Jump to content

Cassidy Kingston

Vrijzinnige Tovenaarspartij
 • Content count

  92
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Cassidy Kingston last won the day on February 6

Cassidy Kingston had the most liked content!

About Cassidy Kingston

 • Birthday May 12

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Kelly

Profile Fields

Recent Profile Visitors

203 profile views
 1. Dit was echt een heel erg lastig gesprek. Cassidy wist nog steeds niet zo goed wat Laurelle nu van haar wilde en wat ze verwachtte. Daarbij verliep het gesprek zelf ook een beetje stroef, want het ging toch wel over heftige dingen, maar ze kenden elkaar eigenlijk niet. Daarom wilde ze ook niet teveel doorvragen, want dan zou ze het vast veel te persoonlijk maken. Stel dat Laurelle dan te beleefd was om dingen met Cassidy te delen, die ze helemaal niet wilde bespreken? Omdat ze zich dan ook een beetje verplicht voelde om antwoord te geven? Dat wilde Cassy niet op haar geweten hebben. "Dat lijkt me echt een heel moeilijke situatie," herhaalde ze nog maar eens. Wat kon ze anders zeggen? "Ik hoop dat ze snel een aanwijzing vinden. Dan is de familie in ieder geval niet meer zo in onzekerheid." Fijn dat Oliver voor zijn verloofde deed wat hij kon. Er voor iemand zijn, was vaak al genoeg. Want hoeveel dingen kon je feitelijk doen? Het echte zoeken lieten tovenaars immers aan de schouwers over. En als je geen verstand van zaken had, was zelf gaan zoeken vast heel prettig, omdat je dan in ieder geval iets te doen had, maar nuttig? Dat was dan maar de vraag. En nu had Cassy het gevoel dat ze Laurelle een beetje moed in de schoenen moest praten en een hart onder de riem moest steken. "Oh, dat weet je toch niet. Misschien houden ze haar gevangen ergens." En dan zonder losgeld te vragen? "Of misschien...is ze gewoon verdwaald." Maar dat was wel erg lang en tovenaars konden Verschijnselen. Dus dat ging ook niet op. "Of misschien wil ze niet gevonden worden?" Zoals Irwin destijds. "Maar dan leeft ze in ieder geval nog?" Was dit opbeurend? Nee? Niet echt, hè. Maar niets zeggen en hard weglopen was ook geen optie. "Kan ik iets voor u doen?" Vast niet, maar dan had ze het in ieder geval gevraagd. Mocht er nu wel iets zijn, dan zo Cassidy overigens met alle wil van de wereld helpen. Zo was ze. En dat was iets wat ze tenminste kon.
 2. "Ja, meneer," zei ze gehoorzaam. Het ging vanzelf. Daniel gaf haar een opdracht en dan reageerde de vloek. Ze glimlachte hem echter vluchtig toe, om hem gerust te stellen, want dit keer was het een gunstig bevel. Of dat was in ieder geval te hopen. Tot haar verbazing testte de jongen niet meteen uit of hun plannetje had gewerkt.Zover mogelijk werd ze zelfs nog verbaasder, toen Daniel haar vroeg of ze wel eens eens had gevaren en of ze dat wilde en wel nu? Aarzelend keek Cassidy de keuken door. Ze moest eigenlijk nog opruimen en de koekjes moesten in de oven en ze moest de taart nog versieren, et cetera. "Ik heb nog nooit gevaren," antwoordde ze voorzichtig. "En ik wil wel eens mee." Cassy keek op en zocht Daniels blik, keek daarna weer naar haar handen. "Wil je dan met mij varen? Nu? Of bijna nu? Want ik moet dan wel even opruimen." En ze zou een briefje achterlaten voor Irwin en Yara voor het geval ze eerder thuiskwamen en dan hun bediende kwijt zouden zijn. Plots voelde ze zich eigenlijk nerveus. Daar was ze dan helemaal niet op bekend terrein. Wat zou ze moeten doen? Wilde hij haar dan echt mee voor de gezelligheid? "Kom je niet in de problemen als je teveel met mij omgaat? Of teveel leuke dingen doet?" Hoewel Delano ook met Morraine mocht trouwen. Dus blijkbaar golden per neef andere regels wat betreft de omgang met de Kingstons. "Zal ik anders nog broodjes maken voor op de boot? Of een geheel picknickmandje?" Dan deed ze voor haar gevoel nog iets nuttigs en dan kwam Daniel in ieder geval qua vocht en voeding niets tekort. Dan kon ze een dergelijk tripje wel voor zichzelf goedpraten.
