Jump to content

Elaine Foulkes-Davenport

Huffelpuf Zevendejaars
 • Content count

  61
 • Joined

 • Last visited

About Elaine Foulkes-Davenport

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Lily

Profile Fields

Recent Profile Visitors

271 profile views
 1. Pastel. Ja daar kon ze zich in vinden en zelfs al kon ze zich er niet in vinden dan geloofde ze haar beste vriendin op haar woord. Het was niet, hoewel het soms wel zo leek, dat Elaine het type was dat over zich heen liet lopen. Niet echt, misschien bij bepaalde mensen. Ze had al heel jong geleerd dat de wereld haar toebehoorde, dat ze nou eenmaal wat meer rechten had dan anderen en dat het zo hoorde om wie ze was en vooral wie haar familie was. Dus nee ze was niet het type dat zomaar in een kleur rondliep die lelijk was gewoon omdat ze geen nee tegen durfde te zeggen tegen iemand die zei van wel. Maar Imogen was haar beste vriendin en beste vriendinnen hadden de gave om jou beter te lezen dan je jezelf las. Dus zelfs al had ze niet geweten dat pastel haar goed stond dan had ze Minnie oprecht geloofd. Gewoon omdat ze het persoon voor haar was waar het logisch was dat de ander je soms net iets beter zag dan hoe jezelf kon kijken. “Pastel, ja, ja je hebt gelijk”, ze knikte instemmend niet echt in staat haar ogen af te houden van hoe knap Imogen eruit zag in die rode sjaal. Haar beste vriendin was toch een beetje een klein wereldwonder niet? “Ik wil een winter jas, de winter duurt langer dan verwacht en ik heb de jassen die ik heb allemaal minstens al vier keer gedragen”, ze zuchtte dramatisch. “Oh en misschien moet ik die sjaal dan nemen in pastel, of! Jij koopt hem in pastel en ik in rood en als je dan een jas of een jurk in jou kleur koopt dan hebben we een beetje van elkaar” Dat was misschien niet echt heel mode of kleur bewust maar hey waren zij niet de type meisjes die bepaalden wat überhaupt de mode was? Elaine vond van wel.
 2. De winkelbediende was niet zo blij maar dat kwam wel goed. Als er problemen waren liet ze haar ouders, of in geval van nood haar grootouders want die hadden nog meer aanzien, gewoon een donatie en een brief met complimenten sturen en dan was het weer opgelost. Niemand kon echt lang boos op je blijven als je achternaam Faulkes-Davenport was. Tenzij de persoon die boos was dezelfde achternaam had. Haar familie was net iets te goed in grudges als je het haar vroeg. Want konden de Engelsen en de Canadezen nou eindelijk eens aardig gaan doen? Dankjewel. Terug naar belangrijkere dingen dan een winkelbediende, haar beste vriendin. “Oh nee Minnie het staat je echt fantastisch kijk”. en zoals dat vaak in cliche tienerfilms gebeurd pakte ze een grote rode sjaal die ze lichtjes om Imogens middel en hals heenwikkelde. “Kijk het staat je echt heel goed” De kleur rood bestond voor Imogen Bowman en iedereen, Imogen zelf ook, moest even dat in zijn hoofd krijgen.
 3. [1835/1836] Good things come for those who wait but i just want my fucking dress tyvm

