Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. We'll be all right rebels of the night

  Een zevendejaars Griffoendor (Ayden kende hem alleen van gezicht) maakte quasi ongeïnteresseerd een tekeningetje. Ayden keek hem na en wist niet goed of hij iets tegen hem zou moeten zeggen. Soms, als Ayden iemand aankeek, wist hij of iemand loog of niet, kon hij zeggen of iemand oprecht was, of vals, of in dit geval: diep in gedachten verzonken wegens een bepaald probleem. Aydens moeder was Waarzegster, die kon dat soort dingen nog veel makkelijker dan hij. Maar in deze nacht voelde Ayden dat hij misschien meer op zijn moeder leek dan hij zou willen. De jongen ging de wacht houden, zei hij. Ayden zag daar het nut wel van in, terwijl de dame die de bijeenkomst geregeld had, tegen hen zei dat ze de burgemeester wel konden schilderen. “Goed idee!” lachte Ayden. Eens kijken; de burgemeester had altijd een hoge, zwarte hoed op. Hij zette een stapje achteruit en probeerde in te schatten hoe groot die hoed moest zijn ten opzichte van het gelaat dat er nog onderuit moest komen. Daarna doopte hij zijn toverstok-kwast in de verf en zette een schets op. De anderen, onder andere Tim uit zijn afdeling, leken het plan om de burgemeester te schilderen echter niet goed te vinden. Tim schilderde bomen, of struiken, of het leek eigenlijk meer op een Bostrol! Ayden zei er echter niets over. Dat mocht juffrouw Ryder doen als ze terugkwam van de wacht. Asylynn was zo druk bezig dat ze tegen hem aanspetterde. Nu zouden Zweinsteins huis-elfen wel raad weten met het uitwassen van verfvlekken uit zijn kleding, maar als ze nu betrapt zouden worden, was er geen ontkennen meer mogelijk. Hij zat helemaal onder. “Bedankt, meid!” zei hij, terwijl hij zijn gezicht probeerde schoon te maken, maar aan zijn mouw te zien, maakte hij de ravage steeds erger. “En nee, ik ga niet Zweinstein tekenen, ik ben bezig met de burgemeester. Vraag maar aan dat jaargenootje van je.” Dat jaargenootje stampvoette echter, en eiste dat ze NU de tegenspreuk voor het terugveranderen van haar kwast in een toverstok. Ayden lachte en vervolgde wat zachter tegen Asylynn: “Als je haar tot bedaren kan brengen, tenminste. Weet ze wel dat dit hier niet legaal is en dat er van alle professoren op Zweinstein misschien maar ééntje weet dat we hier zijn?”
 3. Today
 4. Stalktopics II

  Als ik heel eerlijk ben, probeer ik hier al wel even iets te verzinnen om te zeggen, maar het is moeilijk, oké, om de woorden te vinden voor een topic dat zo hard ~op zichzelf staat~ dat het er vooral op neerkomt dat ik iedereen ernaartoe wil dirigeren omdat ik zoveel van dit topic houd (#busted) en van het plot (#busted) en van hoe Gianna en Ann hun personages schrijven. <3 Het gaat over onderstaand topic, want ik heb mijn eigen systeem opgegeven en neem hetgeen over dat iedereen hier gebruikt, yay conformisme, en gaat over dat Felicia eindelijk uit Azkaban is vrijgelaten (@gianna keep her out of it next time) omdat ze onschuldig was (thanks dani) en over Erics, uh, huwelijksproblemen. Die Felicia gaat oplossen. Sorta. Komen ook aan bod: slechte keuzes in vrienden & daddy issues dus dit was een heel slechte samenvatting maar ga het lezen svp i love my babes
 5. [1836/1837] Life is great, booze is better