 3. [1836/1837] Well, hello there

  Oei, wat een duistere blik. Cassidy maakte zich instinctief meteen wat kleiner en ging nog wat dichter bij Irwin staan, alsof ze bang was dat de jongen in zijn woede zou besluiten naar haar uit te halen. Dat was niet zo, overigens. Ze was niet zo naief te denken dat mensen haar niet zouden slaan, maar ze had wel de overtuiging dat iemand dat toch niet zou doen waar Irwin naast stond. Zeker niet als je al straf aan het ontvangen was. Maar ze kreeg een excuus. En geen vraag hoe het met haar ging. Dus Irwin kreeg geen antwoord, want Hawk kreeg opnieuw het bevel om het opnieuwd aan haar te vragen. Eigenlijk was dat wel ongemakkelijk, want welk antwoord anders dan 'Oh, het gaat goed, dank u voor uw zorgen' verwachtte hij dat ze zou gaan geven? Zou ze mogen inspringen? Het feit dat ze hier zo over na kon denken, betekende toch dat Irwins bevelen aan Hawk geen directe invloed hadden op haar. Ze kon hem begrijpen en ze kon in relatieve zin vrij handelen. Misschien dat ze daar ook maar gebruik van moest maken...of proberen? "Ik aanvaard uw excuses, meneer Dickson," zei ze vriendelijk. En ze opende haar mond om te zeggen dat het goed ging, maar het vervelende stemmetje in haar hoofd sommeerde haar dat te laten, omdat ze daarmee Irwins bevel aan een ander onderuit schopte en ondermijnde. Helaas.
 4. Waarschijnlijk vond Cassidy het niet eens zo heel erg als ze zou weten dat Daniel haar zag als een soort puppy. Ze zou blozen van de toevoeging dat ze een super knappe was, maar een puppy was iets waar mensen van hielden en waar mensen om gaven, iets wat aandacht kreeg. Ja, het werd ook getraind en kreeg opdrachten, maar dat was iets wat zij nu ook kreeg. Dat was een element van haar leven wat ze niet kon ontkennen. En ja, een puppy was een dier en iets wat als minderwaardig aan een mens werd gezien, maar vond men een snul niet ook minderwaardig? Dus ook daar ging de vergelijking nog niet spaak. Ze was eraan gewend. Dus dan werd ze liever gezien als een puppy, dan als een werkpaard of een ezeltje -hoewel ezeltjes ook erg schattig waren, maar dat terzijde-. "Oh, dat doe je goed.", complimenteerde Cassy Daniel tussen het gesprek door, toen ze zag hoe vloeiend hij het koekje wist uit te steken. Ze pakte het weg en legde het alvast op de plaat, terwijl zij de fondant begon te maken om straks de taart te gaan versieren. Ze wilde graag dat hij het leuk vond en een fijne middag had. Niet eens per se met haar, maar zijn plannen met Yara op te trekken waren niet doorgegaan en de jongen was ziek. Dus dan was het toch prettig als hij iets anders leuks had om te doen met zijn middag. Cassidy nam een slokje wijn en knikte. "We kunnen het in ieder geval proberen? Voel je vrij het te testen." In het beste geval zou het werken en dan zouden ze relatief normaal met elkaar om kunnen gaan. Eigenlijk was hier voor Cass niets normaals aan, want de jongen was een Foulkes-Davenport en dat hij haar zag staan, was al een wondertje op zich. In het slechtste geval zou het niet werken en dan zou Daniel meer op zijn manier van spreken moeten letten... nou ja, moeten... als hij niet wilde dat ze hem willoos gehoorzaamde, zeg maar. Cassidy stapelde ondertussen de verschillende lagen van de taart op elkaar, met botercrème als smaakvol cement. Vervolgens sneed ze het toen in de gewenste vormen. Ze legde wat van de afgesneden taart op een bordje en diende het voor Daniel op. "Alsjeblieft. Als je wilt, mag je alvast proeven. Mocht je het niet lekker vinden, dan mag je het zeggen, hoor."