  Een test! Dat was een geweldig idee. Dan wist je zeker dat iedereen in de winkel het goed zou doen en dan waren er ook geen mensen die teleurgesteld zouden zijn omdat ze toch niet goed genoeg waren. Er zou nooit iemand weggestuurd worden omdat iedereen wist waar ze thuishoorden aan de hand van de test. En dan kon niemand ooit gekwetst worden. Ja, mensen in bepaalde klassen indelen of ze wel of niet zich goed genoeg konden gedragen om in bepaalde winkels te mogen winkelen zou iedereen heel veel leed besparen. En daar ging het om toch? “Oh Johnson, ik heb twee docenten die zo heten zijn jullie familie? ”. Ze probeerde niet te fronsen want als dat zo was dan was het onaardig om haar lichte afkeuring voor de Johnson professoren te laten zien. Tristan Johnson gaf geweldige bezweringen lessen en June Johnson gaf vast goede dreuzelkunde lessen maar daar ging Elaine niet heen, was een klein beetje overbodig want dreuzels waren nu niet echt nuttig. Konden ze verder niks aan doen maar bleef een feit. Je kon mensen niet kwalijk nemen dat ze minder waren dan jou maar je moest je er wel van bewust zijn. Maar het punt was de Johnsons hadden etiquette een klein beetje een grote grap gemaakt en hoewel het voor Elaine best leuk was waren er een heleboel leerlingen op school die eh best wel goede etiquette lessen konden gebruiken. Dus zonde. Misschien kon Victoria op ze inpraten, dan kwam het wel goed. “Oh en ja een test, dat klinkt wel als iets goed dan weet iedereen meteen waar ze staan en blijft alles overzichtelijk. Winkels die speciaal voor mensen die zich wel kunnen gedragen zouden dan wel iets beter moeten zijn dan de winkels voor mensen die dat niet kunnen, gewoon zodat mensen meer hun best doen bij de testen ”
 4. [1835/1836] 'Shy' people have dates too!

  “Oh tuurlijk, ik val niet hoor”, antwoordde ze geruststellend en zelfverzekerd. Want Elaine was er ergens heilig van overtuigd dat haar nooit iets naars zou overkomen. Ze was een goed persoon en wie goed doet goed ontmoet dat ten eerste. En ten tweede waren er altijd wel mensen om haar heen die zorgden dat alles altijd goedkwam voor haar en dat ze alles kreeg wat ze wilde. Nooit had ze zich zorgen gemaakt en ze ging zich dus al helemaal geen zorgen maken of ze zou vallen want natuurlijk niet. Dat soort dingen gebeurden niet. “Ik zou willen dat ik altijd zo ver kon kijken, of dat het in elk geval makkelijker was om zo hoog te komen ”, zei ze dromerig en meer tegen zichzelf dan tegen Ashton. En toen kreeg ze een ander idee, deels omdat ze hem wilde geruststellen dat hen echt niks zou overkomen en gewoon omdat ze er zin in had. “We kunnen proberen op het dak van het karretje de gaan zitten dan kunnen we nog verder kijken ”, stelde ze enthousiast voor een been al half over het poortje van hun zit geslagen. En natuurlijk, natuurlijk was het misschien niet helemaal mee met de regels. Maar Elaine had een moeilijke relatie met regels, aan de ene kant waren er een hoop waaraan ze zich moest houden aan de andere kant was ze ook opgevoed met het idee dat regels net niet helemaal voor jou waren als je Faulkes-Davenport heette want dan was de wereld immers van jou. En soms in haar rebelse tienermomenten die ze niet vaak had wilde ze nog wel eens die laatste visie wat breed nemen.
 5. [1836/1837] Met een sluier valt je kater niet op, toch?

