Jump to content

Valentina Callahan

Griffoendor Tweedejaars
 • Content count

  22
 • Joined

 • Last visited

About Valentina Callahan

OOC Profiel Informatie

 • Membergroups
  DM
 • Naam
  Irene

Profile Fields

Recent Profile Visitors

 1. [1837/1838] Eerste & tweedejaars: Don't eat the plants

  Ugh, je likte één keer een ketel omdat iemand je daartoe had uitgedaagd -het was Harold Silvershore, succes Scott- en mensen gingen er nog jaren over door. Valentina wierp een verontwaardigde blik richting haar lerares en zette toen expres een stapje dichter naar de planten toe, niet omdat ze ze echt wilde aanraken, maar gewoon om professor Astoria een beetje te pesten. Dan moest ze maar niet zo bevooroordeeld doen. Valentina was over het algemeen best een brave leerling. Als ze in haar enthousiasme niet vergat dat er zoiets bestond als regels. Ze besloot in ieder geval meteen dat ze niet in het groepje van meneer Graham wilde, want Valentina was geen bangerik. Dat was ze niet geweest toen ze een eerstejaars was en nu ze in haar tweede jaar zat was het natuurlijk al helemaal not done om het handje van de leraar vast te houden. In plaats daarvan stampte ze daarom maar stoer op Valor af en de plant die hij zojuist had proberen te likken. "Oh die plant ken ik!" riep ze vrolijk. "Die heb ik wel eens gezien in mijn moeders voorraad." Valentina's moeder was erg goed in het brouwen van toverdranken... en vergif, maar dat laatste was iets waar Valentina zich nog niet bewust van was. "Wat is dat professor? Wat doet het precies?"
 2. [1836/1837] Let's get lost

  Die grote jongen was een beetje raar, was de conclusie die Valentina al snel trok. Nu had hij natuurlijk net een sneeuwbal in zijn gezicht gekregen dus ze begreep het wel dat hij daar een beetje van geschrokken was, maar dan hoefde hij niet zo naar dat meisje te schreeuwen dat ze er wat van moest zeggen. Wat zou ze uberhaupt moeten zeggen? Valentina had net toch al haar excuses aangeboden en als iemand zijn excuses aanbood dan accepteerde je dat en vergaf je die persoon. Het was immers maar een sneeuwbal en eerlijk gezegd had het gezicht wat hij net trok er heel grappig uit gezien en zouden ze nu allemaal moeten lachen. Gelukkig leek een andere ouderejaars het wel grappig te vinden, hij complimenteerde haar zelfs op haar gooikunsten. "Dankje!" Giechelend keek ze naar hem op en maakte toen een kleine buiging voor Lord Paget. "Nogmaals sorry meneer de majesteit." Henry was echter niet degene met een echt probleem hier. Nee, dat was een jongen die om een of andere reden vast was komen te zitten in een muur. Valentina vroeg zich af hoe hij dat in godsnaam voor elkaar had gekregen, tenzij de muur natuurlijk gewoon bovenop hem was beland toen de muren plotseling waren verschenen. Maar zou hij er dan niet onder moeten liggen? Of helemaal bovenop? Ze wist niet zeker of de muren uit de lucht waren komen vallen of uit de grond waren gerezen of heel ergens anders vandaan waren gekomen. Het meisje stelde voor dat ze de arme jongen in de muur wel kon helpen, als goedmakertje. Val wist niet zo goed wat dat met elkaar te maken had, maar iemand helpen was geen enkel probleem. Ze was al onderweg toen bleek dat niet iedereen haar hulp een goed idee vond. Het meisje fronste haar wenkbrauwen. "Ik kan ook wel helpen hoor!" riep ze en ze huppelde om de jongens heen. "Ik ben sterker dan ik lijk." Dat was helaas niet waar, maar Valentina wilde zich graag bewijzen.
 3. [1836/1837] New Job, New Me