 5. April 1837 Er was een maand voorbij gegaan sinds de dag dat Cassidy bijna uit het raam was geklommen om een opdracht te volbrengen. Ze had het destijds niet opgevat als dat Irwin wilde helpen met het doorbreken van de vloek. Hoe had ze dat kunnen raden? Ze had gedacht dat hij iets nodig had, dat dat haar niet was gelukt en dat hij het er toen maar bij had gelaten -het was wel wat apart geweest, maar dat was niet uitzonderlijk voor haar neef. Of dat was in ieder geval wat ze zou kunnen vertellen, mocht iemand er ooit naar gevraagd hebben. Niet dat dat gebeurd was. Voor nu was ze mee naar Bologna, waar Irwin een conferentie had en zij mocht overdag, wanneer hij bij praatjes en dat soort dingen was, haar eigen gang gaan. Irwin had vast bedacht dat ze de stad inging en leuke dingen voor zichzelf ging doen, maar dat was iets anders gelopen... Op Irwins verzoek kwam Cassidy bij hem in de kamer zitten, uiteraard pas nadat ze hem keurig had begroet, zijn mantel had weggehangen en zijn tas had weggezet, en pakte ze de warme chocomel. Ze glimlachte kleintjes, hield haar blik op haar knieën gericht. "Ik heb de kamer extra schoongemaakt, uw koffer uitgepakt en uw boeken netjes neergezet. Ik ben naar de markt geweest en heb wat bloemen gekocht om de hotelkamer wat op te fleuren, ik heb wat ingrediënten gehaald en voor mezelf gekookt en ook een cake en koekjes gebakken, zodat u die bij de koffie kunt nuttigen of morgen mee kan nemen voor tijdens het congres." Ze had al met al dus een heel productieve dag gehad, waardoor ze zich best mocht belonen met een slokje chocomel.
 6. Uiteraard werd er niets gezegd van dat de jongeman op de tafel zat, maar stiekem vond Cassidy deze lichte vorm van rebellie wel leuk. Ze glimlachte kleintjes. Daniel was zo gemakkelijk in de omgang, dat ze maar zo kon vergeten dat hij eigenlijk een Foulkes-Davenport was, en dat de situatie ieder moment zou kunnen omslaan naar iets wat voor haar minder aangenaam was. Toch was hun vorige -eerste- ontmoeting voor het meisje genoeg om Daniel te vertrouwen. Waarom niet? Hij leek nog het meeste op een vriend van alle contacten die ze had. Dus misschien wilde ze het wel gewoon positiever en onschuldiger beschouwen dan wat het kón zijn. Maar, wederom, ze vertrouwde hem en dat het dus zo licht en prettig was als het zich nu aan haar presenteerde. "Omdat het straks gebakken nóg lekkerder is", zei ze met een lachje. "En nu kan je er tenminste figuurtjes van maken." En omdat je al best snel heel erg misselijk kon worden als je teveel van het koekjesdeeg had gesnoept. "Witte wijn, alsjeblieft", antwoordde ze met een glimlacht. Ze rolde wat deeg voor hem uit en gaf hem ook de koekjessnijder van een knarl. Ze zette er nog wat andere opties naast, voor het geval dat hij straks ook een Hippogrief en een Pygmeepuff wilde maken. Ze fronste ondertussen bij zijn vraag. "Irwin kan dat wel. Die kan voorkomen dat ik van bepaalde leden bevelen opvolg, behalve dan van de grootouders. Of dat bij jou zou werken, weet ik niet." Ze haalde haar schouders op. "Je kan in ieder geval niets zeggen over wat ik wel of niet bij Irwin moet doen. Verder zou ik niet weten hoe je in de rangorde voor de vloek staat." Maar bij hemzelf moest het vast kunnen. "Misschien als je voorwaarden inbouwt, waaraan het moet voldoen voordat ik weer een bevel aanneem? Want als je gewoon zegt 'niet doen' en daarna weer iets 'wel doen', dan heft het elkaar op, ben ik bang?" Of dat was wat ze er de afgelopen maanden van had kunnen maken hoe de vloek een beetje werkte. Er klonk een belletje. Cassidy haalde een taart uit de oven, zodat deze een beetje kon afkoelen. "Deze gaan we straks versieren," vertelde ze opgewekt. "Wel eens figuurtjes en decoratie gemaakt met marsepein? Dat is trouwens van amandelspijs gemaakt." Cassidy hoopte maar dat ze genoeg uitlegde en niet teveel stappen oversloeg, want ze wilde heus haar best doen Daniel de kunst van het bakken te leren.
