Jump to content

Belladonna Astoria

IC Leraar
 • Content count

  106
 • Joined

 • Last visited

  Never
 • Days Won

  7

Belladonna Astoria last won the day on August 6

Belladonna Astoria had the most liked content!

About Belladonna Astoria

OOC Profiel Informatie

 • Membergroups
  HH
 • Naam
  Gianna

Profile Fields

 1. Cause it's just the bones you're made of.

  Ja, Belladonna had zich bezeerd. Op zich kon ze het professor Grey niet kwalijk nemen, maar op dit moment weerhield het haar er absoluut niet van om hem van boven de hand die ze over haar neus geslagen had boos aan te kijken, want was het echt zoveel gevraagd dat mensen gewoon uitkeken met waar ze heen liepen? En hoe ze deuren openden? Ze was gelukkig nu wel uit de buurt van de deur, anders was ze vast ook tegen professor Johnson en professor Ostrovsky aangelopen en dat scheelde al, want Johnson was erg aanwezig en Ostrovsky kon haar ontslaan en was dus eng. "Het gaat wel," mompelde ze, tegenstrijdig met haar blik, gewoon zodat hij weg zou gaan en ze in haar eentje haar neus kon helen. Mensen, ze had er zo'n hekel aan... En dan kwam professor Hastings er ook nog eens aan. "Ehm," was Bella's antwoord, terwijl ze haar hand wegtrok en enigszins gefascineerd naar het bloed staarde. Goh, daarom deed haar neus zo'n zeer. "Het gaat vast zo wel over," zei ze zwakjes. Ze sloeg de hand maar weer voor haar neus en hoopte gewoon wanhopig dat Grey en Hastings er vanzelf door van zouden gaan.
 2. [1837/1838] My breath is for holding

  Laurelle kwam zo snel overeind dat Bella geschrokken achterover dook en niet op tijd vertelde dat Laurelle het rustig aan moest doen, dat ze beter kon blijven liggen, maar in plaats daarvan maar een beetje... tja. Op de vloer naast haar vriendin zat, met de potjes nog ongemakkelijk in haar handen die ze nu maar langzaam weg begon te toveren. "Oh, ja, natuurlijk!" Een glas water, daar kon Bella wel voor zorgen, en dus een paar tellen later had Laurelle een glas water in haar hand en had Bella haar overeind geholpen om in een zetel neer te zakken. "Doe het ehm... rustig aan." Ze tikte even ongemakkelijk met haar handen op haar zij, gewoon om iets te doen te hebben, maar toen bedacht ze zich dat ze vast iets aan Laurelle moest geven om het herstellen nog sneller te laten gaan, dus haastte ze zich terug naar de ingrediëntenkast. "Hier," zei ze een moment later. "Dit helpt tegen... misselijkheid, mocht je je misselijk voelen, en om wat gifstoffen uit je lichaam te halen. Maar voor de rest... vooral veel rusten, denk ik." En eigenlijk niet zomaar alles weer naar binnen gooien met het idee dat het ooit wel goed zou komen.
 3. [1837/1838] Hate Date

  Woensdag 14 februari 1838 - 's ochtends bij de Valentijnsbrunch Eigenlijk zou ik dit topic niet met Bella moeten posten want ik heb nog geen hate-date voor haar uitgekozen/gevonden, maar hey, we doen wel eens vaker dingen die we eigenlijk niet zouden moeten doen en vandaag is dit blijkbaar het toppunt van mijn rebellie tegen de wereld. Gelukkig wist Bella ook niet dat ze vandaag een hate-date had, iemand had haar wel van alles verteld over dit evenement, zoals dat de hele zaal alsnog aangekleed was met alle foute, typische Valentijnsversieringen die je je kon voorstellen, maar diegene had haar er niet van op de hoogte gebracht dat er ook leraren meededen aan dit evenement, en dus was ze netjes op tijd komen opdagen om een omelet te kunnen eten en alle leerlingen uit te kunnen lachen. Vriendschappen werden verbroken, er vonden ruzies plaats en één relatie ging zelfs uit toen bleek dat een jongen op hate-date moest met de beste vriendin van zijn vriendin. Heerlijk, die chaos. Tot er ineens iemand bij haar stoel kwam staan. "Wat?" vroeg ze, haar hand onderweg naar haar mond. "Ga iemand anders lastig vallen, hup hup." Open voor iedereen voor hun hate-dates! En ik heb nog een hate-date voor Bella nodig, dus meld je aan!!!
 4. Cause it's just the bones you're made of.

