Jump to content

Elaine Foulkes-Davenport

Huffelpuf Zevendejaars
 • Content count

  71
 • Joined

 • Last visited

About Elaine Foulkes-Davenport

OOC Profiel Informatie

 • Naam
  Lily

Profile Fields

Recent Profile Visitors

330 profile views
 1. Know the water's sweet but blood is thicker

  Het maakte niet heel erg uit dat hij geen verstand van jurken had, dat had ze zelf wel, en goed misschien hadden haar vriendinnen er meer verstand van maar ze zouden ook nooit zeggen dat iets lelijk stond, of daar was ze bang voor dat ze dat niet zouden doen uit loyaliteit. En Irwin, Irwin was eerlijk tot op het pijnlijke af maar Elaine had hem altijd voorgesteld als iemand die nooit een leugen kon of wilde vertellen dus dat was een betere basis om je complete vertrouwen over je bruiloft op te zetten. (Natuurlijk was dit een geromantiseerd beeld maar dat was wat ze deed. Ze romantiseerde dingen want alles was net even makkelijker met een rooskleurig fliter eroverheen. En als je zelf wat makkelijker en gemoedelijker naar de wereld was dan kwam de wereld vanzelf ook weer mee in dat concept en werd het oprecht makkelijker voor je. Dus dingen romantiseren al deed ze het niet bewust was toch best wel een win-win situatie voor haar en de rest van de wereld.) “Ik heb niet veel nodig denk ik”, en dat heb je verkeerd gedacht, “gewoon dat we een beetje goed kunnen praten, dat hij me geeft wat ik wil. Ik snap het best als we niet verliefd worden hoor maar dat kan ook ergens anders dus dat is niet erg. Maar ik wil gewoon dat er geen ruzie en geen problemen zijn en dan denk ik dat we prima gelukkig kunnen worden”, ondertussen was ze al een stukje vooruit gelopen richting de bruidswinkel want ze was zo enthousiast dat ze eindelijk zichzelf in die jurk zou gaan zien. “Oh hier is het”, snel zwaaide ze de deur open en begon de mensen in de winkel uit te leggen dat ze wat dingen al apart had laten leggen en of ze die asjeblieft nu meteen wilde gaan halen want ze kon niet meer wachten. En terwijl iedereen aan het rennen was fluisterde ze nog even naar haar broer, “weet jij nu eigenlijk in welke kleur Moraine gaat trouwen. En het is toch geen goud he? Want ik ga een gouden jurk kiezen en ik wil niet dat iemand me voor is.”
 2. Know the water's sweet but blood is thicker

  Ja Daniel vond het prima als ze studeerde, daar ging ze eigenlijk gewoon vanuit want ze had hem niet echt om toestemming gevraagd. Toestemming vragen als het om dingen ging die eigenlijk alleen jou betroffen (ze zag niet wat Daniel ermee te maken had als ze wel of niet studeerde) was vooral voor de vorm, om te laten zien dat je goed opgevoed was en anderen dat moment gunde waar je ze liet denken dat ze in een machtspositie stonden. Want waar Elaine een people-pleaser was omdat ze iedereen gelukkig wilde zien, omdat het gewoon makkelijker was om een people-pleaser te zijn, stopte dat karaktertrekje een beetje zodra ze haar zin niet kreeg. Want dat was ze niet gewend, dat hoorde niet zo, ze hoorde alles te krijgen wat ze wilde simpelweg om wie ze was. En ze had er geen verklaring voor waarom maar geloofde er wel heilig in dat ze daar recht op had. Dus als Daniel een probleem had met haar studie dan was dat en zou dat blijven : Zijn probleem. “Oh ik denk het wel hoor, ik heb al allemaal brieven en aanmeldingen gestuurd dus het is niet alsof hij er nog iets aan zou kunnen doen. En we gaan op Cambridge wonen dus ik zag dat maar als teken dat hij het allemaal prima vond”, want dat kwam haar wel goed uit. Ze speelde even verveeld met haar inmiddels lege glas toen hij haar vroeg waarom trouwen belangrijk was. Want dat was weer een van die dingen die gewoon zo waren en waar ze nooit echt vragen bij gesteld had. Elaine stelde te weinig vragen, Irwin teveel en haar ouders hadden ergens geluk dat ze niet nog een kind hadden die er precies tussenin zat want dan zou vast duidelijk worden hoeveel zij en haar broer teveel naar de extremen vaan een kant hingen. En het was nooit goed als dingen zo uit balans waren dat het opviel. “Trouwen is belangrijk omdat het gewoon erbij hoort niet? Als het niet belangrijk was zouden mensen het niet doen. Maar ik vind het vooral belangrijk dat het feest gewoon mooi wordt, en dat we gelukkig worden samen en dat het gewoon precies is zoals iedereen van me verwacht alleen dan beter dan ze zouden verwachten. Oh over de bruiloft gesproken ik heb een jurk besteld wil je zo mee als ik hem ga passen? Ik wilde eerst met de bruidsmeisjes kijken maar die gaan vast alleen maar aardig doen en voor de jurk wil ik wel zeker weten of die mooi is”
 3. Know the water's sweet but blood is thicker

