Jump to content

Valentina Callahan

Griffoendor Eerstejaars
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Valentina Callahan

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Irene

Profile Fields

Recent Profile Visitors

86 profile views
 1. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  "Wat?" vroeg Valentina verward. Ze had voor een moment even alleen maar oog gehad voor haar prijs -want oh, het was wel echt een mooie armband, dat Elena die nou zomaar wegdeed..- en het gesprek tussen Valor en Elena was daardoor half langs haar heen gegaan. "Nog een wedstrijdje. Oh, ja hoor." Ze wist niet zeker hoeveel plek ze nog in haar maag had, maar het was het was wel leuk. En dan had Valor nog een kans om te winnen. Opgewekt dat ze nu voor een tweede keer alweer mee mocht doen, trippelde ze achter haar jaargenootjes aan richting de tafel waar de taart stond. Hmm, slagroomtaart. "We moeten wel een beetje opletten dat de stukken even groot zijn! Elena kan jij de taart snijden? Dan is het eerlijk." Of zouden ze de hele taart op moeten eten? Nee toch? Dat lukte haar niet hoor. Dan gaf ze zich nu al wel gewonnen. Het roodharige meisje giechelde toen Valor zijn tong uitstak en knikte wild, als teken dat zijn tong er inderdaad erg blauw uit zag. Bijna wilde ze vragen of haar tong nu ook heel rood was, maar toen bedacht ze zich dat tongen van zichzelf al redelijk rood waren, dus dat ze dat dan toch niet zo goed konden zien. "Zullen we het extra moeilijk maken, dat we niet onze handen mogen gebruiken," opperde ze enthousiast. Nu ze één keer had gewonnen durfde ze een beetje extra uitdaging wel aan.
 2. "Mama?" vroeg Valentina verbaasd. Haar stem kraakte en haar keel voelde droog aan, alsof ze al dagen niet gedronken had. Haar moeder's ogen lichten warm op en vlug draaide ze zich om. "Oh Liam, Liam kom kijken, ze is wakker!" Haar vader. Haar vader was er ook? Valentina probeerde haar hoofd te draaien zodat ze hem kon zien, maar het duizelde haar nog een beetje. "He honnepon." Een bekend gezicht met wilde krullen verscheen boven haar en Valentina glimlachte. "He papa." Hij aaide even over haar haar. "Je hebt ons wel laten schrikken hoor." "Laten schrikken," siste haar moeder. Valentina hield er nooit zo van als haar moeder zo luid praatte en zeker niet nu. Het suisde in haar oren. "Dat is werkelijk een understatement." "Oh Alex liefje, laten we niet overdrijven." "Ik overdreef helemaal niet. Zie je dan niet dat dat kind..." Valentina was wel gewend aan ruziënde ouders, in ieder geval de laatste tijd steeds meer. Ze hadden veel ruzie gemaakt voor ze naar Zweinstein mocht. Haar vader die vond dat ze wel mocht gaan, haar moeder die het te gevaarlijk vond. Uiteindelijk had haar vader met behulp van de doktoren de discussie gewonnen, dat was de eerste keer geweest, maar als Valentina één ruzie had kunnen kiezen die hij mocht winnen dan was het ook zeker die geweest. En misschien ook deze, want ze had helemaal geen zin in ruzie nu. "Mama hou op," probeerde ze zachtjes en ze deed een poging om wat verder overeind te gaan zitten, maar haar moeder was er vlug bij en duwde haar met zachte hand terug in de kussens. "Niet nu Valentina, ik ben in gesprek met je vader." Haar zwakke poging om omhoog te komen was echter genoeg geweest voor Valentina om een blik door de ruimte heen te werpen waar ze zich in bevond. Nu was dat over het algemeen niet zo interessant, want ziekenhuiskamers waren meestal heel saai ingericht, maar deze plek die herkende ze wel. De rijtjes met bedden, het schilderij aan de muur. Dit was de ziekenzaal op school. Dat was vreemd. "Wat voor dag is het?" vroeg ze nieuwsgierig, haar moeders bevel negerend. "Wat doen jullie op school?"
 3. [1836/1837] Eerstejaars en Tweedejaars: Verantwoordelijke Les #1