 7. "Bloemen! Wat attent!" Misschien oorspronkelijk niet voor haar bedoeld, want dat Daniel ze vast stiekem voor Yara had meegenomen, was niet heel moeilijk te raden. Toch nam ze de bos, inclusief vaas, met een glimlach aan. "En handig zo." Zo hoefde je de steeltjes niet meer schuin af te snijden en met een vaas te staan prutsen. Ze konden dus heel eenvoudig op tafel worden gezet en zo konden alle inwoners van het appartement van de tere schone bloemknoppen genieten. Bij zijn vraag schudde ze haar hoofd. "Het zit op het randje, maar ik was ook al van plan het wel een beetje uit te leggen, hoor." Dus misschien voelde het daarom niet als een bevel? Misschien hoefde ze daarom niet per direct te gaan opdreunen wat je allemaal moest doen om een cake te bakken. Ze leidde de jongen mee de keuken in en nodigde hem uit om te gaan zitten. "Het is wel een beetje een rommeltje, hoor. Opruimen doe ik altijd pas op het einde." Tussendoor kon natuurlijk wel, maar alles werd zo snel en vanzelf weer vies, dat het eigenlijk weinig zin had. Nu viel dat rommeltje overigens wel mee, maar was het meer relatief vergeleken met hoe brandschoon en opgeruimd de keuken normaal was. "Het deeg heb ik al gemaakt," vertelde ze. Cassidy vertelde welke ingrediënten ze had gebruikt en ongeveer in welke hoeveelheden, zodat hij het in theorie misschien ooit zelf zou kunnen proberen. Ze gaf hem een lepel waar nog wat koekjesdeeg opzat. "Mijn broertjes vonden het altijd erg lekker om af te likken," gebaarde ze naar de lepel en ze lachte een beetje. "Voel je vrij." Daarna pakte ze de figuren waarmee ze ronde koekjes uit het deeg kon snijden, maar ze had ook een paar creatievere vormen tot haar beschikking. Yara had ze eens meegenomen, waarschijnlijk om Irwin te plagen, want het was zodat je koekjes in de vorm van Fabeldieren kon maken. "Nog voorkeur wat voor dierenkoekjes we maken?", vroeg ze opgewekt. "Kijk. Want hiermee kan je deeg uitsnijden." Ze deed er eentje voor. "Wil je het ook proberen? Of liever kijken?" Het voelde een beetje gek. Ze wilde hem ook helemaal niet als een kind behandelen - en hoopte dat ze dat nu niet deed-, maar Cassidy wilde wel proberen Daniel erbij te betrekken. Anders vond hij het straks heel saai. "Oh! En wil je wat drinken? Er is koffie. Wijn en whisky. Ik kan thee maken..." En er was vast ook nog wel wat sap en bruisend water te vinden, maar ze zou zo op en neer kunnen rennen naar de keuken indien gewenst.