  Gelijk nadat Fanny met een kwaad gezicht twee drankjes over haar zus en haar vriendin kieperde, wist Ayden het weer: meisjes waren heksen. Letterlijk en figuurlijk. Er waren tijden dat hij het verschil nauwelijks waarnam; zowel meisjes als jongens konden hooghartig zijn, of juist hartstikke lief. Het toverwerk van het ene geslacht deed niet onder voor het andere. Waarom vrouwen minder rechten hadden dan mannen had hij echt nooit begrepen, maar op feestjes zoals dit, waarbij er niet gewoon gedanst, gezongen en gedronken werd, maar waar de heksen elkaar vervloekten of Violierwater in het gezicht gooiden, wist hij dat het met jongens onder elkaar gewoon een stuk gezelliger was. Dat bleek ook maar weer toen Ant zijn shirt uittrok, want dat werkte op zijn lachspieren en hij vond het leuk om zowel naar die blote bast als naar de reacties van de meiden te kijken. Rebecca, de schat, was er niet echt van onder de indruk. Butterfly keek niet eens. De Hoofdmonitor van Griffoendor probeerde met getuite lippen de aandacht op zichzelf te vestigen, en dus niet op Ant, dus de enige bewonderaar die over was, was Fanny, die zo heerlijk bloosde dat hij er zelf ook bijna een kleur van kreeg. "Hoe komt het nou toch," zei hij tegen Ant, "dat wij ons helemaal met vrouwen hebben omringd?" Hij klopte vriendschappelijk op de blote schouder en grapte: "Oh, ik weet het al! Jij bent goddelijk halfnaakt en ik ben onweerstaanbaar sexy met kleren aan. Die dames toch!" Hij pakte een Boterbiertje en duwde die in Ants handen. "Proost, kerel. Hoorde jij die dame van Grif ook wat zeggen trouwens? En zo ja; zou je het even in het Hufs willen vertalen? Mijn Griffoendors is niet zo geweldig, namelijk." Het was niet dat hij iets tegen Griffoendors had, maar een Hoofdmonitor diende vrede te bewaren. Deze zevendejaars had dat naar zijn mening toch niet helemaal goed begrepen. Wat was Doen, Durven of de Waarheid toch een beroerd spel.
 6. Ze knikte mee al was ze het ergens er niet helemaal mee eens. Want als het gebouw in zulke slechte staat was dan was het ten eerste toch dom om het te kopen? En ten tweede vooral dom om het te laten staan. Aria geloofde veel meer in dingen kapot maken en vanaf niks beginnen dan gebroken dingen fixen, een nieuw begin was schoon, simpel controleerbaar. In het geval van dit theater zou je waarschijnlijk rekening moeten houden met schimmel in de muren, koppige mensen die er al jaren werkten en om een of andere reden niet wilde zien dat het doek niet alleen voor het theater maar ook voor hen allang gevallen was. Nieuw was altijd beter. Owain hoefde niet te weten dat ze het oneens was met zijn optimisme, het was haar probleem niet en niemand vond het leuk om te horen dat ze fout zaten. En wie weet waren die bouwkundige plannen wel voor een compleet nieuw theater daar was ze, met haar altijd honger naar vernieuwing en verbetering, dan wel weer nieuwsgierig naar. “Dat theater gaat hij dat laten staan of werpen jullie het eerst tegen de vlakte. Lastige keus natuurlijk, (niet waar maar als ze elkaar mening niet deelden was het beter die van haar niet te duidelijk op het oppervlakte te leggen) “het heeft vast een historische waarde maar aan de andere kant als je vanaf niks begint kan Keane het echt precies maken zoals hij zelf wilt”. En daar leek de jongen haar dan wel weer een type voor. Was ook het beste wat ze over hem kon zeggen dat hij goed wist wat hij wilde, verder.. verder vond ze hem vooral zo kinderlijk (van wat ze gezien had) en een blok aan het been van zijn grootvader. Maar, gelukkig, alweer niet haar probleem! Wel het probleem van zijn vrouw en toekomstige kind??? Dat was dan wel weer sneu. (En iets meer haar probleem. Hoewel ze er nooit vanuit gegaan was dat het zou gebeuren wist ze ook wel dat als Keane geen kinderen zou krijgen Gabriel ineens een stuk interessanter zou worden) “Ah, wat fijn voor ze, en zo vroeg ook al. Denk je dat ze het aankunnen? Ik ken zijn vrouw niet maar Keane is van wat ik hoor nog zo erg…. zoekend”, ze nam een slok van haar thee en glimlachte vervolgens alsof ze niet had geprobeerd twijfels neer te leggen. “Maar het kom vast allemaal wel goed, en een uitbreiding is nooit verkeerd” Ze pakte Clementine die bijna de kopjes van de tafel stoten door de poten als klimpaal te willen gebruiken maar snel op.
 7. [1836/1837][EN] Open up the sky

  "She drank it?" Felicia copied, incredulous. Sure, she didn't know Lissa that well, had gotten to know her a bit at first, when Lissa had been new in the country and was just delighted to discover that Felicia too could speak Russian, but then Lissa had married and decided that spending time with her husband's adoptive sister that was still in school was decidedly uninteresting. Felicia had been fine with that, she didn't care much for the woman. She was spoiled and stubborn and opinionated about things she should have no opinion about, and why spend time with Lissa if she could spend time with Eric instead? But still, she hadn't expected Lissa to do something so... stupid as drink a substance she had no idea what it contained. "Who does such a thing?" She softly shook her head. So... that was the type of person she was going to have to play the rest of her life. Someone who just did the pettiest thing possible whenever she had a fight with someone. "I have... three months?" She did a quick calculation in her mind. Three months felt like a long time, but also incredibly short. Three more months of her own name, three more months in her own skin and then she wouldn't be able to recognize herself in the mirror. "I'll get to know her." She shrugged a little. "Spending a few months in Azkaban is a perfect reason to need to be alone as little as possible." And what was Lissa going to do? Tell her to back off? "At least I already speak the language," she grinned. She could ask about their marriage, he had almost lead her to that subject, but... she didn't want to. Not yet. Maybe not until it was hers. Her gaze wandered down at their connected hands. She didn't notice the details, didn't think about how different her hands were from Lissa's, but she would know the small differences soon enough. The way she would have to lean into them, get comfortable. "What are we going to do?" she asked. "Polyjuice potion or transfiguration?" The first one was temporary, but disgusting, the second one was more tricky, but could be more durable.
 8. We'll be all right rebels of the night

  Eh, aan het einde pas?! Nee, echt niet. Elena zette haar strengste blik op en haar handen in de zij. Zo groot kon ze zich nog niet maken, ze was ook pas twaalf, maar ze ging heus niet zomaar de lerares weg laten lopen! "Ik wil het nu weten," herhaalde ze koppig. "Wat als iemand ons komt betrappen en u er vandoor rent?" Ze wees een priemende vinger naar de lerares. "Dan ga ik klagen bij de leraren, hoor, dat u er zomaar vandoor bent gegaan!" En dus stak ze haar kwast naar de vrouw uit, want ze moest hem nu terugtoveren in een toverstok, dank je wel. Tot die tijd ging Elena echt niet schilderen.
 9. [1836/1837] New mistakes and experiments

  Natuurlijk wilde Desmond het de bibliothecaris vragen! Een leuk gesprek later, waarbij Desmond een beetje afgeleid raakte toen hij vroeg over meer informatie over het systeem om boeken te sorteren, hadden ze te horen gekregen welke sectie ze heen moesten. Vrolijk trippelde Desmond die kant op en wow hier waren veel boeken. "Kijk nou!" zei hij enthousiast, "er is zelfs een boek over wat de kans is dat transformagiërs en andere speciale mensen kinderen krijgen die ook speciaal zijn!" Nieuwsgierig pakte hij dat boek uit de kast, ook al was Maia veel te jong om aan kinderen te denken. "Huh?" vroeg hij dan ook, iets afgeleid toen Maia weer was gaan praten, maar al snel begreep hij uit de context wat ze bedoelde. "Ik denk dat dat logisch klinkt, ja," knikte Desmond. En dus staarde hij haar aan, in afwachting van tot ze het gaan doen. Nee, hij had niet in de gaten dat ze dat in een leeg lokaal zonder pottekijkers wilde oefenen.
 10. Uitleg en Opgeeftopic