  Nee, nee, nee! Harold hoorde zich nu gewoon met iemand anders te gaan bemoeien, niet haar te leren hinkelen. Als ze niet onder de invloed was geweest van toverdrank had Valentina het trouwens fantastisch hebben gevonden als Harold haar grote broer wilde zijn, want ze had altijd een grote broer willen hebben (helaas had ze er nooit één gekregen en zou ze er ook nooit één krijgen en op een dag zou ze begrijpen waarom) maar in haar huidige paranoïde staat vond ze het maar helemaal niks. "Oh eh, ja... ja doe maar even voor." Ze knikte enthousiast. "Ga vooral zo door!" riep ze nog. "Een beetje verder! Ja, goed zo!" Hij stond nu met zijn rug naar haar toe en dat was perfect, want het gaf haar de gelegenheid om zo vlug mogelijk een verstopplek te zoeken. Het roodharige meisje schoot onder de tafel. Helaas was die plek al bezet. "Ga weg," siste ze angstig tegen Alice en ze gaf haar klasgenootje een zachte duw, in de hoop dat ze dan op zou staan, zodat Valentina meer plek had om goed onder de tafel te gaan zitten. Straks kon Harold haar nog steeds zien en dan zou hij haar vast komen halen! "Ik moet me verstoppen voor het hinkelmonster." @Alice Sparrow @Harold Silvershore
 4. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  "Wauw," zuchtte Valentina bewonderend, terwijl ze de armband even bestudeerde die Elena omhoog hield. Het was een hele mooie armband en Valeria had nog nooit echt een prijs gewonnen, dus nu wilde ze eigenlijk wel graag winnen. Meedoen was ook al leuk hoor, maar winnen was nog beter! Toen het startsein werd gegeven deed ze dan ook meteen erg haar best. Ze was niet de allersnelste en als Valor zich niet had verslikt dan was het vast allemaal anders gelopen, maar het geluk zat haar blijkbaar mee. Zodra ze de bodem van haar glas had bereikt keek ze vlug op, om recht in het gezicht van een teleurgestelde Valor te kijken. Oh, ze had gewonnen! Ze had gewonnen! Gewonnen! Het eerste wedstrijdje ooit in haar hele leven dat ze had gewonnen. Tenminste, als Elena dat ook vond, maar dat moest bijna wel, gezien Valor's glas nog niet helemaal leeg was. Alleen keek Valor dus zo teleurgesteld. O jeetje. Natuurlijk was het jammer om te verliezen, maar het was niet het einde van de wereld toch? Maar wat nou als Valor dat wel vond en straks geen vrienden meer met haar wilde zijn omdat ze van hem had gewonnen? Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Met opkomend schuldgevoel onderdrukte ze haar vreugdekreet. Zou ze iets kunnen doen om hem op te vrolijken? "Je hebt het goed gedaan hoor!" probeerde Valentina. "Misschien ligt het aan de kleur, zijn de blauwe wel moeilijker te drinken." Twijfelend tuurde ze in haar glas. "Laat eens zien of je nu echt een blauwe tong hebt!"
 5. [1836/1837] Eerstejaars en Tweedejaars: Verantwoordelijke Les #1