 8. Januari 1837 - The Redgrave hotel - Werkkamer/ privékamer van Laurence - in een weekend. “The best antidote I know for worry is work. The best cure for weariness is the challenge of helping someone who is even more tired. One of the great ironies of life is this: He or she who serves almost always benefits more than he or she who is served.” Het was al een behoorlijke tijd dat Cassidy in The Redgrave Hotel werkte. Ze was dankzij de aanbevelingsbrief van de eigenaar van 'De Lekke Ketel' hier ooit aangenomen. Ze had dit extra baantje nodig gehad, omdat haar broertjes en zusje op een luchtschip waren vertrokken en er een puinhoop van hadden gemaakt. Cassidy wilde toen extra verdienen en nog harder werken, zodat ze kon sparen opdat ze eten voor Kai (het niet magische exemplaar van de drieling) zou kunnen kopen, zodra de jongere drieling weer terug was van hun intercontinentale werkavontuur. Blijkbaar had ze inmiddels toch wel aardig de naam gemaakt dat ze betrouwbaar was, want vandaag had de een van de jongere Redgraves gevraagd, zijnde Laurence, of ze in zijn kamer, en dan niet de slaapkamer, langs wilde komen om hem te helpen. Natuurlijk wilde Cassidy helpen. Zo was ze van nature en als iemand het vroeg, dan was het toch een kleine moeite om in ieder geval te kijken wat je voor de ander kon doen. Het was mogelijk dat de hulpvraag niet binnen haar mogelijkheden lag, want ze had geen idee wat zij wél zou kunnen wat de jongen zelf niet kon, maar dat maakte niet uit. Een nieuw stel ogen dat naar een probleem keek, zou altijd tot nieuwe ideeën kunnen leiden; al vond Cassy zichzelf nou ook weer niet zo briljant, maar goed. Anyway. Ze was dus van plan Laurence zo goed mogelijk te helpen. Op het afgesproken tijdstip, klopte Cassy op de deur van de afgesproken ruimte. Na een teken van toestemming aan de andere kant van de deur, duwde ze deurklink naar beneden en stapte ze de kamer binnen. Met een glimlachje en een knix groette ze de jongeman. "Meneer Redgrave, goedemiddag, u had mij verzocht te komen?" vroeg ze beleefd. Ze sloot de deur achter zich en stond ongeveer een meter in de kamer. "Wat kan ik voor u doen?" Ze ging niet zitten voor ze daar toestemming voor had en wellicht moest ze nog iets pakken of iets halen. Alles was mogelijk. [OOC: Privé met Nina!]
 9. Zondag 26 maart 1837 - Cornwall toren, Irwin en Yara's appartement - in de middag. “There was a mood of magic and frenzy to the room. Crystalline swirls of sugar and flour still lingered in the air like kite tails. And then there was the smell -the smell of hope, the kind of smell that brought people home.” De afgelopen had Cassidy het ietsje rustiger gekregen. Na haar ontmoeting in januari met Daniel was ze namelijk gestopt met haar baantje in The Redgrave Hotel. Dat was zowel beter voor haar energie, want ze kwam met al haar taken en baantjes maar net toe aan vijf uurtjes slaap per nacht. En dat was structureel geweest, niet incidenteel. Ook was het een stuk beter voor haar gemoedsrust, want de policy van het hotel dat je geen nee mocht verkopen aan klanten, leek iets teveel op het effect van de imperius-vloek. Dus dat was erg onprettig. Daarbij waren er ook op het thuisfront wat verbeteringen, namelijk dat Irwin haar een tijdje terug, ook in januari, gered van een onaangename jongeman en toen had ze gemerkt dat ze hem toch af en toe ook kon begrijpen als hij geen bevelen naar haar toe uitsprak. En vanaf maart nam Irwin haar opeens vaker mee samen ergens naartoe. Ze wist niet precies waarom, maar misschien wel omdat ze had aangegeven zich alleen te voelen? Hoe dan ook waardeerde ze het en deed ze haar best om in hun tijd samen een zo goed mogelijke bediende voor hem te zijn en zo min mogelijk tot last te zijn. Vandaag waren Yara en Irwin op stap en ze zouden aan het einde van de middag weer terug zijn. Cassy had besloten wat koekjes en een cake te bakken, om haar meester en meesteres