Jump to content

Belladonna Astoria

IC Leraar
 • Content count

  92
 • Joined

 • Last visited

  Never
 • Days Won

  7

Belladonna Astoria last won the day on August 6

Belladonna Astoria had the most liked content!

About Belladonna Astoria

OOC Profiel Informatie

 • Membergroups
  HH
 • Naam
  Gianna

Profile Fields

 1. [1836/1837] Tfw the red scare turns into date material

  Ouch. Bella deed haar uiterste best om zo onzichtbaar mogelijk te zijn, want tussen een ruzie van Basil en zijn zus wilde ze echt niet komen en ze wilde ook helemaal niet onderwerp van die ruzie worden. Basil kende vast wel mensen! Dacht ze. Maakte ook weinig uit, Bella kende nauwelijks mensen, als ze haar collega's niet mee mocht tellen kon ze niet eens verder dan één hand komen. Eh, Basil, Leroy, Amber... Telde familie wel mee? En haar leerlingen? Oké, dit was toch ietsjes ingewikkelder dan ze dacht. Haha, als ze aan Amber vroeg of haar leerlingen gratis koffie mochten zou Basil vast een zenuwinzinking krijgen. "Oh, eh, ja, zeker," beloofde ze, een belofte die ze echt nooit zou volbrengen. Sorry Amber, maar je was eng en spontaan en sociaal en zo en Basil was leuker. Daar wilde ze tenminste mee naar bed gaan, dus.
 2. [1837/1838] Taking another step too far

  Ja, natuurlijk zou het beter verkopen als ze het geen zwak recept noemde, want als het een betere recept was, waren mensen van nature meer geïnteresseerd. Dit recept zou misschien enkele uren werken en daarna een kleine crash geven, maar Bella wist zeker dat met een paar kleine aanpassingen ze een recept kon maken dat het al heel wat beter deed. En met een paar betere aanpassingen... Dan organiseerde ze het beste recept dat ze kon bedenken. "Hoeveel kost het?" zuchtte ze geërgerd, terwijl ze met een zwaai van haar toverstok haar geldbuidel naar boven liet brengen. Was het onethisch verantwoord om een leerling je drugs te laten verkopen? Ja, nogal, maar ze deed het voor een goed doel, oké! Ze wilde weten wat de prijs hiervoor was en eerlijk gezegd wilde ze ook weten wie er nog meer met Butterfly bezig was, maar dat zou ze vast nooit vertellen. (Of wel, Margaux?)
 3. [1837/1838] Derde, vierde en vijfdejaars: Dit is alweer een slecht idee

  Bella had een hekel aan leerlingen die te laat kwamen. Misschien een beetje een oneerlijke hekel, iedereen kon door van alles wel eens te laat zijn, maar het was gewoon vervelend om je les te moeten onderbreken om met een leerling af te rekenen die niet eens de moeite kon nemen op tijd te zijn. Oké, op zich hoefde ze weinig te doen nu, maar ze moest vooral goed opletten dat niemand in elkaar stortte en dan was alle onderbreking vervelend. "Juffrouw Lennox," zuchtte ze, teleurgesteld, terwijl ze gebaarde naar het meisje dat ze naar Bella's bureau moet lopen. "Ik waardeer te laat komers niet, dus vertel, waarom precies bent u te laat?" Ze accepteerde niets minder dan een trollenaanval, of iets anders in die buurt.
 4. Tie me up, Tie me down, Tie the knot already please

  Ja, Bella had niet verwacht dat een romantische date betekende dat ze stropdassen uit ging zoeken met de andere helft van de Ryder tweeling, maar ach, tot nu toe hadden ze geen 'ruzie' gekregen met een Ryder zus, dus wat Ryder dates betrof kon het allemaal een stuk erger. Calling you out, Basil. Ze was wel eens in Hollows Magisch Warenhuis geweest, maar nog nooit op de mannenafdeling, dus ze was nu enigszins gefascineerd aan het rondkijken, want mannenkleding was zo anders dan vrouwenkleding. Door die fascinatie was ze bijna vergeten dat Leroy haar een vraag stelde, maar ze richtte zich met een vergevingsvragende glimlach naar hem toe. "Nee... ik denk het niet," fronste ze naar de stropdas. "Het is een goede stropdas, hoor, maar wel een beetje saai, denk ik... Die kleur is wat vaal." Ze zette een stap naar Leroy toe en begon door de dassen te kijken, op zoek naar één die beter bij hem paste. "Wat vind je van deze donkerrode?" vroeg ze en ze hield de stropdas omhoog zodat ze hem bij zijn gezicht kon keuren. "Wat vind je zelf?"
 5. [1836/1837] Annoying parents should not be a trend, thank you very much