  Valentina Callahan was bepaald geen vreemde in de ziekenzaal. Niet omdat ze een onhandige Griffoendor was die zich continue in de problemen werkte (al was ze dat ook, deze hele situatie was het levende bewijs), maar het meisje had niet echt het sterkste afweersysteem en met een winter die zo'n driekwart jaar duurde, had ze het aardig te bezuren gehad. Ze was dan onderhand ook al redelijk bekend met de meeste helers in de ziekenzaal en een nieuw gezicht zou haar normaal dan ook meteen opvallen. Maar niet vandaag. Nee, niet vandaag. Vandaag had Valentina alleen maar oog voor andere dingen. Met een dromerige blik op haar gezichtje trippelde ze voor haar lerares de zaal in. Normaal gezien zou ze bij de toon die professor Astoria opzette vast net zo rood worden als haar haren, maar nu vlogen de woorden langs haar heen als vlindertjes die over haar wang streken. De aardige nieuwe heler deed een poging om zich aan hen voor te stellen, maar ook dat kon niet bepaald Valentina's aandacht trekken. Sean? Sean? Wie was Sean? De enige persoon die op deze wereld bestond was Harold Silvershore. Kijk, ik heb even Gianna's lessenoverzicht bekeken voor leuke ideeën en daar kwam ik er achter dat de eerstejaars en zevendejaars allebei op maandag les hebben (geen idee wanneer maar dat negeren we even) en gezien dit topic nog geen datum had heb ik even de vrijheid genomen om die dag uit te kiezen. Het leuke van die dag was dat de zevendejaars een heuse liefdesdrank hadden gebrouwd, mogelijk niet helemaal perfect, maar genoeg om het hoofd van een eerstejaars een klein beetje op hol te brengen. Normaal werkte liefdesdrank vooral goed op de persoon die het je gegeven had, maar als je de definitie van geven niet te nauw neemt was iemand uitdagen bijna net zoiets als geven. Dat ze haar tong had verbrand in het proces was het allemaal volledig waard nu natuurlijk. Alleen moest dat wel even gefixt worden -en snel, zodat ze weer terug kon naar de klas-, want anders vond Harold haar vast niet mooi! Valentina sloeg haar ogen op naar de man die maar tegen haar aan bleef praten en haar blik viel op zijn helersuniform. Oh! Kijk. Precies wat ze nodig had. "Oh, oh, meneer kunt u mijn tong maken? Ik moet zo snel mogelijk terug!" en ze trok haar mond open. Alleen klonk het door haar opgezwollen tong eerder als "Oh oh mwemwahawahwah wewogeguh." Duidelijke taal, niet waar?
 4. Fundraiser HH

  Valentina's vader, Liam Callahan, doneert een Komeet 800, de nieuwste racebezem (de Callahans hebben een houtplantage met bomen voor toverstokken en bezemstelen)
 5. [1836/1837] Let's get lost

  Valentina was verwikkeld geweest in een spannend sneeuwballengevecht met een aantal van haar klasgenoten toen een van haar prachtige worpen plotseling veredeld werd door een muur die er daarvoor nooit had gestaan. Toen ze zich nogal verbaasd oprichtte vanachter haar schuilplaats bleek dat niet de enige muur te zijn, want plotseling was ze omringd door sneeuw en ijs en was er van haar speelgenootjes, die een eindje verderop hun schuilmuur hadden gebouwd, niet veel meer te bekennen. Dat was op zijn zachts gezegd bijzonder te noem en misschien ook wel een beetje verontrustend, maar Valentina was gelukkig niet iemand die zich heel snel zorgen maakte. Daar had ze haar moeder voor, om dat voor haar te doen. Ze wilde eigenlijk net gaan kijken of ze haar vriendjes misschien terug kon vinden, toen het geluid van voetstappen haar oren bereikte. Hé, misschien kwamen ze daar wel aan en dan was dit haar perfecte kans om deze wedstrijd te winnen. Het roodharige meisje raapte vlug wat sneeuw van de grond, die ze verfrommelde tot een sneeuwbal en schoot weer in haar schuilplaats. Zodra haar slachtoffer de hoek om stapte was hij de klos en smeet ze doelgericht haar sneeuwbal op hem af. "Oh!" klonk Valentina's stem geschrokken toen ze zich realiseerde dat de mensen die de hoek om waren gekomen veel te groot waren om haar vriendjes te zijn. "Sorry!" riep ze iets te opgewekt voor iemand die net een onschuldig persoon had bekogeld en nu haar excuses probeerde te maken. "Ik dacht dat u iemand anders."
 6. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  Valentina bestuurde zorgvuldig haar stuk taart om te zien of het inderdaad ongeveer even groot was als dat van Valor en tja, helaas was het dat wel. Eigenlijk had ze gehoopt dat het wat kleiner zou zijn, niet omdat ze perse wilde winnen, maar omdat ze niet zeker wist of ze wel een heel stuk taart op kon krijgen zo meteen na de cocktail. Maar goed, toen kwam het startsein al en zat er niets anders op dan zo vlug mogelijk haar hoofd in de taart te steken, wat ze dan ook met volle overgave deed, waardoor de taart vrolijk uit elkaar spatte. Oef, dat was toch best lastig, eten zonder handen. Het duurde even voordat ze door de eerste slagroomlaag heen was en een stuk taart in haar mond wist te krijgen. Toen ze haar hoofd weer wat ophief, omdat Valor wat zei, leek ze net op een klein sneeuwmonster. Dat merkte Valentina zelf ook op. "Kwijk," giechelde ze, nog druk kauwend. "Ik heb een snor. En een baard." Met het puntje van haar tong probeerde ze een stuk van haar slagroomsnor af te likken. Dit was totaal geen afleindingsmanouevre Valor, waar heb je het over?
 7. [1836/1837] Cops & Robbers - Bezweringen eerste en tweedejaars

