Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Debutantenbal 1839, kerst, thema = zomer
 
Was het wel een verstandig idee voor het Ministerie om een Debutantenbal te organiseren in deze tijden van crisis? Absoluut. Er waren bepaalde magische tradities die nu eenmaal in stand gehouden moesten worden. Het Debutantenbal was het evenement van het jaar voor de magische high society. Het niet organiseren zou de indicatie geven dat het Ministerie dacht de zaken niet langer onder controle te hebben, dat de weerwolven een grotere dreiging vormden dan initieel gevreesd, dat het Ministerie bang was. Nee, ze moesten zeker nu een duidelijk signaal geven dat ze niet klein te krijgen waren, zeker na de gefaalde raid van afgelopen vollemaansnacht waarvan hij de details vooralsnog in de doofpot had weten te stoppen. Het had een grootse overwinning van de WOEF moeten worden die vanavond gevierd zou kunnen worden, maar helaas. Thomas Silvershore zou Thomas Silvershore niet zijn als hij zich niet vlot aan de situatie had weten aan te passen. 
 
Voor deze editie had hij uit respect voor de huidige crisis wat minder budget uitgetrokken dan normaal gesproken voor dergelijke evenementen werd voorzien, maar dat had Scott er niet van weerhouden de magisch verwarmde zaal passend in te kleden. De instructies waren eenvoudig geweest: een vrolijk, zonnig thema, iets wat de antithese vormt voor duisternis en vollemaansnachten die de laatste tijd het nieuws te veel bereikten. Het Ministerie moest symbool staan voor warmte, vertrouwen, thuis. Thomas had zich zelf niet al te veel met de praktische organisatie willen bezighouden - daarvoor had hij heel wat andere zaken aan zijn hoofd - maar gelukkig was zijn schoonzoon meer dan enthousiast wat betreft het organiseren van feestjes. Bovendien toonde dit publiek ook aan hoe goed het zat met de relatie tussen het Ministerie en Zweinstein.
  • 9 replies

Een avond vlak voor de kerstvakantie, december 1839
 
Er was iets wonderbaarlijks gebeurd. Iets wat zelfs Eagle Dickson niet aan had zien komen en dat was hem duur komen te staan.
 
Ella en Andrea hadden samengewerkt aan een project. 
 
Wow, ja, ik hoor je hersenen kraken, want waren Ella Hawkings en Andrea Houghton niet juist die meisjes die elkaar altijd in de haren vlogen en van alles een competitie maakten? Dat klopt, maar de afgelopen maanden was er toch iets geweest wat hen op een vreemde manier samen had gebracht. Aan het begin van dit schooljaar hadden ze zich namelijk opgegeven voor de schoolhoofdenverkiezing. Die daad was niet zo goed gevallen bij professor Dickson, ondanks dat het zijn eigen schuld was dat hij niet duidelijk in de regels had gezet dat leerlingen niet mee mochten doen en sindsdien hadden ze aardig wat ruzie gehad met de man. Langzaam maar zeker waren Ella en Andrea steeds meer tot de conclusie gekomen dat Dickson een waardeloos schoolhoofd was. Net zoals Evergreen trouwens, maar dat wisten ze al, want die nietsnut hadden ze al als afdelingshoofd gehad. Het was gewoon erg, want Zweinstein verdiende beter. Zweinstein verdiende hen. Want zij twee waren overduidelijk de betere optie hier. De twee Hoofdmonitoren waren het maar over weinig eens, maar dit, daar was toch geen twijfel over mogelijk. 
 
  • 8 replies

×