Jump to content

Julienne Haysward

Ravenklauw Vijfdejaars
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited

  Never
 • Days Won

  1

Julienne Haysward last won the day on December 21 2017

Julienne Haysward had the most liked content!

About Julienne Haysward

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Gianna

Profile Fields

 1. Its that time of the month

  Laatst was... goh, hoe lang was laatst eigenlijk? "Een paar maanden?" gokte ze. Zeker voordat ze weer naar Zweinstein ging, toch? Of was het juist voordat de zomervakantie begon... July greep toch maar eens een punt van haar haar vast, voor zover ze dat kon met de doodsgreep die April op haar haren had, dat deed zeer, April, en ... oké, ja, dat waren wel wat gespleten punten. Niet dat het wat uitmaakte. "Natuurlijk zien ze me wel staan," beet July naar April, maar eerlijk gezegd was dat niet zo. De leraren zagen haar staan als ze haar huiswerk inleverde of in discussie ging en de rest... ja, ze had niet echt vrienden, maar dat was niet nodig, toch? Vrienden zouden haar toch maar afleiden van haar huiswerk. Maar toen werd ze naar de kapper verdwijnseld en voordat ze überhaupt nog nee kon zeggen werd ze in een stoel geduwd. "Waarom bekommer je je eigenlijk om mijn haar?" vroeg July verdacht, want Hayswards wilden altijd iets, toch? "Heb je geen zin om bezig te zijn met je eigen leven?"
 2. [1836/1837] Quicksand

  Twee seconden in haar manicure en Julienne besloot dat ze het helemaal niets vond dat iemand anders met haar nagels bezig was. De vrouw in kwestie keek haar af en toe driftig aan, alsof Julienne haar leven had verpest door met zulke vreselijke nagels naar binnen te stappen, en ze was een beetje hardhandig ook. July had telkens de neiging om haar vingers terug te trekken, maar als ze ook maar even bewoog werd haar hand strak terug getrokken. "Ik hoef helemaal niet naar de kapper," klaagde ze. "Ik ben onlangs nog met April geweest!" Onlangs was ook zo'n vier maanden terug, overigens, maar dat was toch meer dan genoeg? Hoe vaak moesten mensen nou naar de kapper? Eén keer per twee jaar? "Ik geef toe dat ik een nieuw gewaad nodig heb," want die van haar was te kort aan het worden, "maar een nieuwe mantel is echt nog niet nodig." En daarbij vond ze het niets dat hij hier voor betaalde, want dan moest ze hem weer dankbaar zijn en al dat gedoe. July zuchtte. "Het is sowieso veel leuker voor je om geld uit te geven aan jezelf, niet?" probeerde ze een beetje te slijmen.
 3. "En waarom zou het dan mijn schuld zijn?" siste Julienne naar Wisdom. Ja, oké, zij had een vuist gebald en die in zijn gezicht gegooid, maar dat was echt zijn eigen schuld geweest, hoor, want hij had gezegd dat het moest. Als hij niet wilde dat het haar schuld was, had hij het niet moeten zeggen en dan had ze hem ook niet geslagen. "Ik ben helemaal niet agressief!" Schreeuwde ze. "Jij hebt gewoon problemen die je niet onder ogen wilt komen!" Ja, gooi het lekker terug.
 4. [1836/1837] Quicksand

  July kon niet geloven dat haar moeder hier daadwerkelijk mee door ging ook. Als ze zo nodig op deze manier weer aansluiting wilde vinden bij haar familie, waarom deed ze het dan niet zelf?! July wilde dat allemaal niet, ze wilde gewoon naar school gaan en goede cijfers halen en hopelijk ooit naar de universiteit en het maakte haar niet eens uit dat ze niet rijk was, zolang ze maar een beetje respect had voor zichzelf. Maar haar moeder gooide dat allemaal weg door naar Liam te glimlachen en braaf te knikken en July even een kus op haar wang te drukken voor ze wegliep. En July alleen met haar neef achterliet. Een beetje lusteloos slofte ze achter hem aan. Hij begon te klagen over haar nagels en July wierp een blik op haar handen. Ja, ze knipte haar nagels bij en liet het daar eigenlijk bij. "Ik heb nooit geld gehad om zomaar te kunnen betalen voor een manicure," mompelde ze, een beetje chagrijnig, maar ze deed haar best om niet vreselijk onbeleefd te zijn. Zelfs niet toen hij haar schoenen beledigde. "Waren goedkoop," antwoordde ze, eerlijk, en een tikje beter. "En stevig. Kan ik maanden mee doen." Dus.
 5. [1836/1837] Let's talk about U and Me: meaning university and me

  Het leek haar interessant. Wie koos er nou een studie omdat iets je interessant leek? Julienne fronste moeilijk haar wenkbrauwen. Zij wist zo'n beetje tachtig studies die haar wel interessant leken, maar dat was toch niet genoeg om een carrière op te bouwen? Je moest met allerlei dingen rekening houden en ook al zei Hannah iets vaags dat enigszins erop wees dat ze dat ook heus wel had gedaan, Julienne was teleurgesteld. "Nee," antwoordde ze kort en ze wuifde de rest van de vragen weg, want het maakte helemaal niet uit wat Julienne kwam doen, dank je wel. "En wat wil je in de toekomst gaan doen dan? En hoe schat je je perspectieven op een goed betaalde baan in? Of doe je het voor iets anders?" Ze keek Hannah aandringend aan.
 6. [1836/1837] Quicksand