  Er was iemand die al bijna net zo buiten adem was als Valor en dat was Valentina Callahan. Valentina had namelijk de conditie van een zwerkbalspeler die al drie jaar gestopt was met sporten en sindsdien alleen maar patatjes oorlog had gegeten, oftewel haar conditie was amper een bestaand iets te noemen. Dat weerhield haar er natuurlijk niet van om enthousiast mee te doen met dit spel, dus toen de leraar het sein had gegeven dat ze mochten beginnen was ze gewoon achter haar klasgenoten aan de gang in gerend. "Ik dek je wel," fluisterde ze opgewonden richting Valor, die bezig was met de eerste deur. Want ja, ze kon er wel naast gaan staan en ook alohomora roepen, maar daar hadden ze niet zoveel aan. Dit was een veel beter plan. Valentina draaide zich met haar rug naar Valor toe en tuurde de gang door, zich half realiserend dat ze geen flauw idee had hoe ze die tweedejaars eigenlijk tegen moest houden als ze werkelijk de hoek om kwamen kijken. Maar dat ging ze natuurlijk niet tegen Valor zeggen, als ze hem net gerust had gesteld dat ze hem wel zou beschermen. "Is het gelukt?" Zenuwachtig hupste ze van haar ene been op het andere, niet in staat om stil te staan van de spanning. "Zal ik dan de volgende doe- oh snel, snel volgensmij hoor ik wat." Of het was gewoon haar eigen hart dat wild in haar oren aan het bonken was, maar je kon maar beter het zekere voor het onzekere nemen.
 8. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  "Wat?" vroeg Valentina verward. Ze had voor een moment even alleen maar oog gehad voor haar prijs -want oh, het was wel echt een mooie armband, dat Elena die nou zomaar wegdeed..- en het gesprek tussen Valor en Elena was daardoor half langs haar heen gegaan. "Nog een wedstrijdje. Oh, ja hoor." Ze wist niet zeker hoeveel plek ze nog in haar maag had, maar het was het was wel leuk. En dan had Valor nog een kans om te winnen. Opgewekt dat ze nu voor een tweede keer alweer mee mocht doen, trippelde ze achter haar jaargenootjes aan richting de tafel waar de taart stond. Hmm, slagroomtaart. "We moeten wel een beetje opletten dat de stukken even groot zijn! Elena kan jij de taart snijden? Dan is het eerlijk." Of zouden ze de hele taart op moeten eten? Nee toch? Dat lukte haar niet hoor. Dan gaf ze zich nu al wel gewonnen. Het roodharige meisje giechelde toen Valor zijn tong uitstak en knikte wild, als teken dat zijn tong er inderdaad erg blauw uit zag. Bijna wilde ze vragen of haar tong nu ook heel rood was, maar toen bedacht ze zich dat tongen van zichzelf al redelijk rood waren, dus dat ze dat dan toch niet zo goed konden zien. "Zullen we het extra moeilijk maken, dat we niet onze handen mogen gebruiken," opperde ze enthousiast. Nu ze één keer had gewonnen durfde ze een beetje extra uitdaging wel aan.
 9. "Mama?" vroeg Valentina verbaasd. Haar stem kraakte en haar keel voelde droog aan, alsof ze al dagen niet gedronken had. Haar moeder's ogen lichten warm op en vlug draaide ze zich om. "Oh Liam, Liam kom kijken, ze is wakker!" Haar vader. Haar vader was er ook? Valentina probeerde haar hoofd te draaien zodat ze hem kon zien, maar het duizelde haar nog een beetje. "He honnepon." Een bekend gezicht met wilde krullen verscheen boven haar en Valentina glimlachte. "He papa." Hij aaide even over haar haar. "Je hebt ons wel laten schrikken hoor." "Laten schrikken," siste haar moeder. Valentina hield er nooit zo van als haar moeder zo luid praatte en zeker niet nu. Het suisde in haar oren. "Dat is werkelijk een understatement." "Oh Alex liefje, laten we niet overdrijven." "Ik overdreef helemaal niet. Zie je dan niet dat dat kind..." Valentina was wel gewend aan ruziënde ouders, in ieder geval de laatste tijd steeds meer. Ze hadden veel ruzie gemaakt voor ze naar Zweinstein mocht. Haar vader die vond dat ze wel mocht gaan, haar moeder die het te gevaarlijk vond. Uiteindelijk had haar vader met behulp van de doktoren de discussie gewonnen, dat was de eerste keer geweest, maar als Valentina één ruzie had kunnen kiezen die hij mocht winnen dan was het ook zeker die geweest. En misschien ook deze, want ze had helemaal geen zin in ruzie nu. "Mama hou op," probeerde ze zachtjes en ze deed een poging om wat verder overeind te gaan zitten, maar haar moeder was er vlug bij en duwde haar met zachte hand terug in de kussens. "Niet nu Valentina, ik ben in gesprek met je vader." Haar zwakke poging om omhoog te komen was echter genoeg geweest voor Valentina om een blik door de ruimte heen te werpen waar ze zich in bevond. Nu was dat over het algemeen niet zo interessant, want ziekenhuiskamers waren meestal heel saai ingericht, maar deze plek die herkende ze wel. De rijtjes met bedden, het schilderij aan de muur. Dit was de ziekenzaal op school. Dat was vreemd. "Wat voor dag is het?" vroeg ze nieuwsgierig, haar moeders bevel negerend. "Wat doen jullie op school?"
 10. [1836/1837] Eerstejaars en Tweedejaars: Verantwoordelijke Les #1