  Gabriella Evans - geeft les op zweinstein - Waarzeggerij
 11. [1836/1837] Life is great, booze is better

  Fijn, ze voelde zich nu al alsof ze alles had verpest! Fanny was boos op haar en beteuterd keek Agatha naar de vlek op haar jurk, Butterfly leek niet helemaal blij dat ze voor Fanny had gekozen in plaats van Butterfly en er zeurden mensen tegen haar dat ze iemand moest kiezen terwijl ze, hallo, nog niet eens antwoord had gekregen op de vraag hoelang ze Fanny zo moest houden. En toen trok Ant zijn shirt ook nog eens uit. "Oh," zei ze, compleet afgeleid, terwijl ze heel erg haar best deed om niet afgeleid te zijn. Want dat mocht niet, foei, maar dit was ook de eerste keer dat ze een jongen zo van dichtbij halfnaakt had gezien en iedereen moest eerlijk toegeven dat hoe irritant Ant ook was, hij was niet lelijk. En best wel gespierd. "Nee, ehm..." Ze bloosde diep en trok haar hand terug. "Ik heb het niet nodig, maar het is heel vriendelijk van je aangeboden. Doe hem maar snel weer aan voordat je het koud hebt." Jemig.
 12. Eenzaamheid duurt het langst.

 13. De jongen leek haar hand te negeren, al knikte hij wel naar haar en noemde hij zijn naam. Summer liet haar arm weer zakken en langs haar lichaam bungelen. Onbeschoft was hij wel een beetje, maar.. Hallo, ze wilde gewoon graag spreuken leren. Ze kon niet slapen en dan was dit een prima manier om bezig te zijn. Ze wilde nu eenmaal ook graag dat Raine trots op haar was en ook daar kon deze jongen, Hawk, haar mee helpen. Al leek meneer er niet echt blij mee om voor professor te spelen. Dat gaf niets, hij hoefde het niet leuk te vinden. Zolang hij haar toch maar eventjes wat leerde, oké? Summer knikte met een grijns. “Ja, dat heb je gezegd”. Wist ze niet zeker meer, maar het werkte ook altijd bij haar broer. Ze wierp Hawk echter een boze blik toe nadat hij durfde op te merken dat de spreuken helemaal niet geschikt voor haar waren. “Maar waarom niet?”, riep ze verontwaardigt. Wat was er anders aan haar dat spreuken niet geschikt waren? Ze moest ze uiteindelijk toch wel een keer leren, dus kon ze daar maar beter direct mee beginnen. Ze voelde haar frustratie en woede groeien toen hij ook nog eens opmerkte dat ze zwak was. Ze stampte woedend naar hem toe en schopte een keer tegen zijn been. “Ik ben helemaal niet zwak!”, riep ze boos. Dit zou ze dus echt wel tegen Raine zeggen. Hij vond haar in ieder geval niet zwak. Of wel? Nu begon het meisje toch te twijfelen en voelde ze zich iets onzekerder worden. Maar ja, Hawk demonstreerde nogmaals een spreuk en dat wilde zij ook.. Wacht. Het meisje pakte haar toverstok en richtte deze op de dummie. “Piralatis!”, riep ze, zonder door te hebben dat de uitspraak helemaal verkeerd was. Namen, of dat nu van mensen was of van spreuken, waren nu eenmaal niet haar sterkste kant. Triomfantelijk keek ze op naar Hawk. “Zie je dat ik het wel kan?”, zei ze, net voordat de spreuk doel trof. En de dummie in duizenden stukjes ontplofte en neer regende door het hele lokaal. Eh..oeps?
 14. Gianna's Book Aesthetics

  @Aria Adler - The Price Guide to the Occult
 15. Yesterday
 16. [1836/1837] Baby, you look happier, you do.