  Kende ze Daniel.. Ze wist het eigenlijk niet. Het antwoord zou ja moeten zijn, ze had heel erg het idee dat het antwoord ja zou moeten zijn. En dat was het ergens ook wel, ze kende hem want ze waren familie. Ze kende hem van de feesten die hun grootouders nu veel vaker hielden sinds er steeds meer mensen uit Canada hierheen kwamen, waarschijnlijk om te zorgen dat Schotland weer de basis werd. Ze kende hem van de mislukte huwelijken van Iriwn, van zijn zussen waar ze de keren dat haar broer verloofd was stiekem een hekel aan gehad zonder dat echt te kunnen uitleggen (ze wist de reden wel. Maar je kon niet zeggen dat je boos was dat je broer ging trouwen omdat je bang werd dat hij je niet meer zag staan, niet meer belangrijk vond als hij een leven met een nieuw persoon kreeg. ) (Met Yara had ze uiteindelijk geen moeite gehad, ten eerste was ze ouder en kon ze het allemaal beter relativeren. Ten tweede nu hij getrouwd was kon hij juist veel minder weg dus het was veiliger). Ze kende Daniel oppervlakkig van de keren dat hij haar mee nam naar dingen de afgelopen vakantie. Maar ze kende hem vast niet om ja te kunnen zeggen nu. En ze wilde ja kunnen zeggen want het voelde alsof ze een of andere test faalde als ze geen ja zei. “Jij kende Yara toch ook niet eerst? En met jullie is het allemaal goedgekomen toch? ”, veranderde ze snel de richting van het gesprek. Want dan hoefde ze niet toe te geven dat ze Daniel vast niet genoeg kende om zo luchtig over het huwelijk te zijn. En.. ergens wist ze ook wel dat Irwin een hele hoop meningen had over het huwelijk. Haar broer had altijd overal een mening over, en normaal vond ze dat geen probleem want ze was dol om hem te horen praten, om verhalen en betogen over alles en nog wat te horen. Maar vandaag niet. Want haar bruiloft moest gewoon op alle vlakken goed zijn en dan wilde ze niet de mening horen van persoon die altijd overal de problemen zag voor ze er waren en daar veel te vaak nog gelijk in had ook.
 4. Know the water's sweet but blood is thicker

