Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

En zo was er alweer een jaar van haar ministerschap voorbij. Alhoewel, een jaar... iets langer al. God, ze werd oud, oud! Ze herinnerde zich gisteravond, toen ze in de spiegel keek zou ze zweren dat ze nog meer rimpels had gekregen. Niet dat ze zich daarvoor schaamde, nee, zeker niet, rimpels waren tekenen van een succesvol leven. Een leven waarin hard gewerkt werd en dat had ze zeker. En nu was ze opnieuw op het debutantenbal en keek ze trots naar de prachtig aangeklede jongens en meisjes die elkaar op de meest ongemakkelijke manieren ten dans vroegen. Heerlijk! Zelfs deze stomme locatie kon de pret niet drukken. Niet dat Zweinstein stom was, maar het kussenthema van vorig jaar vond ze toch een stuk leuker. En veiliger. En aangezien de keuze dit jaar ook was gebaseerd op veiligheid had Drew het kussenthema opnieuw voorgesteld. Helaas wezen haar werknemers en adviseurs haar er voorzichtig op dat er vorig jaar een fortuin aan kussens was opgegaan en er extra helers moesten komen voor alle verzwikte enkels. Drew wist wanneer ze haar verlies moest nemen. Geen kussens dit jaar.
 
Nog een nadeel van deze locatie: er was niet echt een zitplek voor Drew geregeld, waardoor ze nu soort van verplicht de zaal doorstruinde en met allerlei mensen gesprekken moest voeren. Ze baalde dat haar man er niet bij was, want wat had ze zin om te dansen! Al die mensen vroegen haar alleen maar naar saaie politieke zaken. Bah. Maakten die grijze baarden nooit eens lol? Kortom: Drew verveelde zich dood. Ze was net in gesprek met een man met een zeer treurig excuus voor een snor toen haar blik viel op het balkon boven haar. Gwen had haar verteld dat daar de kinderen stonden die niet konden komen, of omdat ze te jong waren of omdat ze geen geld hadden om een kaartje te kopen. Ze moesten eens weten hoe ongelofelijk saai dit was. De man tegenover haar was zo vol van zichzelf dat hij haar niet eens aankeek. Wat Drew de kans gaf om een gek gezicht naar boven te trekken. Hadden die kinderen ook nog een beetje lol. 
 
1. Het debutantenbal is op 24 december 1836.
2. Het bal vindt plaats in de grote hal op Zweinstein.
3. De kinderen die te jong of te arm zijn om een kaartje te kopen kijken toe vanaf een balkon.
4. Meer informatie over het debutantenbal vind je hier!
 
Pls don't start a war if I got something wrong owling would be nice
  • 5 replies

24 december 1836
 
 
Ze hadden perongeluk (???) alle basic kerstversieringen met Halloween gebruikt en dat was prima (Tristan hield van een grap als dat) maar toen was er geklaagd dat ze ze niet meer met kerst konden gebruiken omdat dat het idee zou geven dat er geen geld was voor twee soorten thema's (tag urself if u teacher could be this) En toen hij voorstelde om maar gewoon de Halloween versiering te gebruiken kon dat weer niet vanwege de aestetic (tag urself 2)

Maar Tristan had geen zin om nu alles zelf te moeten verzinnen.

De oplossing? Decoratiecontest

"Oké dus hij klom op de oppertafel zodat hij meer gezien werd. En goed omdat het iets had nog altijd dat nu hij volwassen was er niemand meer was die zei dat hij dat niet mocht doen en dat voelde goed???? " Zoals jullie zien is er helaas nog geen versiering maar dit jaar mogen jullie het zelf doen ! Op alle afdelingstafels liggen afdelingsgekleurde kersversieringen (je moest ze toch stimuleren om te willen versieren en verdeel en heers??) hier op de oppertafel andere dingen maar als je magisch goed bent of je lelijke kerst trui van je moeder wilt opknippen als decoratie doe het vooral

Dat laatste was niet afgesproken maar geïmproviseerd

" Oh en de mensen die het beste meedoen mogen vanavond een afterparty geven in het lokaal van professor Ryder

Dat was ook geïmproviseerd maar eh ze hadden ruzie dus leek hem wel grappig

"[/b] Kan iemand me helpen de muren een glitter textuur te geven [/b]. Als dit toch moest kon die beter meedoen.
 