  Julienne slikte haar woorden in, want ze vond dat ze het niet eens verdiende om in de problemen te komen, dus dat hij haar bij voorbaat al had 'moeten vergeven', als hij echt vond dat ze wat verkeerd had gedaan, maar haar moeder stond op een afstandje te kijken en dus kon Julienne niets anders doen dan haar blik op haar schoenen (niet de zijne, want ew) te houden en wachten tot hij klaar was. Met voorstellen dat ze zijn knechtje moest zijn. "Geen denken aa -" siste Julienne, maar toen brak haar moeder in. "Oh, ja, dat zou ze geweldig vinden!" Ze glimlachte breed naar Liam en kneep even in Julienne's hand om haar eraan te herinneren wat er allemaal op het spel stond, blablabla. "Natuurlijk zit July nog wel op school, maar tijdens de weekenden en de vakanties is ze helemaal van u!" Dit was gewoon slavernij! "Dus, July, je gaat Liam nu wel even helpen door zijn boodschappen te tillen, toch?" Nee, nee, nee!
 7. [1836/1837] Quicksand

  Hij was gek. Haar neef was gek. Julienne staarde naar hem, met haar mond nog net niet open gevallen, en hoopte dat hij even in lachen uit zou barsten om aan te tonen dat het een grapje was, of zoiets dergelijks, maar dat gebeurde helemaal niet. In plaats daarvan keek hij haar uitdagend, en een tikje gemeen, aan en Julienne realiseerde zich langzaam dat hij het echt meende. Liam wilde echt dat ze zijn schoenen zou kussen. Een protest lag haar al op het puntje van haar tong, want no way, geen denken aan dat ze zich zo zou laten vernederen, wie dacht hij wel niet wie hij was? Maar toen zag ze haar moeder achter hem staan, een paar winkelrekken verderop en ze wees nadrukkelijk naar zijn schoenen. Ja hoor, haar moeder vond het allemaal prima, want haar moeder was niet degene die zich moest vernederen. Haar moeder liet alles altijd maar over aan Julienne en als ze het niet zou doen, zou ze echt enorm in de problemen komen, dus July kon niets anders doen dan snel op haar knieën zakken en daadwerkelijk snel een kusje op zijn schoen drukken. Gatver, gatver, gatver, gatver. "Heeft u het me nu vergeven?" vroeg ze, boos en beschaamd en op punt om in huilen uit te barsten.
 8. [1836/1837] Quicksand

  Ja, wat deed ze hier inderdaad nog! Ze snoof even, zachtjes, maar had geen wederwoord, want ze ging hem echt niet uitleggen dat haar moeder geëist had dat ze vriendelijk zou zijn tegen Liam. "Nee," beet ze, "meestal gebruiken mensen originelere manieren om me te beledigen." Ha, daar had hij niet van terug! En hij stuurde haar nu weg, op de één of andere manier, en hoewel ze aan de ene kant te koppig was om weg te gaan, was ze aan de andere kant blij met een excuus om er vandoor te gaan. Dus liep ze weg, zonder nog wat te zeggen. Om twee minuten later weer terug te lopen, ditmaal gedwongen door haar moeder. "Het spijt me," mompelde ze tegen hem en ze richtte gedwee haar ogen op de vloer. "Er is me uitgelegd dat mijn gedrag schandalig was en dat ik me nooit meer zo mag gedragen tegen iemand die," ze slikte even, "een getalenteerde Zwerkbalspeler is en waarvan ik blij moet zijn dat ik familie van hem ben, in de hoop dat ik ook maar een tiende van zijn talent heb geërfd. Wilt u het me alstublieft vergeven?"
 9. [1836/1837] Quicksand

  Was ze niet te arm om - PARDON?! July's mond viel verontwaardigd open, maar direct zodra ze dat in de gaten had beet ze haar tanden op elkaar en balde ze haar vuisten. Wie dacht hij wel niet dat hij was? "Oh sorry," zei ze op een toon die ze probeerde zo zoet mogelijk te maken, maar Julienne was zo boos dat het een schel gesis was, "Ben jij niet te... eh..." Rijk? Knap? Verwend? Saai? Saai! "SAAI om een mening te hebben?" Triomfantelijk sloeg ze haar armen over elkaar. "En het is Julienne." Ze wilde hem nog een keer beledigen... "En iedereen zegt dat je heel slecht bent in zwerkbal en dat het team je alleen heeft aangenomen omdat je vader je positie heeft gekocht!" Haar moeder ging haar vermoorden. Of nog erger: July dwingen haar excuses aan te bieden.
 10. [1836/1837] Quicksand