  Kijk het was heel leuk als Irwin het niet erg vond als het niet kon maar dat was dan fijn voor hem een soort stress die hij niet had. Elaine was niet goed in kwaad zijn en ook niet heel goed in haar vragen en haar eisen van elkaar in toon te laten verschillen, gewoon omdat het makkelijker was om dingen te krijgen als mensen niet meteen doorhadden dat nee eigenlijk niet mogelijk was, soort van aangeleerde manier van spreken (pas eh vast heel goed bij Daniel die vooral bevelend spreekt!!!). Maar het was niet echt alsof ze wilde dat het antwoord nee werd, daarom had ze het ook op een plek gesteld waar haar ouders die misschien nee konden zeggen niet waren om straks vervolgens te zeggen dat Irwin al ja had gezegd en dat je daar niet meer van kon terugkomen. Dus dat hij hier zo makkelijk mee omging was een klein beetje niet zoals ze gepland had. “Oh het lukt vast wel toch?”, vroeg ze hoopvol, “ik denk echt dat het gewoon beter zou zijn, en ik zou het fijner vinden want ik ben nu al zenuwachtig en dan kan je de hele dag bij me zijn en dan is het minder eng. En het is niet echt weggeven hoor”, ze lachte opgewekt, dat is gewoon een soort van naam ervoor”. Ja dat moest je echt je getrouwde broer nog uitleggen en dat was vast wat het probleem was Elaine. Of ze er tegenop zat? Niet zoveel als ze had verwacht. Ze had altijd gedroomd van een sprookjeshuwelijk en een lang en gelukkig. Maar nu het huwelijk zo dichtbij was maakte ze zich vooral zorgen om alle sprookjesachtige dingen behalve de prins want dat kon Daniel vast wel worden, of niet en dan was het ook goed dan vond ze die gewoon ergens anders. Ze kreeg altijd wat ze wilde dus ze was er van overtuigd dat het ook hier wel goedkwam. “Ik ben nerveus”, gaf ze toe, “ik wil gewoon dat het allemaal goed gaat, dat alles mooi is en ik wil elke bruiloft in onze familie stiekem overtreffen maar Moraine is voor mij en die van jou en Yara was zo mooi en wat als iedereen straks zegt dat ik het meest gefaalde huwelijk van de hele familie heb? En er moet nog zoveel gedaan worden en wat als er niet genoeg tijd is” Of wat als Daniel wegloopt voor de bruiloft net als jij deed bij jou eerste twee verloofdes en ze voor schut stond. Ja eh dat durfde ze niet te vragen. “En ik ben stiekem gewoon blij dat ze het nu doen want als ik verliefd was geweest op iemand anders was het echt helemaal ingewikkeld geweest”
 5. Know the water's sweet but blood is thicker

  Zaterdagmiddag 18 februari 1837 Bij een bruiloft kwam veel kijken en aangezien haar nichtje Moraine vlak voor haar zou trouwen en daar ook een hele hoop hulp bij nodig had had Elaine zich opgeofferd om meer dingen zelf te regelen. Of dat was wat ze de hele wereld vertelde als ze vroegen waarom ze niet gewoon overal iemand voor inhuurde of haar familieleden om advies vroeg. In werkelijkheid was het wel fijn ergens om alles zelf te mogen regelen en in handen te hebben (nu had ze niet alles in handen. Zoals eh bijvoorbeeld het gedeelte met wie ze moest trouwen, maar elk stukje dat ze vast kon grijpen zodat ze het precies zo kon buigen of neerzetten zoals zij wilde dat greep ze). Maar er was een familielid waar ze wel heel graag advies en steun van wilde. En dat was haar broer, gewoon omdat hij altijd haar steunpilaar was geweest. Wankel misschien maar daar had ze nooit iets van gemerkt, ze had altijd goed haar evenwicht kunnen houden met een beetje wilskracht van zichzelf. Tot hij ineens verdween natuurlijk, een wankele steunpilaar deed nog altijd meer dan een afwezige. “Dus ik wilde dit niet bespreken in het ziekenhuis want ik weet zeker dat mam dramatisch zou gaan doen of pap zou gaan klagen of ik weet niet”, ze beet even twijfelend op haar lip en nam dankbaar een slok van de boterbier die haar over de toonbank van de kroeg werd aangereikt, “ik wil eigenlijk dat jij me weggeeft als het kan. Je bent er altijd meer geweest dan pap of mam dus”, ze haalde haar schouders op want had verder niet echt woorden en nam nog maar een slok. OOC: Met ann <3
 6. Imogen was nog nooit in Parijs geweest, ze zouden dan inderdaad sterven met mooi haar en haar broer was leraar dus nu ze erover nadacht ging ze er stiekem wel vanuit dat Irwin haar wel uit strafwerk zou praten mochten er problemen komen. “Ik vind dat we naar Parijs moeten voor ons haar”, riep ze lachend. Ze had het stiekem al de hele tijd gewild en nu had ze uit Imogens woorden genoeg gehaald om zichzelf te overtuigen, dus als haar vriendin ni ook wilde was er niks dat het tegen hield. “Oh en ik vind die sjaal ook echt prachtig!”, je hebt zo’n goede smaak Minnie[/b]”, ze zuchtte even dromerig naar haar beste vriendin en draaide nog een paar enthousiaste rondjes terwijl ze alvast wat dingen die ze liet hebben in de draaiende beweging bezweerde zodat ze zichzelf inpakten. Daar had ze niet echt een reden voor om het met zoveel dramatiek te doen, maar ze was nou eenmaal goed in stafmagie en dan kon een beetje show geen kwaad toch. “Ik bedoel je moet echt een keer in Parijs geweest zijn, als je wilt, dus wil je gaan? ” Ze wilde niet te hoopvol klinken want ze wilde echt dat haar beste vriendin het ook echt graag wilde. Maar ze hoopte wel dat Imogen net zo enthousiast was nu het een Serieus Plan was.
 7. Hun haar laten doen. Dat zou waarschijnlijk eindigen in heel veel geld betalen voor eigenlijk precies het haar dat ze nu had maar dan met een beetje meer glans het gevoel dat ze ‘naar de kapper’ geweest was. Elaine was de makkelijkste klant voor een kapper/haarstylist en de grootste nachtmerrie de kappers/stylist die graag creatief waren en op hun best als ze vooral konden knippen. Want ze was dol op haar haren en waar ze sowieso niet echt het type was die van veranderingen hield, in elk geval niet als iets prettig werkten een probleem moest worden opgelost maar ‘never change a winning team’, had ze er al helemaal een hekel aan als iemand aan haar haren kwam. Maar ze was wel dol op dat ‘ik ben naar de kapper geweest’ gevoel, ze hoefde zelf ook niet echt terug naar Zweinstein want was eerlijk toch op haar best als het zij imogen en hun wereld was (Imogen en zij waren samen haar ‘winning’team), en het was niet dat ze dat hoop nutteloos besteed geld nou echt zo missen. Dus.. “Ja we moeten zeker naar de kapper, zit er een goede in Zweinstein? Ik ga meestal in Londen of Parijs”, ze keek heel even twijfelend naar haar vriendin voor ze giechelend toevoegde, “school gaat ons vast vermoorden als we even naar Parijs verschijnselen om naar de kapper te gaan niet? Want ik weet wel een die daar zit en die is echt heel goed”. En eerlijk ze wist niet eens of ze wilde dat Imogen haar grap zou beantwoorden met dat het inderdaad niet kon of haar zou overtuigen dat het wel kon. Maakte verder ook niet uit. Ondertussen had ze een van de jassen die ze aangereikt gekregen had aangetrokken en draaide ze trots een rondje voor Imogen, “Wat vind je? De kleur is mooi maar zijn de mouwen niet te lang?”
 8. Cause you know the truth hurts, but secrets kill