  Ze kon gedachten lezen? Ze kon gedachten lezen! Aha, misschien was Harold daarom wel zo geïnteresseerd in haar. Hij wilde helemaal niet haar haren hebben. Hij wilde gewoon haar... brein, ofzo. Zie je wel dat het een strikvraag was geweest. En ze was er gewoon zomaar ingetrapt! Harold zelf kon gelukkig helemaal geen gedachten lezen, wat betekende dat de kom gelukkig zijn werk deed. Valentina had helemaal niet aan hinkelen gedacht, of iets wat daar ook maar in de buurt kwam. Ze had zelfs nog nooit gehinkeld, al had ze er wel eens van gehoord. "Ik kan helemaal niet hinkelen," zei ze dan ook koppig, terwijl Harold haar mee trok door de klas, want iets zei haar dat ze dan ook maar beter niet kon gaan hinkelen. Help! Hoe kwam ze hier onderuit? "Maar misschien wil hij wel met je hinkelen!" opperde ze haastig en ze probeerde naar de Valor te wijzen die net op een muur was gebotst. "Of eh, iemand anders." Zo vervelend dat de helft van haar klasgenootjes zich uit paranoia onder de tafel hadden verstopt, want dat maakte het veel lastiger om een nieuw slachtoffer voor Harold te vinden.
 6. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  Valentina zocht werkelijk niks achter Valor's voorstel om met haar een wedstrijdje te houden. In tegenstelling, ze was vereerd dat hij haar uitkoos als zijn tegenstander. Er was een tijd dat Valentina buiten Zweinstein ook wel vrienden had gehad, maar de meeste had ze door de jaren heen verloren, omdat er bijna geen enkel kind was dat het leuk vond om de helft van de speeltijd naast een ander zijn bed door te brengen. Valentina begreep dat wel, maar toch deed het pijn als ze niet zomaar met anderen mee kon of plotseling niet meer mee mócht doen. Op Zweinstein had dat probleem zich gelukkig nog niet echt voorgedaan en was Valentina nog erg hoopvol over het maken van nieuwe vrienden. Ze mocht Valor wel. Hij zat bij haar in de afdeling, hij was vriendelijk en lief en hij had altijd van die leuke ideeën. Leuke ideeën waar ze voor de verandering eens niet van werd buitengesloten! Ze wilde heel graag dat hij haar vriend werd. Misschien waren ze dat al wel, anders vroeg hij haar vast niet zomaar om mee te doen. Glunderend keek Valentina de jongen aan. "Ja, ik wil heel graag meedoen!" riep ze, misschien iets te enthousiast. "Laten we eerst één beker doen en het dan na de wedstrijd proberen."Het waren best grote bekers en ze betwijfelde of haar maag de inhoud van twee cocktails aan zou kunnen zo snel achter elkaar. Daarnaast was ze al heel blij dat hij haar idee om de kleuren te mengen leuk vond, dus of ze het nou nu deden of later maakte niet zoveel uit. Valentina pakte een rode cocktail van de tafel, die heerlijk naar aardbeien rook en keek toen afwachtend naar Elena voor het startsein.
 7. [1836/1837] You can never start too early with making bad decisions