  Nou, hij stuurde haar inderdaad weer terug naar haar moeder, maar Julienne wist nu al dat haar moeder haar weer terug zou sturen en kom op, mensen, ze had wel wat beters te doen dan heen en weer te lopen en te slijmen bij mensen die niets over haar gaven. "Ik ben je nichtje," zei ze dus. Haar stem was chagrijnig, maar haar gezicht had een serene glimlach, zodat haar moeder, die vanaf een eindje stond te kijken, niet direct in de gaten had dat er iets mis was. "Mijn moeder is een zus van jouw vader... Julienne Haysward..." Ugh, het maakte hem toch niets uit. "Dus nee, ik hoef geen handtekening. Zwerkbal is saai." Oeps.
 11. Hoezo, ze mocht niemand slaan! Waar sloeg dat nou weer op? Met haar handen in haar zij gericht draaide Julienne zich als een furie weer terug naar Wisdom Donne, want hij had gezegd dat ze iemand anders moest slaan! "Als er een leraar langs komt, zeg ik dat jij verantwoordelijk bent!" zei ze arrogant. "Jij was nou eenmaal degene die met de misstlefoe begon en vervolgens zei jij dat ik iemand anders moest slaan!" Om haar punt beter te laten overkomen stak ze een priemende vinger zijn richting uit. "Dus, jouw schuld."
 12. [1836/1837] Quicksand

  Zaterdag 11 februari 1837 - 's middags - Op straat Haar moeder had een hele hoop regels voor Julienne, waar ze daadwerkelijk geen enkel moment van de tijd naar luisterde, want ze was nou eenmaal koppiger dan haar moeder, vond Julienne, dus de meeste regels werden direct vergeten of expres gebroken. Maar dat was ook vooral achter de rug van haar moeder om, als haar moeder erbij was (zoals in dit geval) vond ze het toch een stuk moeilijker. Dus toen haar moeder ineens Liam Haysward zag en Julienne naar hem toe duwde (regel nummer 1 was altijd: wees erg aardig tegen je familieleden want zij zijn rijk en wij niet en wij willen hun geld), kon ze niet anders doen dan vriendelijk naar hem glimlachen. "Neef Liam," zei ze, vooral omdat ze er vanuit ging dat hij toch niet mee wist wie ze was, "wat leuk u weer te zien." En wat leuk om u midden op de dag tegen te komen terwijl u vast druk bent met uw boodschappen doen of die gigantische hoeveelheid geld uitgeven waar wij niets van te zien krijgen, en u dus vast niet gestoord wilt worden, maar mijn moeder vergeeft het me nooit als ik u niet begroet. Snap ook niet waarom ze het zelf niet kan doen. "Lang geleden, niet waar?" En nu stuurde hij haar vast weer terug naar haar moeder. Privé <3
 13. [1836/1837] Are you kidding me

  Dinsdag 31 januari 1837 - 's middags vlak voor het einde van de les July had nog één ding nodig en dan zou haar toverdrank echt perfect zijn. Nu kon je je afvragen waarom ze dat niet eerder had gehaald, maar er was van alles tussen geschoten en NIET MOEILIJKE VRAGEN STELLEN OP DIT MOMENT, OK? Jeetje, waarom moesten mensen altijd zo moeilijk doen? In ieder geval haastte Julienne zich dus naar het hok toe waar alle ingrediënten waren opgeslagen. Ze was daar niet de enige, merkte ze geërgerd op, want Jon stond even verderop. Met moeite kreeg ze zichzelf en Jon in die kast gepropt. En toen deed ze de deur dicht. Waarom? Geen idee. Omdat je dat hoorde te doen met deuren. "Ga eens aan de kant, je staat voor het schap waar ik bij moet," beet ze naar Jon toe. Hij was zo irritant. Privé <3
 14. Goh, het deed dus zeer. Julienne knikte naar hem, enigszins uit medeleven want haar hand deed echt zeer, oké, maar dit was ook voor het eerst in haar leven dat ze iemand in zijn gezicht had geslagen en eerlijk gezegd smaakte het naar meer. Ja, haar hand deed nu zeer, maar de macht die ze voor één moment gevoeld had was gewoon verslavend! Ze wilde vaker iemand slaan. "Oh, echt?" vroeg ze enthousiast, en ze draaide zich om. "Wie? Zij daar?" Mooi, Julienne mocht dat kind toch niet.
 15. Its that time of the month

  Julienne had heel veel talenten. Ze kon goed leren, was snel in vijf verschillende versies van een essay schrijven, kon prachtig haar veters strikken en kon haar eigen zakgeld beheren, zolang ze haar moeder voor elkaar kreeg dat ze zakgeld kreeg. Julienne had veel talenten, maar blij zijn dat April tijd met haar wilde doorbrengen was daar niet één van. Vooral toen April haar ook nog eens begon te beledigen. "Nee," zei ze koppig en ze sloeg haar armen over elkaar. "Ik heb laatst de punten van mijn haar nog bijgeknipt, dus ik hoef niet naar de kapper." Ja, dat deed ze zelf, want naar de kapper gaan was echt een verspilling van geld. "Maar jij mag wel gaan, hoor." Want daar had July toch niets over te zeggen. Yay.
×