Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

1 september 1838 
 
Het openingsfeest van dit jaar vond niet traditioneel plaats in de Grote Zaal. In plaats daarvan bevond de hele school zich deze avond aan de rand van het Grote Meer, afgezien van de eerstejaars die samen met June op het wiebelige vlot stonden dat zich een eind het meer op bevond. De kinderen waren zojuist afgezet met een paar houten bootjes, die nu weer op weg waren naar de kant en het grootste deel van de groep leek nog niet helemaal te begrijpen wat er precies aan de hand was.
 • 15 replies

Donderdag 31 mei 1838  - ongeveer 19:30 - Binnenplaats - Een uitzonderlijke warme dag
 
Seneca had alles uit de kast getrokken voor het eindfeest. Het was een doordachte investering, u mag het heus geloven. Niet alleen was dit zijn eerste schooljaar als schoolhoofd en moest hij zijn goede kant laten zien, ook straalde het macht uit. Naar zijn leerlingen, de ouders en de rest van magisch Engeland. Het zou in de krant genoemd worden dat de heer Seneca Damarcus, schoolhoofd van Zweinstein, voor een knaller van een afsluiting had gezorgd. Er was een grote hoeveelheid aan alcohol te vinden bij de volwassenen-bar, dat ook nog wel toegankelijk was voor meerderjarige leerlingen die door de betoverde leeftijdspoort heen konden. Hier waren er magische drankjes te vinden uit verre culturen en van oorspronkelijke hoge prijzen. Goed, alcohol was een belangrijk aspect van een partijtje, maar niet alleen de drankjes waren exotisch. Er was een gigantisch tijdelijk zwembad en overal waren er magnifieke dieren uit verre landen gehaald – totaal afgericht natuurlijk.
 
Uiteindelijk was het toch een moeilijke beslissing om voor halfbloed-schorriemorrie te kiezen, die bekend waren in de tovenaarshoreca. Hij had zijn voorkeur voor betoverde modellendreuzels die als slaven konden dienen tijdens het feest, zodat het mannelijke volk ook nog hun eigen entertainment kon hebben. Dit werd natuurlijk weer eens niet geaccepteerd want: ‘het merendeel van de leerlingen hebben dreuzels als ouders.’ Waarop Seneca natuurlijk weer de neiging had om te reageren dat dat juist het hele probleem was in de magische samenleving tegenwoordig. Goed, hij had zich stil gehouden en zich aangepast. Hij koos zelf wel een leuke volbloed-leerlinge of wellicht wel lerares om zijn avond mee door te brengen. In ieder geval was het feest een prachtige bedoeling geworden, met teveel details om op te noemen. (Wees dus niet bang om uw fantasie te gebruiken.)
 • 36 replies

Woensdag 14 februari 1838 - 's ochtends bij de Valentijnsbrunch
 
Eigenlijk zou ik dit topic niet met Bella moeten posten want ik heb nog geen hate-date voor haar uitgekozen/gevonden, maar hey, we doen wel eens vaker dingen die we eigenlijk niet zouden moeten doen en vandaag is dit blijkbaar het toppunt van mijn rebellie tegen de wereld.
 
Gelukkig wist Bella ook niet dat ze vandaag een hate-date had, iemand had haar wel van alles verteld over dit evenement, zoals dat de hele zaal alsnog aangekleed was met alle foute, typische Valentijnsversieringen die je je kon voorstellen, maar diegene had haar er niet van op de hoogte gebracht dat er ook leraren meededen aan dit evenement, en dus was ze netjes op tijd komen opdagen om een omelet te kunnen eten en alle leerlingen uit te kunnen lachen. Vriendschappen werden verbroken, er vonden ruzies plaats en één relatie ging zelfs uit toen bleek dat een jongen op hate-date moest met de beste vriendin van zijn vriendin. Heerlijk, die chaos.
 
Tot er ineens iemand bij haar stoel kwam staan. "Wat?" vroeg ze, haar hand onderweg naar haar mond. "Ga iemand anders lastig vallen, hup hup."
 

 
Open voor iedereen voor hun hate-dates!
 