  Belladonna was de lerares die daar in de hoek zat, tot nu toe weggedoken omdat de lerarenkamer leeg was en ze het sowieso altijd fijn vond als de ruimte waar ze zich in bevond leeg was. Ja, waarom ze lerares was geworden kon Bella ook niet helemaal antwoorden, maar ze had het ooit gewild en zelfs nadat haar leven uit elkaar was gespat als een zeepbel had ze op de één of andere manier nog meer de neiging om zich vast te grijpen aan een oude ambitie, ook al paste die niet meer bij haar. Je moest toch wat. In ieder geval, de lerarenkamer was leeg geweest en daar was ze erg gelukkig mee, tot er plotseling twee mensen naar binnen beenden. Of eigenlijk beende er één man naar binnen en haastte één jongedame zich daarachter aan. Met de nieuwe leerkracht had Bella nog geen kennis gemaakt, ook weinig behoefte aan, maar professor Hastings kende ze wel, helaas. Het was vast een aardige vrouw, hoor, en vast ook een goede lerares, maar ze was zo... aanwezig. En sprak altijd andere mensen aan alsof ze zich aan dezelfde hoge standaarden moesten houden als professor Hastings... Zo typisch Griffoendor. In ieder geval, Bella was van plan om vrolijk niets te zeggen en in haar hoek van de lerarenkamer te blijven, maar zoals altijd was Zweinstein het daar niet mee eens, want plotseling klonk er een grote ontploffing buiten de lerarenkamer en ze sprong geschrokken op, waardoor ze natuurlijk niet meer terug in de hoek kon verdwijnen. Zo vreselijk irritant. "Ugh," kondigde ze zichzelf aan terwijl ze naar de deur toestormde, want ze ging verdorie nu wat mensen behoorlijk strafwerk geven ook! "Wie -" begon ze, maar toen blokkeerde de deur en botste ze er frontaal tegen aan. Dit was niet haar geluksdag.
 5. IC Zweinstein Mededelingen

  Op aanstaande woensdag 14 februari is het zoals altijd weer Valentijnsdag. Dit jaar hebben we geen zin in zoetsappig gedoe, al die kleffe koppels maken ons allemaal chagrijnig, dus in plaats daarvan hebben we iets anders bedacht: Hatedate. In plaats van dat je gezellig met je vriendje of vriendinnetje gaat lopen zoenen (jongens, houd daarmee op om dat in alle hoekjes te doen, weet je wel niet hoe vaak ik iemand betrapt hebt) moet je op date met persoon die je het allermeeste haat op Zweinstein. Jullie hebben die dag ook allemaal geen les, de hele dag moet je met de andere persoon doorbrengen. Beginnend natuurlijk aan de Valentijnsdagbrunch. Daar zie ik jullie allemaal dan. Ik hoop dat iedereen een vreselijke dag heeft. Hallo, morgen open ik dus de Valentijnsdagbrunch! De hele dag moet iedereen verplicht doorbrengen met de persoon die ze het allermeest haten, dus als je geen zin hebt om in een gezamelijk topic te spelen maar je wel dit uit wilt spelen, kun je natuurlijk ook je eigen topic maken! Je mag overigens zelf bedenken wie dit is, maar spreek het onderling wel even af. Er is een magische spreuk die mensen koppelt, dus je hebt geen excuus van 'Maar mijn karakter haat niemand' en 'Maar hij zou nooit de waarheid vertellen!' (Hoewel je natuurlijk nooit verplicht bent om te posten!) En natuurlijk zijn de leraren ook gekoppeld aan de persoon wie ze het meeste haten, wat Bella niet doorheeft. Dit mag ook een leerling zijn. Veel plezier!
 6. [1837/1838] My breath is for holding