  Als het aan Valentina's moeder had gelegen dan had haar dochter deze hele vakantie thuis doorgebracht, maar de waarheid lag dit jaar een beetje anders. Er was namelijk een ongelukje gebeurd en juist door dat ongelukje was Valentina afgelopen week op school gebleven, in de ziekenzaal dat wel. Niet de meest charmante plek om kerstmis door te brengen, maar de zusters waren best lief en toen ze eindelijk weer een beetje kon eten had ze nog heel veel kerstkransjes van ze gehad. Ondertussen ging het zo goed dat ze wel weer op haar eigen slaapkamer mocht slapen, maar ze moest wel nog rustig aan doen. Een feestje attenderen viel vast niet onder rustig aan doen, maar Valentina was altijd al een eigenwijs meisje geweest en alle kinderen uit haar klas gingen, dus was het niet meer dan logisch dat ze ook wilde gaan. En wie ging haar tegenhouden? Haar afdelingshoofd? Haar Klassenoudsten? Die waren toch veel te druk bezig met hun eigen feestjes. "Hoi Elena," begroette ze als eerste de Zwadderaar, want Valentina had geleerd dat het beleefd was om eerst de gastvrouw te begroetten. "Wat een leuk idee dit feestje." Het zag er allemaal heel gezellig uit, dit moesten ze vaker doen. Misschien moest ze binnenkort als ze jarig was ook maar een feestje organiseren, dan kon ze al haar klasgenootjes nog beter leren kennen. Was Elena het vast niet mee eens, maar Valentina kon helaas geen gedachten lezen. Nieuwsgierig wierp ze een blik op de blauw cocktail die Valor in zijn handen gedrukt had gekregen. "Als je nou de blauwe cocktail met de rode cocktail tegelijkertijd zou drinken, zou je dan een paarse tong krijgen? Of zou dan de ene helft blauw zijn en de andere helft rood?" vroeg ze nieuwsgierig aan de rest. Dat was iets wat ze moesten uitproberen.
 8. 24 december 1836 - tijdens het Debutantenbal OOC: Niet echt 15+ maar poisioning Het laatste wat ze zich kon herinneren was hoe ze tegen de rand van het balkon aanleunde, starend naar de zaal beneden. Naar de brandende vuurtoortsen die een warme gloed wierpen over het geheel, naar de ronddraaiende jurken van alle dansende meisjes, kolkend als water, stralend als de zon. Naar de dansende jongens, hun strakke bewegingen, de lach op hun gezicht. Het was net een sprookjesbeeld en Valentina nam alles enthousiast in zich op. Het was een unieke kans om een kijkje te nemen op het debutantenbal nu het voor het eerst (en misschien wel voor het laatst) op Zweinstein plaatsvond. De trein reed niet en dus waren alle leerlingen gedwongen om op school te blijven. Valantina vond het ergens jammer, maar het was ook wel heel leuk om op school te blijven en een keer kerst te vieren met al haar nieuwe vrienden. Ze zag haar ouders binnenkort vast weer. Hoe langer ze keek, hoe moeilijker het leek te worden om alles beneden scherp te stellen. Val wreef in haar ogen. Misschien was ze een beetje moe. Van alle spanning rond kerstmis en de laatste toetsen had ze niet zo goed geslapen de laatste tijd. Nog even kijken en dan kon ze vast zo naar bed. Nog even... nog even... De plotselinge steek in haar buik was zo fel dat haar zicht automatisch vertroebelde door tranen. Ze hapte naar adem en probeerde de rand van het balkon steviger vast te grijpen, maar haar vingers glipten weg en ze verloor haar evenwicht. Een aantal mensen om haar heen keken haar wat vreemd aan en begonnen tegen elkaar te mompelen, maar Valentina zag ze niet eens. Ze had vaker pijn gevoeld in haar leven, maar niet zoals dit. Het maakte haar bijna misselijk en het enige wat ze kon doen was zachtjes kreunen. Maar tegen de tijd dat er bezorgd geroezemoes opsteeg vanaf haar hoekje op het balkon was ze al in elkaar gezakt op de grond en had het licht uit de zaal plaats gemaakt voor een oneindige duisternis. Toen ze eindelijk haar ogen weer opende keek ze recht in het gezicht van haar moeder.
 9. [1836/1837] Eerstejaars en Tweedejaars: Verantwoordelijke Les #1

  Leuk? Valentina kneep haar ogen tot spleetjes en staarde Harold verward aan. Wie vond het nou leuk om in een flubberwurm veranderd te worden. Dat was pas verdacht. "Eh gewoon," stotterde ze, niet goed wetend wat ze moest antwoorden, want ze had helemaal niet geweten dat hij wel een flubberwurm wilde worden. Als ze dat had geweten dan had ze natuurlijk een heel ander dreigement gebruikt, waar hij wel van onder de indruk was. En toen begon hij over gedachten lezen. Was dit een strikvraag? Of moest ze nu eerlijk antwoord gaan geven? Omijngod, wat als hij ook gedachten kon lezen. Daar moest ze iets op verzinnen. Ah, kijk daar stond een kom met keverogen. Valentina pakte de kom vast, kieperde de inhoud ervan ondersteboven op de grond en zette de kom toen als een soort hoedje op haar hoofd. Goed, dat moest hopelijk de gedachtestralen die uit haar hoofd kwamen wel tegenhouden zodat hij geen flauw idee had waar ze aan dacht, maar misschien moest ze het voor de zekerheid nog even testen. Ze zette ook haar handen op tafel en leunde vanaf de andere kant naar de jongen toe, intens in zijn ogen starend. "Je denkt aan eten," gokte ze in het wilde weg. "Raad eens, waar denk ik aan?"
 10. [1836/1837] Eerstejaars en Tweedejaars: Verantwoordelijke Les #1