En ik heb nog een hate-date voor Bella nodig, dus meld je aan!!! 
 • 59 replies

Kerstavond
 
Nicholas Eversly had een slecht humeur. Goh, hoor ik u, beste lezer, denken, heeft hij ook een andere modus dan? En het antwoord is ja, daadwerkelijk, er kan vaak wel een lachje vanaf, soms is hij gewoon erg tevreden, (al is dat inderdaad af en toe leedvermaak, wat dus betekent dat een ander niet tevreden is) en zo tussen negen en tien met een boek en een glas wijn op de bank op zijn vrije avonden komt hij heus in de buurt van gelukkig. Daarenboven zit er in zijn scala van slechte humeuren ook nog een duidelijke range, van ‘Christian heeft nu al vier keer zijn sap omgegooid’ naar ‘een zaak moet naar de cold cases doorgeschoven worden’, wat vanzelfsprekend zijn eer te na is en vaak nog heel tragisch ook. Maar er waren geen woorden of graden of schaal aan te geven voor het huidige slecht humeur, dat het gevolg was van zijn huidige activiteit: namelijk, gastheer zijn op het Debutantenbal. Alweer. 
 
Het was toch ongelooflijk? Elke keer als de Minister ervandoor ging moest hij weer voor diens besognes op komen dagen, terwijl hij dat helemaal niet leuk vond en geloof me ook wel echt genoeg te doen had. Maar ja, het probleem was dat die houding hem over het algemeen plaatste in de positie om de Minister te vervangen. Want het was niet de bedoeling dat dat als staatsgreep uitpakte, dat de niet verkozen interim Minister niet meer op zou hoepelen. En daarom zochten ze altijd naar een hooggeplaatste ambtenaar op het ministerie, met voldoende gezag en steun in de maatschappij - a.k.a., genoeg mensen moesten een vaag idee hebben wie je was en bij voorkeur niet louter uit de Heks en Haard - maar iemand die geen politieke ambities had. 
 
En tja, je werd geen hooggeplaatste ambtenaar op het ministerie als je geen politieke ambities had. Dus dat was een selectie van één. 
 
Nicholas zat niet op zijn plek vanwege politieke ambities, maar omdat hij er niet van hield om orders op te volgen. En omdat hij nogal goed was in vloeken. 
 • 3 replies

Vrijdag 22 december 1837 - 's middags - de keukens
 
In het begin waren alle leerlingen van Zweinstein blij geweest toen ze te horen kregen dat vrijdagmiddag de lessen werden afgezegd, maar zoals altijd hadden ze moeten verwachten dat de leraren niet plotseling besloten hadden al een dag van tevoren op vakantie te gaan, maar eerder dat ze aan het werk gezet werden. 
 
Want hoera, de leerlingen moesten gezamenlijk koken! En dat was al erg zat, maar toen werd ook nog eens besloten dat elke afdeling voor een andere afdeling moest koken. Phoenix begreep niet helemaal wat daar de bedoeling van was, het leek hem juist verstandiger dat leerlingen voor zichzelf moesten koken want dan deden ze nog wat moeite. Nu moest Zwadderich bijvoorbeeld voor Griffoendor koken en hij kon nu al voorspellen dat Griffoendor niets anders voor zich zou krijgen dan één grote ketel gevuld met modder.
 
"Maar laten we toch wat groenten snijden," smeekte hij een beetje. "Dat is nauwelijks moeite?" 
 
Maar nauwelijks moeite leek al teveel te zijn. 
 
Yay.
 

 
Het kerstevenement! De afdelingen koken voor elkaar:
Zwadderich kookt voor Griffoendor
Griffoendor kookt voor Ravenklauw
Ravenklauw kookt voor Huffelpuf
en Huffelpuf kookt voor Zwadderich.
 
De huiselven zijn nog wel aanwezig, maar mogen niet helpen, de leraren krijgen gewoon avondeten van de huiselven en voor de rest... veel plezier! 
 • 8 replies

31 Oktober 1837 Nacht
 
Een spooktocht in het verboden bos, dat was iets waar Tristan niet echt nee tegen had willen zeggen. Vooral omdat hij niet wilde weten of er wat leraren waren geweest die het misschien grappig hadden gevonden dezelfde spreuken op Zweinstein uit te voeren. Er waren bepaalde moorden die hij niet nog een keer wilde zien.
 
Verboden bos was een stuk minder eng.
 
“Goed, allemaal bij elkaar blijven iedereen, je hebt geen zin om hier te verdwalen, de volgende keer dat we je zien ben je dan misschien onderdeel van de tour”, hij lachte even luid, er niet echt bij stilstaand dat er misschien leerlingen waren die geen zin hadden om grappen te maken over hun angsten. Was toch de beste manier om te dealen niet?
“Kan iemand bij schijnen met Lumos volgens mij zien we dan meer!
 