  Nee, Evangeline had zich nooit zo op haar gemak gevoeld bij dat toeschuiven van geld dat sommige van haar vrienden zo makkelijk af leek te gaan. Het was natuurlijk lief bedoeld en laten we eerlijk zijn dat ze het best wel goed kon gebruiken, dat het het leven een stuk makkelijker en minder druk zou maken, maar uiteindelijk was het niet haar geld. Het was niet iets waar je altijd op kon rekenen, het was niet iets wat ze verdiend had, tenzij je tegenwoordig voor je vriendschap werd betaald. Het gaf niet hetzelfde soort voldoening als je eigen boontje doppen en dan hoefde je je ook niet schuldig te voelen dat je het misschien wel nooit kon terug betalen, zelfs al vroegen mensen daar niet naar. Kleine dingen waren natuurlijk niet erg. Hoe vaak had Sebastian vroeger wel geen ijsjes of snoepjes voor haar gekocht als ze samen gingen winkelen op de wegisweg en ze had alle cadeautjes die ze van Keane had gekregen ook nooit erg gevonden want, nuja, daar waren het cadeautjes voor, dat was anders. Maar een hele studie betalen, alleen vanwege het plannen van één bruiloft? Laten we niet overdrijven zeg Josie. Dat voelde gewoon zo scheef, dat kon ze toch niet aannemen. Één jaar was wel genoeg. Dan was ze daarna tenminste ook van Josephine af. Want het was natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling dat ze financieel nog jaren aan de Cadwgan's vast zou blijven hangen. Moest je vooral voor ze gaan werken, Eva. Ze glimlachte toen Keane zei dat hij Waarzeggerij beter bij haar vond passen. Eigenlijk had hij ook wel gelijk, maar op het moment dat ze moest kiezen had dat niet zo gevoeld. En Heelkunde, tja, het was fijne studie om bepaalde gaten mee op te vullen. Het was soms toch makkelijker om gaten op te vullen met mensen, dan met dromen. Maar het was anders nu, ze voelde zich weer meer zichzelf dan toen. Niet meer alsof ze over het topje van de berg was gestruikeld en terugviel in het oneindige niets, waarvan ze niet wist wat de toekomst zou brengen. Nu was het allemaal weer net een stukje duidelijker, leek het in ieder geval weer vooruit te gaan. Ze had een studie en werk en een kamer met een leuke huisgenoot en een lieve jongen die ze haar vriendje mocht noemen en misschien was haar leven op dit moment niet op het punt waarvan ze het gehoopt had, maar het was ook niet zo erg als het een tijd geleden was geweest. En dat gaf hoop, niet waar? Evangeline leefde altijd op hoop. "Ja, natuurlijk!" knikte ze serieus. Eva was niet helemaal zeker hoe erg ze het had gemeend toen ze Keane dat voorstel had gedaan, want het was toch ook een beetje geweest om hem gewoon uit te dagen en tegen te werken, maar nu het idee meer vorm begon te krijgen, merkte ze dat ze eigenlijk wel echt hoopte dat hij ja zou zeggen. "Ik zal er naar kijken hoe ik dat dan moet doen met mijn tijd." Dan zou ze toch wel echt haar studie op een lager pitje moeten zetten, maar ergens vond ze dat niet zo erg. Zijn volgende vraag was iets moeilijker. Eva twijfelde even over wat ze daar op moest zeggen. Conflictsituaties. Bedoelde hij dan situaties zoals net, met de champagne? Of had hij het over hele andere conflicten. Eva voelde het bloed lichtjes naar haar wangen stijgen bij de gedachte. "Ik zou het graag willen proberen," zei ze uiteindelijk toch zachtjes en ze tuurde nieuwsgierig naar hem op. "Het zou leuk zijn om eh, weer iets samen te doen." Het was lang geleden dat ze een soort gesprek hadden gevoerd zoals vandaag, laat staan dat ze echt samen een activiteit hadden ondernomen, de dubbeldate met Valentijn niet meegerekend, want dat was op alle vlakken een ramp geweest. "Ik heb..." Jou. "Dat wel een beetje gemist." Een opgelaten glimlachje speelde rond haar lippen. Het was moeilijk als iemand waar je zoveel om gaf direct uit je leven viel, zelfs al had ze heel veel gehad aan die tijd alleen. En ze waren er misschien nog niet klaar voor om vrienden te zijn, maar ze hoefde geen vrienden te zijn, toch? Het waren acht lange maanden geweest en wat was er veiliger en afstandelijker dan een werkrelatie om de grond tussen hen in te testen. "Ik denk dat het wel goed moet kunnen gaan." En anders kwamen ze daar vast snel genoeg achter. "Over werken gesproken, misschien moet ik zo dan maar verder aan dat decorstuk, anders komt het nooit af en ik had Sam beloofd een beetje op tijd thuis te komen." Zodat ze elkaar nog eens zouden zien voor hij weer naar de bibliotheek vertrok. "Je zou eens langs moeten komen trouwens. Ik bedoel, voor Sam. Hij kan wel iemand extra gebruiken die hem zo nu en dan achter zijn bureau vandaan trekt Ik zweer je, soms ben ik bang dat hij er aan vastgroeit ofzo." Ze lachte kort om het idee van Samuel met een stoel vastgelijmd aan zijn billen. "Ik ben meestal niet thuis op vrijdag en zaterdag als je... nouja." Hij snapte wel wat ze bedoelde. Als hij geen zin had om haar tegen te komen. En anders wilde ze ook wel even weg gaan hoor. Hoe dan ook wilde ze hen niet het idee geven dat ze altijd ergens anders moesten afspreken, omdat het niet ging en ze had wel het idee dat dat de afgelopen tijd redelijk het geval was geweest. Het was allemaal al moeilijk genoeg.
 17. Ze was niet agressief. Ja, kijk, hij ook niet, maar zij was hier toch wel echt degene die hem in het gezicht geslagen had. Of had hij het verkeerd gevoeld? Ja, precies wel. Wisdom was in se best een eerlijk persoon en kon er niet zo fantastisch goed tegen als men deed dat dat niet zo was - dat was gewoon zo frustrerend, oké - en dus keek hij haar, wel, uh, gefrustreerd aan. Ik ben echt heel goed in schrijven vandaag, oké. Prikkelbaar? Nee, dat is niet hetzelfde… Ah, onthoud gewoon dat Wisdom dit frustrerende gedoe frustrerend vond en dat het hem frustreerde. Hebben we dat? Mooi. ‘Jij bent degene die graag slaat!’ wierp hij terug. ‘Volgens mij heb jij problemen.’ Jaaaa, duh. ‘Moet ik je naar de schoolpsycholoog brengen?’ Dat was behulpzaam bedoeld, overigens. Maar op een gefrustreerde toon gezegd. Omdat het hem frustreerde.
 18. Dinsdag 14 maart 1837 Silvershore mansion in London, iets na twaalven. Het was nacht. Het was nog niet echt heel erg laat; het was meer dat Scott Evergreen al redelijk vroeg begonnen was met drinken. Niet dat hij dronken was – wel wat aangeschoten wellicht, net genoeg om dat beetje voorzichtigheid dat zijn karakter kende met een redelijke directheid uit de deur te gooien. Het was meer dat hij altijd zo druk was, constant bezig met reizen tussen Zweinstein, Cambridge, zijn huis in Londen en Knighton, altijd maar aan het werk om zijn lessen voor te bereiden, bijzondere planten te verzorgen, zijn manuscript verder te schrijven en zijn fanmail te beantwoorden – voornamelijk dit laatste had natuurlijk prioriteit – dat hij zijn vrienden, familie, zijn liefje, nauwelijks zag. Maar vandaag had een van zijn beste jeugdvrienden een langverwachte promotie gekregen bij de Ochtendprofeet, en dus had hij zichzelf plotseling om twee uur ’s middags in een bar bevonden. Nu kon Scott wel wat hebben, had wellicht wat weg van een ‘professioneel alcoholist’ als dat een welbegeerde titel zou zijn, maar het gepraat en gelach met zijn vrienden over vroeger had zijn gedachten doen afdwalen naar heden en toekomst; en dat liefje, die daar op het voorgenoemde lijstje had gestaan. Vroeger had hij er vele liefjes op nagehouden, ook naast zijn huwelijk, maar als hij het aan zichzelf zou moeten toegeven was er tegenwoordig maar één in zijn gedachten. Het was wellicht omdat ze zichzelf niet geheel prijsgaf, zowel in woorden als in daden, dat hij zo naar haar verlangde. Maar het waren ook andere kwaliteiten die Zaira Silvershore zo aantrekkelijk maakten. Haar betoverende lach; de uitdagende schittering in haar ogen; dat begeerlijke lichaam.. en ook een vleugje van iets dat hij niet geheel kon verklaren. Iets wat hem op zijn gemak deed voelen, wat zijn dag spontaan beter maakte als hij haar zag… Maar dat laatste was het probleem, want hij had Zaira alweer enkele weken niet gezien. Och, ze schreven, en dat ging er soms redelijk pikant aan toe. Maar ze had natuurlijk haar reputatie om aan te denken, en ze konden niet al teveel samen en public worden gezien. Mocht Scott die extra paar glazen vuurwhisky niet hebben gedronken, dan had hij het ook nooit aangedurfd om het risico te nemen haar onaangekondigd op te zoeken. Maar zoals dit verhaal loopt, had hij die glazen echter wel gedronken, en bevond hij zich op dit moment op het imposante plein in Londen waar een van de huizen van de Silvershores aan was gevestigd. Zaira had hem tussen de regels door in een van haar brieven verteld waar haar kamer ongeveer was, net zoals ze hem had verteld dat ze dit tripje naar de stad met slechts een klein deel van haar familie zou ondernemen – en dus liep Scott, wellicht een tikkeltje onvast, richting het pand, zijn olijfgroene ogen omhoog gericht. Er leek in enkele van de kamers een zwak licht te branden, wellicht van een haardvuur of andersinds, maar voor de rest was het grote pand van binnen donker. Vorige keer dat hij hier was geweest had hij gewoonweg aangeklopt en was hij door iemand van het personeel binnengelaten, maar gelukkig was hij helder genoeg om te bedenken dat dit op dit uur waarschijnlijk wel anders zou zijn. Nee; in plaats daarvan keek hij voor een moment om zich heen, voordat hij zich bukte om een handvol keitjes van de met grind bezaaide oprijlaan op te rapen. Voor een moment kneep hij zijn ogen tot spleetjes terwijl hij de afstand inschatte, iets wat altijd ietsje moeilijker ging als je al wat had gedronken, voordat hij met gestrekte arm het eerste kiezeltje tegen het raam gooide waarvan hij dacht dat het de goede moest zijn. Tik. Hij had niet zo hard gegooid dat het raam was gebroken gelukkig, maar had na eventjes wachten ook niet het gewenste resultaat. Misschien was ze toch niet thuis – dat kon – of wellicht werd hij zo gearresteerd omdat hij midden in de nacht stenen op het slaapkamerraam van de voorzitter van het Magisch Verbond aan het gooien was. Om de een of andere manier kwam hem dat zo grappig voor dat hij even hardop moest grinniken. Tik. Tik-tik. OOC: Met Kelly e.a. <3
 19. [1836/1837] Life is great, booze is better