 
Ooc: Kerst voor zweinstein  <3
 
  • 12 replies

31 oktober 1836
 
Heavens moeder zat op Zweinstein, haar vader had niet gekund, en dus was Heaven hier met haar jongste broertje en haar zusje om Halloween met ze te gaan vieren op de viering daarvoor. Want ze had echt geen eigen plannen gehad. Echt niet. Er was nu totaal geen feest in Cambridge dat ze nu miste omdat haar ouders geen zin hadden gehad in iemand anders te vragen om hun twee jongste koters naar de Halloweenviering te sleuren en HALLO, wat als ze één of andere deadline had gehad en deze nacht had moeten gebruiken voor die gezellige allnighter in plaats van twee kinderen naar een kinderspooktocht te sleuren? Dat had ze niet gehad, maar Heaven was het er alsnog niet mee eens dat ze dit zo op het laatste moment te horen had gekregen.

Dat viel niet op.
 
Na een hele hoop gezeur van Angel had ze ze dan bij deze officieel op de plek gekregen, enigszins trots op zichzelf – Heaven was koppig, Valor was koppig, maar Angel overtrof zelfs de gefuseerde koppigheid van zij en Valor tezamen, en als zij iets niet wilde, gebeurde het ook niet, oké – en eigenlijk was ze best wel klaar om ze doorheen de minimumtocht te nemen en ze dan weer bij iemand anders te droppen zodat ze het feest waar ze eigenlijk wilde zijn nog kon meepikken, maar de organisatie sloeg nergens op en dus hield ze haar gevolg maar even dicht bij zich, want ew, ga weg, ze ging hier niet weg vooraleer ze iemand had gevonden die te vertrouwen was.
 
En dat was een heel leuk sentiment, maar ze was geen officiële begeleider en dus moest ze haar broertje en zusje gedag zeggen. Nu ja. Moest. Ze was gewoon plots ergens anders en een achterdochtige blik om zich heen zei genoeg over dat simpele feit dat ze hier niet was met Cedar en Angel, enkel met andere mensen die stuk voor stuk te oud waren om voor de spooktocht te zijn, en oh, kijk, ze was hier ook met een monster met wel erg scherpe tanden. Kon ze zien omdat die zo dichtbij was.
 
Oh, kut.
 
Heaven was nooit goed geweest in zelfverdediging, maar ze was wel heel goed in heel luid gillen en dus deed ze dat. Help?
 
OOC: BW Halloween! <3 Er is een spooktocht georganiseerd voor de kinderen, maar door een fout zijn de aanwezige volwassenen naar ergens anders getransporteerd en zijn ze in een gezamenlijke nachtmerrie (niet letterlijk, het is gewoon eng en verschrikkelijk, spooky as hellllll) beland. Er zijn een paar volwassenen achtergebleven bij de kinderen, als begeleiders dan, maar ze hebben geen idee wat er gebeurd is tbh, dus h a l l o w e e n g o a l s
  • 5 replies

31 oktober avond 1836
 
There's frost on every window
Oh, I can't believe my eyes
And in my bones I feel the warmth
That's coming from inside

 
 
Het was zijn geluksdag, het moest wel zijn geluksdag zijn. Het was Halloween en normaal was Halloween wel prima. Hij ging meestal voor even naar het evenement van de school (meer uit fear of missing out dan oprechte interesse) en na een halve liter gratis drank genuttigd te hebben die dan beschikbaar waren ging hij meestal met wat vrienden ergens anders heen. Dronken worden met Dax en Maddie op het zwerkbalveld was daar zijn favoriete versie van. Maar nu.. nu was Halloween versierd met kerstversiering.
 