Ze zagen in elk geval de grote spin die hij van het terrein had gepakt en meegenomen had om op het juiste moment los te laten. Halloween was voor pranks niet.
 
OOC: Halloween! Er is een spooktocht in het verboden bos, er zijn spreuken over het bos uitgesproken waardoor je alle geesten kan zien die hier gestorven zijn op de plek waar ze gestorven zijn. Dit topic is het ‘veilige’ topic aka het gedeelte waar de leraren van getest hebben of dingen niet te echt zijn. Er komt ook nog een groepje met verdwaalde leerlingen in een dieper enger gedeelte van het bos als dat meer je ding is
 • 1 reply

1 september 1837
 
Sinds twee maanden of zo hadden ze er een nieuwe koningin bij en zelfs Zweinstein was niet immuun voor het algehele concept van koningin Victoria en dus, dus, dus was het hele openingsfeest versierd in de meest stereotiep koninklijke stijl die Laurelle had kunnen vinden, een stel tronen in plaats van stoelen, de tierlantijntjes die ze hier elke dag zou willen zien en de mededeling aan alle leerlingen dat ze heus wel hun mooiste kroontjes uit de kast mochten halen. Ze wist eigenlijk niet of de leerlingen er zoveel hadden, kronen of tiara’s of wat dan ook, maar Laurelle had dat wel, want als ze een guilty pleasure had, was het wel doen alsof ze hare majesteit van de hele godvergeten wereld was.
 
Nu was ze dat niet, dat was ze nog geeneens van Zweinstein, maar het thema was er wel naar en dus mocht ze zich best een beetje verkleden naar de gelegenheid.
 
Alle eerstejaars waren net langs de Sorteerhoed geweest (ging echt een stuk trager dan normaal, echt, wat was er mis met deze generatie, stelletje twijfelaars) en dan was het bij deze tijd voor het eten en om samen met de overige leraren te kibbelen over hoelang ze dit thema konden aanhouden (ze vond het leuk, oké) en om zich goed te installeren zodat ze hier degelijk over kon discussiëren. ‘We kunnen dit vast nog minstens een week volhouden, vind je niet? Kan best. De leerlingen vinden het heus wel geweldig.’ Ze knikte ze wijs toe. ‘Kijk maar, alleen maar glimlachende gezichtjes.’ Ze keek eens even beter. ‘Dat die ene de ander in het gezicht sloeg, hoeft niets te betekenen.’
 
Ja, wat. ‘Denk je dat we moeten ingrijpen of kunnen ze dat onderling regelen?’
 
Ja,  wat?
 
OOC: Openingsfeest! <3
 • 48 replies

Midzomernacht is een wild feest ergens in een afgelegen magisch park in Engeland, gebaseerd op de Vausxhall Pleasure Gardens. Het park bestaat uit twee gedeeltes: een 'onschuldig' gedeelte dat goed verlicht is, waar er allerlei onschuldig vermaak is zoals circusartiesten, vuurwerkshows en muziek, en een ander gedeelte dat eh... minder goed verlicht is. Je begrijpt vast wel wat ik bedoel.
 • 12 replies

14 februari 1837
 
Richard zou niet weten wie hiervoor verantwoordelijk was, maar eerlijk gezegd kon het hem niet echt schelen ook, even pragmatisch als altijd, in de aanname dat Zweinstein nu eenmaal Zweinstein was en dat het beste wat je kon doen simpelweg jezelf zo snel mogelijk aan de nieuwe omstandigheden aanpassen was. In dit geval een hele hoop water, een stel bootjes en de halfslachtige uitleg van Laurelle Ryder dat samen in een bootje doorheen heel Zweinstein varen ontzettend romantisch was en dat ze maar dicht bij elkaar moesten gaan zitten als ze sneller wilden gaan dan de keurig geachte snelheid. Hij wilde wedden dat dit het plan niet geweest was, maar hé, hij had geen bewijs.
 
Zou hij eens moeten proberen, aantonen dat een gemiddeld vaag idee van de Zweinsteinse hogeren in rang over het algemeen improvisatie na een stel accidentjes achtereen was.
 
Jongens, hij was de detective van Zweinstein in spe. Sherlock Holmes, wie?
 
Kijk, dat is grappig omdat Sherlock Holmes in 1837 nog niet bestaat. Nu moet je lachen, s.v.p.
 