  Voelen! Hij wilde het voelen! Zie je wel dat hij haar haar wilde afknippen. Zodra hij zijn handen erop zou leggen, toverde hij vast zo een schaar tevoorschijn -want iedereen had standaard een schaar in de zak van zijn gewaad, toch?- en dan zou ze voor altijd haar mooie, rode lokken kwijt zijn. Het meisje slaakte dan ook een angstige gil toen Harold met zijn hand over haar haren streek en vlug maakte ze een sprongetje achteruit. Voor een moment overwoog Valentina om de lerares om hulp te roepen, maar ze durfde niet echt. Wie weet zat de lerares ook in het complot. Oh God, wie weet zat de hele klas wel in het complot. Aaaaah. De beste oplossing was om zo snel mogelijk naar de deur te rennen en dit lokaal te verlaten, alleen moest ze dan wel eerst zorgen dat Harold haar met rust liet. Vastberaden trok ze haar toverstok en richtte hem op haar afdelingsgenootje. "Als je mijn haar nog één keer aanraakt, verander ik je in een flubberwurm, begrepen?" Niet dat ze wist hoe dat moest, maar dat hoefde hij niet te weten.
 11. [1836/1837] Insomniacs unite!!!

  Tot Valentina's grote teleurstelling leken Valor en Harold haar beker niet te hebben gezien. Dat was lichtelijk problematisch, gezien ze de inhoud wel nodig had en waarschijnlijk was het beter als ze de rest van haar afdelingsgenoten ook even ging ondervragen. Gelukkig voor de twee jongens -die sowieso zouden worden verraden door die geïrriteerde, oudere Griffoendor die zijn boek niet kwijt wilde- deed Valor op dat moment een voorstel dat haar afleidde. Of ze mee wilde doen met hun spelletje? Natuurlijk! Alleen beweerde Harold toen plotseling dat ze hun spelletje vast niet leuk vond, want het was een jongensding. Nu was Valentina redelijk bekend met smoesjes van kinderen die niet met je wilden spelen. Thuis had ze ze zo vaak gehoord, dat ze de meeste onderhand wel van de echte excuses kon onderscheiden. Want wie wilde er nou spelen met het meisje dat altijd ziek was? Straks besmette ze je! En zelfs als ze niet ziek was, dan was het nooit goed genoeg. Dan kon ze vast niet snel genoeg rennen om mee te doen met tikkertje, of hoog genoeg in bomen klimmen omdat haar spieren niet sterk genoeg waren. Kinderen konden best gemeen zijn. Valentina had gehoopt dat het op Zweinstein anders zou zijn, want die kinderen kenden haar nog niet, maar blijkbaar wilde Harold ook niet met haar spelen. Valentina trok een beteuterd gezicht, maar besloot zich niet meteen uit het veld te laten slaan. "Jawel hoor!" zei ze dapper. Ze keek even om zich heen en viste toen een perkament van de grond af. "Ik wed dat ik dit perkament in het haardvuur kan gooien.... vanaf vijf meter afstand. Vanaf daar!" Ze wees een stukje verderop. "Als jullie het ook kunnen, krijgen jullie een chocokikker van me. En als het mij lukt krijg ik er één van jullie." Nu kwam papier uit zichzelf niet zo ver, maar ze had niets gezegd over wat je er mee mocht doen zodat het perkament wel het haardvuur zou bereiken. Daar mochten ze alleen zelf achter zien te komen.
 12. Open Topics!

  Griffoendor is absoluut niet per ongeluk de school in de brand aan het steken met hun heldhaftige vredesvuur. Maar je mag altijd een kijkje komen nemen natuurlijk. Er zijn marshmallows en boterbier.
 13. This hallway is on fire!