  "Ah, een paar ingrediënten bij elkaar," zei Bella, terwijl ze haar schouders ophaalde. Voor iemand die lerares toverdranken was, was Bella altijd gesloten, liever niet bereid om haar ingrediënten uit te leggen, om mensen te vertellen wat ze konden verwachten. Het was altijd gewoon een wereld van verschil tussen wat er in haar hoofd afspeelde en wat er uit haar mond kwam en het was makkelijker om niets te zeggen, om het gewoon in het ongewisse te laten. Laurelle wist toch niet wat de specifieke ingrediënten waren of wat wel of niet bij elkaar hoorde. "Maar deze ingrediënten zouden ervoor moeten zorgen dat je wat alerter bent en -" Toen viel Laurelle flauw. "Shit," vloekte Belladonna, terwijl ze zichzelf op de grond naast Laurelle gooide. Ze ademde nog, dat was een goed teken... "Shit, shit, shit." Ze zwaaide met haar toverstok zodat er van alles naar haar toe vloog, maar hey, nu wist ze wel dat wat Laurelle ook had ingenomen waarschijnlijk bedoeld was om haar gefocust te maken en nu had ze daar teveel van ingegooid, wat een soort kortsluiting in haar hersenen had veroorzaakt. Fijn, fantastisch, geweldig. "Shit," zei ze nog een keer, terwijl ze een kurk van een flesje trok, er even aan rook om er zeker van te zijn dat het de juiste was, en toen wat naar binnen druppelde. Hopelijk zorgde dat ervoor dat Laurelle wat meer kon ontspannen... Iemand slaapdrank toedienen om diegene wakker te maken was wel origineel.
 7. [1837/1838] Derde, vierde en vijfdejaars: Dit is alweer een slecht idee

  Juffrouw Lennox mocht eigenlijk wel wat aan haar toon doen, vond Belladonna, maar als er één ding was waar ze een hekel aan had was het langer sociaal contact met haar lieve leerlingen dan nodig, dus in plaats daarvan keek ze Lyre alleen geërgerd aan en hield ze verder over dat onderwerp haar mond dicht. "Vanavond, vijf minuten voor de avondklok in dit lokaal. Ik zal de deur open laten en de ketels alvast voor je klaar zetten." Want als je dacht dat Bella er gezellig bij ging zitten om juffrouw Lennox in de gaten te houden, ha. "Dus, ga nu maar ergens zitten." Ze wuifde naar de klas toe. Lyre kon vast wel haar eigen plekje vinden, alvast bedankt.
 8. [1837/1838] Derde, vierde en vijfdejaars: Dit is alweer een slecht idee

  Ja ja, Belladonna zag er altijd wel vriendelijk uit, maar op zich was dat ook maar schone schijn. Een glimlach was makkelijker te vergeten dan een boze frons en dus misschien dat leerlingen daadwerkelijk het idee hadden gekregen dat Belladonna in het dagelijks leven best wel aardig was en misschien was dat ook wel zo in vergelijking met een aantal andere leraren, maar ze had nou eenmaal een hekel aan mensen die niet naar haar luisterden en sowieso er niet uit zagen alsof Toverdranken hun favoriete vak was. "En waarom zou ik daarvoor de moeite doen?" vroeg Bella ijzig, terwijl ze zich iets meer naar juffrouw Lennox toedraaide. "U bent degene die te laat is gekomen deze les, u bent dus degene die niet wilt leren, maar nu moet ik toch de moeite doen om voor u een leerzame opdracht te bedenken? Een opdracht waar u eist dat ik tijd in stop, die ik vast straks moet nakijken, waar ik misschien wel een uur of twee mee bezig ben, minstens, alleen omdat u vond dat u wel even in slaap kon vallen?" Bella trok haar wenkbrauwen op. "Mijn tijd is me dierbaar, juffrouw Lennox, en als u het daar niet mee eens bent, kunt u net zo goed in de bibliotheek uit een boek gaan leren. Valt u tenminste niemand lastig met uw behoefte aan dutjes."
 9. [1837/1838] My breath is for holding