  Wat ze ging studeren. Oh dat wist ze wel, dat wist ze al een tijd want ze was het type dat de uni als een groot nieuwe avontuur zag, ze had het nog niet echt met anderen erover gehad. Gewoon omdat.. Elaine hield van open zijn, ze hield van praten, was de koningin van small-talk en het was meer dan eens voorgekomen dat ‘ze nu echt moest stoppen met praten Elaine je praat echt teveel’ of ‘we hebben nu even geen tijd voor je gebabbel’ . Maar eerlijk hield ze de echt belangrijke dingen het liefst zo lang mogelijk voor zichzelf. Gewoon omdat het dan specialer was. Echt van haar. Zodra je iets deelde was het immers niet meer van jou. Maar nu was ook wel de beste gelegenheid om het te vertellen dus zo erg was het ook weer niet. “Ik denk magische talen, oud magische talen trouwens. Ik wil graag oude spreuken boeken vertalen en vloeken ontcijferen dat soort dingen. Oh en misschien wat bezweringen vakken erbij want ik denk dat ik gek wordt als ik alleen maar theorie heb, je moet zo lang stil zitten dus afwisseling is wel fijn. Jullie? ”, ze keek even vragend naar Daniel en Yara (en vooral niet naar haar ouders. Ze zag geen reden dat ze het oneens zouden zijn met haar studiekeuze maar als ze dat wel waren dan eh wilde ze dat niet weten) want het zou leuk zijn als ze inderdaad wat lessen deelde. Dan was je toch minder alleen. Elaine’s grootste angst was alleen zijn. Ze sloeg een stuk van Daniel van het schaakbord en kon niet laten even te grijnzen. “Ik hou van al je ideeën trouwens Yara, zowel voor de bruiloft als die borrel, misschien moeten we dat sowieso wel doen gewoon een feestje geven voor iedereen die volgend jaar op de uni zit dan kennen we iedereen daar. ” En dat zou een hele grote opluchting zijn.
 9. Cause you know the truth hurts, but secrets kill