  Elaine was dol op bruiloften want bruiloften hadden liefde (Elaine was naief oke vergeef het haar) en feestjes gecombineerd maar wel op een manier dat het niet stom en commercieel was (ze had een verassende afkeer voor Valentijnsdag) en het geheel was gewoon zo magisch en sprookjesachtig en Elaine Faulkes-Davenport was dol op alles magisch en sprookjesachtig. Maar hoezeer ze ook van bruiloften hield dit was eigenlijk allemaal nog eens beter. Want hier konden ze het gezellig hebben en kon ze nog met haar beste vriendin praten, tijdens haar bruiloft had Josephine het vast te druk, en er waren jurken en champagne en alles alles wat je nodig had om het leuk te hebben. Als het zo was voor een bruidsmeisje had ze in theorie niet eens echt iets tegen ‘always the bridesmaid never the braid’ Haar ouders vast wel overigens. “Oh ja Canada is prachtig, maar hier is mooier hoor ”, dat laatste voegde ze er eigenlijk puur aan toe uit plichtgevoel. Naief als ze was zelfs Elaine de lichtelijke strijd tussen Canada en niet Canada in haar familie opgevallen. Niet dat.. de meiden hier daar iets mee te maken hadden maar plichtgevoel. “Oh Josie we zouden met ze allen naar Canada moeten gaan als een verlaat vrijgezellen weekend want.. je gaat trouwen dus het moet een andere naam maar je weet wat ik bedoel”. En iedereen hier Josephine mocht helpen bij haar huwelijk dan waren dit vast alle mensen waar ze graag mee optrok dus dat was dan ook weer makkelijk geregeld. “Wat ga je met ons haar doen? ”, vroeg ze aan Christabella want hoewel ze het meisje best vertrouwde deed ze dat dus niet en zou ze dat alleen beweren uit beleefdheid. En ze wilde dus weten of er wel een goed plan was voor de kapsels.
 6. Gifgroen was niet haar kleur, met haar witte huid en blonde haar en haar lichte ogen zou ze waarschijnlijk lichtgeven in gifgroen. Maar het zou Imogen vast fantastisch staan want eigenlijk stond alles wel en als er dingen niet stonden dan zou ze haar ouders gewoon een brief laten schrijven naar heks en haard dat het mode beeld moest worden aangepast zodat Imogen Bowman het icoon van fashion zou zijn. Elaine was nog altijd in de naïeve veronderstelling dat haar ouders alles kunnen. Dat was deels omdat ze tegen ze opkeek deels omdat ze, vooral bij haar grootouders thuis, nogal had meegekregen dat alles kon als je maar Faulkes-Davenport van je achternaam heette. Nu was dat vast niet zo, in werkelijkheid, maar het was ene veilig idee dat ze die positie had en dus geloofde ze het maar graag, Nu ze erover nadacht zou ze nog graag een keer model staan voor heks en haard ook. Met haar beste vriendin natuurlijk. Ze glimlachte even onbewust naar Imogen bij dat idee. Terug naar Gifgroen waar het allemaal begonnen was. “Ik vind hem wel mooi, maar wel echt jou kleur. Of misschien moet ik hem voor Yara kopen?”, want Yara was Zwadderaar en goed in toverdranken dus je kon niet echt missen met gifgroen daar toch. De symboliek zat in de naam. Als Elaine zou weten dat haar schoonzus echt met gif bezig was zou ze deels trots zijn op deze vergelijking. En voor de rest heel bezorgd want haar broer met iemand die vergif deed dat was zo gevaarlijk. Naief ik zei het je. “Over rood gesproken”, enthousiast trok Elaine haar toverstok, “Accio alle rode kleren in deze winkel” Of dat goedkwam mag Margaux kiezen.
 7. [1835/1836] Good things come for those who wait but i just want my fucking dress tyvm

  Oh gelukkig dat er nog wel enkele mensen waren die wel aan de kant gingen. Elaine dacht niet graag slecht over mensen, ze dacht veel liever dat mensen gewoon niet begrepen hoe het moest en dat als je ze dat uitlegede ze het met je eens zouden zijn, en gelukkig waren er mensen die het met haar eens waren. Die anderen.. die hadden vast hun dag niet of hun eigen zorgen. En dat betekende eigenlijk nog wel dat ze deze vrouw alsnog voor moesten laten want deze vrouw was zwanger. Maar er waren in elk geval genoeg mensen aan de kant gegaan om haar vertrouwen in de mensheid intact te houden. “Mijn naam is Elaine, Elaine Faulkes-Davenport”, glimlachte ze misschien een tikkeltje te trost op haar laatste naam (want trots was een zonde enzo). “En u? U heb trouwens gelijk dat mensen nog veel te onbeleefd zijn er zouden eigenlijk winkels moeten zijn waar je alleen mocht winkelen als je een bepaald niveau van etiquette had. Natuurlijk moesten er ook nog gewone winkels zijn want iedereen had recht op winkelen, maar er waren wel te weinig safe-spaces voor de hogere klasse. Of niet eens de hogere klasse, gewoon iedereen die zich gedroeg zoals het hoorde. Dat konden lagere klassen vast ook als ze hun best deden.
 8. [1835/1836] Good things come for those who wait but i just want my fucking dress tyvm