  Dat spul dat ze verkochten op Zweinstein zei op zich niet veel, vooral omdat Belladonna zich ermee bemoeid had en ervoor gezorgd had dat er twee dingen verkocht werden op Zweinstein. Wel hetzelfde basisproduct, maar de ene was sterker en van betere kwaliteit dan de ander, dank je wel, Bella, maar goed, het was... iets. Ze wist een paar ingrediënten die beide producten met elkaar gemeen hadden en dat zou meer dan genoeg moeten zijn, toch? Maar met iets erdoor gemengd werd het lastiger, nog lastiger als Laurelle niet wist hoeveel ze had gedronken. Bella zuchtte even en begon door de kasten heen te rommelen, op zoek naar neutrale ingrediënten. "Drink wat water," knikte ze naar Laurelle, terwijl ze met een zwaai van haar toverstok een glas voor Laurelle liet verschijnen. "Dit duurt nog even langer..." Snel gooide ze wat bij elkaar en zette dat toen op het vuur om wat te brouwen. Ze had nog zoveel meer vragen voor Laurelle, hoe lang geleden, hoe ben je aan dat spul gekomen, waarom heb je er iets doorgemengd, was jij dat überhaupt of werd het zo verkocht, maar haar vriendin zou waarschijnlijk toch geen antwoord kunnen geven. "Oké," zei ze eindelijk, na een zenuwslopende vijf minuten en ze schoof een beker naar Laurelle toe. "Dit is misschien erg vies," zei ze verontschuldigend, "maar ik durf er niets in te gooien om de smaak te verbeteren. Probeer alles op te drinken, oké?" Dan zou ze zich weer wat... aanweziger voelen. Hoopte Bella.
 10. [1837/1838] Derde, vierde en vijfdejaars: Dit is alweer een slecht idee

  Saai hoor, het strafwerk dat de leerlinge had bedacht. Een verslag over groepsdynamica, alsof Bella dat wilde lezen. Dat was strafwerk die haar ook tijd koste, terwijl ze daar helemaal geen zin in had! "Hm," zei ze dus, terwijl ze haar wenkbrauwen optrok naar het meisje. "Heeft alleen weinig met het probleem te maken, niet waar? Iedereen kan een verslag schrijven over technieken en groepsdynamica en er niets van leren." Nee, dit was een veel specifieker probleem. "Ik zat er eerder aan te denken dat u misschien maar eens een hele nacht moet opblijven," knikte Bella. "Er zijn meer dan genoeg klusjes hier te doen, de kast moet georganiseerd worden, de ketels kunnen wel eens extra worden schoongemaakt..." Ze tikte even met haar nagels op het bureau. "Behalve als u zelf een productievere manier weet om een nacht door te brengen?"
 11. IC Zweinstein Mededelingen

  Aan alle leerlingen van Zweinstein: De lessen op vrijdagmiddag 22 december zijn afgeblazen. In plaats daarvan worden jullie na de lunch verwacht in de keukens. Mvg, De leraren
 12. [1837/1838] Taking another step too far