een beetje te verwennen bij de koffie. Dat was vooral ook een goed excuus, om zo iets te kunnen doen wat ze leuk vond. Ze had vast geen echt goed doordacht excuus nodig, maar ach, zo was elke mogelijkheid tot schuldgevoelens ontnomen. Het was nog het begin van de middag, toen er op de deur van het appartement werd geklopt. Cassidy veegde haar handen af aan het schortje dat ze droeg en bond snel haar haren opnieuw wat naar achteren, daarmee een licht spoortje bloem op haar wang achterlatend. Het was Daniel. Met een glimlach groette ze de jongen. "Hey Daniel," ze was al zover dat ze hem bij zijn voornaam aansprak. De naam ook nog af te korten, ging haar voorlopig nog even te ver. "Yara is vandaag met Irwin naar een museum in Fort William, als ik me niet vergis. Dus die zullen voorlopig nog niet terug komen." Waarschijnlijk zouden ze pas rond sluitingstijd het museum verlaten. "Maar ik ben koekjes en cake aan het bakken... Dus als je het leuk vindt..." Dan was hij van harte welkom om aan te schuiven. Hij mocht helpen, hij mocht kijken en hij uiteraard mocht hij ook wat van het eindresultaat proeven. Nu snapte ze het ook wel als hij andere of betere dingen te doen had, maar ze hadden het er een tijdje geleden over gehad; dat was overigens ook de enige reden dat ze het durfde voor te stellen. [OOC: Privé]
 10. Nee. Dat was problematisch. Cassy wankelde een beetje. Nee, nee./ Ze was een góede bediende, maar ze moest zichzelf niet in gevaar brengen, toch? Deze tweestrijd maakte in ieder geval dat ze een beetje kon nadenken. Weigeren of echt tegenwerken, nee. Maar misschien kon ze een klein beetje spelen met het bevel? "Ik kan de rozemarijn nu niet halen, meester, maar zodra het weer mogelijk is, zal ik het voor u doen. Stel ik u zo tevreden?" Kijk, als hij nu weer ontkennend zou antwoorden, dan zat er misschien niets anders op, dan dat ze uit het raam zou gaan klimmen. Maar ze wist dat Irwin het wilde, haast van haar verlangde, dat ze het aangaf wanneer ze tegen problemen aanliep. En dat was nu. Dus dat deed ze nu. Mocht hij echter die problemen afdoen als verwaarloosbaar. Tja. Dan moest ze wel nu en direct gehoorzamen. Ook al wilde ze niet en durfde ze niet door het raam naar beneden te klimmen.
 11. [1836/1837] Well, hello there

  "Nee... Dat wil ik niet..." Het meisje hield voor een moment de adem weg, draaide haar gezicht weg, opdat meneer Dickson haar niet opnieuw op de lippen zou kunnen zoenen. Ze raakte echter niet in paniek. Dit zou normaal gesproken daar misschien wel een momentje voor zijn, maar toevallig had Cassidy Irwin wel opgemerkt. Hoewel dat eigenlijk niet eens toevallig was. Het was namelijk niet zozeer met haar ogen dat ze dat merkte, maar ze merkte het op een bepaalde manier aan hoe de vloek zich roerde. Normaal was dat een moment dat ze zich minder prettig ging voelen, omdat ze dan vanaf een bepaald moment letterlijk de controle over zichzelf kwijtraakt, maar op dit moment voelde ze alleen maar opluchting. Als er namelijk iets was waar Cassidy niet aan twijfelde, dan was het dat Irwin haar vast wel zou komen redden. En dat deed hij. Irwin kwam vlak naast haar staan en hield Hawk bezig. Cassidy ging snel schuin achter haar meester staan, hield haar hoofd lichtjes gebogen en de blik op de grond gericht. Wat grappig. Ze kon het ook horen als hij anderen opdrachten gaf. Waarschijnlijk zodat ze kon bijdragen dat een ander de wensen van Irwin zou uitvoeren. Het was namelijk best wel slordig als je als bediende niet wist wat er gaande was met een derde, terwijl je ernaast stond. Hoewel het er helemaal de situatie er niet naar was, vooral voor zichzelf en een beetje voor Hawk, kon ze het niet helpen toch te moeten glimlachen. Ze kon begrijpen wat Irwin had gezegd! Dat was een vooruitgang. Goed! Het ging goed! Alleen moest Hawk haar dat eerst even vragen, voordat ze het kon zeggen. Maar verbazingwekkend genoeg, ging het goed!