  Ja eigenlijk hoe durfden ze een zwangere vrouw te laten wachten? Er waren mensen die bepaalde privileges verdienden en zwangere mensen waren daar een van. Ze keek even afkeurend naar de andere mensen in de rij dat ze niet gewoon allemaal aan de kant gingen voor deze vrouw, dat ze voor haar al niet aan de kant gingen was al vervelend. Elaine vond niet dat ze priveleges verdiende of had maar ze had ze wel en als ze er ineens niet waren dan vond ze dat vervelend zonder dat ze echt doorhad wat ze nou vervelend vond aan de situaite. Maar dat ze niet voor de vrouw voor haar dat was gewoon onbeleefd. “Oh wat erg”, fluisterde ze verschrikt terug en wuifde toen even met haar arm boven de mensen. “Hallo mogen we er even door? Het is niet beleefd om vrouwen in deze toestand te laten wachten ” riep ze luid door de winkel.
 9. [1835/1836] 'Shy' people have dates too!

  Ja Elaine was best makkelijk met fysiek contact maar wel op haar leiding dus toen hij ineens zijn arm om haar heensloeg moest ze heel even resumeren wat ze daarmee moest. Want kon dat wel? Ze waren vrienden toch en zelfs al was het meer geweest, wat ze niet dacht want ze wist niet zo goed wanneer die lijnen vervaagden, dan waren er nog steeds duizend kon dat wel vragen, waarschijnlijk wel meer. Want regels en god en de bijbel en alle dingen die haar ouders haar vanaf haar geboorte hadden ingegooid hadden daar allemaal wel iets op te zeggen. Maar het was beter dan hoe ze net krampachtig tegen elkaar aangedrukt zaten dus Elaine besloot dat het kon. “Veel beter”, ze glimlachte en staarde uit het reuzenrad toen ze omhoog gingen. Het was altijd spannend als je net omhoog ging, hetzelfde gevoel dat je kreeg als ze de eerste paar centimeters boven de grond maakte met je bezem tijdens vliegles. Elaine had nooit er van gehouden om zwerkbal te spelen want ze vond het veel te wild maar vliegen zelf was zeker leuk. Jammer eigenlijk dat dat het vooral om Zwerkbal ging en er geen andere spellen met vliegen werden gespeeld. “Volgens mij zie ik Zweinstein daar kijk daar het ik zie een stukje kasteel”, riep ze enthousiast terwijl ze lichtelijk opsprong toen ze aan het topje waren met he reuzenrad,om te gaan staan en te gaan wijzen ookal was het vast niet echt de bedoeling dat je rechtop ging staan. “Kom Asthon als je staat kan je het beter zien”, spoorde ze hem vervolgens aan om ook die regels te overtreden want het uitzicht was beter als je langer was. Dus probeerde ze hem subtiel omhoohg te trekken/
 10. [1835/1836] Sit still look pretty