  Bla, bla, bla, constructieve manier, bla, bla, bla. Bella rolde met haar ogen, ze had zo'n hekel aan met mensen praten die vonden dat ze beter wisten puur en alleen omdat zij het waren en toevallig een mannelijk geslachtsdeel hadden of wat jaren ouder waren of allebei. "Nee, dat kan niet," zei Bella stellig en ze legde hardhandig haar handen neer op haar bureau. "Ik heb leerlingen in mijn klas zitten die nauwelijks kunnen lezen of kunnen rekenen en dan denk je dat ik ze al bezig met laten met een ketel? En dat terwijl ik honderd leerlingen in mijn lokaal heb?" Ze snoof geërgerd en wapperde naar hem. "Meneer... ehm..." Ze wist zijn naam niet, fijn. "Meneer, als u met constructieve kritiek kunt komen bent u hartstikke welkom, maar op dit moment verspilt u mijn tijd en die van u, dus tot ziens." Ze wees naar de deur toe en sloeg daarna haar armen over elkaar zodat ze hem boos weg kon kijken.
 6. [1837/1838] Taking another step too far

  "Nee, ik ben een leraar," zei Belladonna vrolijk, want ze was helemaal geen dictator, tssk. Maar toch vond ze de vergelijking wel grappig, je dreigde één keer met een beetje strafwerk en boem, je was direct een dictator. En dat terwijl haar gedrag op zich helemaal niet zo braaf volgens de regels was, want op zich moest je leerlingen straffen als ze drugs verhandelden op Zweinstein. Dacht Belladonna tenminste, je wist eigenlijk maar nooit zeker of daar echt regels voor waren. Wie las al die regels nou? Het waren er zoveel! Leraar van het jaar hier. Ach, het kon erger, he Laurelle? "Hmmm..." Ah, dat verklaarde heel wat, een drug om je extra te kunnen concentreren. "Wel een beetje een zwak recept, geloof ik." Ze rook wat aan de ketel. Ja, als je daar nou wat pepermunt bijgooide, dan werden de effecten van de rest veel sterker. "Oké, ga maar," wuifde ze naar Butterfly. "Nee, wacht." Ze gebaarde dat Butterfly moest blijven zitten. "Verkoopt het goed?"
 7. [1836/1837] Tfw the red scare turns into date material

  In theorie vond Bella het niet erg om Basil's familie te leren kennen, want dan zou ze ook Laurelle moeten ontwijken en probeer jij maar eens om Laurelle te ontwijken als ze je wilt vinden, het was echt net alsof die vrouw een zintuig ontwikkeld had om altijd direct de mensen te kunnen vinden die ze zocht, maar in de praktijk was het altijd een beetje ongemakkelijk om plotseling zo bekeken te worden door een andere jongedame, die heel nieuwsgierig haar mening vroeg. Bella had een hekel aan haar mening geven. "Oh, het was heel goed," knikte ze ongemakkelijk, terwijl ze onbewust een stapje richting Basil zette. "Ik zou hier zeker terug willen komen, maar ik hoef echt geen bonnen, hoor." Ze glimlachte hopelijk vriendelijk genoeg dat Amber die bonnen niet naar haar hoofd gooide. "Ik wil graag voor mijn drinken betalen in vervolg." Niet nu, want dit was een date. Oké, misschien had ze voor moeten stellen om de rekening te splitsen.
 8. Gianna's Plot Reading Guide

  Bruises and deep scars Cause I have seen the quick, trick, step, fit Draining down to blue chills, white pills Thema: Just because you can, doesn't mean you should. 15 september 1837 Taking another step too far Belladonna komt erachter dat er drugs worden verkocht op Zweinstein.
 9. Gianna's Plot Reading Guide

  Strange Hellos I was all for being real But if I don't believe, then no one will Belladonna x Basil 4 februari 1837 Tfw the red scare turns into date material Bella en Basil hebben een date. 30 september 1837 Sweet Creature Bella ontmoet Basil's familie. In Waves What's mine isn't really yours But I hope you find what you're looking for Belladonna x Leroy
 10. [1837/1838] Taking another step too far

  Oh nee, het was niet eerlijk!!! Wat vreselijk toch!!! Wat trok Bella zich daar wat van aan!!! "Kan ik wel doen," herhaalde ze rustig, terwijl ze met een pollepel wat toverdrank uit de ketel haalde en dat in een flesje goot. "Ik kan het zelfs erger maken, wat dacht je van ook elke vrijdagavond strafwerk?" Ze trok een wenkbrauw op terwijl ze naar Butterfly keek. "Volgens mij mis je dan alle leuke feestjes, niet waar?" Of begonnen ze op donderdag al met feesten? Je wist het eigenlijk nooit en nu ze daarover nadacht had ze al best wel wat mensen op vrijdagochtend eruit zien alsof ze het liefste terug naar bed hadden willen kruipen. "Het enige wat je me hoeft te doen is vertellen wat het is," herhaalde ze. "Verder kom je niet in de problemen."
 11. [1836/1837] Annoying parents should not be a trend, thank you very much