 12. Sorry, Laurelle, maar Cassidy vond je helemaal niet ‘leuk’. Ze vond je eerder een beetje raar. Niet door de opmerking over het hebben van tweelingbroers en jongere zusjes, overigens, want die opmerking was nog best wel in orde. Het was zelfs interessant en gewoon een beetje algemene praat om elkaar beter te leren kennen. De opmerking over de verdwijning van haar moeder echter, deed het hem. Hoe kon je dan zo rustig blijven? Cassidy keek Laurelle licht geschrokken aan. “Wat erg. Mist u haar dan niet verschrikkelijk? Hoelang zijn jullie al aan het zoeken?” Ze beet op haar lip. “Ik zal voor u duimen dat ze snel weer terugkomt.” Of anders in ieder geval toch wensen dat de vrouw verdwenen was en op een andere plek prettig verder leefde –net zoals haar neef Irwin dat destijds had gedaan-. En als het lot zo wreed was dat deze vrouw, God verhoedde, was overleden, dan hoopte Cassidy met heel haar hart dat het een vredige dood zonder lijden was geweest. “Steunt Oliver u wel een beetje nu uw moeder verdwenen is?” Alsjeblieft, Ollie, dat was toch wel het minste wat je voor een ander kon doen? Ze hoopte dat ze hierin trots op haar broer kon zijn, maar ze kon het toch niet helpen er een beetje voor te vrezen. Pardoes schaamde ze zich ook voor het gebrek aan vertrouwen in haar broer. “Ik zou de moed niet opgeven.” Och, wat afschuwelijk. Misschien vond Laurelle het gewoon lastig om haar emotie te tonen. Dat kon vast de enige verklaring zijn. Het was toch haar moeder. Dan kon je het potentieel overlijden toch niet bespreken, alsof het om het kopen van een pakje boter ging? Nee, Cassy dacht dat ze dit wel verkeerd opgevat móest hebben. En bleek nu van niet? Ja, dan was Laurelle definitief raar bestempeld, maar voor nu had ze nog een herkansing.
 13. Dingen wat aanpassen of dingen zelf handig neerzetten in huis was natuurlijk wat anders dan direct kritiek geven op wat zij anders zou doen in een kantoor, alsof haar mening en inzicht beter was dan die van Irwin. Het was net een subtiel verschil, en ja, ze deed dat inderdaad meestal als Irwin er niet was, want als hij afwezig was, dan was de vloek redelijk mild. Het waren dan alleen de directe bevelen die ze hoorde op te volgen. Als Irwin er was, echter, dan ging het erom dat haar gehele houding en gedrag als die van een perfecte bediende was. En dat waren eigenlijk nog best hoge eisen hoor. Net zoals nu. Cassidy knikte en stond op, voornemens om de rozemarijn van beneden uit de kast te gaan halen, maar dat ging niet. Zodra ze bij de deur was, ontdekte ze namelijk al heel erg snel dat deze op slot was en dat ze dus niet naar beneden kon. Ze liep vervolgens naar de haard om dan maar een andere route te nemen, maar ook deze route was op slot… Terug naar de deur. Cassidy rammelde aan de klink, probeerde of ze de deur toch echt niet open kon krijgen. Daarna pakte ze een haarspeld uit haar kapsel en probeerde vruchteloos het slot via deze methode te openen –dat kon ze natuurlijk helemaal niet, want wanneer zou zij nou ooit hebben geprobeerd te lockpicken-. Langzamerhand werd ze een beetje wanhopig, want ze moest een bevel opvolgen en dat kon niet. Ze zou Irwin dus teleurstellen. Ze bleef bij de deur staan, bleef kijken en zoeken naar een manier om eruit te komen. Ze zat met haar nagels aan de kier en daarna aan het scharnier, kwam nog eens bij het slot, probeerde wat meer kracht te zetten door met haar schouder tegen de deur te drukken. Het baatte allemaal niet. Het lukte niet. Het kon niet. Methoden die de deur van Irwins kantoor zouden beschadigen, kon ze dan natuurlijk weer niet gebruiken. Dus daar lag de grens van wat ze zou proberen een beetje. Uiteindelijk liep Cassy naar het raam om die te openen. Als het via de deur niet ging, dan zou ze maar proberen om naar beneden te klimmen, opdat ze via die route aan rozemarijn zou kunnen komen. Zo bracht ze alleen wel zichzelf in gevaar… Cassidy hield haar adem in. Ze stond op de vensterbank bij het open raam. Ze keek naar beneden. Ze wist dat ze dit niet kon, zeker niet met die onhandige rokken en bevroor in haar beweging. Maar ze moest…Dit was haar enige kans om toch de rozemarijn die Irwin van haar wilde te gaan halen. Cassy keek naar opzij, waar Irwin naast haar in het raamkozijn zat. Ze keek hem niet aan, natuurlijk niet, maar ze zocht wel een soort van contact. “Het spijt me dat het zolang duurt en niet direct lukt, meester. Zou ik u mogen vragen me iets te helpen, zodat ik niet val als ik naar beneden klim?” Blijkbaar zat er ergens toch nog een beetje zelfbehoud ingebouwd. De vloek ging heel ver, maar een potentiële dood als gevolg zat er toch niet in. Maar was dat een beperking van de vloek? Of Cassy?