  “Ik denk dat groen en blauw wel samen kan, dan krijg je een beetje een oceaanthema niet? Niet dat je perse een thema moet”, was wel leuk maar Keane leek haar altijd nogal ouderwets, ha Daniel ze steel hier even je bewoording om op een aardige manier kritiek te kunnen geven in haar hoofd op iemand waar ze eigenlijk geen kritiek op zou moeten geven vanwege status en dergelijke. “Zolang je maar goed oplet dat je dan misschien een iets donkere kleur groen neemt, en we moeten goed afstemmen welke kleur siraden we gaan dragen want goud en zilver bijvoorbeeld staan bij zowel blauw en groen goed maar goud en zilver samen kan echt niet. Je moet altijd bij een soort houden anders wordt het ordinair. ” Ze vouwde haar benen onder haar zodat ze beter op het bed kon zitten. en draaide zich met haar rug naar Josephine als teken dat het meisje haar haren kon doen. “ Oh wat lief van je dat je dat wilt doen voor Christabella. Het is vast de enige keer in haar leven dat ze zo’n luxe feest van dichtbij kan zien dus het is echt heel lief dat je daar je bruiloft voor beschikbaar stel”, kirde ze enthousiast. En eh toen ging het over de bruiloft van haar broer. Nee, hij was niet blij geweest want Irwin was niet blij met Yara maar daar mocht ze zich na het liefdesdrankfiasco niet meer in mengen en verdomme. En hoewel ze het liefst haar hart zou uit storten over hoe vreselijk ze dat allemaal vond, Josie was immers een van haar beste vriendinnen, deed ze dat natuurlijk niet. Want niemand hoefde te weten dat haar broers huwelijk niet het beste huwelijk ooit was. “Ohja hij vond het fantastisch, en Yara was zo mooi! Volgens mij stond er zelfs iets over in Heks en Haard maar dat heb ik niet gelezen want ze zijn altijd zo gemeen daar. ”
 11. [1835/1836] 'Shy' people have dates too!

  Ja stiekem was het wel omdat ze hem een beetje zielig vond. Want in Elaine’s hoofd was er maar een manier van de juiste persoon zijn, van op de juiste manier leven en iedereen die dat niet voor elkaar kreeg was ja ene beetje zielig. Niet dat ze minder over ze zou denken, of dat idee had ze want natuurlijk keek je eigenlijk op iemand neer als je ze zielig vond puur om wie ze waren, had ze alleen niet door. Het punt was ze zou Ashton nooit de schuld geven voor wie hij was en hopelijk als ze vrienden met hem was dan werd het beter en dan werd hij uiteindelijk minder verlegen en kwam alles goed met hem. En het was niet dat het nou zo vreselijk was om tijd met hem door te brengen want hij was ondanks dat hij verlegen was wel aardig en zij was goed genoeg in spreken voor twee mensen. En hij nam haar mee naar de kermis en Elaine was dol op de kermis dus Ashton kon niet echt veel fout doen. Ha. “Het reuzenrad denk ik”, ze hield haar hoofd even schuin om naar de top van het gigantische ding te kunnen kijken. “Volgens mij als je bovenin zit kan je Zweinstein nog zien liggen zover kan je kijken!”, en een tikkeltje ongeduldig, want ze was enthousiast, greep ze zijn hand vast om hem mee te trekken naar daar.
 12. [1835/1836]A fine family

  Elaine probeerde altijd aardig te zijn, aardig te denken, de persoon te zijn die zei dat ze zich schuldig voelde voor de bedienden en dat heus ook wel meende. Maar ze was ook redelijk blind, zo zag ze de vragen die Daniel op Gideon afstuurde niet als sarrend bedoeld maar gewoon als pure interesse. Had ze niet echt door dat het dubbel was om zich schuldig te voelen voor de mensen, familieleden zelfs, die gedwongen waren hen te bedienen maar vervolgens wel nog een cocktail te eisen omdat ze die zo lekker vond. Want als ze niet alleen lief en goedhartig wilde zijn maar ook oprecht een goed persoon dan moest ze vast een hele hoop nare confronterende dingen doen en zeggen en dat was niet fijn. Dus glimlachte ze nog eens lief naar Gideon en liet alles weer van zich afglijden waar ze net even bij getwijfeld had en trok ze Daniel mee naar de dansvloer. Want het was een feestje en ze wilde zich vermaken. "Tuurlijk kan ik genieten! Waarom zou ik niet genieten? Het is een feestje toch dat is per defenitie leuk", ze glunderde deels ook door die cocktail. "Jij toch ook? Of vind je dat het anders moet?. Ze deed even een ingewikkelde draai waar ze haar aandacht voor nodig had maar focuste toen haar blik weer op Daniel. Ze hoopte immers dat hij het ook leuk had.
 13. [1835/1836]A fine family