  "En ik zou liever niet het hele schooljaar bezig zijn met uw schade te beperken," antwoordde Bella, zo ijzig als Bella kon antwoorden en het zou je niet verbazen dat dat behoorlijk ijzig was. Wat was het toch met de mannen in haar leven? Als ze niet besloten dat ze recht hadden op hun hele leven, kwamen ze dit doen en gezien Jacob op dit moment nog in het buitenwereld was en Walrus hier voor haar stond, besloot ze die woede op hem te botvieren. "Weet u hoeveel leerlingen ik heb?" vroeg ze hem, terwijl ze afwezig gebaarde dat hij in een stoel kon gaan zitten. "Ik zou het liefste ook alle leerlingen rond laten rennen en wat ze ook willen in een ketel gooien, maar ik kan niet honderd ontploffingen tegelijkertijd voorkomen. Dus ja, in de eerste leerjaren leer ik ze eerst de basis van de toverdranken en inderdaad voor elk ding een nieuw recept." Ugh, wat ergerde ze zich aan hem. "Mocht u het anders willen zien voor uw lieftallige kinderen kunt u ze altijd nog van school halen en zelf les geven, niet waar?" En koppig liet ze haar blik op het huiswerk vallen dat ze aan het becijferen was. Oh kijk, een Rhyddrerch. Bella gaf het kind direct een punt minder.
 12. [1837/1838] Sweet creature

  Ja, Basil en Bella spraken de laatste tijd wel eens af en ze mocht Basil echt wel, hoor, en Leroy ook, ook al hadden Bella en Leroy eh nog nooit een topic gehad, Lily, dit moeten we eens fixen, zo werkt een liefdesdriehoek niet, maar het punt was dat hoewel ze Basil echt mocht, ze eigenlijk vooral tijd met hem doorbracht omdat ze niet wilde dat haar lieftallige klootzak van een arrogante slijmbal van een man haar enige ervaringen op het romantische vlak waren. Dit alles was pure koppigheid en Basil hield het tot nu toe best wel goed uit. Maar misschien had ze zich niet moeten overhalen om gezellig samen met hem naar zijn familie te gaan. Eerst dacht ze dat het niet echt een probleem zou zijn, Laurelle was er en Bella mocht Laurelle, maar ze was vergeten hoe... Laurelle eigenlijk was. Deed ze eigenlijk altijd met Laurelle, ze lette alleen op Laurelle's goede kenmerken, vergat de rest en werd er dan weer mee geconfronteerd. "Hey," begroette ze Laurelle maar zachtjes. "Oh nee, nee, dat deed hij echt niet." Nou ja, over het algemeen... Ze hadden het niet vaak over Laurelle, in alle eerlijkheid. "Leroy heb ik al ontmoet, ja." Ze glimlachte maar even naar Basil, een glimlach die hopelijk een beetje zei 'Ik ben niet van plan er direct vandoor te gaan, hoor'.
 13. Overzicht open topics

  Wat: Toverdrankenles voor de zesde en zevendejaars! Wanneer: 26 september 1837 Voor wie: zesde en zevendejaars! Of wie er ook aanwezig wilt zijn, tbh. (Aka ik herinnerde me dat we hier ook lessen gingen posten! Uiteindelijk.)
 14. Dinsdag 26 september 1837 - 's middags tijdens de les - Bella's lokaal Bella tikte op het bord om het laatste beetje aandacht dat ze was verloren vast te kunnen grijpen en onderstreepte het ingrediënt waar ze over aan het praten waren. Zesde en zevendejaars moesten recepten van toverdranken beter begrijpen dan 'en dan roer je nu vier keer rond en vooral geen vragen stellen' en dus probeerde Bella altijd minstens één les te besteden aan een grote uitleg over welke ingrediënten ze gebruikten, hoe ze die het beste in de drank konden toevoegen en alle andere dingen die je vooral zelf tachtig keer moest herhalen voordat je ze onthield en kon toepassen op andere dranken. Maar mochten ze verder met toverdranken studeren was dit een belangrijke basis. Oftewel, het was eens een keer een normale les. Niemand werd gedrogeerd, ze gingen niet op excursie naar één of andere speciale plek en alles zou helemaal goed zijn gekomen met hun cijfers als het niet plotseling hevig begon te waaien in het lokaal. "Hey!" protesteerde Bella, terwijl ze een graai deed naar de papieren op haar bureau die er nu vandoor vlogen. "Kappen daarmee!" Maar als het een leerling was geweest met een toverspreuk kapte hij, helaas, niet. In plaats daarvan werd de storm nog erger en plotseling was het een echte tornado. In een lokaal. Met een gil werd Bella losgeslingerd. Voor alle zesde en zevendejaars die zin hebben in chaos! En toverdranken hebben.
 15. [1837/1838] Taking another step too far

  Het ging er niet eens om of het veilig was of niet (oeps, dat was waarschijnlijk geen goed antwoord als leraar), maar ze wilde vooral heel graag weten wat het was en dan mocht Butterfly wel eens wat meer informatie vertrekken in plaats van dat ze zo koppig ging zitten te mokken dat ze betrapt was. Als ze niet betrapt had willen worden, had ze het beter moeten doen. "Dat zou ik liever zelf willen testen," antwoordde Bella dus ook ietwat geërgerd terug. Ze roerde door de ketel heen, snoof er wat aan (hm, dat gaf wel iets van een kick) en wierp toen een blik op Butterfly. "Als je me niet vertelt wat het is, dan moet je drie maanden lang elke zaterdag nablijven." Leerlingen chanteren, altijd effectief.
×