  Hé, ze kreeg in elk geval de aandacht waar ze zo om verlangd had. Eerlijk gezegd voelde Butterfly zich lichtelijk beledigd dat Agatha haar zus klaarblijkelijk boven haar verkoos, vervolgens dat Fanny het nodig vond om haar onder te spetteren, puur omdat Agatha het lef niet had gehad om iemand te vertellen dat ze die persoon niet mocht, vervolgens dat Ant weer eens Ant was (hallo, kon haar neef niet ergens anders zijn blote bast tonen of zo, dit was haar moment) - maar uiteindelijk was het zo erg niet, want het feest ging gewoon door en Blanche vond het wel leuk, dus ha. ‘t Lag gewoon aan hoe schijnbaar de helft van haar afdeling het bezag. Snap je. Want dat was een geruststellende gedachte. Boos keek ze naar Fanny. ‘Dat was nergens voor nodig,’ snauwde ze, stiekem vooral boos dat iedereen het gezien had en ew. Ze zocht haar toverstok op en met een dramatische poef droogde ze zich iets, iets af, waarna ze zich ostentatief wegdraaide van haar zus en zich aan de rest van het spel besloot te zetten. Ga weg, Fanny. ‘Dat mag van prinses Butterfly,’ zei ze opgewekter dan ze zich zonet had gevoeld. Prinses Butterfly klonk niet helemaal zoals ze zou willen, maar ah, dan was dat ook maar zo. Dat wende vast wel. In zoverre het na deze avond nog een leven beschoren was dan. ‘Maar Blanche mag ook!’ vulde ze snel aan, want stiekem keek ze toch wel een beetje op naar haar. Ja, sorry, hoor, maar Blanche had… iets, baadde in een air die maakte dat Butterfly in haar buurt wilde vertoeven en in haar gunst wilde staan. ‘Blanche heeft tenminste goede ideeën,’ vervolgde ze. ‘In tegenstelling tot IEMAND NAT MAKEN, FANNY.’
 20. [1836/1837]Poor yourself a cup of ambition