  Nee, nee, nee! Harold hoorde zich nu gewoon met iemand anders te gaan bemoeien, niet haar te leren hinkelen. Als ze niet onder de invloed was geweest van toverdrank had Valentina het trouwens fantastisch hebben gevonden als Harold haar grote broer wilde zijn, want ze had altijd een grote broer willen hebben (helaas had ze er nooit één gekregen en zou ze er ook nooit één krijgen en op een dag zou ze begrijpen waarom) maar in haar huidige paranoïde staat vond ze het maar helemaal niks. "Oh eh, ja... ja doe maar even voor." Ze knikte enthousiast. "Ga vooral zo door!" riep ze nog. "Een beetje verder! Ja, goed zo!" Hij stond nu met zijn rug naar haar toe en dat was perfect, want het gaf haar de gelegenheid om zo vlug mogelijk een verstopplek te zoeken. Het roodharige meisje schoot onder de tafel. Helaas was die plek al bezet. "Ga weg," siste ze angstig tegen Alice en ze gaf haar klasgenootje een zachte duw, in de hoop dat ze dan op zou staan, zodat Valentina meer plek had om goed onder de tafel te gaan zitten. Straks kon Harold haar nog steeds zien en dan zou hij haar vast komen halen! "Ik moet me verstoppen voor het hinkelmonster." @Alice Sparrow @Harold Silvershore
 11. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  "Wauw," zuchtte Valentina bewonderend, terwijl ze de armband even bestudeerde die Elena omhoog hield. Het was een hele mooie armband en Valeria had nog nooit echt een prijs gewonnen, dus nu wilde ze eigenlijk wel graag winnen. Meedoen was ook al leuk hoor, maar winnen was nog beter! Toen het startsein werd gegeven deed ze dan ook meteen erg haar best. Ze was niet de allersnelste en als Valor zich niet had verslikt dan was het vast allemaal anders gelopen, maar het geluk zat haar blijkbaar mee. Zodra ze de bodem van haar glas had bereikt keek ze vlug op, om recht in het gezicht van een teleurgestelde Valor te kijken. Oh, ze had gewonnen! Ze had gewonnen! Gewonnen! Het eerste wedstrijdje ooit in haar hele leven dat ze had gewonnen. Tenminste, als Elena dat ook vond, maar dat moest bijna wel, gezien Valor's glas nog niet helemaal leeg was. Alleen keek Valor dus zo teleurgesteld. O jeetje. Natuurlijk was het jammer om te verliezen, maar het was niet het einde van de wereld toch? Maar wat nou als Valor dat wel vond en straks geen vrienden meer met haar wilde zijn omdat ze van hem had gewonnen? Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Met opkomend schuldgevoel onderdrukte ze haar vreugdekreet. Zou ze iets kunnen doen om hem op te vrolijken? "Je hebt het goed gedaan hoor!" probeerde Valentina. "Misschien ligt het aan de kleur, zijn de blauwe wel moeilijker te drinken." Twijfelend tuurde ze in haar glas. "Laat eens zien of je nu echt een blauwe tong hebt!"
 12. [1836/1837] Eerstejaars en Tweedejaars: Verantwoordelijke Les #1