  Eigenlijk had Bella er spijt van dat ze Butterfly had beloofd dat ze niet in de problemen zou komen, want aan die bijdehante toon van haar had Bella een hekel. Ze wierp het meisje dus een ietwat boze blik toe terwijl ze haar buidel open maakte en twee sikkels Butterfly's kant op schoof. "Het had ons ook tijd bespaard als je niet eerst zo koppig deed," beet ze dus terug. Maar goed, de flesjes waren van haar en Bella kon dus meer dan genoeg experimenten uitvoeren om een beter recept te verkrijgen. "Hup, ik heb genoeg van je," wuifde ze naar het meisje. "En wees de volgende keer zo slim om niet in de buurt van een leraar drugs te verhandelen." Dom kind.
 13. [1837/1838] Derde, vierde en vijfdejaars: Dit is alweer een slecht idee

  De jongedame was te laat omdat ze een dutje had gedaan. Bella weerhield haar gezicht er niet van om een teleurgestelde uitdrukking aan te nemen, want meende ze dit nou serieus? Een dutje. "Het probleem is dat ik iedereen een groepsopdracht heb gegeven," legde Bella neutraal uit, terwijl ze naar de klas knikte. "Iedereen moest zelf een eigen drankje maken en zoals u ziet zijn de meeste mensen al klaar of bijna klaar. Als ik u nu bij een groepje zet moeten ze op u wachten en dat wil ik niemand aandoen. Dus u mag wel observeren, in een rustig hoekje in de klas." Ze knikte naar een stoel die niet in de weg stond, maar voordat Lyre dacht dat ze er mee weg zou komen: "Maar we moeten alleen nog wel uw strafwerk bedenken. Wat vindt u een passende straf?"
 14. [1837/1838] My breath is for holding

  Ze zou het eigenlijk beter moeten weten, iets anders moeten doen, maar soms vergat Bella zelf hoe jong ze eigenlijk was, wat ze zich alleen leek te beseffen als ze achterom keek om het pad van vernietiging te aanschouwen dat ze had aangericht. Ze kon van tevoren nooit precies zeggen waar ze nou de fout in zou gaan, welke keuze ze niet zou moeten nemen, dus toen Laurelle de deur van haar kantoor opende en een beetje flauw glimlachte en er meer uit zag alsof ze dood was dan levend, kwam het bij Bella niet op om haar naar de ziekenzaal te brengen, om een professioneel dit te laten doen. "Oh, hey," zei ze, terwijl ze snel naar voren stapte zodat ze haar hand onder Laurelle's elleboog kon leggen om haar zo overeind te houden. "Kom, ga hier maar zitten." Ze schoof met een achteloos gebaar een stoel onder een stapel papieren uit en zette die voor Laurelle neer terwijl ze de punt van haar toverstok pakte en die in Laurelle's ogen scheen om haar pupillen te kunnen bekijken. Trage reactie, voor zover ze kon zien, en dat was niet zo goed. "Weet je nog wat je in hebt genomen?" vroeg ze zachtjes. "En hoeveel?" Ze wreef even troostend over Laurelle's bovenarm heen en draaide zich toen om naar de kast in haar kantoor, met allerlei flesjes erin, op een manier georganiseerd die alleen Bella begreep.
 15. [1836/1837] Tfw the red scare turns into date material

  Ouch. Bella deed haar uiterste best om zo onzichtbaar mogelijk te zijn, want tussen een ruzie van Basil en zijn zus wilde ze echt niet komen en ze wilde ook helemaal niet onderwerp van die ruzie worden. Basil kende vast wel mensen! Dacht ze. Maakte ook weinig uit, Bella kende nauwelijks mensen, als ze haar collega's niet mee mocht tellen kon ze niet eens verder dan één hand komen. Eh, Basil, Leroy, Amber... Telde familie wel mee? En haar leerlingen? Oké, dit was toch ietsjes ingewikkelder dan ze dacht. Haha, als ze aan Amber vroeg of haar leerlingen gratis koffie mochten zou Basil vast een zenuwinzinking krijgen. "Oh, eh, ja, zeker," beloofde ze, een belofte die ze echt nooit zou volbrengen. Sorry Amber, maar je was eng en spontaan en sociaal en zo en Basil was leuker. Daar wilde ze tenminste mee naar bed gaan, dus.
×