  Het was maar tijdelijk. Natuurlijk Howard, Georgiana zou je bijna geloven. Het meisje haalde haar schouders op, terwijl het belletje van de lift klonk en de deuren eindelijk open begonnen te schuiven. "Ik hoop het voor je." Kijk, het was heus niet dat ze Howard allerlei slechte dingen toewenste. Hij was heus wel een prima jongen met interessante, ambitieuze dromen. Als hij nou wat minder irritant was af en toe zou hij misschien nog eens ergens anders worden aangenomen. Of wat de reden ook was dat hij bij dit baantje bleef hangen, in plaats van eens zijn best te doen om dan die betere baan te bereiken. Want die kreeg je niet zomaar natuurlijk, dus er was vast wel iets mis met hem. Was niet aan haar om daar over na te denken nu, zij had een taak om te volbrengen. Het liefst wilde Georgiana nu de lift uit stormen, rechts de gang in richting het archief, maar Howard had haar zonet uitgedaagd en hij sloeg linksaf, compleet de andere kant uit. "Ugh," zuchtte ze geïrriteerd, nadat ze een aantal seconden had nagedacht en uiteindelijk had besloten dat ze hem niet nu nog deze discussie kon laten winnen en dus toch maar achter hem aan begon te benen, de gangen door. Het was de Onderhoudsdienst, zo moeilijk kon het niet zijn. Ze was hier vast zo weer weg en dan was ze hopelijk nog op tijd terug! Tenminste, als ze niet de halve verdieping over gingen lo- ah, daar was het. "Ehm," mompelde Georgie, in een poging zichzelf wat meer bedenktijd te gunnen en ze tikte even met haar vinger tegen het kapotte raam om te zien wat voor effect dat zou hebben. Geen, bleek al snel. "Nou eh, het is duidelijk dat je hiervoor een transfiguratiespreuk voor dag en nacht van nodig hebt in combinatie met een tijdsspreuk van bezweringen, die ervoor zorgt dat de afbeelding met de tijd meegaat." Ja, dat klonk als prima advies, zelfs al had ze het ter plekke verzonnen. Georgiana wierp een blik opzij naar Howard. "Wat?" Ze had hem net gezegd hoe het moest. "Ik ben hier niet om jouw baan uit te voeren."
 21. Afwezigheidstopic

  Komende week kan niet veel online komen, want ik ben druk bezig met examen op school
 22. Roses are red, Violets are blue, i want to kill the patriachy with u

  “Ik hoop dat het de hele dag duurt eigenlijk, ik kan hier wel aan wennen”, en ze wierp een nieuwe onzekere glimlach richting Titiana nog steeds niet helemaal zeker of ze deze nieuwe vorm van vriendschap die ze ineens aan iedereen in de wereld aan het vertonen waren goed las. Want ze wilde heel graag vriendinnen met Titiana zijn, had dat in de tijd dat ze vooral rivaliteit liet zien ook altijd wel gewild (Claude mocht dan onzeker zijn ingesteld ze voelde alleen rivaliteit bij mensen waar ze tegenop keek en ze had tegen Titiana opgekeken. En haar toen willen bestrijden ergens om te bewijzen dat ze op haar level was.). Dus dit was vreemd, en fijn, en ze was gewoon bang dat Titty haar straks zou uitlachen en ze helemaal helemaal opnieuw moest beginnen met haar zelfvertrouwen bij elkaar rapen. Nadat ze het waarschijnlijk eerst nog uit het water zou moeten vissen. En ja, ze had gehoord dat Titty net had gezegd dat ze veel beter was. Maar beter zijn dan jongens was nou niet echt het compliment waar je gelijk zekerheid mee kreeg. Dat was niet zo moeilijk. Gelukkig kwamen er nieuwe woorden van Titiana’s lippen, woorden waar ze op kon inhaken. En hoe meer woorden ze zouden spreken hoe meer ze kon wennen aan dat dit was wat hun vriendschap nu was, en dan werd het uiteindelijk zelfs voor haar twijfelend brein geloofwaardig. “We kunnen anders naar de muziek kamer gaan! En een instrument halen, er zijn vast wel spreuken om ze zelf te laten spelen want ik heb geen zin om na te moeten denken” En dat moest met muziek spelen wel want dan wilde ze zeker weten dat ze het goed deed.
 23. Tja, als Raine het zo bracht dan kreeg zijn opmerking wel een hele andere betekenis. De situatie met haar vader zou dan inderdaad nooit beter worden, maar in haar ogen werd het sowieso niet beter. Dat leek Raine nu ook wel in te zien. Elara trok hara wenkbrauwen op bij zijn opmerking. “Ik heb alles al geprobeerd”, verzuchtte ze. “Hij heeft nog nooit een woord gesproken over mijn moeder, ondanks dat ik er toch vaak genoeg naar gevraagd heb. Ik weet niets van haar”. En dat stak haar voornamelijk. Dat haar vader er niet met haar over leek te willen praten. Ze had er wel recht op, vond ze. Het was haar moeder en ze wilde weten wie ze was. Ze wilde weten waar het mis gegaan was en waarom haar moeder haar had achter gelaten bij een kerk. Maar ja, dan moest die ouwe wel eens gaan praten en dat zat er nu niet in. Eerlijk gezegd dacht ze ook niet dat hij ineens wél zou praten als hij daadwerkelijk stervende bleek te zijn. Met een zucht sloot het meisje haar ogen en leunde ze met haar hoofd tegen zijn schouder. Ze voelde de druk van zijn kin op haar bus krullen en het voelde eigenlijk best wel fijn. Een glimlach verscheen ron dhaar lippen toen hij zei dat hij er alles aan zou doen om contact met haar te leggen, mocht haar vader toch ooit besluiten haar van school te halen. Dat voelde als een bevestiging, dat Raine genoeg om haar gaf om haar niet zomaar kwijt te willen. Het voelde goed om te weten dat hij er voor haar wilde zijn. Het was zo jammer dat ze hem niet gewoon kon uitnodigen op Montrose. Hij zou het daar vast heel leuk hebben en dan zouden ze gewoon eens wat meer privacy hebben. Hoewel haar broer vast een escorte zou regelen, maar dat terzijde. Het was jammer dat het allemaal zo gecompliceerd moest zijn door het verschil in achtergrond en eh.. Nou ja, de indruk die James tot nu toe van Raine had gekregen. Ze moest toch maar eens kijken wat ze daar aan kon doen. De sfeer sloeg langzaam om, ze kon het voelen. Het was niet negatief, in tegendeel. Er was spanning tussen hen, leuke spanning en op één of andere manier voelde Elara aan dat er nu toch iets...iets groots aan kwam. Ze glimlachte terwijl ze naar hem op keek. “Ik ben heel trots dat ik bij je ben”, gaf ze toe. Anders was ze hier overigens ook niet. Daarnaast kon ze ook gewoon niet bij hem weg blijven. Ondanks de vele discussies en ruzies, werd ze toch altijd wel weer naar hem toe getrokken. Soms wist ze zelf niet eens zo goed waarom juist hij dat effect op haar had. Hij was in ieder geval wel blij met haar en blijkbaar ook verliefd. Hij was verliefd! Op haar! En hij wilde haar als vriendinnetje! Het meisje schrok op, op een positieve manier overigens. Ze keek hem even zwijgend aan, liet het heel even bezinken. Daarna brak er een stralende glimlach door op haar gezicht. “Echt waar?!”, voelde ze zich gedwongen te vragen, aangezien ze onbewust misschien toch een beetje bang was dat het een grapje was. Maar het was geen grap, ze kon het zien. Ze kon het zien in zijn ogen, aan zijn houding, dat hij serieus was. “Dat.. Wauw..”. Ze bloosde heftig, duwde haar blozende wangen even tegen zijn gewaad aan. Ze had er moeite mee om niet te giechelen. “Dat lijkt me fantastisch”, zei ze blij. Ze had verder geen extra bevestiging meer nodig, alles leek nu op z’n plaats te vallen. Het meisje sloeg haar armen om zijn nek en kuste hem, blij met de ontwikkelingen. Jeetje, haar vader had eerder een toeval moeten krijgen. Dan waren zij en Raine miscchien ook al een koppel geweest. Na een moment brak ze de kus af en keek hem met een grijns aan. “Dus het is nu officieel? Ik mag j enu zoenen wanneer ik wil?”. Mocht ze vast even goed wel, maar ach.
 24. We'll be all right rebels of the night