 14. [1836/1837] Well, hello there

  Nu kwam hij opeens wel heel erg dichtbij. Cassidy deed instinctief wel een stapje naar achteren, maar dat had vrij weinig effect, want Hawk had langere benen en was een stuk zelfverzekerder met wat hij deed. "Zonde?", vroeg ze nog een beetje aarzelend, terwijl haar wangen ondertussen dieprood kleurden, omdat hij een pluk haar achter haar oor duwde. Dit was toch even iets te gezellig. "Ik ben niet eenzaam, hoor, meneer Dickson" zei ze vlug, ondanks dat het een grove leugen was. Ze was wél eenzaam, al had dat natuurlijk helemaal niets te maken met dat ze geen vriendje had. Dat hoefde deze jongen echter allemaal niet te weten. En toen lagen opeens zijn lippen op de hare. Van schrik deed Cassidy een stap naar achteren. Ze kuste niet terug. Dit was echt heel ongepast. Hij was een leerling! En een tovenaar! En dit hoorde gewoon niet. Ze sloeg haar blik neer, schudde haar hoofd. "Dit hoort niet, meneer," zei ze zacht, maar zonder dat ze er twijfel over liet bestaan dat ze het meende. "En dit wil ik niet." Voor het geval hij daarover twijfelde. "U kunt ook veel beter een meisje zoeken dat bij uw stand past," Zo kwam de afwijzing hopelijk iets minder hard aan. "Ik ben slechts een bediende en een snul." En hopelijk schrikte hem dat genoeg af, zodat ook hij ervan overtuigd zou zijn dat zijn kus écht geen goed idee was.
 15. [1835/1836] Boterbier, elfenwijn, oh hard werken is toch fijn.

  Oh hemel, hij was zelfs een Sir. Dan was het maar goed dat ze zich best wel keurig had gedragen. Al kwam hij helemaal niet over als iemand die bij haar baas zou gaan klagen, omdat ze hem één haar in de verkeerde richting had gestreken. Toch was voorkomen altijd beter dan te genezen. "Aangenaam kennis te maker Sir Sterling." Ze glimlachte hem even toe. Al gaf hij haar dezelfde vrijheid. Dus dan was het misschien weer wat stom als ze hem ook niet daadwerkelijk bij zijn voornaam ging noemen en het stug bij de achternaam hield. Och, het mocht en ze deed het vaker bij de vaste klanten. Leigh dus, vanaf nu. "Ik ben blij dat het u smaakt, dan zijn het knoeten goed besteed." "Vanaf mijn zestiende. Dus dat is nu al ruim twee jaar." Want ik meen dat Cassy in dit topic nog achttien jaar oud is. "En, Leigh, wat voor werk doet u nu? Als ik vragen mag, natuurlijk?" Ze gooide de droogdoek over haar schouder en begon de glazen weg te ruimen -als het minder vaak gebruikte glazen waren- of handig op te stellen in de buurt van waar het bier werd getapt, want zeker als je niet magisch was, was efficiëntie je grootste goed. Ze had dit baantje dankzij haar neef verkregen en ze moest zijn goede woord natuurlijk niet ten schande maken. Cassidy wierp hem nogmaals een glimlach toe. Het was altijd leuk als je aan de praat raakte met een klant en zeker als hij jong was, zeker vergeleken met de gemiddelde leeftijd van de klandizie hier, en knap. Ze haalde zich niets in het hoofd, hoor, maar dergelijke aandacht was altijd vleiend en positief.
×