  Iedereen in de kamer leken beter te weten hoe te moeten reageren dan zij en dat was meer een opluchting dan dat ze het erg vond. Want nu kon ze gewoon een beetje afkijken en meepraten en dan kwam het vanzelf allemaal wel goed. Het was heel belangrijk dat het allemaal wel goedkwam vanaf hier want dit ging over de rest van haar leven. Elaine was redelijk flexibel, maar de rest van haar leven dat was nog best een tijd en eerlijk daar wilde ze een zo goed mogelijk fundament voor leggen. Het behang mocht best een keer de verkeerde kleur zijn en zo maar ze haalde geen plezier uit destructie en de grond onder haar voeten voelen wegzakken. Dus dat moest goed gaan. En dit moest goed gaan. “Oh oke”, ze glimlachte even naar Daniel, keek even heel moeilijk naar Irwin want eerlijk ze was niet droevig of bang maar wel zenuwachtig en niet op haar plek en het liefst bleef ze dan zo dicht mogelijk bij de mensen die ze vertrouwde en Irwin stond een beetje bovenaan dat lijstje, Daniel.. Daniel kende ze niet genoeg maar ze hoopte dat ze hem ergens boven aan kon schrijven ooit dat maakte alles makkelijker. Maar nu was ze verloofd en naast hem gaan zitten was vast het goede idee. “Ik kan wel schaken ja”, redelijk goed ook maar moest ze hem nu laten winnen omdat ze verloofd waren of omdat hij net iets zieliger was dan zij momenteel? Waarom was er niemand om alle vragen die ze had te beantwoorden en wel nu. Yara vroeg of ze kon helpen en Elaine stemde meteen in voor iemand anders het kon wegwuiven want dat zou alles al een stuk beter maken. Oh god ze moest een hele bruiloft plannen! En zorgen dat haar ouders dachten dat alles wat ze wilde hun plannen waren zodat ze nergens confrontatie over kreeg. Het leek ineens heel kort tot de zomer. “Oh tuurlijk kan Yara helpen, en kunnen we een gouden jurk doen in plaats van wit ik denk dat dat beter is in de zomer niet?” En stiekem wilde ze vragen of Irwin haar kon weggeven want hij was er, voor dat hij wegging, altijd meer geweest dan haar vader maar ze wilde even het water testen in hoever haar familie het oke vond om traditie te breken voor dat ze dat ging vragen
 10. 10 December 1836 Stiekem had ze een hekel aan ziekenhuizen. Toen haar broer er had gelegen had ze niet echt willen komen, dat was deels omdat hij weg was gegaan en deels omdat ze hem niet zo wilde zien niet daar wilde zien. En hoewel ze nog altijd niet echt van deze plek hield voelde het wel minder bedrukkend, minder intens. En ze vroeg zich af of dat verkeerd was. Want sinds.. vandaag was Daniel haar verloofde Elaine had er niet echt iets op tegen, ze wist sowieso dat zoiets al een keer ging gebeuren en Elaine had niet de neiging zich druk te maken over dingen waar je niks aan kon doen. Je kon beter zorgen dat de dingen die je moest doen omdat ze nou eenmaal vast stonden of van je verwacht werden precies gingen op de manier die je wilde. Een soort compromis met God of het universum. Jij deed wat er werd verwacht en dan had je het recht om het precies volgens jou wensen te doen. Dat was in elk geval haar plan. Maar hij was haar verloofde en ze had liever wat tijd gehad om zich hierop voor te bereieden want nu vroeg ze zich af of ze misschien niet de verkeerde dingen voelde bij een verloofde die in het ziekenhuisbed lag. Oh ze vond Daniel wel zielig hier maar dat was het dan ook wel. Ze vond hem niet zieliger dan zwerfpuppies of arme mensen. En dat moest vast wel. Als ze niet verdrietig genoeg kon zijn kon ze in elk geval wel proberen wat vrolijkheid te brengen. “Hoi wij gaan trouwen kennelijk”, viel ze maar meteen met de deur in huis want ze wist niet hoe dit moet en als ze het nu verkeerd deed dan zouden haar ouders haar in elk geval duidelijk ga maken hoe dit wel moest. En dan kon zij beslissen of dat was hoe ze wilde en vanaf daar verder plannen. Maar momenteel wist ze niet hoe ze hiermee moest omgaan, wat ze moest voelen, wat wel of niet goed was en het was eigenlijk teveel druk. Dus zette ze snel maar een stapje naar achter om dichter bij haar broer en Yara te gaan staan. Dat voelde in elk geval vertrouwd en zekerder dan de rest van de kamer. OOC: Prive <3
 11. Pastel. Ja daar kon ze zich in vinden en zelfs al kon ze zich er niet in vinden dan geloofde ze haar beste vriendin op haar woord. Het was niet, hoewel het soms wel zo leek, dat Elaine het type was dat over zich heen liet lopen. Niet echt, misschien bij bepaalde mensen. Ze had al heel jong geleerd dat de wereld haar toebehoorde, dat ze nou eenmaal wat meer rechten had dan anderen en dat het zo hoorde om wie ze was en vooral wie haar familie was. Dus nee ze was niet het type dat zomaar in een kleur rondliep die lelijk was gewoon omdat ze geen nee tegen durfde te zeggen tegen iemand die zei van wel. Maar Imogen was haar beste vriendin en beste vriendinnen hadden de gave om jou beter te lezen dan je jezelf las. Dus zelfs al had ze niet geweten dat pastel haar goed stond dan had ze Minnie oprecht geloofd. Gewoon omdat ze het persoon voor haar was waar het logisch was dat de ander je soms net iets beter zag dan hoe jezelf kon kijken. “Pastel, ja, ja je hebt gelijk”, ze knikte instemmend niet echt in staat haar ogen af te houden van hoe knap Imogen eruit zag in die rode sjaal. Haar beste vriendin was toch een beetje een klein wereldwonder niet? “Ik wil een winter jas, de winter duurt langer dan verwacht en ik heb de jassen die ik heb allemaal minstens al vier keer gedragen”, ze zuchtte dramatisch. “Oh en misschien moet ik die sjaal dan nemen in pastel, of! Jij koopt hem in pastel en ik in rood en als je dan een jas of een jurk in jou kleur koopt dan hebben we een beetje van elkaar” Dat was misschien niet echt heel mode of kleur bewust maar hey waren zij niet de type meisjes die bepaalden wat überhaupt de mode was? Elaine vond van wel.
 12. De winkelbediende was niet zo blij maar dat kwam wel goed. Als er problemen waren liet ze haar ouders, of in geval van nood haar grootouders want die hadden nog meer aanzien, gewoon een donatie en een brief met complimenten sturen en dan was het weer opgelost. Niemand kon echt lang boos op je blijven als je achternaam Faulkes-Davenport was. Tenzij de persoon die boos was dezelfde achternaam had. Haar familie was net iets te goed in grudges als je het haar vroeg. Want konden de Engelsen en de Canadezen nou eindelijk eens aardig gaan doen? Dankjewel. Terug naar belangrijkere dingen dan een winkelbediende, haar beste vriendin. “Oh nee Minnie het staat je echt fantastisch kijk”. en zoals dat vaak in cliche tienerfilms gebeurd pakte ze een grote rode sjaal die ze lichtjes om Imogens middel en hals heenwikkelde. “Kijk het staat je echt heel goed” De kleur rood bestond voor Imogen Bowman en iedereen, Imogen zelf ook, moest even dat in zijn hoofd krijgen.
 13. [1835/1836] Good things come for those who wait but i just want my fucking dress tyvm