En Caspian was dol op kerstversiering.
 
“ Misschien is het een matafoor? Halloween is soms een verkleedfeest en wie weet is Halloween nu zelf verkleed als kerstmis ofzo”,  zei hij tegen niemand in het bijzonder hij haalde zijn schouders op en liep de zaal binnen op weg naar de rode wijn fontein met gouden glitters die prominent in de zaal stond.
 
“Zolang ze kerstmis maar niet verpesten met enge shit is het prima niet? , en achteloos reikte hij de persoon achter hem in de rij een glas aan. Kerstmi- ohnee Halloween was te tijd van delen.
 
Soort van.
 
OOC: Halloween feest voor Zweinstein! Alleen de complete grote zaal is versierd alsof het kerst is. Also ik vind het stom als het een typisch kring feestje wordt dus lowkey er zijn wel tafels om aan te eten maar iedereen mag zitten waar ze willen zitten want #holidayfeels en je kan ook gewoon rondopen en staan en dansen. Geen idee hoe dat werkt maar het werkt.
K thanks.
  • 8 replies

Donderdag 1 september 1836 - 's middags - In de zaal van het hoofdgebouw
 
Yup, daar was het dan! Valentine was nu officieel volwassen genoeg om naar de Universiteit te gaan, yaaaaaaaaaaay. Hij was natuurlijk al een jaar te laat, maar dat kwam door zijn moeder en zijn moeder was nu dood, dus alles was goed terecht gekomen. In ieder geval was het nu het eerste jaar! Nog maar vier jaar te gaan en hij was officieel afgestudeerd en ugh. Hij wilde er niet over nadenken.
 
Alle eerstejaars (en ook de andere studenten, professors en ex-studenten die gratis thee wilden) waren uitgenodigd voor een high tea en hoewel Valentine het evenement vooral te min voor hem vond, was hij toch op komen dagen. Iets over geen slechte indruk geven op de eerste dag. Maar nu zat hij hier dus met een kop koffie (hij vond zichzelf een hele rebel nu) voor zijn neus en eh… Ja.
 
Het was een thee. 
 
Fijn.
 
"Zijn de rest van de evenementen hier ook zo saai?" vroeg hij zijn tafelgenoten. 
 

 
Klein evenement om het begin van het universiteits-jaar te vieren <3 
  • 0 replies

Donderdagavond 1 september 1836 - 's avonds
 
Bella mocht dan al een tijdje niet meer op het openingsfeest van Zweinstein zijn geweest, maar ze wist zeker dat de zaal er niet zo uit had gezien. Oh, het was prachtig, hoor! Er dwarrelde sneeuw naar beneden dat niet koud aanvoelde, in plaats van de banjers van de vier afdelingen hing er nu een vlag met drie strepen: wit, rood en blauw (in die volgorde), en er stonden allerlei gerechten op tafel die ze niet kende. Ja, het thema van dit openingsfeest van Russisch, dat had de mannelijke schoolhoofd al uitgelegd in een speech, en ze waren er echt voor gegaan. Er dreef zelfs muziek door de ruimte dat vast Russisch was.
 
Het eerste deel van het openingsfeest was prima gegaan. Iedereen was keurig gesorteerd, alle leerlingen waren vrolijk ontvangen door hun nieuwe afdeling en de nieuwe leraren waren aangekondigd. Daarna was de standaard speech gehouden van 'we gaan zo eten, houd je kop dicht' en nu was het dus tijd voor het eten.
 
Bella prikte een beetje ongemakkelijk in de knalrode soep die voor haar stond. "Wat was dit ook alweer?" vroeg ze aan de leraar naast haar, maar tot haar grote schrik kwam er geen Engels uit haar mond, maar Russisch! Was dat ook een spreuk geweest?! Hoe moesten anderen haar nu verstaan! 
 