Maar een carrière als detective voor zichzelf dagdromen kon niet eeuwig blijven duren en toen werd hij alweer naar een bootje gedirigeerd met een Andere Persoon en de gekirde uitspraak van Ryder dat ze braaf handjes moesten vasthouden en dat ze haar vooral moesten uitnodigen voor het toekomstig huwelijk (haaaaaa, net alsof hij op het moment echt het gevoel had dat hij daar iets over te zeggen had) en na een geïrriteerde blik op zijn lerares geschiedenis richtte hij zich maar op zijn bootgenoot van vandaag.
 
‘Waar moet jij naartoe?’ informeerde hij, terwijl hij nieuwsgieriger dan hij in Ryders buurt wilde toegeven iets dichterbij ging zitten en de snelheid inderdaad voelde versnellen. En daarna ging hij weer wat uit de buurt, puur om te merken hoe de boot trager en trager ging en toen ging alles weer heel snel, want hij kieperde uit de boot.
 
Kijk, Richard, op een gegeven moment moet je oppassen.
 
OOC: ZW Valentijn! Heel Zweinstein is ~overspoeld~ wegens ~redenen~ en nu moet iedereen zich verplaatsen met bootjes die sneller gaan hoe dichter je bij elkander in de buurt zit. Je kan er heel goed uitvallen, zoals Richard zonet heeft gedemonstreerd en als iemand behoefte heeft aan irritante opmerkingen over de Koppeltjes™, Laurelle will happily provide them <3 hmu
 
Het is niet haar fout trouwens!!!!! She’d never do anything wrong nuh-uh, blame someone else
 • 20 replies

En zo was er alweer een jaar van haar ministerschap voorbij. Alhoewel, een jaar... iets langer al. God, ze werd oud, oud! Ze herinnerde zich gisteravond, toen ze in de spiegel keek zou ze zweren dat ze nog meer rimpels had gekregen. Niet dat ze zich daarvoor schaamde, nee, zeker niet, rimpels waren tekenen van een succesvol leven. Een leven waarin hard gewerkt werd en dat had ze zeker. En nu was ze opnieuw op het debutantenbal en keek ze trots naar de prachtig aangeklede jongens en meisjes die elkaar op de meest ongemakkelijke manieren ten dans vroegen. Heerlijk! Zelfs deze stomme locatie kon de pret niet drukken. Niet dat Zweinstein stom was, maar het kussenthema van vorig jaar vond ze toch een stuk leuker. En veiliger. En aangezien de keuze dit jaar ook was gebaseerd op veiligheid had Drew het kussenthema opnieuw voorgesteld. Helaas wezen haar werknemers en adviseurs haar er voorzichtig op dat er vorig jaar een fortuin aan kussens was opgegaan en er extra helers moesten komen voor alle verzwikte enkels. Drew wist wanneer ze haar verlies moest nemen. Geen kussens dit jaar.
 
Nog een nadeel van deze locatie: er was niet echt een zitplek voor Drew geregeld, waardoor ze nu soort van verplicht de zaal doorstruinde en met allerlei mensen gesprekken moest voeren. Ze baalde dat haar man er niet bij was, want wat had ze zin om te dansen! Al die mensen vroegen haar alleen maar naar saaie politieke zaken. Bah. Maakten die grijze baarden nooit eens lol? Kortom: Drew verveelde zich dood. Ze was net in gesprek met een man met een zeer treurig excuus voor een snor toen haar blik viel op het balkon boven haar. Gwen had haar verteld dat daar de kinderen stonden die niet konden komen, of omdat ze te jong waren of omdat ze geen geld hadden om een kaartje te kopen. Ze moesten eens weten hoe ongelofelijk saai dit was. De man tegenover haar was zo vol van zichzelf dat hij haar niet eens aankeek. Wat Drew de kans gaf om een gek gezicht naar boven te trekken. Hadden die kinderen ook nog een beetje lol. 
 
1. Het debutantenbal is op 24 december 1836.
2. Het bal vindt plaats in de grote hal op Zweinstein.
3. De kinderen die te jong of te arm zijn om een kaartje te kopen kijken toe vanaf een balkon.
4. Meer informatie over het debutantenbal vind je hier!
 