  Asylynn begon druk op de muur te schilderen. Ze maakte bogen, strepen en rondjes. Ze speelde met blauw en wit en liet het van licht naar donkerder lopen. In het donker zette ze lichte accenten en het maakte haar niet uit dat haar gezicht ondergespat werd met verf. "Heeft er iemand zin om samen met mij zweinstein na te schilderen op deze achtergrond? In een lekker contrasterende kleur?" Vroeg ze, terwijl ze vrolijk met haar toverkwast zwiepte en perongeluk wat verf in mensen hun gezicht knoeide. Ze was nog nooit zo enthousiast geweest over iets als dit.
 25. [1836/1837] Becasue Maxime is only capable of making homeworktopics

  "Jaren terug, maak je je er niet druk om." Asylynn haald kort haar schouders op en pakte een deel van de stapel boeken. Ze grinnikte even toen Andrea zei dat een bakkerij cool is. Het is voornamelijk vroeg opstaan en druk zijn... "We maken dan ook de beste broden van het dorp." Ze wilde niet opschepperig klinken, maar ze was er wel heel erg trots op. Heel kort dacht ze even terug aan thuis. Man, wat zou ze nu graag haar tanden in een vers broodje zetten. Gelijk begon haar buik te rammelen. "Anyway.. Een herbicide Potion gaat om planten, onkruid om precies te zijn. Dus een boek over planten en natuur zijn het handigste, denk ik." Ze keek even naar de stapel boeken in haar handen. 'Dieren en hun huid' 'Welke toverdranen smaken niet verschikkelijk' en 'Tuinieren als een pro.' Ze pakte Tuinieren als een pro erbij en sloeg het boek open. Let's get started.. @Andrea Houghton
 26. [1836/1837] Growing up means making mistakes

  Eh, ja, Ant, dat dacht ze inderdaad, want ze had tot nu toe nooit echt het idee gehad dat Ant haar in de gaten hield, maar eerder dat hij eh... alle meisjes in de gaten hield. Leek een beetje een familietrend te zijn, iets wat ze hem niet kwalijk wilde nemen, hoor, ze was namelijk redelijk opgevoed met het idee dat iedereen meer dingen mocht dan zij, maar dat jongens nog eens twee keer zoveel mochten, dus dat zat er nog redelijk in. "Hm," zei ze, niet om afwijzend te zijn, ook al zou dat wel moeten, foei Agatha, je had een vriendje, maar gewoon omdat ze zich echt geen houding wist te geven. Tja, ze had namelijk in haar hele leven twee jongens gehad die haar aandacht gaven (Ant dus niet meegeteld) en de ene had vastgezeten in een relatie met haar omdat hij liefdesdrank had gedronken en haar niet had willen kwetsen en de ander was Noah. Dus. "Wat lief van je," zei ze nadat de stilte te lang en ongemakkelijk was geweest, want het was echt lief en hey, ze zat hier wel. En ze wilde de aardbei gaan proeven, die Ant al naar haar uitstak en toen kwam de koets in beweging. Agatha verloor haar evenwicht en tuimelde zo naar voren, op Ant. "Oh, sorry," zei ze ademloos. Goh, en dit deed haar weer denken aan Raine. Ging goed.
 27. [1837|EN] Academia creates a stronger bond than marriage