  Elaine was inderdaad blij met een aardbeien cocktail, ze had oprecht niet verstanf genoeg van drank (behalve je moet het drinken) om te weten wat wel of niet lekker was. Maar de cocktail kleurde mooi bij haar lichtroze jurk en smaakte fijn dus ze was gelukkig. Waarschijnlijk een van de weinige mensen die het oprecht naar haar zin had. "Oh het komt wel goed hoor, zei ze enthousiast naar Daniel. Want ten eerste kwam het wel goed ten tweede had ze het drama een beetje overdreven om Daniel haar te laten redden met haar juwelendrama zodat ze konden bonden. Want dat was de makkelijkste weg gezien niemand ooit geweigerd had haar te helpen tot nu toe. "Sowieso er is niks wat Josephine niet mooi staat dus ik heb er vertrouwen in vervolgde ze terwijl ze met elke gulzige slok cocktail vrolijker werd. " Als ik ooit feestjes geef zorg ik wel voor huiselven besliste ze. Het is zo oneerlijk dat de bedienden niet mee mogen doen. En ze wierp een schuldige blik naar Cassy.
 14. [1835/1836] The beauty and the socially awkward male.

  Hij had moeite met met mensen praten? Dat was eigenlijk vooral heel zielig en Elaine wierp hem een medelijdende blik toe. Want het leek haar vreselijk om niet met mensen te kunnen praten, om niet in een kamer te kunnen lopen waar je niemand kende en eruit te komen met een hoop nieuwe ‘vrienden’ (Elaine had een hoop vrienden maar was nooit heel goed in echt diepe banden maken het bleef vaak nogal oppervlakkig maar dat had ze zelf niet echt door). Om niet uren te kunnen besteden om met je vriendinnen, de echtte, gewoon te kunnen kletsen over alles wat in je opkwam. En omdat het haar verschrikkelijk leek moest het voor Ashton vast ook verschrikkelijk zijn. Voor een empathisch persoon was ze verdomd slecht in zich inleven in een ander. “ Het is niet erg, misschien ben je gewoon verlegen niet waar? Dat kan wel dat komt vast vanzelf wel goed”, sprak ze hem bemoedigend toe want alles kwam altijd wel goed toch? “ Maar als je moeite hebt met mensen en contact heb je dan wel vrienden hier op school? ”, vroeg ze toen toch maar een beetje bezorgd. Want anders moesten ze dat oplossen. Misschien was er wel iets van liefdesdrank maar dan voor vriendschap zodat iedereen je aardig vond. Ik weet dat dat drama nog niet heeft plaatsgevonden als dit topic er is maar wilde het toch even ophalen.
 15. [1835/1836] Al mijn topics met Hawk spelen zich af in de Grote Zaal

  Het was niet dat Elaine graag wilde horen over Hawks 'speciale' nacht, of in elk geval niet over dat wat Hawk bedoelde met speciale nacht. Het was gewoon dat ze niet echt de hint snapte waar het over ging en Hawk een beetje zielig vond nu Hazel hem zo duidelijk ontweek. En het was niet dat ze het niet begreep hoor, Elaine had Hawk wel een bezig gehoord als hij weer vervelende opmerkingen maakte (dat ze niet wist waar dit over ging was dan ook heel knap maar Elaine was preuts, naief, koppig en heel goed in waarheiden maken die bij haar wereldbeeld pasten En die combinatie maakte haar ontwetendheid momenteel mogelijk) Dus ze kon het Hazel niet kwalijk nemen dat ze Hawk niet mocht. Elaine trouwens ook niet echt maar genegeerd worden was een van de ergste dingen in het leven dus ze vond het toch wel zielig "Hoezo was de nacht speciaal gister vroeg ze terwijl ze ondertussen wat meer thee inschonk, waren er vallende sterren ofzo? Want dat was best iets speciaals als je het haar vroeg
×