  Een test! Dat was een geweldig idee. Dan wist je zeker dat iedereen in de winkel het goed zou doen en dan waren er ook geen mensen die teleurgesteld zouden zijn omdat ze toch niet goed genoeg waren. Er zou nooit iemand weggestuurd worden omdat iedereen wist waar ze thuishoorden aan de hand van de test. En dan kon niemand ooit gekwetst worden. Ja, mensen in bepaalde klassen indelen of ze wel of niet zich goed genoeg konden gedragen om in bepaalde winkels te mogen winkelen zou iedereen heel veel leed besparen. En daar ging het om toch? “Oh Johnson, ik heb twee docenten die zo heten zijn jullie familie? ”. Ze probeerde niet te fronsen want als dat zo was dan was het onaardig om haar lichte afkeuring voor de Johnson professoren te laten zien. Tristan Johnson gaf geweldige bezweringen lessen en June Johnson gaf vast goede dreuzelkunde lessen maar daar ging Elaine niet heen, was een klein beetje overbodig want dreuzels waren nu niet echt nuttig. Konden ze verder niks aan doen maar bleef een feit. Je kon mensen niet kwalijk nemen dat ze minder waren dan jou maar je moest je er wel van bewust zijn. Maar het punt was de Johnsons hadden etiquette een klein beetje een grote grap gemaakt en hoewel het voor Elaine best leuk was waren er een heleboel leerlingen op school die eh best wel goede etiquette lessen konden gebruiken. Dus zonde. Misschien kon Victoria op ze inpraten, dan kwam het wel goed. “Oh en ja een test, dat klinkt wel als iets goed dan weet iedereen meteen waar ze staan en blijft alles overzichtelijk. Winkels die speciaal voor mensen die zich wel kunnen gedragen zouden dan wel iets beter moeten zijn dan de winkels voor mensen die dat niet kunnen, gewoon zodat mensen meer hun best doen bij de testen ”
 14. [1835/1836] 'Shy' people have dates too!

