Jump to content

De Universiteit

Sign in to follow this  

De enige magische Universiteit in Groot-Brittannië en de beste in de hele wereld, is te vinden in Cambridge, opgericht in 1224. De campus bestaat uit verschillende gebouwen op een terrein dat niet door dreuzels gevonden kan worden. Studenten volgen er vakken in de richting van hun toekomstig beroep of interesseveld, en ook oudere tovenaars komen als student af en toe bijscholing of een keuzevak volgen. De focus ligt op verbreding en praktijkkennis, en iedereen vindt er wel iets naar zijn smaak.

Campusplan

Subforums

 1. Prikboard

  In de hal van Cambridge hangt een groot bord. Hier hangt alles, maar dan ook alles, qua informatie over de universiteit, de lessen, en eventuele leuke nieuwe eetgelegenheden en of roommates. Dus studentjes moeten hier maar goed op letten!

  10
  posts
 2. Lokalen

  Vele lokalen, zowel theorie als praktijk, zijn in de verschillende faculteiten te vinden. Naast dat erin les wordt gegeven, worden lege lokalen ook vaak gebruikt om in te studeren of om gewoon in rond te hangen totdat ze worden weggestuurd door de leraar die er in les moet gaan geven. Ook bieden de vele boeken die in de lokalen zijn te vinden genoeg stof om je op weg te helpen tijdens de les of voor je huiswerk, al zullen ze nooit het antwoord zelf geven maar je zelf laten denken. Het is immers toch de universiteit.

  • No posts here yet
 3. Bibliotheek

  De bibliotheek van de universiteit vormt het hart van de campus, en het bibliotheekgebouw ligt dan ook effectief in het midden. Als je dacht dat de bibliotheek van Zweinstein groot was, heb je deze nog niet gezien. De blibliotheek heeft maar liefst vier hoofdingangen, en biedt ook ruimte aan kleinere ruimtes om in rust te studeren of bijles te krijgen (en dankzij de dempspreuken heb je geen last van omgevingsgeluid). Vele rijen boekenkasten zijn er te vinden, alles gesorteerd op onderwerp, zodat je snel de boeken kunt vinden die je nodig hebt. En als dat niet lukt kan je altijd de weg vragen aan de magische houten Wegwijzers .

  20
  posts
 4. Studentenhuizen

  Er zijn twee soorten studentenhuizen op de campus. De ene in het noordwesten, de andere in het zuidwesten. De noordelijk gelegen studentenhuizen zijn de standaard studentenhuizen, met gemeenschappelijke keukens (waar zelf gekookt wordt), badkamers, en ontspanningsruimtes. De meeste studenten hebben een eigen kamer, al zijn er ook soms die een kamer delen. De zuidelijk gelegen studentenhuizen zijn dan weer voor de rijkere studenten bedoeld. Hier wordt het eten voorzien door huiselfen en beschikt iedere kamer over privévertrekken, zoals een eigen badkamer, salon en leefruimte. Wel is er een gemeenschappelijke ontspanningsruimte voor studenten die nood hebben aan wat meer sociaal contact.

  9
  posts
 5. Park

  Over de hele campus zijn er wel groene plekjes te vinden, maar de voornaamste ontspanningsplaats is natuurlijk het park. Het park ligt halverwege de campus in het westen, tussen de gebouwen voor Spreukkunde en de afdeling geclassificeerde boeken. In de zomer kan je er heerlijk picknicken, maar ook in de winter worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Van demonstraties tot studiesessies tot sportactiviteiten, het park is de plek om mensen te ontmoeten of de aandacht te trekken.

  • No posts here yet
Sign in to follow this  
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×