  Ze kon gedachten lezen? Ze kon gedachten lezen! Aha, misschien was Harold daarom wel zo geïnteresseerd in haar. Hij wilde helemaal niet haar haren hebben. Hij wilde gewoon haar... brein, ofzo. Zie je wel dat het een strikvraag was geweest. En ze was er gewoon zomaar ingetrapt! Harold zelf kon gelukkig helemaal geen gedachten lezen, wat betekende dat de kom gelukkig zijn werk deed. Valentina had helemaal niet aan hinkelen gedacht, of iets wat daar ook maar in de buurt kwam. Ze had zelfs nog nooit gehinkeld, al had ze er wel eens van gehoord. "Ik kan helemaal niet hinkelen," zei ze dan ook koppig, terwijl Harold haar mee trok door de klas, want iets zei haar dat ze dan ook maar beter niet kon gaan hinkelen. Help! Hoe kwam ze hier onderuit? "Maar misschien wil hij wel met je hinkelen!" opperde ze haastig en ze probeerde naar de Valor te wijzen die net op een muur was gebotst. "Of eh, iemand anders." Zo vervelend dat de helft van haar klasgenootjes zich uit paranoia onder de tafel hadden verstopt, want dat maakte het veel lastiger om een nieuw slachtoffer voor Harold te vinden.
 13. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  Valentina zocht werkelijk niks achter Valor's voorstel om met haar een wedstrijdje te houden. In tegenstelling, ze was vereerd dat hij haar uitkoos als zijn tegenstander. Er was een tijd dat Valentina buiten Zweinstein ook wel vrienden had gehad, maar de meeste had ze door de jaren heen verloren, omdat er bijna geen enkel kind was dat het leuk vond om de helft van de speeltijd naast een ander zijn bed door te brengen. Valentina begreep dat wel, maar toch deed het pijn als ze niet zomaar met anderen mee kon of plotseling niet meer mee mócht doen. Op Zweinstein had dat probleem zich gelukkig nog niet echt voorgedaan en was Valentina nog erg hoopvol over het maken van nieuwe vrienden. Ze mocht Valor wel. Hij zat bij haar in de afdeling, hij was vriendelijk en lief en hij had altijd van die leuke ideeën. Leuke ideeën waar ze voor de verandering eens niet van werd buitengesloten! Ze wilde heel graag dat hij haar vriend werd. Misschien waren ze dat al wel, anders vroeg hij haar vast niet zomaar om mee te doen. Glunderend keek Valentina de jongen aan. "Ja, ik wil heel graag meedoen!" riep ze, misschien iets te enthousiast. "Laten we eerst één beker doen en het dan na de wedstrijd proberen."Het waren best grote bekers en ze betwijfelde of haar maag de inhoud van twee cocktails aan zou kunnen zo snel achter elkaar. Daarnaast was ze al heel blij dat hij haar idee om de kleuren te mengen leuk vond, dus of ze het nou nu deden of later maakte niet zoveel uit. Valentina pakte een rode cocktail van de tafel, die heerlijk naar aardbeien rook en keek toen afwachtend naar Elena voor het startsein.
 14. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  Als het aan Valentina's moeder had gelegen dan had haar dochter deze hele vakantie thuis doorgebracht, maar de waarheid lag dit jaar een beetje anders. Er was namelijk een ongelukje gebeurd en juist door dat ongelukje was Valentina afgelopen week op school gebleven, in de ziekenzaal dat wel. Niet de meest charmante plek om kerstmis door te brengen, maar de zusters waren best lief en toen ze eindelijk weer een beetje kon eten had ze nog heel veel kerstkransjes van ze gehad. Ondertussen ging het zo