Pls don't start a war if I got something wrong owling would be nice
 • 29 replies

24 december 1836
 
 
Ze hadden perongeluk (???) alle basic kerstversieringen met Halloween gebruikt en dat was prima (Tristan hield van een grap als dat) maar toen was er geklaagd dat ze ze niet meer met kerst konden gebruiken omdat dat het idee zou geven dat er geen geld was voor twee soorten thema's (tag urself if u teacher could be this) En toen hij voorstelde om maar gewoon de Halloween versiering te gebruiken kon dat weer niet vanwege de aestetic (tag urself 2)

Maar Tristan had geen zin om nu alles zelf te moeten verzinnen.

De oplossing? Decoratiecontest

"Oké dus hij klom op de oppertafel zodat hij meer gezien werd. En goed omdat het iets had nog altijd dat nu hij volwassen was er niemand meer was die zei dat hij dat niet mocht doen en dat voelde goed???? " Zoals jullie zien is er helaas nog geen versiering maar dit jaar mogen jullie het zelf doen ! Op alle afdelingstafels liggen afdelingsgekleurde kersversieringen (je moest ze toch stimuleren om te willen versieren en verdeel en heers??) hier op de oppertafel andere dingen maar als je magisch goed bent of je lelijke kerst trui van je moeder wilt opknippen als decoratie doe het vooral

Dat laatste was niet afgesproken maar geïmproviseerd

" Oh en de mensen die het beste meedoen mogen vanavond een afterparty geven in het lokaal van professor Ryder

Dat was ook geïmproviseerd maar eh ze hadden ruzie dus leek hem wel grappig

"[/b] Kan iemand me helpen de muren een glitter textuur te geven [/b]. Als dit toch moest kon die beter meedoen.
 
 
Ooc: Kerst voor zweinstein  <3
 
 • 13 replies

31 oktober 1836
 
Heavens moeder zat op Zweinstein, haar vader had niet gekund, en dus was Heaven hier met haar jongste broertje en haar zusje om Halloween met ze te gaan vieren op de viering daarvoor. Want ze had echt geen eigen plannen gehad. Echt niet. Er was nu totaal geen feest in Cambridge dat ze nu miste omdat haar ouders geen zin hadden gehad in iemand anders te vragen om hun twee jongste koters naar de Halloweenviering te sleuren en HALLO, wat als ze één of andere deadline had gehad en deze nacht had moeten gebruiken voor die gezellige allnighter in plaats van twee kinderen naar een kinderspooktocht te sleuren? Dat had ze niet gehad, maar Heaven was het er alsnog niet mee eens dat ze dit zo op het laatste moment te horen had gekregen.

Dat viel niet op.
 
Na een hele hoop gezeur van Angel had ze ze dan bij deze officieel op de plek gekregen, enigszins trots op zichzelf – Heaven was koppig, Valor was koppig, maar Angel overtrof zelfs de gefuseerde koppigheid van zij en Valor tezamen, en als zij iets niet wilde, gebeurde het ook niet, oké – en eigenlijk was ze best wel klaar om ze doorheen de minimumtocht te nemen en ze dan weer bij iemand anders te droppen zodat ze het feest waar ze eigenlijk wilde zijn nog kon meepikken, maar de organisatie sloeg nergens op en dus hield ze haar gevolg maar even dicht bij zich, want ew, ga weg, ze ging hier niet weg vooraleer ze iemand had gevonden die te vertrouwen was.
 
En dat was een heel leuk sentiment, maar ze was geen officiële begeleider en dus moest ze haar broertje en zusje gedag zeggen. Nu ja. Moest. Ze was gewoon plots ergens anders en een achterdochtige blik om zich heen zei genoeg over dat simpele feit dat ze hier niet was met Cedar en Angel, enkel met andere mensen die stuk voor stuk te oud waren om voor de spooktocht te zijn, en oh, kijk, ze was hier ook met een monster met wel erg scherpe tanden. Kon ze zien omdat die zo dichtbij was.
 
Oh, kut.
 
Heaven was nooit goed geweest in zelfverdediging, maar ze was wel heel goed in heel luid gillen en dus deed ze dat. Help?
 