  "I haven't had the opportunity, no, but I think I remember reading about it in passing." Seth had read about most things, especially if they involved transformative magic. "It sounds like a wonderful place." A great place to take Rowen to, he added in his mind. He wasn't sure why he didn't say it out loud. Rowen was theirs, technically, and talking about their son wasn't exactly a taboo thing to do. He had even sent Winnifred regular updates on his education. Admittedly, increasingly less frequently as time went by. Because Winnifred was never there when he took Rowen out into the world. She was never there when the boy became ill and had to stay inside because of his appearance uncontrollably changing through the pain. And she hadn't been there for his last birthday. Seth had been able to justify her absence to Rowen, to himself for a long time, but he ran out of excuses that day. As Christmas passed and the new year came and went, Rowen had stopped asking about his mother, and Seth only realised now that he'd stopped telling his son about her. What more did he have to say? She's gone. I don't know if she'll be coming back. I don't know if she'll want anything to do with us if she ever does. The wonderful things he wanted to tell him about her, the stories about their meeting each other and falling in love, the after class hours and international escapades, how they'd grown closer together as time went by, how they'd tricked their family into forcing them to get married while he had wanted nothing more in the world, those stories belonged to another Seth. It was a past that no longer matched up with the person he'd become today, and sharing them with his son felt like lying. If all of that is true, how come Mommy's gone? Yes, Seth was mad, and part of that anger was aimed towards Winnifred, because she had left, and it had seemed so easy on her. As if getting rid of him was the solution to everything. As if she didn't care about him or Rowen after all. But this anger was the easy anger, the superficial way of looking at the problem. Even the anger he felt towards Hunter was not the core of the problem (at least, with Seth's current lack of knowledge about the situation). All his anger was rooted in the anger he felt towards himself. At the core of everything had been his choices, his mistakes, and he felt mad about being the one that had forced Rowen's mother out of the picture, mad for not being able to fix things the way he usually could, and mad about being mad at Winnifred. He genuinely didn't want to be, but he could feel it in his bones when he looked at her. By Merlin, he'd missed her. "So in that case would you argue that the externally forced seasonal change forces a comparable change on the magic, or is it strengthened by the magic? Or would you argue that seasonal change is a form of change inherent to nature? In which case the natural state would indeed be change and the relationship with the magic would make for an intriguing case study. Although I am sure the place has been studied before. Do you have any idea what kind of magic has become part of the environment? And then we're getting into the field of natural change versus magical change, which is a whole other can of Flobberworms. A very intriguing one though. I have always wondered how, say, the change a butterfly naturally goes through compares to changes magically forced on animals. But I wonder how we could set up an experiment like that... And how to make it match the original scope..." Despite his original shock and general feelings towards himself and Winnifred, the vacant stare had made room for the familiar excited twinkle in his eyes. Collecting knowledge was one of Seth's coping mechanisms - I may have to take back what I once said about him being normal - and there was nothing more exciting than the promise of new knowledge in the near future.
 28. [1836/1837] Op een 'onbewoond' ei-hei-land...

  Harding was een van die weinige mensen die Keane met haar goed gemikte woorden daadwerkelijk op een gevoelige snaar kon raken – maar desalniettemin krulden zijn mondhoeken zich na haar uitspraken in een grijns. De oude Felicia, degene die hij kende (en wellicht zelfs ietwat miste) was nog wel ergens onder dat masker van afstandelijkheid verborgen, en hij had haar zojuist de tent uit kunnen lokken. Met een doffe glinstering in zijn groene ogen leunde Keane achteruit in de stoel terwijl hij de stroom van beledigingen over zich heen liet glijden. Hij had niet per se bij haar willen klagen over zijn aankomend vaderschap en had echt nog wel een idee hoe haar problemen in Azkaban die van hem overschaduwden, maar het had in ieder geval enig resultaat gehad. Dat verschrikkelijke vousvoyeren was in ieder geval over. En ze leek iets meer kleur in haar gezicht te hebben, haar ijsblauwe ogen een kleine flikkering temidden van het vuil van Azkaban en de afstomping van de Dementors. “Dat is meer hoe ik je ken” sprak hij, een ietwat opgewekte ondertoon in zijn stem – of nuja, zo opgewekt als een plek vol Dementors dat nog mogelijk kon maken. Maar vier maanden… vier maanden was een lange tijd. Hoe lang zat ze nu hier? Een schamele twee? Dat betekende dat ze nog niet eens over de helft was. Keane slikte, terwijl hij dat voor haar ongemakkelijke nieuws maar weer weg probeerde te duwen. Felicia was al geen persoon om medelijden met zichzelf te hebben – laat staan dat ze het nodig had dat hij zijn medelijden met haar zou uiten. Dat was, te midden van al die redenen waarom hij wél de reis naar Azkaban had gemaakt, overigens ook niet waarom hij hier was gekomen. Maar er was misschien wel iets wat hij voor haar kon doen, ondanks dat ze al zijn geopperde ondernemingen om haar te helpen zojuist achteloos aan de kant had gegooid. “Ik dacht dat je me lager in zou schatten, dan dat ik een studie rechten aan zou kunnen” sprak hij daarom, een ietwat provocerende schittering in zijn ogen. “Nog andere dingen die je graag kwijt wilt? Over mijn keuze in vrienden, in beslissingen, mijn karakter, mijn kleding… Ik ben er nu toch.”
 1. Load more activity
×