Maia verloofd, maar wat dacht ze dan, dat ze elkaar jarenlang met rust zouden laten tot ze eens moesten trouwen? Dat ze elkaar misschien één keer per week zouden spreken? Nee, echt niet. Henry had namelijk wel dat hij Maia om moest bouwen tot een geschikte verloofde voor hem, en daar had hij tijd voor nodig. Plus, als ze eenmaal getrouwd waren moesten ze sowieso tijd met elkaar doorbrengen, dus kon hij haar maar beter zo snel mogelijk leren kennen. "Dus, geen fan van sneeuw," trok hij de conclusie, terwijl hij haar uit de leerlingenkamer begeleidde. Dat was jammer, want Henry vond wintersport best leuk en hij had toch gehoopt dat Maia hetzelfde vond. "En een voorliefde voor warmte." Dan moesten ze tijdens de zomer maar vaak weg naar warme landen, dat was ook best leuk. In Italië hadden ze vulkanen om te beklimmen! (Ah, ik lees nu net terug en zie dat Henry inderdaad had gevraagd naar de lente, en ik dacht toch zeker dat het de zomer was D< Nu was hij voor niets spottend.) "Hm, ja," knikte hij, want Henry gaf eerlijk gezegd weinig over hoe de bomen kleurden tijdens de herfst. "Maar de dagen worden wel steeds langer en dat vind ik dan weer zonde. Maar tijdens de winter, als het eenmaal begint te sneeuwen, ben ik dat zo weer vergeten." Zo aardig was hij dan wel weer tegen de natuur. "Ben je graag buiten?"
×