OOC: BW Halloween! <3 Er is een spooktocht georganiseerd voor de kinderen, maar door een fout zijn de aanwezige volwassenen naar ergens anders getransporteerd en zijn ze in een gezamenlijke nachtmerrie (niet letterlijk, het is gewoon eng en verschrikkelijk, spooky as hellllll) beland. Er zijn een paar volwassenen achtergebleven bij de kinderen, als begeleiders dan, maar ze hebben geen idee wat er gebeurd is tbh, dus h a l l o w e e n g o a l s
 • 5 replies

31 oktober avond 1836
 
There's frost on every window
Oh, I can't believe my eyes
And in my bones I feel the warmth
That's coming from inside

 
 
Het was zijn geluksdag, het moest wel zijn geluksdag zijn. Het was Halloween en normaal was Halloween wel prima. Hij ging meestal voor even naar het evenement van de school (meer uit fear of missing out dan oprechte interesse) en na een halve liter gratis drank genuttigd te hebben die dan beschikbaar waren ging hij meestal met wat vrienden ergens anders heen. Dronken worden met Dax en Maddie op het zwerkbalveld was daar zijn favoriete versie van. Maar nu.. nu was Halloween versierd met kerstversiering.
 
En Caspian was dol op kerstversiering.
 
“ Misschien is het een matafoor? Halloween is soms een verkleedfeest en wie weet is Halloween nu zelf verkleed als kerstmis ofzo”,  zei hij tegen niemand in het bijzonder hij haalde zijn schouders op en liep de zaal binnen op weg naar de rode wijn fontein met gouden glitters die prominent in de zaal stond.
 
“Zolang ze kerstmis maar niet verpesten met enge shit is het prima niet? , en achteloos reikte hij de persoon achter hem in de rij een glas aan. Kerstmi- ohnee Halloween was te tijd van delen.
 
Soort van.
 
OOC: Halloween feest voor Zweinstein! Alleen de complete grote zaal is versierd alsof het kerst is. Also ik vind het stom als het een typisch kring feestje wordt dus lowkey er zijn wel tafels om aan te eten maar iedereen mag zitten waar ze willen zitten want #holidayfeels en je kan ook gewoon rondopen en staan en dansen. Geen idee hoe dat werkt maar het werkt.
K thanks.
 • 8 replies

Donderdag 1 september 1836 - 's middags - In de zaal van het hoofdgebouw
 
Yup, daar was het dan! Valentine was nu officieel volwassen genoeg om naar de Universiteit te gaan, yaaaaaaaaaaay. Hij was natuurlijk al een jaar te laat, maar dat kwam door zijn moeder en zijn moeder was nu dood, dus alles was goed terecht gekomen. In ieder geval was het nu het eerste jaar! Nog maar vier jaar te gaan en hij was officieel afgestudeerd en ugh. Hij wilde er niet over nadenken.
 
Alle eerstejaars (en ook de andere studenten, professors en ex-studenten die gratis thee wilden) waren uitgenodigd voor een high tea en hoewel Valentine het evenement vooral te min voor hem vond, was hij toch op komen dagen. Iets over geen slechte indruk geven op de eerste dag. Maar nu zat hij hier dus met een kop koffie (hij vond zichzelf een hele rebel nu) voor zijn neus en eh… Ja.
 
Het was een thee. 
 
Fijn.
 
"Zijn de rest van de evenementen hier ook zo saai?" vroeg hij zijn tafelgenoten. 
 

 
Klein evenement om het begin van het universiteits-jaar te vieren <3 
 • 0 replies

Donderdagavond 1 september 1836 - 's avonds
 
Bella mocht dan al een tijdje niet meer op het openingsfeest van Zweinstein zijn geweest, maar ze wist zeker dat de zaal er niet zo uit had gezien. Oh, het was prachtig, hoor! Er dwarrelde sneeuw naar beneden dat niet koud aanvoelde, in plaats van de banjers van de vier afdelingen hing er nu een vlag met drie strepen: wit, rood en blauw (in die volgorde), en er stonden allerlei gerechten op tafel die ze niet kende. Ja, het thema van dit openingsfeest van Russisch, dat had de mannelijke schoolhoofd al uitgelegd in een speech, en ze waren er echt voor gegaan. Er dreef zelfs muziek door de ruimte dat vast Russisch was.
 
Het eerste deel van het openingsfeest was prima gegaan. Iedereen was keurig gesorteerd, alle leerlingen waren vrolijk ontvangen door hun nieuwe afdeling en de nieuwe leraren waren aangekondigd. Daarna was de standaard speech gehouden van 'we gaan zo eten, houd je kop dicht' en nu was het dus tijd voor het eten.
 