goed dat ze wel weer op haar eigen slaapkamer mocht slapen, maar ze moest wel nog rustig aan doen. Een feestje attenderen viel vast niet onder rustig aan doen, maar Valentina was altijd al een eigenwijs meisje geweest en alle kinderen uit haar klas gingen, dus was het niet meer dan logisch dat ze ook wilde gaan. En wie ging haar tegenhouden? Haar afdelingshoofd? Haar Klassenoudsten? Die waren toch veel te druk bezig met hun eigen feestjes. "Hoi Elena," begroette ze als eerste de Zwadderaar, want Valentina had geleerd dat het beleefd was om eerst de gastvrouw te begroetten. "Wat een leuk idee dit feestje." Het zag er allemaal heel gezellig uit, dit moesten ze vaker doen. Misschien moest ze binnenkort als ze jarig was ook maar een feestje organiseren, dan kon ze al haar klasgenootjes nog beter leren kennen. Was Elena het vast niet mee eens, maar Valentina kon helaas geen gedachten lezen. Nieuwsgierig wierp ze een blik op de blauw cocktail die Valor in zijn handen gedrukt had gekregen. "Als je nou de blauwe cocktail met de rode cocktail tegelijkertijd zou drinken, zou je dan een paarse tong krijgen? Of zou dan de ene helft blauw zijn en de andere helft rood?" vroeg ze nieuwsgierig aan de rest. Dat was iets wat ze moesten uitproberen.
 15. 24 december 1836 - tijdens het Debutantenbal OOC: Niet echt 15+ maar poisioning Het laatste wat ze zich kon herinneren was hoe ze tegen de rand van het balkon aanleunde, starend naar de zaal beneden. Naar de brandende vuurtoortsen die een warme gloed wierpen over het geheel, naar de ronddraaiende jurken van alle dansende meisjes, kolkend als water, stralend als de zon. Naar de dansende jongens, hun strakke bewegingen, de lach op hun gezicht. Het was net een sprookjesbeeld en Valentina nam alles enthousiast in zich op. Het was een unieke kans om een kijkje te nemen op het debutantenbal nu het voor het eerst (en misschien wel voor het laatst) op Zweinstein plaatsvond. De trein reed niet en dus waren alle leerlingen gedwongen om op school te blijven. Valantina vond het ergens jammer, maar het was ook wel heel leuk om op school te blijven en een keer kerst te vieren met al haar nieuwe vrienden. Ze zag haar ouders binnenkort vast weer. Hoe langer ze keek, hoe moeilijker het leek te worden om alles beneden scherp te stellen. Val wreef in haar ogen. Misschien was ze een beetje moe. Van alle spanning rond kerstmis en de laatste toetsen had ze niet zo goed geslapen de laatste tijd. Nog even kijken en dan kon ze vast zo naar bed. Nog even... nog even... De plotselinge steek in haar buik was zo fel dat haar zicht automatisch vertroebelde door tranen. Ze hapte naar adem en probeerde de rand van het balkon steviger vast te grijpen, maar haar vingers glipten weg en ze verloor haar evenwicht. Een aantal mensen om haar heen keken haar wat vreemd aan en begonnen tegen elkaar te mompelen, maar Valentina zag ze niet eens. Ze had vaker pijn gevoeld in haar leven, maar niet zoals dit. Het maakte haar bijna misselijk en het enige wat ze kon doen was zachtjes kreunen. Maar tegen de tijd dat er bezorgd geroezemoes opsteeg vanaf haar hoekje op het balkon was ze al in elkaar gezakt op de grond en had het licht uit de zaal plaats gemaakt voor een oneindige duisternis. Toen ze eindelijk haar ogen weer opende keek ze recht in het gezicht van haar moeder.
×