  “Oh tuurlijk, ik val niet hoor”, antwoordde ze geruststellend en zelfverzekerd. Want Elaine was er ergens heilig van overtuigd dat haar nooit iets naars zou overkomen. Ze was een goed persoon en wie goed doet goed ontmoet dat ten eerste. En ten tweede waren er altijd wel mensen om haar heen die zorgden dat alles altijd goedkwam voor haar en dat ze alles kreeg wat ze wilde. Nooit had ze zich zorgen gemaakt en ze ging zich dus al helemaal geen zorgen maken of ze zou vallen want natuurlijk niet. Dat soort dingen gebeurden niet. “Ik zou willen dat ik altijd zo ver kon kijken, of dat het in elk geval makkelijker was om zo hoog te komen ”, zei ze dromerig en meer tegen zichzelf dan tegen Ashton. En toen kreeg ze een ander idee, deels omdat ze hem wilde geruststellen dat hen echt niks zou overkomen en gewoon omdat ze er zin in had. “We kunnen proberen op het dak van het karretje de gaan zitten dan kunnen we nog verder kijken ”, stelde ze enthousiast voor een been al half over het poortje van hun zit geslagen. En natuurlijk, natuurlijk was het misschien niet helemaal mee met de regels. Maar Elaine had een moeilijke relatie met regels, aan de ene kant waren er een hoop waaraan ze zich moest houden aan de andere kant was ze ook opgevoed met het idee dat regels net niet helemaal voor jou waren als je Faulkes-Davenport heette want dan was de wereld immers van jou. En soms in haar rebelse tienermomenten die ze niet vaak had wilde ze nog wel eens die laatste visie wat breed nemen.
 15. [1836/1837] Met een sluier valt je kater niet op, toch?

  Elaine was dol op bruiloften want bruiloften hadden liefde (Elaine was naief oke vergeef het haar) en feestjes gecombineerd maar wel op een manier dat het niet stom en commercieel was (ze had een verassende afkeer voor Valentijnsdag) en het geheel was gewoon zo magisch en sprookjesachtig en Elaine Faulkes-Davenport was dol op alles magisch en sprookjesachtig. Maar hoezeer ze ook van bruiloften hield dit was eigenlijk allemaal nog eens beter. Want hier konden ze het gezellig hebben en kon ze nog met haar beste vriendin praten, tijdens haar bruiloft had Josephine het vast te druk, en er waren jurken en champagne en alles alles wat je nodig had om het leuk te hebben. Als het zo was voor een bruidsmeisje had ze in theorie niet eens echt iets tegen ‘always the bridesmaid never the braid’ Haar ouders vast wel overigens. “Oh ja Canada is prachtig, maar hier is mooier hoor ”, dat laatste voegde ze er eigenlijk puur aan toe uit plichtgevoel. Naief als ze was zelfs Elaine de lichtelijke strijd tussen Canada en niet Canada in haar familie opgevallen. Niet dat.. de meiden hier daar iets mee te maken hadden maar plichtgevoel. “Oh Josie we zouden met ze allen naar Canada moeten gaan als een verlaat vrijgezellen weekend want.. je gaat trouwen dus het moet een andere naam maar je weet wat ik bedoel”. En iedereen hier Josephine mocht helpen bij haar huwelijk dan waren dit vast alle mensen waar ze graag mee optrok dus dat was dan ook weer makkelijk geregeld. “Wat ga je met ons haar doen? ”, vroeg ze aan Christabella want hoewel ze het meisje best vertrouwde deed ze dat dus niet en zou ze dat alleen beweren uit beleefdheid. En ze wilde dus weten of er wel een goed plan was voor de kapsels.
×