Bella prikte een beetje ongemakkelijk in de knalrode soep die voor haar stond. "Wat was dit ook alweer?" vroeg ze aan de leraar naast haar, maar tot haar grote schrik kwam er geen Engels uit haar mond, maar Russisch! Was dat ook een spreuk geweest?! Hoe moesten anderen haar nu verstaan! 
 

 
Het thema voor het openingsfeest is Russisch! Ik heb al wat dingen in mijn post beschreven, maar iedereen die wat van de wijn heeft gedronken kan nu ook alleen maar Russisch spreken. Geen zorgen, iedereen kan je verstaan. Als het goed is. 
 • 67 replies

Midzomernacht is een wild feest ergens in een afgelegen magisch park in Engeland, gebaseerd op de Vausxhall Pleasure Gardens. Het park bestaat uit twee gedeeltes: een 'onschuldig' gedeelte dat goed verlicht is, waar er allerlei onschuldig vermaak is zoals circusartiesten, vuurwerkshows en muziek, en een ander gedeelte dat eh... minder goed verlicht is. Je begrijpt vast wel wat ik bedoel.
 • 6 replies

Dinsdag 31 mei 1836
 
Enjolras had een plan. Hij had wel vaker plannen. Het was menselijk om ideeën te bedenken en vervolgens besluiten hoe dat idee de wereld in gebracht zou kunnen worden. Daar was op zich niets mis mee. Enjolras leefde inmiddels niet meer, maar er was nog steeds...iets in hem dat kon denken en daarom had ook hij heel veel nieuwe plannen en ideeën, zelfs al kon hij ze soms niet zelf tot uitvoering brengen. En de meeste plannen waren heel erg onschuldig! Er was echt helemaal niets mee aan de hand.
 
Er was echter wel iets aan de hand met een plan dat ervoor zorgde dat hij nu vals grijnzend een eind boven zijn stoel zweefde. Hij bekeek de Grote Zaal alsof het een slagveld was en niet gewoon het eindfeest van dit schooljaar. Een aantal van de leerlingen deelden zijn blik of keken op zijn minst nerveus om zich heen, zich afvragend of de leraren doorhadden dat er iets aan de hand was. De rest van de leerlingen had niets door. Hopelijk. Maar dat zou snel genoeg veranderen. Als ze klaar waren, was het aan zijn geestenstudies leerlingen om de anderen mee te trekken in het gevecht en als alles goed ging, dan zou het gebeuren ook. Natuurlijk zou het gebeuren. Dit waren tieners. Als ze de kans hadden om de regels te breken en drama te schoppen, dan deden ze dat. Zo was Enjolras in ieder geval geweest.
 
Hij zweefde over de lerarentafel heen en kwam tot stilstand voor de schoolhoofden. Heel even keek hij ze in de ogen aan. ”Revolutionairs, sta op!” Riep hij vervolgens de zaal in. Een beetje dramatische flair mocht natuurlijk wel. Wat was een revolutie zonder drama? Saai. Dat was het. ”Te lang hebben de schoolhoofden hier de regels bepaald. Te lang hebben jullie moeten lijden onder strafwerk en nablijven. Te lang hebben zij bepaald wat jullie leren en wanneer jullie het leren, zonder dat jullie daar iets over te zeggen hebben! Leerlingen, sta op! Doe mee met de revolutie!” Hij stompte met zijn vuist in de lucht. ”Weg met het regime! Vive la revolution!”
 
div.ooc_bbc { display:block; width:100%; background-color:rgba(255, 255, 255, 0.7); padding:4px; }
div.ooc_bbc span.ooc_bbc_titel { color:#666; font-family:Courier New, Courier, monospace; padding:1px 5px; }
OOC:Eindfeesttijd! En de leerlingen van geestenstudies hebben nog één laatste “examen” en dat is waar ze al het hele jaar mee bezig zijn. Revolutie! Het is aan de leerlingen om de schoolhoofden en alle leraren die niet meewerken te overmeesteren en op te sluiten. De school is van hen! Tot ze de volgende ochtend weer naar huis gaan, dan worden de schoolhoofden weer losgelaten en gaat alles weer terug naar normaal. Boe. Maar de leerlingen kunnen gelukkig geen strafwerk krijgen. Geen strafwerk tijdens de vakantie! Je hoeft natuurlijk niet mee te doen, maar het zou wel leuk zijn als er leerlingen zijn die meedoen, dus als je een leerling heb die graag zou willen meewerken, post! Thanks! Happy revolution!
 • 32 replies

×