 
Het thema voor het openingsfeest is Russisch! Ik heb al wat dingen in mijn post beschreven, maar iedereen die wat van de wijn heeft gedronken kan nu ook alleen maar Russisch spreken. Geen zorgen, iedereen kan je verstaan. Als het goed is. 
  • 62 replies

Midzomernacht is een wild feest ergens in een afgelegen magisch park in Engeland, gebaseerd op de Vausxhall Pleasure Gardens. Het park bestaat uit twee gedeeltes: een 'onschuldig' gedeelte dat goed verlicht is, waar er allerlei onschuldig vermaak is zoals circusartiesten, vuurwerkshows en muziek, en een ander gedeelte dat eh... minder goed verlicht is. Je begrijpt vast wel wat ik bedoel.
  • 6 replies

Dinsdag 31 mei 1836
 
Enjolras had een plan. Hij had wel vaker plannen. Het was menselijk om ideeën te bedenken en vervolgens besluiten hoe dat idee de wereld in gebracht zou kunnen worden. Daar was op zich niets mis mee. Enjolras leefde inmiddels niet meer, maar er was nog steeds...iets in hem dat kon denken en daarom had ook hij heel veel nieuwe plannen en ideeën, zelfs al kon hij ze soms niet zelf tot uitvoering brengen. En de meeste plannen waren heel erg onschuldig! Er was echt helemaal niets mee aan de hand.
 
Er was echter wel iets aan de hand met een plan dat ervoor zorgde dat hij nu vals grijnzend een eind boven zijn stoel zweefde. Hij bekeek de Grote Zaal alsof het een slagveld was en niet gewoon het eindfeest van dit schooljaar. Een aantal van de leerlingen deelden zijn blik of keken op zijn minst nerveus om zich heen, zich afvragend of de leraren doorhadden dat er iets aan de hand was. De rest van de leerlingen had niets door. Hopelijk. Maar dat zou snel genoeg veranderen. Als ze klaar waren, was het aan zijn geestenstudies leerlingen om de anderen mee te trekken in het gevecht en als alles goed ging, dan zou het gebeuren ook. Natuurlijk zou het gebeuren. Dit waren tieners. Als ze de kans hadden om de regels te breken en drama te schoppen, dan deden ze dat. Zo was Enjolras in ieder geval geweest.
 
Hij zweefde over de lerarentafel heen en kwam tot stilstand voor de schoolhoofden. Heel even keek hij ze in de ogen aan. ”Revolutionairs, sta op!” Riep hij vervolgens de zaal in. Een beetje dramatische flair mocht natuurlijk wel. Wat was een revolutie zonder drama? Saai. Dat was het. ”Te lang hebben de schoolhoofden hier de regels bepaald. Te lang hebben jullie moeten lijden onder strafwerk en nablijven. Te lang hebben zij bepaald wat jullie leren en wanneer jullie het leren, zonder dat jullie daar iets over te zeggen hebben! Leerlingen, sta op! Doe mee met de revolutie!” Hij stompte met zijn vuist in de lucht. ”Weg met het regime! Vive la revolution!”
 
div.ooc_bbc { display:block; width:100%; background-color:rgba(255, 255, 255, 0.7); padding:4px; }
div.ooc_bbc span.ooc_bbc_titel { color:#666; font-family:Courier New, Courier, monospace; padding:1px 5px; }
OOC:Eindfeesttijd! En de leerlingen van geestenstudies hebben nog één laatste “examen” en dat is waar ze al het hele jaar mee bezig zijn. Revolutie! Het is aan de leerlingen om de schoolhoofden en alle leraren die niet meewerken te overmeesteren en op te sluiten. De school is van hen! Tot ze de volgende ochtend weer naar huis gaan, dan worden de schoolhoofden weer losgelaten en gaat alles weer terug naar normaal. Boe. Maar de leerlingen kunnen gelukkig geen strafwerk krijgen. Geen strafwerk tijdens de vakantie! Je hoeft natuurlijk niet mee te doen, maar het zou wel leuk zijn als er leerlingen zijn die meedoen, dus als je een leerling heb die graag zou willen meewerken, post! Thanks! Happy revolution!
  • 32 replies

×