  Vrijdag 11 november - 20.00, de vierde verdieping Het beloofde weer een helse winter te worden. Het was nog maar november, maar het zwerkbalveld en het terrein waren al bedekt met de eerste laag sneeuw, die met de dag alleen maar dikker leek te worden. Het water op het Grote Meer begon op sommige plekken al een beetje te bevriezen en de wind waaide soms zo guur door de gangen dat leerlingen zelfs binnen met een sjaal en in dikke mantels rondliepen. Het werd steeds aantrekkelijk om met zijn allen maar gewoon knus voor het warme haardvuur te kruipen, dan om de koude gangen over te sluipen om kattenkwaad uit te halen. Zonde, als je het aan de Griffoendors vroeg. Het was namelijk helemaal niks voor een stel avontuurlijk mensen om maar de hele dag opgesloten te zitten in één ruimte. Gelukkig hadden ze daar iets op bedacht! Als het koud was op de gangen, dan moesten ze gewoon de warmte naar de gangen brengen. En niet door een paar saaie warmtespreuken natuurlijk, want daar was niets aan. Nee, door een heus kampvuur te bouwen... midden in de gang. Een aantal oudere leerlingen hadden overal en nergens hout vandaan gehaald - sommige takken leken uit het Verboden Bos te komen, maar Valentina zweerde ook dat ze het oude, wiebelige bijzettafeltje waar iedereen zich altijd zo aan ergerde omdat je koffiemok altijd omviel als je hem er op zette tussen de houtstukken kon zien liggen. De vlammetjes waren klein begonnen, maar onderhand reikten ze steeds hoger, omdat sommige leerlingen het leuk leken te vinden om een spelletje "wie kan de hoogste vlam toveren" te houden. Het was de kunst om bijna tot het plafond te komen en hem net niet te raken. Valentina had geen idee wie er met dit hele plan was gekomen (ik wel, het was Margaux, geef haar allemaal even wat liefde), maar ze vond het prachtig. En het was ook heel lekker warm., zodat ze zich eens niet als een ingesneeuwde eskimo over de gangen hoefde te bewegen. Over het feit dat de grond en het plafond langzaam zwart begonnen te kleuren door de rook, maakte ze zich totaal geen zorgen. "Kijk, ik heb marshmallows meegenomen. Wil je ook?" vroeg ze vrolijk aan een willekeurige persoon naast haar. OOC: Welkom op de vierde verdieping, waar Griffoendor momenteel het kasteel in de fik zet met hun vredesvuur (woeps) cause it's cold okay! Ook open voor andere afdelingen <3
 14. Irene's Plot Guide

  I will be there when you think you're all alone Seeping through the cracks I'm the poison in your bones My love is your disease I won't let it set you free Till I break you Song: Digital Daggers - The Devil Within ------------------------------------------------------------------------------------------------ Hoofdpersonage's: Alexandra Callahan Valentina Callahan Tijdlijn: December 1836 Haar moeder besluit Valentina ziek te maken, om haar thuis te krijgen voor de kerstvakantie. Valentina vraagt zich vooral af hoe haar moeder zo snel wist dat ze er iets aan de hand was.
 15. [1836/1837] Eerstejaars en Tweedejaars: Verantwoordelijke Les #1

  Als de verantwoordelijke Griffoendor die ze was (haha, wanneer zijn Griffoendors nou werkelijk verantwoordelijk) had Valentina eigenlijk even bij de lerares moeten informeren of je bepaalde bijwerkingen kon krijgen als je bepaalde medicijnen combineerde met deze toverdranken. Niet alle magische dingen gingen namelijk goed samen en dus kon je meestal maar beter het zekere voor het onzeker nemen. Alleen... was het best wel saai om dat te vragen en wilde Valentina liever niet onder doen voor al haar stoere klasgenootjes, die zonder ook maar een vraag te stellen over de verdere opdracht, een flesje pakten en het maar in hun mond kieperden. Sommige zelfs twee tegelijk! Dat was pas dapper. Zonder er verder nog bij na te denken, greep ze een flesje in haar handen -de roze, die glitterde, want dat was mooi- en klokte het in één keer achterover. Heel even voelde ze niks, maar toen begon een zenuwachtig gevoel haar plotseling te bekruipen en angstig dook ze wat ineen toen de jongen naast haar plotseling begon te schreeuwen dat ze mooi haar had. Mooi haar? Mooi haar?! Wat bedoelde hij daar nou mee? "Hoezo?" riep ze wantrouwend terug naar Harold en beschermend sloeg ze haar armen om haar hoofd heen. "Wat moet je met mijn haar?" Hij ging het vast afknippen en verkopen. Of het in toverstokken stoppen omdat ze dachten dat mensen rood haar na hun dood in vampieren veranderen en ze een speciale magische soort waren ofzo. (Is trouwens een echte mythe over roodharige mensen) @Harold Silvershore
×